Red Bull: Renault İle Daha Yakın İlişki İçindeyiz

yazar:

kategori:

Red Bull’dan Helmut Marko 2015’te motor tedarikçisi Renault ile daha yakın bir ilişkiye sahip olacaklarını söylerken ekibinin Renault’nun resmi fabrika takım olduğunu da doğruladı.

Red Bull ve Renault 2010 ve 2013 arasındaki dönemde V8 motorlarla dört kez sürücüler ve üreticiler şampiyonu olmuştu, ancak bu sezon Mercedes’in 14 yarışın 11’ini kazanmasına engel olamadılar.

Ancak Marko Renault’nun Red Bull ile ilişkileri geliştirmesiyle birlikte 2015’te daha rekabetçi olabileceklerini düşünüyor.

“Teknik birlikteliği güçlendirme sürecindeyiz ve 2015’te Mercedes ile yarışabilmeyi planlıyoruz. Uzun vadede ise daha uzun süre boyunca daha geniş olarak nasıl işbirliği yapabileceğimizi tartışıyoruz.”

“Bu sezonda şasiler için dört farklı motor adaptasyonu mevcuttu, önümüzdeki sezon sadece bir tane olacak. Bu Red Bull aracına göre tasarlanacak ve diğerleri de aynısını edinebilecek.”

“Bu en verimli çözüm. Mercedes bu modeli çok iyi işletiyor, Ferrari ile birlikte tek bir modele sahipler.”

“Bu sezon güç eksikliğine rağmen başarılı bir şekilde rekabet edebileceğimizi gösterdik, önümüzdeki sezon bu kadar kötü olmamalı.”


Yorumlar

“Red Bull: Renault İle Daha Yakın İlişki İçindeyiz” için 9 yanıt

  1. Bu sezon ki en büyük hatalarımızdan birisi dört şasiye göre motor entegrasyonu yapmaktı son 20 yılın en büyük teknoloji değişikliğinde karmaşık bir sistemle dört takım için uğraşmak kolay değildir diye düşünüyorum. Mercedes fabrika takımına göre motoru üretti şasiye entegre etti ve diğerleri sadece buna adapte oldu buda farkı doğurdu. Benzer çözümü şimdi son 4 yılın dünya şampiyonu deneyecek bakalım neler kazandıracak bu bize.

    2015 sezonu için motorun egzoz manifoldu tasarımı değişmeli İntercooler tasarımı ve şaside ki yeri değişmeli motorun airbox girişi değişmeli ve buradan elde edilecek kazanımlarla ERS den MGU-H ve MGU-K dan daha fazla güç elde edilecektir diye düşünüyorum. Kış testlerine farkı kapatmış olarak gelmeliyiz.

    1. Duyduğuma göre Mercedes ayıp olmasın diye motoru geliştirmeyecekmiş.
      Şaka tabiiki.Nal toplatmaya devam.

      1. Hediyenin süresi bitmek üzere haberin yok mu senin son yarışlar bunlar 🙂

        1. bıde saglam yazılım attımı 9 , 5 beggır one gecersınız

      2. ANTHRAX senın fıkrını almak istiyorum 2015 te reno mercedesin turbo tasarımına gecıyor hondada buyuk ihtımal mersoyu taklıt ettı turboda 2015 te motor gucleri sana gore nasıl olur fıkrını yazarsan memnun olorum simdıden tesekkurler

        1. O sezon başında belli olur.

          1. Sezon başına derken kış testlerini kastediyorsan, oraya baksak Redbull finish görememişti hala. Hatta spordan gitmek zorunda kalacaklarını iddia eden kahin arkadaşlar da vardı. 🙂 İlk 2-3 yarışta herşey ortaya çıkar bence seneye.

  2. Yusuf Hitay avatarı

    ileride renault’un f1 motor departmanını satın alırlarsa şaşırmam. ancak o şekilde motor üretimi işine girerler bana kalırsa.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir