Briatore FOTA’nın Dikkate Alınmasından Memnun

yazar:

kategori:

Renault patronu Flavio Briatore, şampiyonadaki yeni puanlama sisteminin ertelenmesinin Formula 1 takımlarının birlik içinde olduğunu kanıtladığını söyledi.

FIA’nın ertelenen planı şampiyonada en çok yarış kazanan pilotun şampiyon olmasıydı fakat Formula 1 Takımlar Birliği kural değişikliğinin geçerliliğini sorguladı ve Formula 1 yönetmelikleri sezon başlangıcına bu kadar az bir süre kala değişiklik yapılmasının kabul edilebilmesine yalnızca bütün takımların oy birliği alındığında izin veriyor.

FIA başkanı Max Mosley daha sonra yaptığı açıklamada yönetim kurulunun planının en önemli parçasının takmlar olduğunu söyledi.

Kou ile ilgili Gazzetta dello Sport’a konuşan Briatore, Bernie Ecclestone’la kazanan pilotun şampiyon olacağı konusunun konuşulmadığını fakat FIA’nın takımların endişelerini dikkate almasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

” Takımların birlikte içinde olduğunda ne olacağını gösterdi, seslerinin itibarı olmalı. Takımların bilgilendirildiği doğru değil buna karşı Ecclestone ile madalya sistemi hakkında konuştuk fakat asla dünya konseyi tarafından onaylanma kriterlerini konuşmadık.”

Briatore ayrıca takımların şiddetli bir şekilde karşı çıkmak yerine basitçe yeni sistem değişikliğinin önemli olmadığını düşündü dedi.

” Neden karşıyız? Çünkü ilginç olmadığını düşünüyoruz, hepsi bu.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir