Vettel: “2014 Red Bull Aracı Bana Uygun Değil”

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, sürüş stilinin Red Bull’un 2014 Formula 1 aracına uygun olmadığından şüphesinin olmadığını söyledi.

Son 4 senenin şampiyonu Vettel, sezonun şu ana kadarki bölümünde yeni takım arkadaşı Daniel Ricciardo’nun performansının gerisinde kalarak sürpriz yaşattı. Ricciardo’nun 3 defa kazandığı sezonda Vettel’in en iyi sonucu ikincilik oldu.

Vettel “Her ne zaman zorlamak ya da bir şeyler yapmak istersem bu olmuyor.”

“Bu seneki aracın karakteristiği ile birlikte bu downforce seviyesi ve lastikler yaşananlarda etkili. Virajların belli noktalarında henüz istediğimi bulamadım.”

“Bu bir özür değil çünkü sonuç olarak araçtan maksimumu almam lazım. Çok fazla gelişme kaydettik ancak çok daha fazla şeyi daha iyi yapabiliriz.” dedi.

Vettel’in özellikle viraj girişlerinde aracı yönlendirmede eski gücüne sahip olmadığı biliniyor. Bunun dışında Vettel, son senelerde egzoz beslemeli difüzörü en iyi kullanan sürücülerden birisiydi. O avantajı da kaybetti.

Vettel “Bu tip sıkıntılar bazen maksimumun altında sürmeme neden oluyor. Açıkçası her zaman en hızlı şekilde sürersiniz. Zorlamanız ya da yavaşlamanız o anki koşullarda bağlı olur.”

“Bu sene direkt gerçekleşmiyor. Her zaman istikrar olmuyor. Bu yüzden biraz sıkıntılı.” dedi.

Vettel mevcut araçta çok büyük gelişme kaydetme şanslarının olmadığını, ancak 2015 araçta durumu iyileştirebileceklerini söyledi.


Yorumlar

“Vettel: “2014 Red Bull Aracı Bana Uygun Değil”” için 9 yanıt

  1. Ne kadar mütevazi bir şampiyon olduğunu anlayabilecek kadar yazıyı,
    Takım arkadaşı ile arasında sadece lastik farkı olduğunu göremeyecek kadar sezonu,
    okuyamamışsınız.

  2. Böyle saçma bir mazeret olmaz.

    Ricciardo seni tokat manyağı yapıyor aynı araçla. Demek ki kusur sende.

  3. OUTLAW RIDER™ avatarı
    OUTLAW RIDER™

    Sende bir numara yok
    Ortalama bir pilotsun
    Bu durumlara geleceğini önceden bildiğin için 9 yarış üst üste galibiyet aldıktan sonra bile başarıya aç olduğunu söylüyordun BİRİLERİNİ bu şekilde etkilemeyi başarmış olsan bile
    sende bir numara yok

  4. yok yok aslında uygun uygun olmayan

    ricciardo halbuki sen severdin aborjinleri ama

    her aborjinin eti yenmez…))

  5. Onur Gentas avatarı

    Üst düzey pilotların hiçbiri bu şekilde söylenmez. Ne demek araç bana uygun değil. 2015 aracıda uygun olmazsa ne yapacaksın o zaman. 4 sene sana uyan araçla şampiyon oldun ve sana uygun araç bulamazsan kariyerin bu şekilde bitecek desene.

  6. sana uygun olmayan asıl şey ricciardo dostum 🙂

    Bu bir özür değil çünkü sonuç olarak araçtan maksimumu almam lazım.

    kendisi vermiş cevabı.

  7. Böyle bir bahaneyi kabul etmiyorum.En iyi şasi sizde hala araç bana uymadı gibi saçmalıklarla açıklamalar yapıyor.Sezonun en hızlı 2. takımısınız ama sen başarı olarak Ricciardo’nun tırnağı bile olamadın.Bence aracı bırak da ben Red bull’a uygun muyum diye düşün?

  8. Alıştı tabi EBD ve yere jilet gibi yapışan araca oyuzden zorlanıyor.Riccardo ise zaten EBd siz ve cok dowforce u olmayan araçta sürdüğü için kendini daha çabuk adapte etti yeni araca. Ben sezonun 2.yarısından itibaren toparlanır diye düşünüyordum ama hala tam olarak istenilen durumda değil. Ha vettel e sallayacak millet yine ama adam iyi bir pilot ha olağan üstümü daha onu gosteerecek birşey yapmadı.

  9. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    RIC transferi açıklandığında bi kalça muhabbeti vardı hatırlarsanız A.Newey aracın biraz dizaynını değiitirmişti bence bu durum bi araştırılmalı 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir