Japonya’da Beklenen Tayfun Rusya GP Hazırlıklarını Etkileyebilir

yazar:

kategori:

Pazar günü Japonya’da beklenen tayfunun bir sonraki yarış Rusya GP için hazırlıkları olumsuz etkilemesi bekleniyor.

Bildiğiniz üzere hava tahminlerine göre pazar günü akşama doğru Japonya’da büyük bir fırtına bekleniyor. Bu konuda Charlie Whiting’in takım patronlarıyla bir araya geldiği, yarışın daha erken saatlerde ve hatta cumartesi günü yapılması gibi önerilerin masaya yatırıldığı biliniyor.

Yapılan toplantıda, yarış anında yarışılabilecek koşulların olması beklendiği, bu yüzden en azından şu an için yarış saatlerinde bir oynama olmayacağı açıklandı. Ancak koşulların kötü ihtimaline ve havanın erken kapanma ihtimaline karşı FIA, yarış saatini erken alma konusunda açık.

Ancak yarıştan sonraki bölümde beklenen fırtınanın, takımların bir sonraki hafta yapılacak Rusya GP için toparlanma sürecini olumsuz etkilemesi bekleniyor.

Takımların  Rusya’da zamanında hazırlanması için pazar akşamı ve pazartesi sabahı toparlanma işlemini tamamlaması gerekiyor.

Tahminlere göre pazar günkü yarıştan sonra rüzgarın hızının saatte 130 km’ye kadar çıkması ve tayfun esnasında 150 mm yağmur düşmesi bekleniyor.

Bu şartlar da hem takımların toparlanmasını hem de uçak seferlerini etkileyebilir.

Yaşanması muhtemel olayların Rusya GP’nin gerçekleşmesini etkilemesi beklenmiyor ancak takımların hazırlık sürecini zorlaştırması bekleniyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir