Chester Telemetri Yasağı Olacağından Emin Değil

yazar:

kategori:

Lotus Teknik Direktörü Nick Chester, sürüicülerin daha az yardım ile yarışması için gelecek sezon getirilecek olan telemetri yasağının hayata geçirileceğinden şüphe duyduğunu söyledi.

Singapur GP’den itibaren takımların, pilotların performanslarını iyileştirmede yardımcı olacak telsiz görüşmeleri yapmaları yasaklandı.

Formula 1’in Patronu Bernie Ecclestone, FIA’nın telsiz konuşmalarına yasak getirmesinin ardından telemetre verilerinde de bazı kısıtlamalar olabileceğini işaret etmişti.

Nick Chester ise telemetri yasağının getirilmesini öngörmüyor.

“Ben telemetri yasağının olmayacağını düşünüyorum. Araçta bir sorun varsa veya başka birşey varsa bu sorun hakkında bilgi almak zor olurdu” “Aracın güvenli olup olmadığını söylemek hiçbirşey şekilde mümkün olmazdı. Bu şüphesiz geriye doğru bir adım olacaktır”

Chester ayrıca Singapur’da kullanılan LCD direksiyonların gelecek sezon da olacağına inanıyor.

“Pozitif tarafa bakarsak büyük ekran ile sürücü birçok alanda çok daha fazla bilgi alabiliyor. Büyük ekran ile yarışmak, dikkat edilmesi gereken hususlardan birisidir”

“Gelecek sezon büyük olasılıkla daha büyük ekranlı direksiyonlarla yarışılacak. Yeni kısıtlamalar ile birlikte 2015’de küçük ekranla yarışmak büyük bir dezavantaj olacaktır”

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir