Alonso ve Ferrari Ayrılmanın Eşiğindeler!

Fernando Alonso ve Ferrari’nin 2015 ve 2016’da anlaşmalarının olmasına rağmen ayrılacaklarını duyurmalarına artık kesin gözüyle bakılıyor.

Son haftaların en çok konuşulan konusu şüphesiz Fernando Alonso’nun geleceği. Özellikle Singapur GP hafta sonundan beri Alonso’nun Ferrari ile yollarını ayıracağı yönünde haberler gittikçe hız kazandı.

İspanya’dan Cope’un haberine göre taraflar mevcut anlaşmanın erken sonlandırılması konusunda anlaştılar. Habere göre McLaren senelik 50 milyon euro teklifte bulundu.

Paris Motor Show’da konuşan Ferrari’nin eski başkanı Luca di Montezemolo “Şu anda, Japonya’da Alonso Ferrari’deki geleceğini görüşüyor. Her ne olursa olsun Ferrari ve onun için en iyi çözümü bulacağımızdan eminiz.”

“Alonso’ya teşekkür etmem lazım. Ferrari’de kalsın ya da kalmasın o Ferrari için çok şey yaptı.”

“Onunla anlaşmamız var ve önümüzdeki günlerde birbirimize büyük saygı göstererek son kararı vereceğiz.”

“Kalacağını söylerse mutlu olacağız. Birlikteliğimizi bitirme kararı alırsak, bu en iyi şekilde olacak.” dedi.

Ferrari’nin yeni başkanı Sergio Marchionne de Alonso’nun ayrılacağını işaret etti. Marchionne “Ferrari her partnerinden daha önemlidir. Bizim önceliklerimiz belli: şirket ve marka herkesin üstündedir.” dedi.


Yorumlar

“Alonso ve Ferrari Ayrılmanın Eşiğindeler!” için 79 yanıt

  1. alonsomu kurtuluyo yoksa ferrarimi … adamlar beş yıldır iyi dayandı ispanyol sponsurun hatrına …eee adamlarda sıkıldı artık çenesi çaılşıyo kendinde iş yok anladılar adamlar ama geç anladılar …. boşa giden alonso,lu koca 5 yıl dile kolay .. elde bişe yok kocaman bi fiyasko

  2. Alonso nun gitmesine en çok kimiciler sevinecek galiba.ee bende olsam pilotumu madara eden bir adamın o takımda kalmasını istemem doğal olarak 🙂

    1. KimiRaikkonen avatarı
      KimiRaikkonen

      5 senedir Ferrari’de mundar olduğu için ayrılıyor oto sanayici kardeş 🙂

  3. KimiRaikkonen avatarı
    KimiRaikkonen

    Bay bay Alonso, Ferrari’nin senden kurtulduğu gün kutlu olsun.

  4. Gene 4 ayak üstüne düştü, seneye Magnussenle takım arkadaşı olacak. Hamiltonla olaydı da aksiyon göreydik.

    1. Keşke Hamiltonla olsaydı.Geçen sene keşke Raikkonen ile takım arkadaşı olsa diyordunuz sonucu gördük 🙂 Alonso kendini 2007ye göre çok geliştirdi.Hamilton gelse belki daha iyi olurdu ama tablonun değişmeyeceği kesin.

  5. Konu dışı,

    İstanbulparka istenilen zamanda gidilebilir mi. Gidilince pisti görme imkanı var mı. Tam olarak durumlar nasıl. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok iyi olur.

  6. Yineleyeyim, Singapur gp oncesinde Alonso nun eline Honda ust duzey yoneticisi tarafindan kaleme alinmis 100 milyon euro+prim maasi ve 2015 sezonunda en iyi 2. Motor, 2016 yilinda en iyi motor olma teminatini iceren mektup ulasti ve taraflar arasinda anlasma saglandi.

    1. En iyi 2.motor derken minimum olarak kastediyorsun herhalde? O zaman baya iddialı teminatlar bunlar.

      1. Bana göre saçma bir söylem olmuş , çok ucuyorlar nerden biliyorsunuz diğerlerinin neler yaptığını. Bunca zamandır pist üzerinde iyi kötü tecrübeye sahip diğer motorlar bu kadar beklentiyi şişirmeseler honda için iyi olur.

  7. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bence kalacak… Yanlız bu italyanların biz şöyleyiz biz böyleyiz diyip durmaları gerçekten sıkıcı oldu artık. Tamam büyük firmasınızda apışıp kaldınız kaç senedir. Şu adam olmasaydı bakın bakıyım Ferrrari satışlarınız böyle patlarmıydı. Atı tek başına bu adam şahlandırdı kaç senedir.

    Zaten şu kıl Matti geldi ortalık karıştı. Al Kimi ile 9 şampiyonluk kazanırsın şimdi.. Rüyan da..

    1. Aslında Mattiacci ile ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum.Sonuçta bu adamı Monte getirdi.Monte’nin de Alonso’ya karşı bir düşmanlığı olamaz.Ama Mattiacci kendini çok büyük görmeye başladı.F1’i çok basit bir spor sanıyor.

      1. Monte getirdi diye biliyoruz ama belki de Montenin dediği Amerika ayağının uzun vadeli planının bir parçasıydı Mattiacci. Monteye Amerika’dan onu getirttiler, ardından da Monteyi gönderdiler 🙂 böyle bir ihtimal de var.

        1. Öyle olsa Monte buna ses çıkarırdı.Çünkü kaç yıl Ferrari’de çalışmış bir isim.Ya da ben öyle düşünüyorum.Eğer öyle bir şey varsa Monte saygınlığını kaybetmiş demektir.

    2. KimiRaikkonen avatarı
      KimiRaikkonen

      Alonso’yu parlatan takım Ferrari’dir zaten. Ferrari ismi sayesinde bu kadar popüler oldu yoksa Mclaren ve Hamilton’dan daha fazlası olamazdı.

  8. alonso bu takımdan ayrılınca en çok kimiye yazık olacak. takım aynı şeyleri kimiden bekleyecek ancak…….

    1. Sana katılıyorum dostum.Alonso’nun yokluğunu Kimi’nin doldurması imkansız.Bu sezon ferrari yavaş olabilir ama Alonso hala podyuma çıkıyor.Alonso gibi bir pilotu Ferrari’nin göndermemesi gerekiyor.

      1. Kimi Alonso kadar hızlı olsa bile Alonso gibi savaşçı bir kimliği yok. Umursamaz tavırlarıyla Ferrari’ye liderlik edemez.

    2. Takimda bazi seylerin degismesi gerekiyordu. Yeni yapilanma daha onceden de baslamisti. Bence iyi bir gelisme olur bu.

  9. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Alonso’nun McLaren’e transfer olması artık büyük olasılık. Ama senelik 50 Milyon € inandırıcı bir rakam değil.

    McLaren’in, 3 sene için Alonso’ya 100 Milyon € önerdiği ifade edilmişti. Bu çok daha mantıklı bir rakam.

  10. ”biz SCHUMİ.yi 1996 2000 yıllarında izledik hemde ferrarinin tarihinin en kötü ferrarisi düşünün efsane denen senna bile korkusundan gidemediği ferrariyi nerelere getirdi SCHUMİ … alonso daha şampiyon olamaz renault.taki şampiyonlukları biliyoruz nasıl olduğunu
    Yorumu bildir”

    sen neyi gördün acaba bize de anlatsan habire desteksiz sallamışsın Alonsoya altındaki araca bakmadan

    Alonsoyu sevmiyorum antipati duyuyorum de

    eyvallah hızlı aracı vardı da şampiyon mu olmadı..

    son yıllardaki şampiyonları bize bir anlat istersen ve bu seneki hallerini bir anlat da

    dinleyelim nasıl şampiyon olduklarını geçen seneden başla mesela lastik

    kulisi ile alınan bir şampiyona neyin kafasındasın belli

    ama niyetini dolanbaçlı yollardan anlatma sevmiyorum de

    olsun bitsin

    çamur at izi kalsın bir tutum çok kabaca

    yiği di öldür hakkını yeme.

    1. Keşke + butonu olsaydı da sınırsız tıklasaydım.Çok açık bir şekilde anlatmışsın.Açık sözlü olun sizde anti-Alonsocuyum deyin anlayalım.

  11. Alonso’nun takımdan ayrılmasının en büyük nedeninin para olduğunu düşünmüyorum ayrılma nedeni anladığım kadarıyla takımın yapılanma süreci ve tam başarının geleceği yılın uzakta olması bunu her takım bilir hemen hemen. Alonso şartlarını masaya bırakmış Ferrari kabul etmemiş aynı şekilde de Ferrari’nin şartlarını’da Alonso kabul etmiyor.

    McLaren-Mercedes’in fabrika takımının yapılanma sürecine benzer bir süreçte ve bunun meyvelerini yakında vermesi muhtemel McLaren Alonso’ya bir şeylerin garantisini vererek takıma katmış olabilir bunun en yakın örneği Mercedes’in Lewis’i takıma katması.

  12. Geçenlerde Ferrari 50 vermeli diyorduk Honda veriyorsa 50 milyon Alonso 1 saniye kalmaz.Zaten Ferrari’de para için kaldığını düşünüyordum.

  13. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Benim dost olmaktan sıkıntım yok sadece lafa böyle dostum diye giren adamları sevmiyorum.Ortada ne bi muhabbetimiz var ne bir şey.Bana son derece gevşek ve lakayıt geliyor.Yoksa sen de benim umrumda değilsin ki bu f1 bakış açınla zaten daha fazla da muhattap olmasak daha iyi stoner.Azıcın ufku geniş geçmişe takılıp kalmayan adamlarla f1 konuşmak isterim.

  14. Anlaşılan o ki Alonso Japonya ya ayak basınca kesin bir bilgi aldı herhalde yani performans garantisi Honda motor konusunda güçlü bir firma Turbo konusunda hızlı olurlarmı bilemem ama Alonso paradan çok performansı tercih eder haliyle bunu garanti altına alan japon firması Alonso ya bu kadar parayı boşuna vermez Rekabet+Para birleşince Alonso geleceğini düşünüp Ferrariden ayrılır ve 2015 de Honda güçlü olursa bu rekabet dahada heyecanlı hale gelir Kırmızıların seneye rekabetci bir araç üreteceğine dair Ferrari bile şimdiden onay vermezken Alonso bunu göze almadı haliyle anlaşma fesh edilir bana kalırsa.

  15. Onur Gentas avatarı

    Bu 50 milyon olayı bana hiç inandırıcı gelmedi. Fanatik spor gazetelerinde ilgi çekmek için çıkan büyük takımlardan biri şu futbolcu için 30 milyon Euro’yu gözden çıkardı mantığında bir haber. Tamam Alonso McLaren’e geçebilir fakat McLaren’de Alonso’yu alacağım diye her şeyi veririm mantığında hareket etmeyecektir. Yıllık 150 trilyon(eski para ile) hiçbir takımın kolayca verebileceği bir rakam değil.

  16. Eren Donmez avatarı

    açıkcası alonso’nun yapacağı ne kadar çılgınlıksa, mclaren’in yapacağı da o kadar çılgınlık. senede 50 milyon cidden fazla. alonso her ne kadar kendini kanıtlamış ve gridin muhtemelen en iyi pilotu olsa da, mclaren’in aracına uymayabilir ve sorunlar yaşayabilir. yani şu anki vettel-ricciardo olayı ortaya çıkabilir. kariyerinde ilk kez hızlı mclaren aracına oturan genç bir pilot, yıllarca ferrari aracından çok çeken ve uzun süre sonra farklı tarzda bir araca oturan alonso’dan daha iyi iş çıkarabilir.

    ki mclaren-honda beklenen kadar iyi de olmayabilir. böyle bir durumda alonso’nun hem kötü araçla harikalar yaratan büyük pilot imajı kaybolur, hem de son şampiyonluk şansları kaçabilir.

    başka yönden bakarsak da ferrari’de kalmak alonso için basit bir karar olacaktı. bu durumda alonso’nun şampiyonluk istekleri yine ferrari mühendislerinin eline kalacaktı ki, işi ferrari motoruyla zor olacaktı. yani mantıklı bir risk ve iyi bir cesaret.

    zaten bu haberler artık hem alonso’ya hem ferrari’ye hem mclaren’e hem button’a falan filan zarar vermeye başladı. bir an önce resmi karar açıklansın ve herkes geleceğini düşünmeye başlasın diyorum.

    1. alonso’nun hiçbir zaman “araç bana uymuyor” diye bir problemi olmadı. 5-6 kez kural değişimleriyle farklı araçlarda olmasına rağmen. seneye de böyle bir olacağını sanmam.

      araç bana uymadı’nın türkçe’deki karşılığı: “bu aracı gidebileceği kadar hızlı sürecek yetenek bende yok” dur.

      1. Eren Donmez avatarı

        ya tabi öyle de, yeni araç, yeni motor, yeni tasarım falan olacak, işler karışabilir. elbet böyle bir sorun yaşayabilecek en son isim alonso ama, yine de bir kumardır bu.

      2. Kaptan Mağara Adamı avatarı
        Kaptan Mağara Adamı

        ” bu aracı gidebileceği kadar hızlı sürecek yetenek bende yok” çok sivri bir açıklama..

        O zaman Senna’nın 1994 de williams la olan serüveninde, sürekli aracın denge sorunundan bahsetmesi ve aracın uygun olmadığı her basın toplantısında söylemesi, aslıdna Senna’nın ” bu aracı gidebileceği kadar hızlı sürecek yetenek bende yok demesi olarak mı ” değerlendirelim.

        1. Senna öyle demiş olabilir fakat hiçbir zaman bahane üretmedi.Takım arkadaşına geçildiğini de pek göremezsin.

          1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
            Kaptan Mağara Adamı

            Kardeşim ,” aracın dengesi yok , Benentton hile yapıyor ” gibi bissürü şeyler söyledi o yıl senna.. Bunlar bahane değil mi. Senna öyle söylemiş fakat hiçbir zaman bahane üretmedi 😀 bu nasıl bir cevap.
            BAl gibi bahane işte. Ama ben senna ya hak veriyorum çünkü williams çok kötü bir araçtı o yıl yasaklanan elektrik sistemi ile. Senna ‘da bunu ifade ediyordu sürekli haklı olarak. Ama bu yorumlarını saygıyla okuduğum RoyalHunt nickli arkadaşın dediği gibi ” bu aracı gidebileceği kadar hızlı sürecek yetenek bende yok ” anlamına gelmiyor.. Tıpkı şimdi ki KİMİ nın de o anlama gelmediği gibi.

        2. aynen öyle.

          senna’nın da bir insan olduğunu unutmamak lazım. demek ki yokmuş.

      3. Bir Latin atasözü derki: Her işi yaptığını iddia eden, hiçbir işi tam yapamaz.

        Doğal olarak “alışkanlık” diye bir şey vardır. Alonso bile yıllarca arkadan kayma yaşayan bir araç sürüp önden kayma yaşayan bir araca geçtiğinde “doğal olarak” aracı kendi istediği yani alışık olduğu hale getirmeye çalışacaktır. Yada kendisini araca uydurmaya çalışacaktır, tercih meselesi ama maksimumu alacak noktaya gelene kadar “ben de yetenek yok” demeyecektir herhalde.

        Yani senin şu lafın “araç bana uymadı’nın türkçe’deki karşılığı: “bu aracı gidebileceği kadar hızlı sürecek yetenek bende yok” dur.” yine içi mantıkla doldurulamayacak bir iddiadan ibaret.

        1. o cümlenin içini doldurmak için mantıktan ziyade zeka lazım. alışmak için belli bir süre gerekecektir. ancak bu konuyla alakası olmayan ortaya kalabalık olsun diye yazdığın yüzlerce cümleden biri.

          alonso hemen kendisini adapte eder, takım arkadaşı aracı uyduramıyorum, süremiyorum der. yani araç bana uymuyor der, bunun meali de: “bu aracı gidebileceği kadar hızlı sürecek yetenek bende yok” dur.

          aynı geçenlerde vettel’in dediği gibi: aracı süremiyorum ama sonuçta maksimumu almam lazım. en azından adam sorunun kendinde olduğunu itiraf ediyor. senin gibi rüyalarda değil 🙂

          1. yani kısacası alonso kısa sürede aracın gidebileceği hızda sürmeye başlar, diğeri araç kendi istediği gibi olana kadar bekler.. bekler… bekler… araç istediği gibi olursa ne ala, belki performansına ulaşabilir. ancak olmazsa yine geride kalır.

            gerçi kimi isterse aracı kendi üretsin, alonso’nun gerisinde kalacağı yine açık da, neyse.

            1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
              Kaptan Mağara Adamı

              bu dediğini ALO-MAG için söyleyebilirsin. Çünkü ikiside sıfırdan başlıyor gibi Mclaren’e. ( MAG’ın çaylak sezonunu saymayalım ) Ama sence ALO-KİMİ için bu dediklerin adil mi ? Tabiki de değil. Çünkü ALO kaç yıldır ordaydı ve Ferrari’nin tek odak noktası halindeydi. Bu yeni sistem ile beraber bide ferrari’nin önden kayma yaşaması RAI ‘yı çok zorladı. Ve yeni yeni geliyor…

              İddalıyım, Eğer ALO mclaren’e geçsin ve Ferrari deki KİMİ’yi yensin ; bak bu sefer bu yazumı bana hatırlat çünkü Alo ile ilgili senin yazdıklarına benzer bir yorum atıcam 😀

  17. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Bu iş bitmiş anlaşılan. Dün de dedim:

    Fernando Alonso McLaren’de.

  18. Onur Gentas avatarı

    En sonunda Alonso Ferrari’de kaldı haberi gelirse şaşırmayın bu kadar şeyin üstüne:)

    1. FerrariFanTR avatarı

      inşallah dostum inşallah

  19. Yarış’tan sonra açıklayın artık takımdan ayrıldıgınıda herkes rahat etsin.

  20. O kadar para veriyirsa Mclaren durum bayagi kotu olmali.Mercedes cagursa on milyona bile gider.Tabii sorun para ise gitmez.

  21. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Schumi emekli olurken bile bu kadar üzülmemiştim.Çünkü zirvede bıraktı ve bizi fazlasıyla başarıya doyurdu.Ona en içten teşekkürleri sunumuştuk.Ayrıca Kimi Raikkonen’nin gelmesinin heyecanı vardı.Alonsoya ise Ferrari’nin en az bir şampiyonluk borcu var.Basiretsiz adamlar topluluğu malesef onun tüm çabalarını boşa harcadı.Halen yetmezmiş gibi şu lanet marka herkesin üzerindedir gelenekleri yüzünden ebediyen 2.3.4.takım kalabilirler.Ne diyelim yolun açık olsun Alonso.Umarım tekrar kazanır kariyeri bitmeden 1-2 şampiyonluk daha

    1. o treni kaçırdı alonso vettel karşısında 2 kere dostum . hemde vettelin 2012 yılında dezavantajla çıktığı brezilyada yağmur bir yarışta hemde iki kere sonunculuğa düşmesine rağmen şampiyon oldu . alonso webberin yardımına rağmen buhar oldu uçtu gitti yok oldu . ferrarinin yapacağı en iş kurtulmak alonso.dan

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        ben de biliyorum kaçırdığını,izledim.ancak takımın 2012 de şampiyonluk kapasitesinde aracı yoktu sadece 2010 da vardı onda da takımın nasıl bir taktik hatası yaptığını gördük.alonso nun kişisel olarak en çok hata yaptığı yıldı.ama bence takım onu tutmalı.yerine gelecek adam kesinlikle ondan iyi olmayacak.

        1. Onur Gentas avatarı

          2012’nin son yarışlarında Alonso’nun yapacağı hiçbir şey yoktu. O dönemi izleyen herkes bunu bilir. Haksızlık yapmayın lütfen.

          1. biz SCHUMİ.yi 1996 2000 yıllarında izledik hemde ferrarinin tarihinin en kötü ferrarisi düşünün efsane denen senna bile korkusundan gidemediği ferrariyi nerelere getirdi SCHUMİ … alonso daha şampiyon olamaz renault.taki şampiyonlukları biliyoruz nasıl olduğunu

            1. Burak Karaküdük avatarı
              Burak Karaküdük

              sen schumiyi 96-2000 yıllarında izlemişsin güzel ben 94ten beri hem f1i izliyorum hem ferrariyi tutuyorum.schumi benettonda ferrarinin rakibiyken de izledim.senna ölürken de yarışı izledim.yani 20 yıl hatta bu yıl 21.yıla girdim epey bir birim ve bilgiye sahibim.o yüzden ferrari adına ne iyi ne kötü gayet iyi anladığıma inanıyorum.belli bir bir dönem alonso bize karşı yarıştı ve kazandığı için ona kıl kapan tayfadansın.körü körüne pilotuna bağlı olanlardan.bırakın artık bu çamur atma politişkasını.yok hile yaptı yok politika yok efendim ballıydı bilmem ne…neyse bugün Cuma ve bayram arifesi.daha fazla uzatmayacağım bu muhabbeti.bunca sene f1 izlediysen artık bu düşünceden arınman lazım.f1 ilerliyor ama bizim zihniyet aynı.herkse hayırlı Cumalar ve Bayramlar

            2. Burak Karaküdük avatarı
              Burak Karaküdük

              ayrıca tarihin en kötü ferrarisi değil o dönem.azıcık ferrari formula 1 tarihi de araştırmanı tavsiye ederim.schumi gelene kadar galibiyet alamadığı yada podyuma uğramakta dahi zorluk yaşadığı sezonlar var.puan bile alamadığı sezon yarışları var hem de 3-5 yarış yada en düşük puanla başlanan ilk bölümler.rekabetten oldukça uzak araçlar.schumi bize geldiğinde zaten 90ların en domine takımı williams vardı biraz bennetton iyidi.onun dışında zaman zaman jordan biraz da mclaren ortadaydı.öle aman aman geride değildi ferrari.schumi de tıpkı alonso gibi geride araçlarla ana rakiplere kafa tutup şampiyonluk kovaladı yarışlar kazandı ama kaybetti.taa ki 2000 senesinde gerçek kazanan bir aracı olunca bu fırsatı kaçırmadı.1999da da yine kazanabilirdi ama malum kaza bacağını kırdı.80lerde 90ların ortalarına kadar ve 90ların başında ferrari yoktu ortada zaten.en dibe vurduğu dönemler bunlardır.schumi gelip ekibiyle burdan çıkarmıştır ferrayi.ama alonso dönemi de takım yine duraklamaya girdi.adamın şansı yok ne yapsın.hani inanılmaz ballı ya o

            3. Efsane denen Senna bile korkusundan gidemedi Ferrari’ye brah 🙂

        2. dostum iyi olmayan araçla nasıl şampiyonluk yarışı yapıyorsun . demekki araç iyiymiş yoksa hala alonso iyi ferrari kötü muhabbetimi 2012 için

          1. Burak Karaküdük avatarı
            Burak Karaküdük

            2012 arabası nasıl iyidi yahu.o araca iyi demek için bu sporu hakkıyla takip etmemek gerekir.adamın tek hatası suzuka startında fazla kimiyi sıkıştırdı ve yarış dışı kaldı orda da kayış koptu.2010 da ise çin hatalı kalkış,monaco antreman kazası,spa spini gibi hataları vardı.valencia 2010 da ise çok şanssızdı sc periyodunda.ama 2012 de kişisel olarak zerre hatası nerdeyse yoksa bu adam nasıl şampiyn olamadı?el cevap;araç kötüydü.yağmur dışında varlık gösteremeyen bir araç.sıralama turlarında yağış var diye 2 kez pole 1 galibiyet ve bir 2.lik almadı mı?malezya kuru zeminde 8 olup yağış olduğu için 1. olmadı mı?aracın çekişi ve düzlük hızı adeta yerlerdeydi yahu.rüzgar tüneli sorunları da cabası.tüm sezonu formula1 uzman ve analizcilerinin verdiği değerlere göre genel olarak en hızlı 4. araç ve liderden 0.75sn yavaş araçla o noktaya kadar getirdi.ha bunu yaparken yarıştaki şartlar,diğerlerinin hataları ve şanssızlıklarından fazlaca yararlandık bereket versin.kazanmak için en iyi araç olmadı ise 2.araç şarttır.kim kazanmış bana söyler misin daha yavaşıyla?şimdi 2012 de en hızlı 2 araçtan biri miydi ferrari.saçma sapan konuşmayın.alonsoya gerçekten kazanan aracıu 2010 dışında verememiştir ferrari.bu kadar basit.içinizdeki alonso ön yargısı ile burda sallamayın.ben de senin dostun değilim bu arada

          2. Onur Gentas avatarı

            Şampiyonluk yarışı yapıyordu doğrudur fakat son yarışlarda RBR her sene olduğu gibi farkı ciddi anlamda arttırmıştı. Hatırlasanıza Alonso’nun 3.olmasını zararı azalttı olarak gördüğümüz bir dönemdi.

            1. Belçika’dan önce ya da sonra 40’ın üstünde fark vardı yanlış hatırlamıyorsam. İyi farktı ama kapandı..

              1. Onur Gentas avatarı

                Evet Abdullah bey. Ciddi bir fark vardı. Kazalar ve aracın zayıf kalmasından dolayı bu fark kapandı. Vettel’in 4 yarış üst üste kazanmasıda tabi ki bu farkın kapanmasında etkiliydi.

              2. abdullah bey schumi o taka ferrariyle 1996 1999 yılarında ferrari beş yıldır kazandığı yarış sayısı sadece 3 tü schumi bunu sadece 1996 yılında geldiğinde kazandı yarış 6 .ydı 1 sezonda sadece …biz ne kötü ferrariler izledik zamanında

  22. Luca Di Montezemolo’dan sonra Alonso’da Ferrari’den ayrılırsa bu takım gerçekten yeni yapılanma sürecine girmiştir

  23. Ne kadar gerçek de olsa, ferrari prestijine meydan okuyan pilot istemiyor. Kazanamazsak raikkonenle kazanamayalim diyor. Raikkonenin böyle sampiyonluklari kaçırdığını gorseydik onu da görürdük ya neyse. 30 milyon 50milyon meselesi de değil. Kazanmak için raikkonenle yarışacağını bilse alonso
    kendi 50 milyon verir ferrariye.

    1. “Kazanmak için raikkonenle yarışacağını bilse alonso kendi 50 milyon verir ferrariye.”

      Tabi..

      1. Bu arada Raikkonen’in araç sebebiyle kaçırdığı şampiyonluklar için 2005 ve 2003 yıllarına bakabilirsiniz (Aracın açık farkla geride kaldığı sezonları saymıyorum bile). Sonuç? 2002-2006 arası McLaren-Kimi birlikteliği, sonunda Ferrari’ye gidiş ve şampiyonluk.

        1. Rai’nin McLaren’deki 2005 ve 2003 yılları Alo’nun Ferrari’deki 2012 ve 2010 yıllarına aşağı yukarı denktir. Alo’nun aracı sadece 2012 ve 2010 yılları haricinde açık ara düşük performans göstermiştir (Redbull’lara göre). Neticede Kimi’nin McLaren’de başına gelenler, kazalar, motor patlamaları, süspansiyon kırılmaları ile Alo’nun 2012 ve 2010’da başına gelenler ve şampiyonluğun elinden kaçmasına sebep olan etkenleri birbirinden katı çizgilerle ayıramayız.

          Sonuç olarak madem izleyip göremediniz ve “onu da görürdük ya neyse” diyorsunuz, bari okuyup görün.

          1. Rai’nin McLaren’deki 2005 ve 2003 yılları Alo’nun Ferrari’deki 2012 ve 2010 yıllarına aşağı yukarı denktir

            😀 bundan daha büyük bir gülme şekli olsa kullanacağım 😀 ama yok malesef. Bir Alonso’nun aracıyla Redbull arasındaki farka bak bir de McLaren 2005 aracının gidin gerisine karşı olan hız üstünlüğüne bak. İnsaf insaf 🙂

            2012 aracına raikkonen otursa massa dan daha iyi bir performans çıkaramazdı.

        2. Raikkonenin ferraride olduğu yıllarda şampiyonluk kaçırsaydı diyorum.
          bu arada massa gibi bir pilota bile geçildi 2008’de

      2. Çok doğru dostum bu yazı kiminse doğru demiş Ferrari bir hata yaptı ve istediği aracı ona veremedi en büyük tutkusu 2010 yılı ile 2012 de geçti artık Mclarende kendine yeni bir sayfa açarak şamp şansını bence biraz olsun yükseltebilir Alonso sadece en hızlı 2. araç bile olsa yeter ona McLaren Honda bunu sağlayabilir güçtemi Honda Japon firması demekki kendi memleketlerinde Alonso ya çok kesin kararlar verdiler ki bu hafta sonunda ayrılma haberi geldi yoksa 5 gün önce Ferraride yarişmaya devam edeceğim diyordu bakalım en iyi kararı o verecek.

  24. FerrariFanTR avatarı

    Çok duygusal bir insan oldugumu son günlerde daha çok anlıyorum. Alonso bizden giderse gerçekten kahrolurum bayramım zehir olur. F1’i ciddi anlamda izlemeye 2000 yılında başladım. Gözlerim tabii ki Michael Schumacher ve mükemmel Ferrari serisi ile açıldı. Tabii ki Schumacher bizlerin kahramanı. İzlemeye başladığım tarih Ferrari’nin mükemmel zaferlerinin başlangıcı oldugu için Schumacher’in yaptıgı iş bana cok kolay geliyordu. Schumacherin asla araça %110 nunu vermesi gerekmiyordu. Herşey herşey mükemmel ve Ferrari’nin istediği gibiydi.

    Ama Alonso ile başlayan yeni dönemimiz hep çabalama hep mücadele sürekli yakalama modundayıd. Belki de bu yüzden Alonso gözümde Schumacherden daha fazla adanmışlığa sahipti. Belki de bu yüzden Alonso’nun gidişi beni ciddi anlamda çöküşe uğratıcak. Belki de bu yüzdendir Alonso’yu kanımdan canımdan birisi gibi sevmem. Ferrari ne yapmaya çalışıyor şunu anlayın artık be abi bu adamın yanına Raikkonen’i getirdiniz yine olmadı. Bu adam olmadan biz podyum mücadelesi filan veremeyiz şu durumda

    1. Evet 2000’den sonrası için Schumacher için bazı şeyler belki daha kolaydı. Peki ya 1996 – 2000 seneleri arasında Schumacher’in neler yaptığını biliyor musunuz? Ne tür mücadeleler verdiğini? O dönemdeki adanmışlık seviyesini?

      1. FerrariFanTR avatarı

        Bravo beklenen cevap geldi. evet her ne kadar izleyemesem de Ferrari tarihini araştırınca bunların hepsi ortaya çıkıyor. BİLİYORUM. Ama bir şeye canlı tanık olmak okumaktan daha çok etkiler insanı

        1. yukarıdaki yorumu yazmışken, ben de Alonso’nun Ferrari ile en az bir şampiyonluk kazanmayı hak ettiğini düşünüyorum. Onun için cidden üzücü bir durum.

          1. o fırsat geldi ayağına 2012.de hatırlarsan alonso.nun değilmi ama beceremedi son yarışta brezilya.da wettel kaza yapıp sonunculuğa düştü adam sondan gelip şampiyon oldu . bence alonso hiç hakketmiyor ferrariyi

            1. FerrariFanTR avatarı

              kardeş bak trolluk yapmanın hiç zamanı değil akıllı ol

              1. allah allah çokta tnnnn yani dostum olmazsan ….Burak Karaküdük.

  25. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Güle güle alonso başaramadın kabul et 2010 ve 2012 en büyük hezimetlerindi Vettel karşsında. Şimdi Vettelin adı Ferrari ile anılıyor Vettelin Ferrariye geçmesini çok istiyorum neden mi ? Atıp tutanlar Vettel diye bağırıcak ahaha Bağırın ulan Vettel diye 😀

  26. Aytunç Altındal (spä2000) avatarı
    Aytunç Altındal (spä2000)

    Haberin resmi asparagas olan cope’un 50 milyon € iddiasını duyunca çekilmiş.
    diaz: ben bu paraya Arrows da bile yarışırım demiş. Ki kendileri f1 de bile değil o denli yani.

    1. bu parayı sana verseler……… 🙂

  27. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Ferrari her partnerinden daha önemlidir. Bizim önceliklerimiz belli: şirket ve marka herkesin üstündedir

  28. Farklı gazeteler aynı haberi dönüp dolaştırıp yayınlıyor, siz de her biri için farklı haber yayınlıyorsunuz. Ne gerek var ?

    1. haberin içeriğini okudunuz mu? okuduysanız Montezemolo ve Marchionne’nin açıklamalarını daha önce burada okudunuz mu?

    2. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      Şu anda bu konu F1 deki tüm konulardan önemli ve daha popüler adamlar bırakın da haber yapsın. Okumak istemiyorsan haberi es geçersin kardeşim ama yok illa boş boş yorumlar yapacaksınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir