Lauda: Formula E Motorsporu Değil

Eski Formula 1 dünya şampiyonu Niki Lauda, FIA’nın yeni elektrikli yarış serisi Formula E’yi eleştirdi.

FIA’nın uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni elektrikli yarış serisi Formula E bu ayın başında Pekin’de başladı.

Ama eski Formula 1 pilotu Lauda, yeni seriyi beğenmediğini söylüyor.

Auto Motor und Sport’a konuşan Lauda “Uzun zamandır gördüğüm en kötü şeydi”

“Araçlar pistte sürünen oyuncaklar gibiydi. Bu benim için motorsporu değil” dedi.


Yorumlar

“Lauda: Formula E Motorsporu Değil” için 7 yanıt

  1. aslında asıl motorsport formula E. çünkü motor dediğin elektrikle çalışır. F1 ise enginesport 🙂

  2. Lauda haklı, Formula E motorsporu değil yada gibi değil ancak bu gerekli olmasını değiştirmiyor. Yapılan herşey motorsporları ruhuna uyacak birşey değil dünya da makineler, otomobiller ile yapılan ne acayip şeyler var yarışma alışkanlıklarına uymayan.
    f-E akaryakıtlı serilere rakip olsun diye çıkmadı hybrid teknolojiler gelişmesi için çok gerekliydi ve daha fazla gecikmeden gerçekleşti. Dünyada üniversitelerde elektrikli araçlarını yarıştırırlar ancak bu yaptıkları motorsporları hedefiyle olmuyor ve benzemiyorda. Hybrid teknolojilerin hızla gelişimi için test sahasına ihtiyacı var bu da konu tekerlekli şeyler olduğu için en doğru yer pistler. Tabi bu olurken de geleceğin çok farklı olacağı hatasına düşmemek gerekli. Elektrikli sistemlerin gerekli seviyede gelişimi için henüz 50 yıl var önümüzde f-E gibi şeyler bunu hızlandırmak için bu yüzden Mclaren, Mercedes, Ferrari, Magnetti bu işin üzerine düşmeli dedi insanlar daha önce. F1 belki F2, LMP, GT1 gibileri için ortalama yakın gelecek planında ihtiyacın salt elektrik depolanmasından karşılanması mümkün görünmüyor. O yüzden dünyada olağanca gelişmeye rağmen halen V10-12 bloklar üretilmeye devam ediliyor ve en az 100 daha içten patlamalı motorlar asli kaynak olmaya devam edecek hava, kara ve denizde.

    1. …en az 100 yıl daha…

  3. Kimse ekmeğine ortakçı çıksın istemez. Lauda’nın kaygısı serinin tutması ve tutacakta. Test kıvamında geçen ilk yarışa rağmen heycanlı anlar oldu ve ben 15. Turda kapattığım için sonradan pişman oldum.

    Günümüzde bile f1 elektrik enerjisini kullanıyor, avustralyada onlarda pistte sürünen oyuncak gibiydi ama sezon bitmeden v8 hızına yaklaştılar.

    Formula E bu aşamalardan geçecektir. Dünyanın otomobillerde hem elektrik geri dönüşümüne hemde elektrik motorlarına ihtiyacı var. Ne yazıkki benzinle motorların miyadı dolmak üzere.

    Bu persfektifte formula E zamanında ve yerinde ortaya çıkan bi seri Lauda da eşşek gibi bunun farkında ve orada kendi yatırımı olmadığından b.k at izi kalsın felsefesini benimsemiş

  4. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    Formula 1 başladığı ilk gün böyle miydi hacı? Ya da senin yarıştığın zamandaki gibi miydi? O gün de senin gibi zeki biri çıkıp “bu ne len atın çöpe gitsin” deseydi belki de garson olacaktın

    1. Tam tersine 70 lerde ve 80 lerde formula1 çok daha nasıl diyim..:)
      erkeksi idi..
      Gittikçe feminen oldu hele son yıllarda tamamen bilgisayar oyunu gibi..

      Lauda nın yarıştığı yıllarca bir F1 aracını pistte tutmak ile bugün bir f1 aracını pistte tutmak arasında dağlar kadar fark var..

    2. F1 ilk başladığı gün dahi motorsporu olarak değerlendirilebilir zira herşeyin başı olamasıyla birlikte ruhun zirveye buluştuğu adım denilebilir. Yarışma tutkusu 1910 lara kadar dayanıyor.
      Enzo’nun Benz’in Ford’un vs kavgalarına bakınca hissiyatın 70’lerden pek de farklı olmadığı yorumlanabilir belki.
      f-E de yarışan pilotların altlarında ki şeyler ile motorsporu ruhuna uyup uymadığını taktıklarını çok sanmıyorum zira o araçların hazırlanması da onlar için çok çok önemli değil bence onlar kendileri gibi insanlarla kıyaslama imkanı için oradalar sadece. Şimdilik yarışmak daha çok pilotların, araçlar henüz daha o ruhun çok başındalar zamanla onun da savaşı yaşanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir