Ferrari Melbourne’de KERS İle Yarışacak

yazar:

kategori:

Autosport’un haberine göre Ferrari gelen hafta Avustralya Grand Prix’inde Kinetik Enerji Geri Dönüşüm Sistemi (KERS)’ni kullanacak.

Sezon öncesi geliştirme çalışmalarında sistemin testlerinin başarılı olması sonucu Ferrari Melbourne’de her iki pilotu Massa ve Raikkonen’in aracında KERS sistemi ile yarışmayı amaçlıyor.

Ferrari Melbourne’de KERS’i kullanacağını doğrulayan ikinci takım oldu daha önce hafta başında Renault bu sistemle Avustralya’da yarışacağını açıklamıştı. BMW Sauber de sistemin yarışmaya hazır olduğunu söyledi fakat takım henüz kullanıp kullanmayacağına karar vermedi.

Ferrari ayrıca KERS sistemi ile F60′ın gelişimine başlamak için geç kaldıklarını kabul etti, takım testlerde birkaç sorun yaşamasına rağmen bunun ardından iyi bir gelişme gösterdi.

Teknik müdür Aldo Costa yaptığı açıklamada takımın başlangıçtan beri amacının her zaman Avustralya için KERS’in hazır bulunmasıydı bunun yanında beklenmedik olaylardan da kaçınıldı.

Ocak ayında yaptığı açıklamada Costa şunları söyledi: ” Amaç ilk yarışa çalışan ve rekabetçi KERS ile gitmek fakat elbette bir B planımız var: farklı bir araç değil fakat KERS olmayan versiyonu.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir