Alonso Brezilya'da Eşitlik İstiyor

yazar:

kategori:

Dünya şampiyonu Fernando Alonso, takımın hem kendisine hem de Lewis Hamilton’a şampiyonun belirleneceği Brezilya’da eşit fırsatlar sunulacağına inanıyor.

Pazar günü Çin Grand Prix’inde ikinci sırayı alan İspanyol pilot, Hamilton’ın yarış dışı kalmasıyla, şampiyonluk umutlarını korudu.Alonso, Interlagos’taki yarıştan önce şampiyona lideri Britanyalı pilot’un 4 puan gerisinde bulunuyor.

Alonso sıralama turlarında Hamilton’ın 0,6 saniye gerisinde gridde kendisine dördüncü sırada yer bulmuş, sonuçtan memnun olmamıştı. Sonrasında İspanyol pilot takım patronu Ron Dennis ile ilgili kırıcı ifadeler kullanmıştı.

Takımla olan ilişkisi bozulmuş olmasına rağmen Alonso, İngiliz ekibin Hamilton’ın kazanmasını isteyeceğini düşünmesine rağmen yılın son yarışında adil bir yarış umuyor.

Yarıştan sonra İspanyol muhabire konuşan Alonso: " Şartların eşit olacağından eminim. Tek şey nasıl hissettikleri, hakkımda ne söyledikleri, fakat pistte yapılan farklı şeyler, genellikle kesinlikle birbirinin aynısı, kazanmak için mücadele edebilen araçlata sahipler. Brezilya’da ne olacağını düşünüyorum. Bu yüzden herşey bana bağlı olacak."

" Sezonun ikinci yarısı çok zordu ve hala da öyle. Fakat sona geldiğimizde her iki aracında aynı olacağını düşünüyorum. Her ikimize de eşit fırsatlar sunacaklar ve doğru olanı yapmamız gerektiğini düşünüyorum."

" O konuda bir problem yok. Fakat bana karşı hiçbir zaman iyi niyetli düşüncelere sahip olmayacaklarını biliyoruz."

" Her iki aracında aynı olacağını ümit ediyorum. İyi bir sıralama turu seansına sahip olabiliriz. Kazanmak için mücadele edebileceğimiz tek şans olan pole pozisyonunu kazanmak için savaşacağız. Çünkü pole’de başlayamazsanız ya da ilk çizgi de, yarış hemen hemen bitmiş demektir."

Dünden daha iyi bir ruh hali içinde bulunan Alonso, takım ile ilgili eliştirilerini tekrarladı.

" Dün doğru olmayan hiçbirşey söylemedim. Takım benim hakkımda bir çok kötü şey söyledi, özellikle Spa’dan ileriye gidersek. Bu yüzden ilişkide değişen çok fazla birşey olmadı."

" Dennis, ilk olarak benimle konuşmadığını söyledi ve bunun gibi şeyler. Bu noktadan sonra anladım ki şampiyona benim için kolay olmayacaktı."


Yorumlar

  1. sana eşitlik yaramaz aslanım:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir