Horner: “Alonso Asla Bizim İçin Bir Seçenek Olmadı”

yazar:

kategori:

Red Bull’un Takım Patronu Christian Horner, sene sonunda takımdan ayrılacak olan Sebastian Vettel’in yerine Ferrari pilotu Fernando Alonsı’yu asla düşünmediklerini söyledi.

Red Bull takımı bugün yapmış olduğu açıklamasında 4 defa şampiyon oldukları Sebastian Vettel’in sene sonunda takımdan ayrılacağını duyurdu. Alonso’nun adı bir süre Red Bull ile anılsa da Horner böyle bir seçeneğin asla olmadığını, Vettel’in yerine Toro Rosso’dan Daniil Kvyat’ın geçeceğini söyledi.

Horner “Alonso gerçekten hiç düşünülmedi. Fernando harika bir sürücü ancak bizim felsefemiz kendi içimizde yatırım yapma, gençlere odaklanma ve onlara şans verme üzerine kurulu.”

“Yıllardır biz gençlere kurulu bir felsefeye sahibiz. Kendi yeteneklerimizi yetiştiriyoruz ve Sebastian’da da tam olarak bunu yaptık.”

“Onunla anlaştığımızda da soru işaretleri vardı. Aynısı Daniel Ricciardo’da da oldu ancak bu sistemin çalıştığını gösterdik.”

“Daniil çok heyecan verici bir sürücü ve Red Bull için heyecan verici bir dönem.”

“Vettel’in ayrılması bizi zor durumda bırakır mı? Hayır. Daniel gibi harika bir sürücümüz var.”

“Seb’i aldığımızda o gençti. Genç sürücülere yatırım yapmanın işe yaradığını gösterdik.”

“Yeni bir dönemin başlangıcındayız ve bu döngüde her şey olur. Adrian takımın gelecek seneki aracıyla çok yakından ilgili ve takımın geleceğinde yer alıyor.”

“Bu olay kaçınılmazdı. Bugün oldu ve artık geleceğe bakmalıyız.” dedi.


Yorumlar

“Horner: “Alonso Asla Bizim İçin Bir Seçenek Olmadı”” için 4 yanıt

  1. vergne ne olacak acaba…ınsallah en kotu toro rossoda seneyede koltuk bulur…su adama bır ıkı sezon redbullda sans tanımadılar ya buna kızıyorum..tamam takımı genc ve yeteneklı pılotlarla gelıstırmek ıstıyorsunuzda vergnde ıyı ve tecrubelı bır pılot…

  2. gençleri yetiştirmelerini takdir ediyorum yalnız her aptal sezon döneminde herkesle adları anılıyor ve reddetmiyorlar. sonunda da hep bu yönde açıklama yapıyorlar.

  3. Bu açıklamaların tarihi önemi var. Bir daha Red Bull takımı asla aptal sezona konu olamaz. Adamların ciddi bir çaylak programı var. F1 içinde yıllarca bulunan diğer takımlardan hiçbirinin çaylak takımı yok. Red Bull pilot olarak dışa bağımsız.

    Adamlar ne yapsın Alonso’yu, Hamilton’u…

  4. Takeshi (spä2000) avatarı
    Takeshi (spä2000)

    Ul.n kurtulduk gibi bir açıklama olmuş.
    Gayet sevinmiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir