Honda Tasarımda Üç Ay Geride Olabilir!

yazar:

kategori: ,

İtalyan Autosprint’in haberine göre Honda motorun tasarımında geride kaldı ve programını üç ay ertelemiş gibi görünüyor.

Japon üretici 2015’te McLaren ile tekrar ortaklık kuruyor ve Alonso, Vettel ve Hamilton’a ciddi teklifler yapılmasını istemişti. Honda yeni F1 projesini geliştirmek ve tanıtmak için prestijli isimler arıyor.

Alonso’nun Ferrari ile sorunlar yaşadığı ve McLaren’a gitmek istediği biliniyor, Honda’nın Alonso’ya teklifi üç yıllık 100 milyon.

Autosprint’in iddiasına göre Honda programında üç ay geride ve takım 2015 sezonunu kötü bir motorla geçirmek zorunda kalacak. Motorun çok fazla yakıt tükettiği ve bununla birlikte çok az güç üretebildiği söyleniyor.

Bu durumun üstesinden gelmek için Honda ülkenin dört bir yanından mühendisleri bu bölüme kaydırıyor. Motorun ERS sistemleri ise McLaren Applied Technologies tarafından geliştiriliyor, ancak bu sistemler henüz motora entegre edilebilmiş değil. Motorun henüz ERS ile birlikte test edilmediği iddia ediliyor.

Honda’nın istediği pilotlar olan Alonso, Vettel ve Hamilton’un bu durumu bilmemesi imkansız olarak görülüyor. Pilotların kabul etmesini gereken şey para karşılığı zor bir sezon.

Alonso 2015’te 34 yaşında olacak ve planlarında daha fazla sezon için zaman kalmamış gibi görünüyor. Orta vadede kazanmak için zamanı yok. Alonso bu şartlarda ve bu son bilgi ışığında Ferrari’den ayrılırsa ve Honda’nın teklifini kabul ederse kendisini çok daha kötü şartlarda bulabilir.


Yorumlar

“Honda Tasarımda Üç Ay Geride Olabilir!” için 46 yanıt

  1. bu sitede okuduğum haberlerin %90’ı magazinsel bilgi içeriğiyle sunuluyor ve doğruluk payları çok az. honda’nın v6 ile rezil olacağını düşünmüyorum. kaldı ki, kesin olarak f1’i terketmiş bir şirketin birden bire geri dönmeye çalışması ve bunun v6’lardan hemen sonra gerçekleşmesi bizlere bir takım pozitif öngörüler sunmalı.

  2. asadshgahgdahgshgdas habere sesli güldüm. Haberin tercümesini yapıyorum ” ALONSOOO GITMEEEEEE ; HONDA KAKA,ÇİKİN,LEŞ, HEM ONLARIN KUPASI YOK BAK :((( “

  3. Burda Honda’nın iyi olmayacağını düşünen aşırı fanatik taraftarlardır.Onun dışında mantıklı yorum yapan herkes Honda’nın başa oynayacak olduğunu söylemektedir.

  4. Hani bir zamanlar bir reklam vardı, sloganı; “Ağzı olan konuşuyor” idi. Bizim bu site de aynı sloganı benimsemiş arkadaşlarla dolu. Ağzı olan konuşmuş. Konuşsun tabi. Herkesin düşüncesi önemli ve bu düşüncesini belirtmesi güzel. Ama keşke dayandıkları soyut bir şeyler olsaydı. Sadece gerçekliği belli olmayan bir habere göre düşünce belirtmeselerdi. Kimi kötü olacak demiş, kimi olmayacak. Neye göre demişler anlamadım.

    Yaklaşık 1 ay kadar önce Honda’dan yapılan açıklama sezona güçlü başlayacakları yönünde idi. Bu haber ise o açıklamanın tırt olduğunu iddia ediyor. Hangisi doğru? Bekleyip göreceğiz. Ama şunu biliyoruz ki Formula 1’de kimse ilk sezonunda uçamaz.

    Haberde;

    Motorun çok fazla yakıt tükettiği ve bununla birlikte çok az güç üretebildiği söyleniyor.

    diye bir ibare var. Bu, şu an Mercedes motoru karşısındaki Ferrari ve Renault motorlarının tarifidir. Mercedes motorundan daha çok yakıyorlar ve daha güçsüzler.

    Ben de şunu söyleyeyim: 1988 sezonu. Tıpkı bir önceki sezonda olduğu gibi isteyen takım turbo, isteyen takım atmosferik motorla yarışabiliyor. Bir sonraki sezonda ise turbolar yasaklanacak.

    ’87 sezonunda atmosferik motorlar turbo morlara oranla güçsüz kalırlar. Bu durumdan ders çıkaran FIA, ’88 sezonunda turbo ve atmosferik motorları eşitleyebilmek için bazı teknik düzenlemeler yapar.

    – ’88 sezonu için araçların ağırlık sınırları ’87 sezonundakiyle aynı tutulur; atmosferik motora sahip olan araçlar en az 500 kg, turbo motora sahip olan araçlar ise en az 540 kg olmalıdır.

    – ’87 sezonunda 4.0 bar olan turbo beslemeleri ’88 sezonu için 2.5 bar ile sınırlandırılır.

    – ’88 sezonunda da tıpkı ’87 sezonunda olduğu gibi atmosferik motorlu araçlara yakıt sınırlaması uygulanmazken, turbo motorlu araçlar ’87 sezonunda kullandıkları en fazla 195 lt yakıt yerine ’88 sezonunda en fazla 150 lt yakıt ile yarışı tamamlamak zorunda olacaklardır. (O zamanlarda tıpkı günümüzdeki gibi yarış esnasında yakıt ikmali yasak.)

    Turbo motorlara ve turbo motorları kullanacak olan araçlara getirilen bu kısıtlamalara rağmen ’88 sezonunda da atmosferik motorlar turbo motorlarla boy ölçüşemez. Dönemin en iyi motor üreticisi olan Honda, yeni Honda RA168E’ye sahip McLaren MP4/4 ile üzerinden çeyrek asırdan fazla bir zaman geçmesine rağmen hala Formula 1 tarihindeki en özel yerlerden birinde bulunmaktadır.

    O sezon, Ferrari’nin motoru da bir hayli güçlüdür. Honda ile eşit sayılabilir. Ferrari’yi o sezon zorlayan şey motorun tükettiği yüksek yakıt miktarıdır. (’88 İngiltere GP’yi bir yerden bulun, izleyin. O yarış, Ferrari’nin o sezondaki durumunun resmi belgesi niteliğindedir.)

    Demem o ki, ilk turbo dönemindeki kısıtlamalara en iyi cevap veren Honda, çok daha fazla kısıtlamaya sahip olan içinde bulunduğumuz 2. turbo dönemindeki kısıtlamalara da cevap verebilir. “Verebilir” diyorum, çünkü yapacağının garantisi yok. Yani en azından geçmişi baz alarak bir düşünce sunuyorum, hiç bir şeye dayanmadan “atmıyorum”.

    1. Bende daha yakın geçmişe dayanarak Honda ve Mclaren’in seneye madara olacağını iddia ediyorum.

      1. İstersen ona “yakın geçmişe dayanarak” yerine, delikanlı gibi “şu şekilde istiyorum” desek daha doğru olur.

        Kim bilir, belki de senin istediğin gibi seneye McLaren, Honda ile birlikte madara olacaktır. Emin ol bu durum McLaren tarihinde ne ilk ne de son olacaktır. Honda belki çekip gider, ama McLaren 49 yıldır bu spordadır ve önümüzdeki 49 yıl daha bu sporda olacaktır.

        Şu an ki kurallarla zor görünüyor ama burası Formula 1, en fazla 7-8 sene sonra kurallar değişir. O kural değişikliğinde eğer Mercedes 2010-2012 arasındaki gibi “madara olursa” değil Renault gibi takımı kapatıp motor tedarikçiliğine devam etmek Formula 1 için vida dahi üretmezler.

        Çünkü McLaren yarış takımıdır. Birinci önceliği yarışmaktır. Mercedes ise dünya devi bir otomobil üreticisidir. Eğer yönetim kurulu onaylamazsa (ki başarısız olunca onaylanmaz) değil yarışmak, yarış dahi izleyemezler. İşte McLaren’i, Ferrari’yi, Williams’ı şu an Mercedes’in çok çok arkasında olsalar dahi Mercedes’ten çok çok daha önde tutan şey budur.

        1. Son paragraf işte budur. Hiçbir zaman motorsporlarına dahası F1’e otomobil sevgisi, sevdası, tercihleri ile yaklaşanları anlamamışımdır aynı bernie’nin aslolanları bırakıp otomotiv group’larının peşine düşmesi gibi 0 birikimli gençlerin renault’u clio’lar ile değerlendirmesi gibi. (Yıllardır neredeyse duraksız Formula Renault gibi bir paket hazırlayarak motorsporlarının, gençlerin gelişimine katkısını hiçbiri bilmez)
          Mercedes’in burada isim büyüklüğü sadece bu yıl olacakları şampiyonluk, Schumacher gibi birini transfer, Mclaren sayesinde anılma ve global daimler otomotiv büyüklüğü, F segmenti ile sadece. Her motorsporları dalında olduğu gibi burada da bugün var yarın yoklar çünkü yönetim kurulu itiraf ediyor. Bu yüzden söz konusu F1 olunca Mclaren yılların ortaklık paydasını düşünce ki o da bitti benim için Sauber, ForceI., Williams’ın yarı değerinde bile değiller 20 yıldan fazla bir arabadan çok motorsporu sever olarak söyleyebilirim ki. Ben zaten çocukluğumdan beri otomobile de daha fazla yarış arabası yaklaşımıyla bakmışımdır çizmişimdir görsel toplamışımdır. Bu yüzden halen Renault deyince Elf’i hafif cup araçlarını hatırlarım Ferrari sportlarını üstün tutmam bu yüzdendir. MB’i size almanlar arasında bmw, audi kadar bu işe adanmış göremedim hiç hatta bugün vw bile daha fazla seriye paket hazırlıyor destek oluyor ancak tutturamadığını bırakmasıyla onların da aynı MB gibi reklam, tanıtımım varsa ben de varım dediğini hissediyoruz. Son 20-30 yılda yer aldıkları seriler ve süreleri belli hazırladıkları araçlar belli birden çok da iyi giden sezonları, araçları bırakıp gitmeleri mevcut iken açıkçası DTM den başka sürekli kendilerini adadıkları bir seri de yok hani. Mclaren gibi bir mühendislik şirketi olmasa bu kadar yıl kalmayacaklardı belki de aynı diğer otomotiv devleri gibi.
          Herşeye rağmen büyüklüklerini kabul etmek gerek çünkü hayatımızı etkiliyor onlar olmasa 1.6 V6’lar bugünün gündemi olmayacaktı belki de. İşte böyle bir dev MB.

          1. Geçen yıl Mercedes motoru 100 hp güçlü haberi çıkınca herkes aynı motoru üretebilir diyordunuz. Üretemiyormuş değil mi?
            1955 yılında 83 kişinin öldüğü le mans kazasından sonra Jaguar ve Mercedes’in motor sporlarında gönüllü olarak çekildiğini Jaguar’ın 1987’de geri dönmesinde sonra 1988 yılında mercedes’inde geri dönmeye karar verdiğini biliyor musun?Şumi’nin Mercedes Junior takımının bir ürünü olduğunu biliyor musunuz?Her firmayı insanlar yönetir.Bazen hatalı kararlar verirler.Mercedes takım olarak F1’e girmeyince şumiye yarışma izni vermiştir.Neyse uzatmayayım.Sen bunları zaten biliyorsundur.
            Sahi çok adanmış BMW F1’den neden çekildi?En son WTTC’de Chevrolet’ten dayak yiyince oradanda çekilmişlerdi.Dtm deme.Orası bir Almanya şampiyonası zaten.

            1. Ha Reno benim için motor sporlarında hem zavallı hemde hilebaz bir şirkettir.Motor olarak zavallıdır.Ama hile ve ağlama konusunda üstlerine yoktur.Mclaren’in bilgilerini çalıp ceza almazlar.Arabayı duvara çarptırıp ceza almazlar.Çekilmekle tehdit edip aldıkları geliştirme izni ile şampiyon unvanı(sahi o ünvanlar red Bull’un) kazanmış olabilirler.Ama benim gözümde bir çöplükten farkı yoktur.
              Yol otomobillerine bir diyeceğim yoktur.Herkes parasına göre araba alır.

        2. Mclareni senelerce destekledim.Mercedes yüzünden ama bir cami duvarı muhabbeti vardır.Şu anda batışını görmek hoşuma gider.Bunun olacağına da eminim.
          Ama Honda’nın başarısız olacağına dair söylediklerim tamamen mantığa dayanıyor.Siz diyorsunuz ki eskiden başarılıydı gene olacaktır.Bende bu doğru olsaydı F1’den kaçmazlardı diyorum

          1. Cami duvarı muhabbetiyle McLaren’in Mercedes’den ayrılıp Honda yönelmesindeki bağlantı nedir ??

            Mercedes kendi takımını kurunca, daha doğrusu hazır kurulmuş ve son şampiyon ünvanına sahip olan takımı satın alınca McLaren tartışmasız bir şekilde doğru karar vererek Mercedes’den ayrıldı. Honda’ya yönelmesi doğru kara mıydı tartışılır ama Mercedes’den ayrılması tartışılmaz.

            Sanırım yazdığımı okumuyorsun ya da anlamıyorsun. Belki de anlamak işine gelmediği için salak numarası yapıp kendince yazdığımı yontuyorsun. Ben, “eskiden başarılıydı gene olacaktır” demedim. Eskiden başarmıştı yine “yapabilir” dedim. Kesinlik kullanmadım. Ayrıca kimsenin ilk sezonunda başarılı olamayacağını da belirttim.

            Yani cidden salak numarasını çok güzel yapıyorsun. Neredeyse numara değil de gerçek olduğuna inanacağım.

            -Senin tabirinle- Honda’nın F1’den kaçması yukarıda anlattığım otomobil şirketi olma meselesidir. Formula 1’de otomobil üreticisiysen yönetim kurulu nereye kadar izin verirse oraya kadar yarışırsın.

            Bazı insanlar vardır, dersin ki asker olmak için yaratılmış, mühendis olmak için yaratılmış, şu’cu olmak için yaratılmış, bu’cu olmak için yaratılmış… İşte McLaren de yarışmak için kurulmuştur. Tıpkı Scuderia gibi, Williams gibi, Sauber gibi. Mercedes ise otomobil üretip satmak için kurulmuştur. Tıpkı BMW gibi, Toyota gibi. O sebeple senin McLaren’in batışından önce (hiç istemem ama) Mercedes’in F1’den ayrıldığını görmen çok daha kuvvetli ihtimaldir.

            1. Ayrılan Mercedesti.Tamamını satın alma isteği kabul görmeyince takımdaki hisselerini sattı.Mercedes F1’e girmeden(1993) önce takip etmiyordum.Ayrılırsa gene bırakırım.

              1. İşte o yüzden safkan bir Formula 1 yada motorsporu taraftarı değilsin sadece bir marka fanatiğisin o kadar. Mercedes varsa varsın üretiyorsa orada olursun o kadar Mercedes-Benz ne yapmışsa o kadardır senin için diğerleri, dünya, mühendisler ne yapmış, kimler nerede, nasıl oluyor sallamıyorsun. Onur ise safkan bir formula 1, motorsporları, makinelerin dünyasına aşık taraftar. Önceliği Formula 1’in, makinelerin dünyasının totali o bazen öyle görünmese bile. O yüzden tarihi kurcalıyor tekniğini okuyor paylaşıyor insanlarla. Defalarca onunla burada fikir alış verişinde bulunduk Mclaren, Scuderia dışında da makineleri konuştuk ve birçok şey paylaştı öğrendik, tr ce kaynak gösterdik. Mclaren’in hadi olduya toptan tepesine meteor düşse yamulur kırılır ama yine burada olabilir çünkü başka serileri de takip etmeye çalışıyor.
                Benim için bmw cars beğenilerime, ruhuma, sportiflik bakışıma almanlar için de en uygunu olmasına rağmen hiçbir zaman serilere bmw odaklı bakmadım. Bir modelinin resmini taşıdığım Ferrari’den önce diyemiyorum tabi yaş itibariyle ama bmw burada olmadan önce de ben buradaydım çok zaman yer almadığı GT’lerle de oldum Rally lerle de oldum. Bmw ile veya bmw’ye rağmen olmadı hiçbir zaman. Hiçbir zaman marka bağımlı’lar, fanatikler ile sonsuz anlaşma imkanı bulamadım yıllarca DH olsun farklı forumlar olsun çok paylaşmak istediğim şeyler oldu ancak başaramadım o yüzden “yıldızı yeterciler” ile bir yere kadar yürüyor uzak durmaya çalışıyorum bazen tabi olmuyor kendimi kaybediyorum.
                Yukarıdakilere yönelik daha fazla birşeyler yazmaya vakit ayıramayacam şimdi. O gün de aynısını diyordum bugün de halen aynı yerdeyim 100 HP lafına o gün de inanmıyordum dikkate almadım bugün de inanmıyorum varsa teknik ispatın buyur.
                Son olarak MB’in en sevdiğim makinesi CLK-GTR ‘dir buradan bazı cümlelerin nedenini zaten anlarsın az çok bildiklerimizi de biliyorsun. Buna dair şeylerde çok yazdım buranın sayfalarında yeri geldi bmwciler sen mersocusun dedi. 🙂

              2. Eskiden W125 isminde üyeliğmde vardı.Buradan ve Turkiyef1’den yazarlık teklifi de aldım.Ama işlerimin yoğunluğu nedeniyle kabul etmedim. Mercedes takım olarak F1’e girene kadar Mclaren’i destekliyordum.Nankörlükleri beni kendilerinden soğuttu.Ortada F1’mi kaldı?Singapur yarışında uyuyakalmışım.Rekabet yok heyecan yok.Hiç bir şey yok.
                Motor konusuna gelince bu yıl aslında şaşırmadım diyemem. Yarış sonuçlarının motor gücü hakkında yeterince açıklayıcı olduğunu düşünüyorum.Renoya en az 100 HP fark atılacağına emindim.1993 yılından beri motor konusunda hep kafaya oynamıştık.Ferraride hep kafaya oynamıştı.Kers konusunda zaten Mercedes 1 numaraydı.Ferrari’de 18 kg ağır olan enerji dönüşüm sistemi olabilir diye düşünüyorum.
                Dört şeye gıcık oluyorum.
                1)Red Bull ve Reno
                2)F1 motoru ile yol otomobili arasında bağlantı kuranlar.
                3)Nal toplayıp kaçmış takımların taraftarlarının geri dönüp ortalığı dağıtıcaz türü yorumları.
                4)Bilmedikleri konularda ahkam kesenler.

              3. Anthrax
                bu arada tekrar okuyunca felan seni tekrar düşününce buradaki tarzını yorumları felan biraz fazla üstüne gidiyor olabiliriz işimin stresi de etkili olabilir. Her yazdığımı tekrar okuyunca beğenmiyorum zaten çoğu karmaşık oluyor o kadar işin arasında yinede can yazmak istiyor nedense böyle bunaltıcı, aşıkları dahi soğutan sezonda. Neyse Onur’u da seviyorum burada faydalı bir arkadaş malum vakit bulamıyoruz yıllardır derleyip toplayıp birşeyler paylaşmaya. onun da etkisi olabilir. Bazen biraz fazla Mersocu geliyorsun gözüme daha önce fabrika felan deyince hak vermiştim unutuluyor tabi biraz da MB’e değil de tr deki mersoculara karşı yargı var bende galiba. Neyse yumuşatabiliyorsun gayet iyi.
                Sezon berbat en başından beri şikayet ediyorum kendi kendime ama elde kimsede güç yok değmiyor böyle bi sezonda daha fazla bunalmaya bunaltmaya.
                Bilemem zor ama belki görmüşsündür MB ayrılınca (ayrılıkta Mclaren tarafında olmama rağmen) bu adamlar ya beceremeyip gidecekler yada 4 yıl içinde dominasyonları başlar demiştim kaç defa bilemedin 5 yıl. İlk 2 yıl hep böyle düşündüm sonra o ekiple baktım tutturamayacak galiba bunlar mayayı dedim tam vazgeçmişken tabi böyle bir downsizing ahmaklık düzeyini de beklemiyoruz herşey oldu bitti dominasyon başladı. Benim MB’in bu düzeyini rahat kabul etmeme sebep olan şey en başta ki o düşüncem, öngörülerim idi. Downs. öngörülerim ise MB’in en kafada olabileceği Ferrari’nin olursa ya hemen dibinde yada en berbatı olacağını Renault’nun ise Ferrari’ye bağımlı olarak daha yukarıda olacağını düşünmüştüm. Renault kovalar MB dedim ama Ferrari de yanılmışım MB’in doğurduğu fark da da çok yanıldım. Ama söyliyim halen 100hp farka inanmıyorum bunu doğrulayacak eli ayağı düzgün halen bir şey göremedim kesini geç yakın spec. leri bile öğrenme imkanı zaten yok açıklamadıkları sürece olmadı da. Şuna inan V10-V8 2400 lük 17k V6 lar gibi değil o spec lerde 100 hp devasa bir şey değil ancak bu motorlarda 100 hp çok acayip bir şey. Bu salt map setup da böyle olsa hemen herşeyde kendisini gösterirdi. Bu spec ler ile bu motorlara ciddi ses kazandırmak nasıl mümkün değilse 2 bar bile etmeyen charge ve 15k bulmayan motorlarda 100 hp fark da bi o kadar güç. Ortada görünür olarak geçmişte MB olsun, Bmw olsun, Renault olsun bariz görülen bir şey de yok yada ben göremiyorum.
                Neyse böyle işte.
                🙂 c u

      2. Siz ne biliyorsunuzda böyle konuşuyorsunuz.Honda fabrikasında mı çalışıyorsunuz.

    2. Onurcum sır daha çok burada saklı.
      ’87 sezonunda 4.0 bar olan turbo beslemeleri ’88 sezonu için 2.5 bar ile sınırlandırılır.
      artık böyle bir düzen yok, hedef güç’tür yaklaşımı yok.
      Satır satır çok güzel paylaşmışsın ancak artık bu kadar değişim, yenilik, çareler üretme algısı yok. Makineleri yenileme daha ileriye, farklılaşanlara çözümler bulma yerine artık herşeyi yıl yıl sabitleyecek, sınırlayacak, güçsüzleştirecekler 2017-18 lere kadar ki itirafları böyle. O yüzden değişmek, yenilenmek çok daha zor. Redbull’un yıllar süren paket başarısını düşün. Bugün 1’i hariç kalan herkes paketleri çöpe atıyor atmak zorunda kalıyor. Yıl içi olayı mevcut değil. 1 yıl boyunca makineler toparlanamıyor sistem değişemiyor ki bu adamların getirmek istedikleri şey yıllar boyunca sürecek standart periyotlar (Tüm ana ünitelerin sabitlenmesi başka birşeyi doğurmaz). 70-80-90’ların değişim hızı yenilenme, ilerleme, yakalama, hür irade nedeniyleydi bugün bunlar yok. O gün de makineler 1 yıl boyunca acayipleşemiyordu ancak bu önümüzde ki yıllarda yıllık ünite kullanım sınırları bir makinenin vizyonu sonuna kadar devamiyetinden başka birşey sağlamaz. Düşün Redbull halen başarılı olduğu alanda iyi durumda. Atıyorum SLR, M3 GTR, MC12 en iyi hale gelmişse F1’de o alanları hedeflediğinden vizyonunun sonuna kadar kafada kalır sadece ömrünü tamamladığında başka yeni bir paket gelir ve geçer. Ferrari’nin 2002 sonrası durumu pek olağan, sık yakalanır değil bu yüzden 90’ların sonunu 2005’den sonrasını 2009’a kadar düşünmek daha doğru.
      Zaten Honda’nın da bu yüzden döndüğünü düşünüyorum kendilerinin yarıştığı dönemlerde ki gibi değişkenliği göze alacaklarını sanmıyorum 2020’ye kadar sıradanlaştığı, kolaylaştığı için medya gücü için geliyorlar büyük ihtimalle zaten bu yüzden de belki de BMW, Toyota pişman durumdadır nasıl döneceklerini bilemiyorlardır. Bernie-VW haberleri de bunları düşündürüyor bize.
      İşte böyle bir dönemde ki paketler artık değişmiş ve 1 sezon tecrübe edilmişken 1 sezon geride olmak, yarışmamak, 12 ay geride olmaktan çok daha fazlası olabilir. Honda’nın elinde sihirli değnek yok eksik kalan bir paketi de çatır çatır yenileyemeyecekler. Şuan Honda, Cosworth’un girdiği dönemde ki gibi girecek umutvar ama eksik veriyle sonra ne kadar toparlayabilirler meçhul.
      Zaten sende diyorsun ki “verebilir”
      İsmi geçmişin dışında “çünkü kıyaslayamıyorum” Honda engineering olduğu için ve söz konusu motor mühendisliği olduğu için 2-3 sezon içinde motorunu çöpe atacak Ferrari’yi ünitelerini yenileyecek Renault, Mercedes’i yakalayabilir belki de geçebilir.
      Hatta bence bu yıl burada olsalar Ferrari’den daha iyi bir motor ortaya koyabilirlerdi.

    3. Eğer Alonso mclaren a geçerse seneye araç ne kadar kötü olsada 2.senesinde şampiyonluk kovalayabilecegini düşünüyorum.Önümüzdeki sene en güçlü 2 veya 3.takım mclaren olabilir.Elimde çok büyük somut bir kaynak var kardeşim. FERNANDO ALONSO ; adam aarabayı geliştirmek ve sınırlarında sürmek için yaratılmış.Keşke ferrarideki teknik ekip biraz kaabiliyetli olsaydıda şu adamın eksik buldugu yönleri geliştirebilseydi ama mclaren in bunu başarabilecegini düşünüyorum.Seneye alonsonun gitmesi halinede ferrari taraftarıyım ama sanırım podyumu bırakın puan alabilme mücadelesi verecegiz ve cok zor bunu yapabilecegiz

  5. Aytunç Altındal (spä2000) avatarı
    Aytunç Altındal (spä2000)

    Autosprint’in iddiasına göre Honda programında üç ay geride ve takım 2015 sezonunu kötü bir motorla geçirmek zorunda kalacak. Motorun çok fazla yakıt tükettiği şehir içinde 14 litre şehir dışında 12,5 litre yaktığı ve bununla birlikte çok az güç üretebildiği rampalarda 2. vitese düşülmesi gerektiği, ağır yük altında motorun küçük kaldığı belirtildi.

  6. Hiç sanmıyorum, ben Mclaren’in seneye fırtına gibi bir başlangıç yapacağını düşünüyorum.Bunun sinyallerini veriyorlar.En başta şunu es geçmemek lazım, Ron Dennis gibi bir F1 virtüözü başta.Takımı eline aldı ve sanmıyorumki bu takım böyle devam etsin.Mclaren’i çok küçümsediğimiz aşikar.Honda’nında aynı şekilde iyi bir başlangıç yapacağını ve hatta 2015 yılında başlamanın büyük avantajlarınında olacağını düşünüyorum.

    Ferrari ve Mclaren tarz olarak çok ayrı sistemleri olan iki firma.Mclaren’in yakın tarihte büyük inişleri olmuştur ardından mükemmel şekilde geri dönüşleri de tekrar etmiştir.Misal 2003 sezonunda sonra 2004 e mp4-19 gibi berbat ötesi bir araçla başlayıp aracın yarışta arka kanadı kopmuştur böyle bir araç 🙂 sonrasında b şasiyle biraz toplayıp yarış kazanılmıştır, sonraki sezona mükemmel bir araç ile gelinmiştir.2009 uda baz alabiliriz örnek olarak.Takım bu yeteneğini kaybetmiş değil adım adımda geliyorlar seneye belki en hızlı olmayacaklar ama bugunku Redbullun yerini alacaklarını düşünüyorum.Honda motorunun bugunkü Mercedes motoruna göre büyük avantajı olacak bu çok açık.Yani ben haberin gerçeklik değeri taşıdığını düşünmüyorum.Alonso’yu alabilirlerse seneye yarış bile kazanabilirler.Kimi 2 yaş daha genç olsaydı Mclarene geçip yarım bıraktığı işi tamamlayıp Mclarende şampiyon olmasını çok isterdim…

    1. Raikkonen’e McLaren tulumları çok yakışıyor. F1’i bırakmadan geçse McLaren’e de jübilesini gerçek takımında yapsa.
      İmkansız ama…
      ?

      1. KimiRaikkonen avatarı
        KimiRaikkonen

        Güzel olurdu. McLaren forever.

      2. ah ne güzel olur

    2. En çok Honda motorunun Mercedes motoruna göre büyük avantajları olacak kısmına güldüm.Mercedes motoru bir yıldır çalıştırıyor.Seneye %48’ini değiştirebilecek.
      Mclaren yıllardır Mercedes motoruna rağmen bir şey beceremiyor.Geçmişte büyük başarılarınızın olması sizin yine bunları tekrarlayabileceğiniz anlamına gelmez.Honda 1992’de çekildi.1997 yılında geri döndü.2006 yılında favorilerin kaldığı bir yarışı kazanabildi.Onun dışında tam bir fiyasko.Geçmişte yarışlar kazanmış şampiyonluk kazanmış takımlar batıp gidiyor.Bence Mclaren’de aynı yolun yolcusu.Bu aynı zamanda istediğim bir şey.

  7. Bir kere olan gene olur.Honda V8 motorda guc bulamayip daha fazla rezil olmamak icin kacarcasina ayrilmisti.Onlar cekildikten sonra reno gelisim izni aldi.Nasil aldiklari malumunuz.
    Urettikleri Honda motoruna gore tasarlanmi arac aceleyle takilan mercedes motorundan sonra sezonu domine etmisti.Burada 70 hpden bahsediyoruz.

  8. Bu haber tamamen fiyaskodur.İtalyanlar anlaşılan çok boş kalmışlar.Ayrıca bu haberlerin japonyada da çıktığını iddia eden arkadaşın bunu ispatlamasi ricasinda bulunuyorum. 2015 Honda için çok kritik bir yıl şüphesiz eğer başarı gelmez ise tecrübe yılı olarak adlandırılır Mclaren-Honda tarafından…Ama ben inaniyorum ki Honda Mclaren e tekrar en iyi yıllarını yaşatacaktir.

  9. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    İtalyanlar, Ferrari’nin tırt motorunu bir kenara koyup Alonso’ya; Bak, rakiplerinin motoru kötü. Sen Ferrari’de kal demeye çalışıyor muhtemelen.

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Motorun çok fazla yakıt tükettiği ve bununla birlikte çok az güç üretebildiği söyleniyor.

      Utanmasalar Honda pancar motoru üretmiş diyecekler. 😀

      Tamam. Sallama haber yapmayın demiyorum ama motor çok az güç üretiyormuş ne demek la? Evet anca 105 beygir bulabilmiş Honda!

  10. normaldir, beklenenden daha kötü olması herkes tarafından bilinen birşey. Japonyada da aynı haberler çıkmıştı zaten, honda motoru beklenen performansta değil. Bu kurallarla f1’de ilk kez savaşacakları için bu durum normal, 2015 sezonu çöpe gidebilir ama sonraki sezonlarda beklenen çıkış yapılacaktır.

    Gelişme kuralları sıkıntı çıkarabilir ama bu kuralların esnetileceğini düşünüyorum yoksa hata yapanlar telafi edemez.

    Bahane üretenler zaten inandırıcı değil, aynı haberler 2-3 hafta önce japonyada zaten çıkmıştı. 😉 Laf olsun torba dolsun boş sallamayın.

  11. Haber içeriğinde bir tane bile demeç yok. Yani bilinen birisi söylememiş. İsmini vermek istemeyen biri de olamaz, gidip Japonya’dan adam mı bulacaklar? Resmen uydurma haber. Yarım saat uğraşırsam ben de yazarım ki zamanında biryerlerde teknoloji haberi yazarken bunu yapmıştım.

    Ancak altında görüş belirtilip tartışma yapılabilir. İnanılacak tarafı yok. Gerçi zamanında almanlar Mercedes’in 100 beygir farkı var demişlerdi ve aşağı yukarı öyle de çıkmıştı. Ama elin sahtekar italyanları japonyada olanları nerden bilsin?

    Ferrari içinden veya işgüzar taraftarlar tarafından çıkarılıyor. Ha amus ha autosprint.

  12. Mercedes , ve Redbull haricindeki takımlar belki biraz Williams bunlara dahildir.
    Diğer takımların işleri zor görünüyor. Alonso muhtemelen mclaren’deki gelişmelerden tatmin değil
    O da kendisine göre haklı. Yaşı 34 ve 4-5 sene bekleyecek zamanı kalmadı. En azından 1 şampiyonluk görmek istiyor. Ben olaya para olarak bakmadığını , amacı şampiyon olabileceği bir takıma gitmektir.
    neticede en fazla parayı zaten kazanmıştır.

  13. Alonso’yu Ferrari’den göndermek için hertürlü dolabı çevirdiniz şimdi vazgeçmesi için bu haberi mi attınız ortaya.

  14. İtalyan Autosprint’in haberine göre

  15. İtalyan Autosprint’in haberine göre

    😀

    1. Aynı anda göndermişiz 🙂

  16. Ben de pek inanamadım.Honda turbo motorlar konusunda Mercedes’ten daha tecrübeli diye biliyorum.Haberin kaynağı da İtalyan bir gazete olunca inanmak imkansız.

    1. Ferraikkonen avatarı

      Yol otomobillerindeki turbo motorlar ile Formula 1 deki turbo motorlar arasında dağlar denizler hatta okyanuslar kadar fark var. Prensip aynı olsada bir yol otomobili en fazla 10.000 devire çıkabilirken Formula 1 otomobilleri 19.000 devire kadar çıkabilir. Hondanın ilk sezonunun öğrenme sezonu olarak sıkıntılı geçebilir.

      1. Honda geçen yıl spora girse katılabilirdim fakat kesinlikle iyi olacaklarını düşünüyorum.ERS’de sorun yaşamazlar

  17. Üç ay ciddi bir süre ama ben bunun gerçek olduğunu düşünmüyorum zaten programın tamamlanması için 2014 sezonunda pistlerde olmadıklarını söylemişlerdi proğramın tam bitişi ve pistte olmaları yetişecektir Japonlar ERS ve Hybrit sistemde sorun yaşamazlar aynı şekilde Turbo’da da tek sorun yazılım ve yakıt tüketimi bunu da halledeceklerdir.

    Mercedesin kopyalanma mevzusu ise tam bir fiyasko McLaren’in elinde Mercedes V6 Turbo motorları olmadan Honda 2012 de tamamen Turbo motora adandığını açıklamıştı bir şey daha unutuluyor 2014 motoru ile 2015 motoru aynı olmayacak Honda 2015 motorunu hazırlıyor yine Mercedes den bir şey elde edemeyecek kayde değer tek elde edecekleri şasiye motorun entegrasyonu. Mercedesin kullanmış olduğu Turbo IHI japon bir şirket ve Honda’nın 1980 yılından beri çalıştığı bir şirket Honda’da Turboyu bu şirketten alacak ve sorun başlayacaklardır çünkü Mercedes’den dolayı tecrübeleri var.

    Bu söylentinin Alonso’nun McLaren ile anlaşma evresine gölge düşürmesi için ortaya atıldığını düşünüyorum.

  18. yanı kotu durum tabıkı alonso ferrariden ayrılırsa 2015 de gecmeye kalkarsa 2008 de renoya gectıgı gıbı cok kotu durum olur

  19. Honda ‘nın düzgün bir turbo motor yapabilmesi için 4-5 sene F1 de kalması lazım. Önce Mercedes’i kopyalaması gerek çünkü. Yeniliği Alman ve Amerikalılar yapar, Japonlar çalar. Bu yıllardıor böyle. Ama iyi çalıp bir süre sonra mükemmel hale getiriyorlar gerçekten.

    1. ”Yeniliği Alman ve Amerikalılar yapar, Japonlar çalar. Bu yıllardıor böyle” Konuşmak için konuşulmuş bomboş bir laf olmuş, tebrik ederim. Sadece SONY diyeyim ve gideyim ben en iyisi.

      1. =)

        1999 yılında piyasaya sürülmüş litre başına 120HP güç üreten stok vtec S2000 diyeyim bende.. Hala otomobil dünyasının ikon araçlarından biridir.

        Arkadaş Çinlilerle Japonları karıştırmış galiba.

      2. yenilik ve Amerika kelimelerinin aynı cümlede kullanılması bile gülmeme yetti. 70li yılların ikinci yarısında almanlar 2.5 litre motor hacimlerinden 200hplere yakın güç alırken amerika kıtasında 200hp için 6 litrelik devasa fakat hantal motorlar kullanılıyordu.

    2. Şakamısın arkadaşım sen, yeniliği alman yapar ha , :))))))))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir