Boullier: “Honda’nın Dönüşüyle McLaren, Red Bull’dan Daha Çekici Oldu”

yazar:

kategori:

McLaren’in Yarış Direktörü Eric Boullier, Ferrari’de mutsuz olduğunu söylediği Fernando Alonso’yu istediklerini kabul etti ve Red Bull’un da Alonso’yu istediği iddiaları karşısında, McLaren’in artık daha çekici bir takım olduğunu söyledi.

Ferrari ve Fernando Alonso’nun gelecek sene öncesinde yollarını ayırmalarına artık kesin gözüyle bakılıyor. Alonso’nun adı daha çok McLaren ile anılıyor ancak Ferrari’nin Alonso’nun yerine Sebastian Vettel’i ikna etmesi halinde Red Bull’un da Alonso için bir seçenek olduğu düşünülüyor.

Boullier “Bir çok açıdan McLaren’in Red Bull’dan daha çekici bir seçenek olduğunu düşünüyorum. Her görüşmede üstün pozisyonda olmak istersiniz ve bunun için çekici bir takım olmanız lazım.”

“Sürücü için bu hızlı bir araç anlamına gelir. Herkes dünya şampiyonu potansiyelinde olmak için fabrika takımı olunması gerektiğini bilir ve biz gelecek sene griddeki 3 fabrika takımından birisi olacağız ve yeni motor partnerimiz oyunu değiştirebilir.”

“McLaren geri dönecek ve yeni motor partnerimizle kazanacağız. Bugün çok çekici bir takım olacağız. Şu anda en hızlı araca sahip olmasak da durumu düzeltiyoruz.”

“Onun Ferrari’de mutsuz olma ihtimalini herkes biliyor ancak Ferrari ile anlaşması var. Bu yüzden o sorunlarını çözmeliler. Onu düşünüyoruz ancak onu seçeceğimizi söylemiyorum.” dedi.

Button’un McLaren’de kalacağını hissettiği açıklamaları için Boullier “Bizimle kalması düşünülüyor ancak henüz karar vermedik ve bir şey imzalamadık.” dedi.


Yorumlar

“Boullier: “Honda’nın Dönüşüyle McLaren, Red Bull’dan Daha Çekici Oldu”” için 12 yanıt

  1. Boullier demiş ki; ”Onu düşünüyoruz ancak onu seçeceğimizi söylemiyorum.”
    Alonso seçilmez, seçer. 🙂

    1. Pilotlar maaşlı şöfördür, yana yana hızlı araba peşinde koşarlar. Veya para 😉

  2. Konu dışı,

    İstanbulparka istenilen zamanda gidilebilir mi. Gidilince pisti görme imkanı var mı. Tam olarak durumlar nasıl. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok iyi olur.

    1. Orayı biri 10 yıllığına kiraladı ve işletiyorlar. Haftanın bazı günleri belli bir ücret karşılığında aracınla gidip turlayabiliyorsun. Onların da sağladığı araçlar var sanırım. Tabiki parasıyla.

      1. Anladım. Bunun yanında bisikletle veya yürüme olarak da piste giriş durumu var mı. Ya da genel bir bilgi alabileceğim bir yer biiyor musun.
        Çok sağol bilgilendirmen için.

        1. http://intercitypark.com

          Burdan ulaşabilirsin sanırım. Pist içinde gezmek gibi aktiviteler için trackday diye bildiğimiz pist günleri yapıyorlardı sık sık. Ancak şimdi baktım göremedim. Takvimleri biraz sıkışık olabilir ancak yoğunluk azalınca illaki olur pist günü.

          1. çok sağol yardımların için.

  3. Mclaren Honda çekici ama bilinmezlikten dolayı. Tam muammalar. Ne takım patronları belli, ne de pilotları 🙂

  4. o kokpite alonso oturursa bak bakalım çekicilik nasıl oluyormuş birde ozaman gör 🙂

  5. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    McLaren’in Yarış Direktörü Eric Boullier, Ferrari’de mutsuz olduğunu söylediği Fernando Alonso’yu istediklerini kabul etti ve Red Bull’un da Alonso’yu istediği iddiaları karşısında, McLaren’in artık daha çekici bir takım olduğunu söyledi.

    Sonunda McLaren’den yetkili bir isim Alonso transferiyle ilgili ilk defa bir açıklama yaptı.

    Bence henüz sözleşme imzalanmadı ama Alonso yada menajeri, McLaren’le görüşmeler yapıyorlar ve çıkan haberlere göre de arada hiç bir pürüz yok.

    Artık transferin açıklanması an meselesi gibi. Tahminim Ekim ayı bitmeden transfer resmen açıklanır.

    1. Ben bu yaristan sonra Pazar gunu bile açiklanabilecegini dusunuyorum,Hondanin evinde Alonso gibi bir pilotun transferini açiklamak hem Honda hemde Mclaren için ekstra bir reklam ve motivasyon olacaktir…

  6. Magnussen yerine Alonso mu ? Ayrıca Lotus’un seneye Mercedes’e geçeceğini var sayarsak Red Bull’da fabrika takımı neredeyse (Caterham ve Toro Rosso’yu saymazsak)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir