“Toro Rosso Buemi Kararında Haklı Çıktı”

yazar:

kategori:

Red Bull motorsporları danışmanı Helmut Marko, Avustralya’daki ilk yarışında puan almasıyla bu sene Sebastien Buemi’yi Toro Rosso koltuğuna oturtarak tamamıyla doğru bir kara verdiğini söyledi.

Marko, Buemi’nin GP2′den F1′e geçmesi için yeteri kadar iyi olduğu konusunda Red Bull içindeki şüphe duyan kişileri inandırmak için mücadele etmek zorunda kaldğını açıkladı.

Ama Buemi’nin Avustralya’da 7. olması ile Mark, genç yeteneğin çabasını övdü.

Helmut Marko: “Söylemek gerek, büün haftasonu hiç bir yanlış yapmadı. Yarışta Rosberg’i arkasında tutarkn üzerinde çk baskı vardı. Geçekten memnun kaldım, çünkü o en genç pilot ve programımızın bir başka ürünü”

“Onu araca koydurmak için çok mücadele etmem gerekti. Bütün uzmanlar, doğru tercihi yaptığımı biliyor”

Buemi ise Vettel’in boışalttığı yeri doldurmada yeteri kadar iyi olmadığını düşünenlere çattı.

Buemi: “Bunu söyleyen insanlar yarışmalar hakkında hiçbirşeyi anlamaz. Geçen sene GP2′deki araçlara bakarsanız ve takım arkadaşımla kıyaslarsanız, çok daha iyiydim. Şimdi F1′de, bir Toro Rosso’nun neler yapabildiğini herkes biliyor; ben de bu işi yapabildim”

Buemi ayrıca puan almasının takımın umabileceği en uç noktada bir şey olduğunu da ilave etti.

Buemi: “Puanlar aldık ve bundan daha iyisini yapabileceğimizi hayal edemezdik. Sonuçtan ve hiç hata yapmamamızla takımın çalışmalarından çok mutluyum”

“Amaç yaışı bitirmektir ve puan bölgesinde bitirmek bekleyebileceğimizden fazlasıydı. Bazı kazaların olması gerektiğini biliyorduk. Onlar olmadan bunu yapamazdık ama mükemmeldi.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir