Jenson Ağır Ağır Şampiyonluğa İlerliyor

yazar:

kategori:

2009 sezonunda altı yarış geride kaldı ve sezonun tamamlanması için on bir yarış var ve Jenson Button dünya şampiyonluğunu kazanacağına emin bakıyor. Son dünya şampiyonu Lewis Hamilton ” Paramı kesinlikle ona yatırırdım.” şeklinde Button’ın şampiyonluğuna işaret ederken Monaco Grand Prix’inin ardından Telegraph’daki köşesine yazan David Coulthard ” İşte bu kadar. Bütün bahisler kapandı.” diyerek o da Hamilton gibi Brawn GP pilotunun şampiyon olacağını ima etti.

Fakat 29 yaşındaki Brawn GP pilotu bu tür şeyler söylemiyor. Geçtiğimiz haftasonu Monaco’da sezonun beşinci yarışını kazanan Button takım arkadaşı Rubens Barrcihello’nun 16, Red Bull’dan Sebastian Vettel’in ise 28 puan önünde lider durumda bulunuyor.

Şampiyonluğu kaybetmek şimdi onun ellerinde şeklinde çıkan haberi anında yanıtlayan Button: ” Çok fazla olumsuz enerji yüklüyorsunuz. Ben bunu yapmazdım. Hepsi yarışmak için var.”

Monaco’da Ferrari’nin formu ilerleme kaydetmiş olmasına rağmen Brawn’ın esas rakibi olmadığını söyleyen Ross Brawn gelecek hafta koşulacak olan Türkiye Grand Prix’inde Red Bull’dan çekindiğini ve RB5 konusunda endişe duyduğunu söyledi.

” Red Bull kadar iyi olmadığımızı bildiğimiz yüksek hızlı performansın gösterildiği bir yer olacak.”

Brawn GP cephesinde bunlar olurken Red Bull takım patronu Christian Horner Avusturya haber ajansı APA’ya ” Sebastian için şampiyona henüz bitmiş değil. Bunu söylemek için çok erken.”  şeklinde açıklamada bulundu. Bununla birlikte şuanki puanlama sistemiyle birlikte Button istikrarlı bir şekilde podyumda yeralırsa, 21 yaşındaki Alman pilot kazanma serisine başlasa bile yakalaması için çok geç olmuş olabilir.

Bir diğer taraftan Ecclestone’un ‘madalya sistemi’ uygulamsı olsaydı, Vettel ağustostaki Valencia cadde yarışına kadar dört yarışı kazanıp burada şampiyonada durumu eşitleyebilir ve ardından son yarış Abu Dhabi’ye kadar mücadelenin içinde yeralabilirdi.

spox.com’a konuşan Ferrari pilotu Felipe Massa ise şunları söyledi: ” Jenson gerçekten daha fazla kazanmasını gerektirmeyecek kadar farkla lider, podyumda bitirmek için taktiksel şekilde sürebilir. Şampiyonluğu kazanmak için iyi bir pozisyonda olduğu açık fakat Formula 1’de hiçbir şey imkansız değildir.”


Yorumlar

  1. Yürü be adamım kim tutar seni.Sen bunu hakediyorsun.Şampiyonluk senin hakkın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir