Ricciardo: “Vettel ile Mücadele Artık Savaşa Dönüştü”

yazar:

kategori:

Daniel Ricciardo, takım arkadaşı Sebastian Vettel’in sezonun 2. yarısında hızlanmasıyla birlikte aralarındaki mücadelenin artık savaşa dönüştüğüne inanıyor.

Ricciardo bu sene 3 yarış kazanırken büyük ölçüde takım arkadaşından daha güçlü performanslar sergiledi. Ricciardo Vettel’in 57 puan önünde yer alıyor.

Ricciardo “Son dönemde daha iyi performans gösteriyor. Pazar günleri benim yarış performansım şaşırtıcı bir şekilde gerçekten iyi oluyordu. Ben lastik yönetimi konusunda iyi iş çıkardım.”

“Ancak saf hız açısından o hızını yakaladı. Son bir kaç sıralamada beni oldukça zorladı.”

“Bu yüzden şimdiden itibaren sezon sonuna kadar önde olan öndedir. Bu konuda başka soru olmamalı.” dedi.

Ricciardo ayrıca Red Bull’a daha düşük downforce seviyesi olan bir takımdan geldiği için kendisi için Red Bull’daki downforce seviyesinin düşüklüğünün bir etkisinin olmadığını söyledi.

Ricciardo “Belki de Toro Rosso’dan Red Bull’a geçiş daha kolay oldu. Benim Toro Rosso’m bu Red Bull’dan daha az yol tutuşuna sahipti bu yüzden benim için downforce kaybı daha az oldu. Bu yüzden onun yeni araca adapte olması benden daha zor oldu.” dedi.

Vettel ise Ricciardo’nun başarısına şaşırmadığını söyledi. Vettel “Bu sene çok şey başardı. Çok iyi iş çıkardığı için çok fazla ilgi çekiyor olması iyi.”

“Beni zorluyor ancak ben zaten daha kötüsünü beklemiyordum.”

“Kendime bakarsam benim sezonum istediğim gibi geçmedi ancak Daniel hakkında konuştuklarınız önemli değil.” dedi.


Yorumlar

“Ricciardo: “Vettel ile Mücadele Artık Savaşa Dönüştü”” için 12 yanıt

  1. ”Bu yılın bence en başarılı pilotudur kendisi ancak tarihin en baskın 5 aracından biri olan W05 haricinde tek kazananın Ricciardo olması Allahın bir hikmetiydi.”

    mercedesten sonra kazanan derken

    sorunlar ve mercedes sürücülerinin beceriksizlikleri ve pistin 2.hızlı takımı diyelim özetle.

    yoksa başka bir statü yok kısaca şansı yaver gitti

    başarı konusunda evet bu yılın en iyilerinden bana görede..

    1. Bence en hızlı 2.takım Williams oldu sezon genelinde.
      Ancak daha iyi bir pit duvarı ve daha üstün pilot kadrosu Red Bull’da olduğundan en çok puan toplayan 2.takım oldular.
      Şans tabii ki iyi olanın yanında. Ancak Ricciardo nun kazandığı 3 yarışta da enteresan şeyler oldu

  2. Ricciardo zaman zaman Vettel’in sorun yaşamasından da yararlandı ama yarışlardaki sakin tavrı onu başarılı kılıyor sanırım. Vettel gibi panik yapmıyor. Beş kere şasi değiştikten sonra ve Ricciardo’nun arka fren sorunu yaşamasıyla önünde yer aldı gibi. Suzuka’da ikisinin de sorun yaşamamasını isterim ki sonucu biraz daha net görelim.

    1. Vettel’in panik bir adam olduğunu düşünmüyorum.
      Öyle olsaydı 2010 Abu Dhabi ‘yi kazanamazdı.
      Öyle olsaydı 2012 Singapur’da havlu atardı. Ya da Abu Dhabi veya Brezilya’da şampiyonluğu bırakırdı.
      Baskı altında da kazanması gereken yarışları kazandı genelde. (2011Kanada hariç)

  3. Konuşulması gereken konu Ricciardo’daki ego şişkinliği ama şimdilik buna gerek yok.
    Bu yılın bence en başarılı pilotudur kendisi ancak tarihin en baskın 5 aracından biri olan W05 haricinde tek kazananın Ricciardo olması Allahın bir hikmetiydi.
    Bu anlamda başarılı olduğu kadar fantastik derecede şanslı bir pilot kendisi

    Bundan sonra ne olur?
    Bence Vettel’in farkı kapatıp yavaş yavaş öne geçtiği bir dönem izleyeceğiz.
    Singapur’da 2.antremanların nerdeyse tamamını kaçırmasına ve ceza almamak adına eski güç ünitesini kullanmaya devam etmesine rağmen 2.olmayı başaran ve özellikle lastik kullanımında geliştiğini gösteren Vettel, özel bir pilot olduğunu tekrar gösterecektir. Lastik kullanımında Ricciardo halen çok daha iyi durumda ama tek turda son 8 sıralamanın 5’inde önde olan Vettel dengeyi sağlamış oldu.
    Bir de Singapur’da Vettel dolu depoyla Hamilton’la aynı tempoları tutturup Alonso ve Ricciardo’ya göre tur başına yarım saniye hızlı olmasına rağmen araç hafifledikçe biraz yavaş kaldı. Belçika ve Monza’da da buna benzer bir durum vardı. Enteresan

    1. Madem Allahın bir hikmetiydi balon şampiyon Belçika’da Ricciardo’dan fazla şansa sahip değil miydi? Kazansaydı o zaman hata yapacağına.

      1. 1- Belçika hafta sonunda yine sorunlarla boğuşan ve yine 2.antremanların tamamında garajda kalan bir Vettel izledik hatırlarsan. 2.antremanlar özellikle yarış ayarlarının yapıldığı ve uzun stintlerin atıldığı yarış öncesi en önemli hazırlık malum.
        2- Tüm bunlara rağmen sıralamada Ric ‘i geride bırakan Vettel yarışa da çok iyi başlamasına rağmen özellikle 2.sektörde tutunma sorunları yaşadı. Bu durum zaten sıkıntılı olduğu lastik aşınmasını da arttırınca fazladan pit stop yapmasına dolayısıyla geride kalmasına yol açtı.
        3- Bahsettiğim gibi sadece 2.sektörde Ricciardo dan 1 saniye fark yiyen Vettel’in şasisi incelenerek Singapur’da yenilendi.

        Yani Belçika’da geçilmesinin geçerli sebepleri vardı zaten.

        Hikmet mevzusuna gelince ;
        Kanada’da iki Mercedes’te de çıkan güç ünitesi problemi. Hamilton’ın yarış dışı kalması, Rosberg’in tur başına 2-3sn yavaşlaması…
        Macaristan’da Hamilton’ın yarışa pitten başlaması, SC’nin ilahi zamanlaması ve Rosberg’in saçma pilotajı…
        Belçika’da Mercedes’lerin teması, Hamilton yarış dışı, Rosberg ön kanat hasarı, Rosberg’in Vettel arkasında kalıp lastik yakması ve fazladan bir pit stop yapması…
        Evet bunların olması Allah’ın hikmeti. Hepsi de Ricciardo’nun yüzüne güldü.

        1. şans hazır olana gelir demişler. orda mercedes’leri geçip 1. olması değil önemli olan, vettel’in önündeydi zaten. sanki vettel 5. veya 7. giderken mercler yarış dışı olunca sıra atlamadı.

          1. Macaristan ve Kanada’da dediklerin doğru olabilir fakat Belçika’da çok iyi sürüp yarışı aldı Ricciardo.Buna şans demek doğru değil.Rosberg’in aracı sorunluyken Vettel geçseydi o alırdı fakat geçemedi aradaki fark bu.

            1. Ayrıca Rosberg hata yaptı ve aracına hasar verdi.Mecbur pite girmek zorundaydı girmese Ricciardo en geç 2 tura geçecekti onu.Şimdi bu şans değildir fırsatçılıktır.Ben şansa inanmam normalde.

  4. “Bu yüzden şimdiden itibaren sezon sonuna kadar önde olan öndedir. Bu konuda başka soru olmamalı.” ne diyor ric ‘şu ana kadar avans veriyorum yarış başlasın’ sene sonunda kazanırsam mızıklama 🙂

  5. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Ricciardo ortalığı biraz velveleye veriyor gibi birçok açıklamasına baktığımızda.

    <<>>

    Burdan anlaşılıyor çoğu şey zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir