La Gazetta Dello Sport: “Alonso Ferrari’ye Ayrılmak İstediğini Söyledi!”

Singapur yarışının ardından Fernando Alonso’nun Ferrari’den ayrılacağı yönündeki haberler kesilmek bilmiyor. Singapur GP hafta sonunda Honda’nın Japonya GP hafta sonunda Alonso’yu McLaren’e geçmesi için ikna etmek için her şeyi yapacağı söylenmişti.

İtalya’da çıkan haberler de söylentilerin devam etmesine neden oluyor. İtalya’nın La Gazetta Dello Sport gazetesi, Alonso’nun Ferrari’ye ayrılmak istediğini bildirdiğini yazdı.

Aynı haberde Marco Mattiacci’nin şu sözlerine yer verildi: “Değişme cesaretini göstermek zorundayız. Artık geçmişteki hazinelere güvenemeyiz. Bu takıma lider olmam istendi ve bunu herkes sevmedi.” sözlerine yer verildi.

Marca ise Mattiacci’nin başka sözlerine yer verdi: “Bu hafta sonu Fernando ile ilişkimizde değişen bir şey yok.”

Marca’nın haberinin aksine Alonso ve Mattiacci arasında geçen hafta sonu bazı ayrı görüşler olduğu söyleniyor. Mattiacci Monza’ya göre büyük gelişme kaydettiklerini söylerken Alonso değişen pek bir şeyin olmadığını dile getirdi.

Alonso’nun normalde 2015 ve sonrası için Ferrari ile anlaşması bulunuyor ancak anlaşılan o ki performans konusunda bir madde söz konusu ve bu madde takımdan erken ayrılmasına müsade ediyor.

Bunun dışında Honda’nın Alonso’nun gelmesi halinde ödenmesi gereken yüksek tazminatı ödemeye hazır olduğu söyleniyor.

McLaren takımı ise mevcut şampiyon sürücüsü Jenson Button ile devam edecekleri yönünde bir açıklamaya hazır olmadıklarını söyledi.

Eric Boullier “Japonya’da bir şey açıklama planımız yok.” dedi.

Jenson Button ise son haftaların aksine Singapur’da McLaren’de kalacağı yönünde açıklamalarda bulundu.


Yorumlar

“La Gazetta Dello Sport: “Alonso Ferrari’ye Ayrılmak İstediğini Söyledi!”” için 61 yanıt

  1. Bu sene başından beri Redbullun Vettele yaklaşımı önceki yıllardaki gibi değil. Bunda Ricciardonun performansınin da etkisi var tabi ama, ben Vettel ile Ferrainin 2016 ve sonrasi için anlastigini ve ana sebebin bu oldugunu düşünüyorum. Ancak Vettelin 2015 de nerede olacağı muamma. Alonsonun takim arkadasi ile kendini kiyaslar nitelikteki aciklamalari, bu haberde oldugu gibi cikan dedikodular ve benim gozlemime gore Ferrarinin daha cok Kimi üzerine düşmesi…Sanki Ferrari, Honda’nın çok istekli olmasını değerlendirerek 2015 de tazminat ödemeden Alonso ile yollarını ayırmak istiyor. Böylece Vetteli bir sene öncesinden takıma katabilirler. Bu gerceklesirse Hamilton da sampiyonluk durumuna gore Mclaren ve Redbullu degerlendirebilir. Neyse bunların hepsi tahmin tabi, bekleyelim ve görelim.

  2. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
    Alonso.Diaz(Yavuz)

    Reyiz McLaren’e gitte canbuddy çıldırsın. Kendini 4.kat balkonundan bosluga biraksin 😀 .

      1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
        Alonso.Diaz(Yavuz)

        😀

  3. F-one-Driver avatarı

    Valla inanmamak elde değil ki, takımla geldikleri yol ortada, bu adama önümüzdeki yıl şöyle olcaz böyle olcaz böyle gelişcez desen işler mi artık, zaten her sene bu lafları duymuş, sadece şu olabilir, verirsin adamın altına 2015 aracını, test eder, işte o zaman inanır veya inanmaz, e böyle birşey de mümkün olmadığına göre artık alonsonun takımda kalması sadece alonsoya bağlı demektir,haberler de iyi prim yaptığından daha çook duyarız bu haberleri…

  4. Adam gitmekte sonuna kadar haklı. Ferrari yerini zor doldurur. Şuan için pist üzerinde Alonso seviyelerinde pilot yok.

    Ha en hızlı aracı yaparsan, gridde ki çoğu pilotla şampiyon olabilirsin. Ama en hızlı değilde rekabetçi bir aracın varsa, Alonso’ya ihtiyacın var.

    Geçmiş olsun diyorum bir Ferrari taraftarı olarak.

    Schumacher’den sonra gelen nesildeki en iyi sürücüyü kaybettik.

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Schumacher’den sonra gelen en iyi pilot Vettel dir

      1. Mehmet neyse bisey demiyorum.Vettel ayni arac kosullar altinda anca massa ile kapisir.Fani olabilirsin ama gercekleri gor

  5. artık hikaye dönemi. Olaylar bu kadar ayyuka çıktıktan sonra herkes bir tarafından bir şeyler türetecek. Nasıl olsa Alonso ilgi çekiyor 😀 Lotusuydu, williamsıydı, Mercedesiydi, Red Bulluydu, McLaren’iydi… hepsine gider Alonso artık

  6. More signs of the clash between Mattiacci and Alonso could be detected in their assessment of Ferrari’s performance in Singapore. Mattiacci claimed the team has made clear progress since Monza.

    “We had the pace of Red Bull – it is clear that the car has improved,” said the Italian.

    But Alonso said: “My teammate was 45 seconds behind me.”

  7. KimiRaikkonen avatarı
    KimiRaikkonen

    F1’de söylentiler bir kere çıktıysa gerçek oluyor, bizim tırto ligindeki gibi transfer söylentileri sansasyon yaratma amaçlı değil. Yani Diaz gidici.

  8. Anlasma imzalanmis arkadaslar hayirlisi olsun…..Eddie jordan in haberini yakinda buradan okursunuz.

    1. Kesin olmayan alacagi ucret oda kontrati 4 senelik 100 milyon euro+bonuslar seklinde. Kesin basari garantisi verilmis.

    2. Kaynak belliyse belirtirseniz iyi olur. Ne kadar kesin bir haber

  9. ”Alonso gider ve Ferrari 2015’te şampiyon olursa çok gülerim. Uzak ihtimal ama harbiden sandalyeden düşerim herhalde..”

    şu yazdıklarına kendin inanabiliyormusun

    bakınız hiç çözülemeyen EBD ve esneyen kanatlar yılları toparlansa kitap olur öyle yani..

    öyleki adam tezgahı topladı işi bıraktı iş motora sarınca.

    1. uzak ihtimal diye yazdım oraya zaten. “bu yazdığına sen inanabiliyor musun?” “bu yazdığına sen inanabiliyor musun?” “bu yazdığına sen inanabiliyor musun?” “bu yazdığına sen inanabiliyor musun?” hıı inanıyorum.

  10. Alonsonun Mclaren ile anlaştığını birkaç yerde gördüm teklif detayı da şöyleymiş 30m € sözleşme fesih bedeli 35m € Alonsonun alacağı yıllık ücret

    1. Diğer iddia Briatore-Alonso ikilisinin Lotus a geçmesi yönündeymiş

  11. Ferrari motorunu biliyor.40 60 hp Mercedesten zayif oldugu soyleniyor.Honda Ferrariden guclu bir motor garantisi verirse gidebilir.Yalniz soyle bir durum var.Mclaren Ferrariden guclu(?) bir motorla bu yilki performansini ortaya koyuyorsa Alonso soyadini Villenuve 2 yapmak zorunda kalabilir.

  12. Alonso gider ve Ferrari 2015’te şampiyon olursa çok gülerim. Uzak ihtimal ama harbiden sandalyeden düşerim herhalde..

  13. Yabancı sitelerden öğrendiğime göre Alonso takıma önemli mühendislerin alınmasını istemiş ve 2015te durum kötü olursa sezon içinde takımdan ayrılırım demiş Ferrari ise kabul etmemiş.Suzuka’da açıklar büyük ihtimal Mclaren’i.İşin ilginci ise efsane dediğimiz Ferrari iyi mühendisleri almayı kabul etmiyorsa yerlerde sürünmeyi hak ediyordur.Raikkonen ve Bianchi ile nasıl sezon geçirirler görürüz.Tabi bahsettiğim şartlar gerçekleşirse.İlk 10’a girip puan alma mücadelesi verirler herhalde.Vettel-Alonso takası da olabilir ama düşük ihtimal.Tabi hiçbir şeye olamaz diyemeyiz.

    1. Kimin pitstopları kısa sürer kimin sıralama turlarında, yarışta yaşadığı abuk sabuk sorunlar az olursa, aşağı yukarı Alonso ile aynı performansı sergiler. Bianchi, Raikkonen, Alonso, Hamilton, Vettel… Kimi koyarsan koy oraya.. Olacağı 3 aşağı 5 yukarı budur.

      1. Bunun böyle olmayacağını hepimiz biliyoruz.Alonso’nun son 4 yıldaki sürüşü efsanevidir.O sürüşün yanına kimse yaklaşamamıştır.Schumacher’i ayrı tutuyorum araç meselesi yüzünden.

        1. Eski dönemin efsaneleri farklı olabilir fakat bu dönemin efsanesi Alonso’dur.İster kabul edin ister etmeyin pist üstü başarılarıyla herkese gereken cevabı veriyor.

          1. yahu görende adam sürekli şampiyon oluyor zanneder. tamam takım arkadaşından bilmem kaç kat fazla puan aldı, bilmem kaç saniye önünde bitirdi, 2 kere şampiyonluğu kaçırdı falan filan. işinize gelince istatistik işinize gelmeyince pist üstü başarı.

            yani diyorum ki son 5 yıl Alonso’yu efsane falan yap-mı-yor.

            1. Sürekli şampiyon olmasına gerek yok altında kötü araç varsa ne yaptığın önemlidir.Balon şampiyonu görüyoruz.Kimse bana sorun gibi bahanelerle gelmesin.Çünkü insanların bahanesinden bıktım.Araç iyiyse herkes şampiyonluğa oynar önemli olan araç kötüyken iş yapabilmektir.

        2. +1 aga.Alonso simdiden efsanedir konu kilit.

        3. Arkadaş araç kötü ama şampiyonada 4.,5. oldun diye kim sana efsane der, hayret bir şey.. 20 yıl sonra Alonso’yu kim 5. oldu diye efsane olarak hatırlar iyici sapıttınız. Bu Alonso’nun suçu değil, bu tür tartışmalarda hep Alonso’nun pilotajını kötülüyormuşuz gibi bir tribe giriyorsunuz.

  14. Alonso Ferrari’de kalmalı. Ferrari’de Alonso’yu kim istemiyorsa onlar gönderilmeli.

  15. eğer alonso mclarene giderse mclaren ferrarinin pilotunu elinden alacak bu büyük bir adım gerçekten.Gelecek sene honda motoru nasıl olur bilmem ama hamilton gibi alonsonunda risk almaktan korkmaması lazım.Ferrari muhtemelen 2015te bu farkı eritemez zaten allison 2015te bu farkı eriteceklerinden emin olmadığınıda söylemişti bir sene daha boş geçmektense bu riski alıp şansını mclarende denemesi alonso için hiç yoktan iyi bir şeydir.Japonyada işler kızışacak hayırlısı ne ise o olsun ama benim de gönlüm alonsonun ferrariden yana kalmasıdır ama mclarene gidersede bir şey diyemem o zaman hem alo hem ferrariyi destekleriz artık ;D

  16. alonsoda anladı ferraride şampiyon olamayacağını mc laren iyi bi seçenek

  17. eddie jordan söylerse bunları, kesinlik kazanmış demektir.

  18. Santander McLaren Honda F1 Team? 😀

    Ben uydurdum. Olmaz olmaz demeyin 😀

    1. Alonso gelirken Santanderi’de mutlaka getirmeli zaten onsuz olmaz 😀

      1. Bizim pilotumuzu parası içinmi istiyorsunuz yoksa. Yalnız önemli olan para değil saadet 🙂

        1. Alonso’nun büyük destekçisi her türlü planların baş mimarı Santanderi Ferrariye niye bırakalım.Hem fazla para göz çıkarmaz aracımızı geliştirmemiz lazım Alonso için 🙂

          1. Onur Gentas avatarı

            Didem çok güldürdün gerçekten:) Komple alalım diyorsun yani:)

            1. Kambersiz düğün, Santander’siz Alonso olmaz. 🙂

            2. Yani Alonso’yu alacaksa McLaren bonus olarak Santanderide isteriz 🙂

              1. 😀 iyi demişsin ama günün sürprizi Lotus iddiaları oldu

  19. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ben hala ayrılmayacak diyorum. Ortalığı karıştırmak isteyenler var. Hem sonra ayrılsa ne olur gerçekten. Adam 5 senedir eşek ölüsü gibi aracı bir yerlere getirmek için tırmaladı durdu. Takım arkadaşları puan savaşı verirken o takımı şampiyonda en kötü 3 kere 2 ciliğe taşıdı. Ferrari ne kadar aldı acaba bu 2. ciliklerden.

    Her türlü arkasındayım bu adamın. F1 den ayrılmadan çok da iyi şeyler yapacak biliyorum.

    Alo ile birlikte Santander de tekrar mclaren’e sponsor olurmu acaba, bu da ayrı bir ilginç olur.

    O değilde şu adamı kimse paylaşamıyor, millette hala şu adamın pilotajına laf söylüyor. Adam tek başına yetiyor F1 i şekillendirmeye.

  20. Alonso ferrari tarihinde 6 sene yarışıp ferraride şampiyon olamayan pilot olarak anılacak.Her dedikodunun bir gerçeklik payı var.Şu anda HONDA kapalı kutu.2009 u hatırlayın.Avantajı olabilir.

  21. Favori pilotum olsada ,artık kendisinede ferrariyede zarar veriyor bu haberler. Gitsin denesin sansını , seneye mercedesi gececeginin garatisi yok hic bir takımın. Ferraride vettel , hamilton ikilisinden birini getirr ins 2016 ya. Bunun icin 2015 sezonunda gösterilecek performans doneleri çok önemli olacak. Alonso mclarende en iyi 2. olur seneye , sadece yeni bir başlangıcı olur. Hayırlısı olsun , ben kimi bu sene kötü olsada seneye güveniyorum kendisine…

  22. Alonso maclarene geçecek ve ferraride destekleyebileceğim pilot kalmayacak schuminin boşluğunu raiyi tutarak doldurduk. araç iyiydi çünkü. şimdi ne halt yiyecez? Mick Schumacher’in de ferrariye gelmesi için başka akımlarda 3-5 sene geçirmesi gerekecek. s.ctık

  23. Onur Gentas avatarı

    Neredeyse hepimiz biliyoruz ki Ferrari 2015 yılında da rakiplerine yetişemeyecek. 2016’da birşeyler olabilir umudu içindeyiz. McLaren eğer ki Alonso’yu alacaksa mutlaka ki araçtan ciddi beklenti içerisindeler. Aksi taktirde hem tazminat öde hem de Alonso’ya yüklü bir maaş ver, araç kötüyse ne halta yarar? Şimdi ki Ferrari’den farkı kalmaz. Alonso’ya da ciddi vaatlerde bulunmuşlardır zaten. Hamilton nasıl Mercedes’e risk alarak geçtiyse Alonso’da bu riski alacaktır diye düşünüyorum.

  24. alonso ferraride kalır bu düzmece haberlerin hepsi boşa çıkar

  25. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Bu söylentileri yayan her kimse fazlaca şey bildiği kesin.Takım içinde Alonso’nun huzurunu bozmak isteyen,onun son dönemdeki açıklamaları ile Ferrari’den büyük olmadığını,ama haberler ile önüne geçtiğini görmek istmeyn biri olabilir.

    Alonso’nun açıklamaları ise kafa karıştırıcı.Konuşacağım ve söylediğim isimler sevinmeyecek,takımda kalıyorum-2015 projemiz var,burda mutluyum 2015 için umarım mühendislerimiz biraz beygir bulabilir ve daha evvel çok söz duydum ama gerçek olmadı gibi…

    Bu açıklamalar Alonso’nun kafasının karışık olduğunu,bir yanının gitmek öteki yanının son bir sene daha beklemekten yana karar verdiğini gösteriyordu şu ana kadar.Ama bu haberler kesilmek bilmediği için benim düşüncem;Alonso,Japonya’da görüşmeyi yapacak ve eğer ikna olursa 2015 için McLaren Hondaya geçicek.Hatta belki de geçmiş bile olabilir.Günümüz f1 dünyasında çok hızlı ve enteresan gelişmeler oluyor.Ben kalmasından yanayım ve öyle umut ettim ama olacak gibi durmuyor.

    Alonso ne söylese haklı.Takımdan gitmek istemesi normal.2006dan beri halen 2 şampiyonluğu var.En iyi yılları Ferrari’de harcandı.Hani saçını süpürge etti desek fazla olmaz.Mattiaci bir yakınımdan duyduğuma göre Alonso ile bazı konularda ayrı düşmüş ve son haberlerden rahatsız.Ne kadar iyi bir pilot olursa olsun aldığı parayı takıma ve araca yatırmak istiyor.Üstüne tazminatı da kapacak.Haliyle zaten iyi bir araç yaparsam herkes kazanır diye düşünmüş olabilir.Bana gelen bilgi bu yönde yani.

    Ne diyelim,Japonya dananın kuyruğunun koptuğu yer olacak gibi.Giderse tüm her şey için teşekkür ederiz.Umarım kariyerini en az 3 şampiyonlukla tamamlar

  26. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Mevcut kurallar dahilinde mercedesin seneye de en hızlı araç olacağı aşikar ortada iken Honda motorunun neler yapabileceğini denemek en mantıklısıdır.
    Mercedes kadar güçlü bir başlangıç yapacağından emin olduğunu söyleyen Honda yı denemek en mantıklısı.
    Peter Prodromou’yu denemek en mantıklısı.
    2014 ün büyük bölümünü tasarım bölümümüzü geliştirmeye adadık diyen McLaren en mantıklısı.

    Kaybedeceği bişey yok.4 yıl boyunca Redbull un arka kanadını izlerken seçeneksizdi , çaresizdi ama şimdi alternatif bir bilinmeyen var.Mercedesin arka kanadı izlenecekse bunu başka bir koltukta izlemek ne kaybettirir.Ha kırmızı koltuktan izlemişsin ha gri koltuktan izlemişsin. Ama , ya tutarsa…..

    1. Bende bu şekilde düşünüyorum

  27. Honda’nın bu turbo motorlarda deneyimsiz olduğunu söyleyen yanılıyordur.Mclaren aracı için tasarlanan şasi Mercedes motoru yüzünden etkili olamadı.Honda motoruyla yeni şasi üretilip araç gayet hızlı olabilir.Bu radikal değişimleri de en iyi Mclaren yapar.Bence Alonso geçmeli.Son 2 yarışta açıklanabilir bu haber.

  28. Alonso çok zeki bir insan. Schumi’nin Mercedes’te harcadığı iki seneyi gördükten sonra ne yapacağı belli olmayan bir McLaren-Honda takımı yerine istikrarlı bir Redbull’u tercih etmesi daha mantıklı olur. Ayrıca motor dondurma kararının 1 seneliğine rafa kalkma ihtimali de çok yüksek olduğuna göre Renault toparlarsa Redbull tekrar ayağa kalkacaktır. Burada tek soru işareti; Redbull’un aerodynamic ekibini kaybetmiş olması ve Adrian Newey’in de önümüzdeki sene F1’den uzaklaşacak olmasıdır. Zaten dikkat ederseniz Singapur gibi yüksek down force isteyen bir pistte Redbull arkadaki takımlara gerektiği kadar fark atamadı. Yani aero gelişimi şimdiden yavaşlamaya başladı. Eğer bu sorun çözülürse, Redbull tekrar potaya girer. Bu koşullar altında Alonso malesef kötünün iyisini tercih etmek zorunda kalacak ve tahminimce Redbull’a geçecektir. Vettel’de McLaren’e kayar ve hem çaylak takım arkadaşına karşı ezilme durumundan kurtulur hem de kendini tekrar ispatlama şansını yakalar. Bence en mantıklısı bu olur ancak F1’de yarın ne olacağı hiç belli olmaz, o ayrı konu… Not: Her koşulda Button emekli olur…

  29. Muammer UYAR avatarı

    Bu iş çoktan bitmiş Japonya da resmi açıklama gelir

  30. Alonso’nun olası Mclaren anlaşması, fitili ateşleyecek tabi ancak bu durumda Vettel haricinde elit pilotları başka takımda göremeyebiliriz. Çünkü şampiyonada avantajı eline geçiren Hamilton, şampiyonluk durumunda Mercedes’te kalmaya devam edecektir. Rosberg ‘in şampiyonluğu ise çarşıyı tamamen karıştırabilir. Ron Dennis’ in Lewis aşkı o zaman karşılık bulabilir. Belki de Hamilton’ı kırmızı tulum içinde bile görebiliriz.
    Ben şahsen gridde en yüksek egoya sahip 3 pilot Alonso Vettel ve Hamilton’dan ikisini aynı takımda görmeyi müthiş arzuluyorum

  31. Artık dedikodular iyice gerçeğe dönüşmeye başladı seneye yine mercedesler çok büyük avantajla başlayacaklar, umarım honda ferrari wiliams seneye yarışın içinde olur. Değişim herkes için iyi olur ama alonso honda baskısıyla Mclarene gidiyor gibi yoksa 2007 yılı herksein hafızasında.

  32. Pilot değişimlerinin anahtarı Alonso’da eğer Mclaren’ı seçerse Button emekli Ferrari’ye kim gelir belli değil Alonso yerinde olsam seneye ne yapacağı bilinmez Mclaren – Honda’yı Ferrari’ye tercih ederdim Ferrari’nin bi süre daha boyu ne uzar ne kısalır gibi

  33. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Alonso kovulacak ben demistim sampiyon olamadan gidecek diye

    1. Kovulmak?Abi cidden soruyorum iyi misin?Alonso suan ferrariden onde kim bilir belki kimisine gore f1 in onunde bi adam.Alonso ferrariyi kovar ferrari alonsoyu kovamaz.Bence sen vettel haberlerinden baska bi yere yazma.
      Bu arada ferrari faniyim.Beyler hu adam giderse yerine 5 tane vettel koysalar 3 tane hsmilyon koysalar nafile mahfoluruz

  34. yani karısık durum ferrari koklu takım tabıkı ama insanda bu kadar yıl hıc mı bırsey yapmaz yau o kadar ımkan para varken tabıkı mclaren honda nasıl olur garanti verirlerse sampiyon olunacak diye parasıda ıyı olursa neden olmasın ha ferrari ha mclaren

  35. Bu söylentilerin bir gerçeklik payı vardır. Alonso giderse şaşırmam.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir