Hamilton: “Fark Daha Büyük Olabilirdi”

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Japonya’da 2. antrenman seansı çalışmaları kazalar ve duraklamalardan etkilenmeseydi rakipleri ile farkın daha büyük olabileceğini söyledi.

Yumuşak lastiklerle ilk turunda Degner’de korku dolu anlar yaşayan ve pist dışına çıkmaktan kurtaran Hamilton, o turunu bırakmak zorunda kalmıştı. Aynı lastiklerle ikinci hakkında Hamilton elde ettiği derece ile günü zirvede tamamladı. Hamilton’u 0.2 sn geriden takım arkadaşı Nico Rosberg takip ederken 3. sıradaki Williams pilotu Valtteri Bottas 1 sn daha yavaştı.

Hamilton “Arka lastikler ilk sektörde çok aşınıyorlar. Muhtemelen onları ilk sektörde çok kullandım. Oldukça olağan dışı bir durumdu. Neredeyse pist dışına çıkıyordum. Araç bir tarafa yöneldi. Onu kurtardım ancak bu sefer diğer tarafa yöneldi. Neredeyse bariyerlere vuruyordum.”

“O turu, ilk hızlı turu bıraktım. İkinci turumda lastikler en iyi halinde değildi bu yüzden 0.2 – 0.3 sn daha olabilirdi.”

“Pistten piste durum değişiyor. Bunu gerçekten anlayamıyorum. Ancak durum oldukça iyi. Takımın yaptıkları harika. Burası downforce konusunda en gereksinimli pistlerden birisi bu yüzden bu kadar rekabetçi olmak harika. Buraya gelirken diğerleri karşısında ne kadar rekabetçi olduğumuzu bilmek harika. Dürüst olmak gerekirse araç bu sabah çok görsel değildi ancak yumuşak lastiklerle gerçekten iyiydi.”  dedi.

Hamilton ayrıca yağmur ihtimalinin kendisini korkutmadığını söyledi. Hamilton “Koşullar ne olursa olsun sürerim, işim bu. Pek eğlenceli olmaz mı? Hayır, eğlenceli olacağından eminim ancak burası çok mücadeleci bir pist.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton: “Fark Daha Büyük Olabilirdi”” için 4 yanıt

  1. Diğer takımlarla mı Rosberg ile mi fark daha büyük olurdu 🙂 bu kısmı tam anlamadım

  2. Rosberg in babası da katılmış antrenman seansına herhalde. 😀

  3. Sabahtan bu yana çıkan tüm haberleri abdullahın çevirip yayınladıgını düşünürsek gayet normal bi hata diye düşünüyorum 🙂

  4. 2. Ve ucuncu siradaki rosbegler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir