Rovetto: Caterham Küçük Bir Mucize Gerçekleştirdi

yazar:

kategori:

Caterham takım patronu Manfredi Rovetto, takımın İsviçre ve Ortadoğulu yatırımcıların oluşturduğu bir grup tarafından devralınması sonrasında küçük bir mucize gerçekleştirdiklerine inanıyor.

Caterham’ın içerisinde bulunduğu mali sorunlar nedeniyle İngiltere GP’sinde yarışamayacağı iddia ediliyordu. Fakat takım el değiştirdi ve CT05’in gelişimine devam edildi.

Rovetto, takımın içinde bulunduğu durum nedeniyle Silverstone’da piste çıkacağına inanmadığını söylüyor.

“Takımın önceki sahiplerinin belirgin şekilde takımın fişini çektiğini düşünüyordum. Silverstone’daki yarışta olabileceğimize artık inanmıyordum”

“Herşeye rağmen Silverstone’da yarışmayı başardık. Silverstone’da bazı testler yaptık ve Singapur’a kadar her yarışa güncellemeler getirdik. Bazı önemli gelişimler kaydettik. Savaşmaya devam ettik”

“Ama net konuşmak istiyorum; takımı bu noktaya getirebilmek için küçük bir mucize yaptık. Aracın performansını geliştirerek küçük bir mucize yaptığımız düşünüyorum. Marussia’nın önündeyiz ve hızımız Lotus ve Sauber’e çok yakın”

Rovetto markalar şampiyonasından vazgeçmediklerini yineliyor.

“Markalar klasmanında 10. sırayı istiyoruz. Orası bizim hedefimiz. Bu bizim için büyük bir önem yaşıyor, ama tabi ki hayati önemde değil”

“Teknik departmanımızı John Iley birlikte kontrol altına aldık. Ondan önce böyle bir ortam yoktu. Zaten sonuçlar herşeyi gösteriyor. Ama tabi ki dünya şampiyonluğunu kazanacak aracı inşa etmek çok zor”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir