McLaren: “2015’te 3. Araç İçin Artık Çok Geç”

yazar:

kategori:

McLaren’in Yarış Direktörü Eric Boullier, 2015’te büyük takımların 3. araçla yarışması için artık çok geç kalındığını söyledi.

Son dönemin en dikkat çeken söylentilerinden birisi, ekonomik sıkıntısı olan küçük takımların Formula 1’den ayrılabileceği ve büyük takımların gelecek sene 3. aracı piste çıkarabileceği yönünde.

Boullier “Bu konuda pilot en kolayı. 3. araç için yeni bir şasi gerekecek. Lojistik ve daha fazla insan sorunları çıkacak. En az 6 ay gerekli.”

“Bu konuyu tartışmak için zamanlama yanlış çünkü beklememiz lazım. 3. aracı yarıştırmamız gerekirse o zaman bakarız.”

“Gelir konusunda bir çok şeyi sorgulayabilirsiniz ancak bir gün çağrılıp F1’in iyiliği için 3. aracı yarıştırmamız gerektiği söylenirse o zaman bunu yapmak zorunda oluruz.” dedi.

Mercedes’ten Toto Wolff ise ekstra bir araç daha yarıştırmanın takıma maliyetinin 25 milyon euro olacağını düşünüyor.

Wolff “Bu (küçük takımların ayrılması) spor için iyi bir şey değil. Kurallar gridde araç sayısı 20’nin altına düşmesi halinde belli takımların 3 araç yarıştırabileceği söyleniyor.”

“Şu anda böyle bir durum yok ve griddeki araç sayısının 20’nin altına düşeceğini sanmıyorum. Bu iki takımın kaybolması anlamına gelir.”

“Bunu desteklemiyorum. 3. araç ekstra harcama demek. Yeniden finanse etmek yeterli olmayabilir. Daha küçük takımların 3. aracı yarıştırması karlı olmaz.” dedi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir