Ricciardo: Kendimi Vettel’in Karşısında Kanıtladım

yazar:

kategori:

Daniel Ricciardo kendisini Red Bull’da Sebastian Vettel’e karşı kanıtladığından dolayı mutlu olduğunu söylüyor.

“Sebastian neden gittiğine cevap vermeli, ancak ben buradaki sezonumdan dolayı mutluyum. Onun yanında olma şansım oldu ve benzer performanslarım oldu.”

“Şimdi o gidiyor ve bir sonraki takım arkadaşı mücadelem Daniil. O genç ve daha az deneyimli, ancak hiçbir şey garanti değil. Onun hızlı olmasını umuyorum.”

“Seb ile herşey çok etkileyiciydi, herkesin TV’den gördüğü bir sürüş yeteneği, ancak onun çalışma ahlakı, mühendisleriyle çalışması ve zaman geçirmesi inanılmaz.”

“Çalışma ahlakını izlemek iyiydi. Ferrari, eğer oraya gidiyorsa biraz değişiklikle birlikte güçlü bir lider olabilir.”


Yorumlar

“Ricciardo: Kendimi Vettel’in Karşısında Kanıtladım” için 28 yanıt

  1. valla bizim gördüğümüz vettelin balonunu fena patlattıgındır .

  2. wettel pilot değil schumi pilot değil kim iyi pilot peki …. schumi 91 yarış kazanmış onabile pilot değil diyenler var …. hamilton alonso raikonen bunlarmı iyi pilot bunlar ne yaptılarda iyi pilot oldular biri açıklasın

  3. raikonen ve alonso ikisininde başarıları tartışılır bari sesiniz çıkmasın gittikleri takımlarda sukutu hayale uğramışlar wettel,le laf atıyorsunuz sadece gülünür size

  4. 17 yaşındaki genç çocuk Verstappeni cuma antrenmanlarda izledim. Motoru kilitleyene kadarki tek tur performansını beğendim. Çokta iyi tanımadığı bir araçta Kvyattan sadece 0.3 saniye yavaştı. Kvyatta bugünü saymazsak tek turda Vergneye göre gayet rekabetçi bir isim. Yarış sonuçlarını pek karşılaştırmıyorum zira Riccardo da geçen sene yarışlarda Vergneden daha düşük performans göstermişti ama Red Bull Ricciardoyu tercih etmişti. Bir pilot tek turda hızlıysa sistemli ve güçlü bir araçta yarışlarda da güçlü olur. Ricciardo bu sene bu durumu kanıtladı. Vergneye karşı dahi yarış performansı sorgulanan adam geldi sistemli araçta istikrarı yakaladı. Dolayısıyla Ricciardo gibi tek turda rekabetçi bir pilot olan Kvyat’ın seneye Ricciardoyu zorlaması olası. Vettel Ricciardonun performansını acemi şansı olarak görüyorsa şayet kendini Mclaren Honda da kanıtlamalıdır. Ferraride kanıtlayamaz çünkü Ferrari araçları Vettelin alışık olduğu stilin çok ötesinde. Pull Rodlu Ferrari araçlarını sürmenin zorluğunu en iyi push rodlu renault motorlu araçlardan giden pilotlar bilir. Kimi Raikkonen bunu biliyor. Çekiş alışık olduğunuz stilin dışında, aracın arkası kendini kaptırıyor, çekişdeki pull araca titreşim veriyor ve araç çekiş konusunda total turda yetersiz kalıyor. Böyle bir takıma para verip pilot getirmekte mesele. Kim gelse yazık olacak ama sanırım seneye push roda geçilecek.

    Seneye Ferrari push roda geçer ve Alonso Ferrariden giderse, tesadüfen Ferrari de Mercedes kadar rekabetçi bir araç ortaya çıkarırsa ve bu bal’a eğer Vettel konarsa ciğerim yanar.

    1. kimin kime kanıtlamaya ihtiyacı var niçin kanıtlasın zaten torro rosso kanıtladı . hamilton mclaren ve mercedes benz … alonso mclaren renault ferrari bunlar kanıtlasın kendilerini orta sınıf bi takıma gitsinlerde görelim pilotajlarını ne dersiniz mesala sauber forc india yada torro rosso olmazmı

  5. KimiRaikkonen avatarı
    KimiRaikkonen

    4 kere dünya şampiyonunun aslında dünya şampiyonu falan olmadığını gösterdin koçum. İşin rastgelsin.

    1. raikonenmi şampiyon zor bela oldu şampiyon hala şu finlandiyalıyı pilottan sayıyon

      1. Stoner sen hangi pilotu destekliyon söylesene?

      2. Kaptan Mağara Adamı avatarı
        Kaptan Mağara Adamı

        Dostum biz de seni aklı başında biri sanıyorduk.. Senin RAİ yi pilottan saymaman ne kadar saçmaysa bizim de senden aklı başında yorumlar beklememiz o kadar saçma..

        1. nasıl anlayacağız raikonenin iyi pilot olduğuna kısas nedir iyi pilot olması için

          1. Kıyas derken kendime göre kastettim.Sana uymayabilir bazı nedenler.Bakarsınız iddialar doğru çıkar seneye mücadeleyi görürüz Ferraride.

      3. Bana göre Raikkonen Vettel’den daha iyi pilottur.En azından altında araç yok.Eğer olsaydı bu kadar rahat yorum yapamazdınız.Vettel Ferrari’ye gelirse Vettel’e karşı Raikkonen’i desteklerim.

  6. Vettel i yenmesindeki en büyük pay geçen sene dowforce düşük bir araçtan rbr gelmesi oldu. Vettel zaten rayda giden bir araca alistigi için bu sene bocaladi. Tabi çokta şanssızlık yaşadı ama bu takım arkadaşına mağlup olduğu gerçeğini degistirmiyor.

  7. Webberle eşit şartlarda yarıştı diyorsunuz Ricciardo ile eşit şartlar deyince ağlıyorsunuz.Çok riyakarsınız.

    1. aslında webberle eşit şartlarda bile yarışmadı. rb zaten üstün olduğu için el üstünde tutuluyordu. takımın webber’i sabote etmeye gücü vardı.

      ancak bu sene geride oldukları için böyle bir şansları yok. 2 pilota da eşit davrandılar, kariyerinde henüz 2. takım arkadaşına yenildi ve kaçıyor. denize düşen yılana sarılırmış, rb’deyken istemediği raikkonen’in yanına gidiyor.

      1. Raikkonen’i arkadaş olarak çok seviyordu.Bakalım aynı takımda yarışınca olaylar nasıl gelişecek 🙂 Vettel yenerse Raikkonen takmaz ama Rai yenerse Vettel için hiçbir şey iyi gitmez.Tabi bu varsayımlar.Çünkü hangi takıma gittiğini bilmiyoruz.

  8. kanıtlamak ne kelime madara ettin ve adam çareyi kaçmakta buldu.

  9. kendini kesinlikle kanıtladı, bakalım kendisi gibi bir diğer hırslı pilot Kvyat karşısında nasıl bir performans sergileyecek. kanımca Ricci yakın dönemin şampiyonlarından biri olacak. bu redbull ile olmasa bile y

  10. Koçum be konuş ricci.Hala bazı kısım insanların yaptığı yorumlarının üzerine söylediklerin cuk oturmuş.

  11. Ricci seneye ferrari rekabetcı bır arac yaparsa suanda senınde nıye gıttıgını soylemesı lazım soruna cok guzel bır cevap verir…
    Niye gitti;bu elektrıklı supurge bozması motorlardan verım alamadı adapte olamadı,senın Toro Rosso m da cok kotu bır arabayı surmeye adapte olman ve daha sonra sınıf atlayıp cok daha ıyı bır araca gelıp vet ın ıstıkrarsızlıgının göze batmasından,ferrarıde her pılotun yarısmak ıstemesınden ve cok cazıp oldugu soylenen bır teklıften dolayı gıttı…

    Her pılot kırmızı tulumu gıymek ıster…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir