Raikkonen: Vettel İle Çalışmaktan Mutlu Olurum

yazar:

kategori:

Ferrari henüz haberleri doğrulamış değil, ancak Sebastian Vettel’in 2015’te Kimi Raikkonen’in takım arkadaşı olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Alonso ve Ferrari’nin anlaşmalı olarak kontratı feshettiği düşünülürken Sebastian Vettel kesin olarak Red Bull’dan ayrılacak.

Raikkonen Ferrari’ye gelmesi durumunda Vettel ile çalışmaktan mutlu olacağını söyledi.

“Kesinlikle. Onunla hiç çalışmadım, her zaman farklı takımlarda olduk, ancak onu iyi tanıyorum.”

Raikkonen Alonso’nun Ferrari ile sorun yaşadığının düşünülmesinin ardından Ferrari koltuğuna göz diken Bianchi hakkında da konuştu.

“Benim kontratım var. Önümüzdeki sezon burada olmayı umuyorum. Önümüzdeki sezon güçlü olacağımıza inancım tam.”

“Marco’nun (Mattiacci) bizim önlerde olacağımızı beklememeniz gerektiğini söylediğini biliyorum, ancak kim bilir? Formula 1’de çok fazla şey oluyor.”

“Buradayım, çünkü burada olmak istiyorum. Bu gece bırakabilirim, ancak istersem iki veya on yıl daha fazla süre devam edebilirim.”


Yorumlar

“Raikkonen: Vettel İle Çalışmaktan Mutlu Olurum” için 52 yanıt

  1. Alocular, hadi mclaren sayfalarında boy gösterin artık, diğer pilot kim olacaksa onu değerlendirin. Ferrari’de artık yeriniz yok, ilahınızla beraber kapı dışındasınız.
    Honda’yla mutluluklar.
    Alonso yabana atılmayacak bir pilot ancak tarihteki efsaneler bile Ferrari’den önemli değildir. Emeğine çabasına teşekkür eder önünde kalan kısa zamanda başarılar dileriz.

  2. Ertan ASLANTAŞ avatarı
    Ertan ASLANTAŞ

    Sene başından beri şu alonso ve rai muhabetlerini okuyorumda artık yazılanlardan çizilenlerden gına geldi bir iki kelime bir şey yazmadan duramadım artık!

    Seneler boyunca bir raikonen taraftarı olarak yazıyorum, burda saf hız olarak bu sene raikonen alonso yu yendi demek ne kadar saçma görünsede alonsonun raikoneni yendi demesi bir okadar saçma vede gereksiz tartışmalar.
    Bu senenin felaket aracıyla evet Alonso elinden geleni yaptı ve istikrarlı bir şekilde Nerdeyse HİÇ SORUN yaşamadan güzel puanlar topladı, Alonsocu arkadaşlara bir sorum olacak sene başından beri Alonso araç tamam iyi değil ama raikonen gibi kaç kez araçdan şikayet etti? Raikonen sürüş sitili şuan formula1 den gerçekten anlayanlar bilir şuan gridde hiç bir pilotta göremiyorum, Ferrari F14 T tamamen Alonsonun sürüş stiline daha uygun, bizim bu tartışmaları yapabilmemiz için her iki pilotunda mercedes araclarları ile yarışması gerekiyor, yani fanboyluk öyle bir noktaya gelmişki artık alonso şampiyonluk yolunda ilerliyor kimi arkada nal topluyor, ferrari Ferrari F14 T yi kiminin üzerine yoğunlaştırıp alonsoya daha geç güncelleme verseydi burda kalkıpda kimi alonsoyu ezdi demenin nasıl bir anlamı yoksa alonsonun da kimiyi ezdi geçti şeklinde gibi tabirler kullanması çok saçma ve yersiz schumi döneminden beri bilinir bu takımda herzaman birinci pilotun aracına verilen önem ikinci araca verilen önemden çok daha fazladır.

    1. kiminin sitilini söylermisin

      1. Youtube’da Martin Brundle – Driving Style olarak aratırsan izleyeceğin video güzel açıklamış.

      2. Rai’nin sürüş stili Schumacher gibi, önü sabit daha dengeli araçlara uygundur. Aracın düzlükte, virajda, geçişlerde vs. kısacası yarışın her anındaki tavrı sürüş stiline göre değişir.

        Bazı cahiller buna “yeteneksizlik, her aracı sürememek vs” dese de, konu hız limitlerini zorlamaya gelince bu tip araçları elde edebilenler daima daha hızlı olurlar. Çünkü önden kayma yaşayan aracın hız kaybı daha fazla olur. Yani daha büyük yetenek veya daha az yetenek isteyen bir stil olmamakla birlikte, zıt stile uygun araçta sorun yaşanmaması (düşük performans sergilenmemesi) imkansızdır. Peki önden kayma yaşayan aracı sürebilen daha yetenekli midir? Hayır, çünkü o da aracın düzlükte, virajda, geçişlerde vs. sürücünün tercih ettiği stile uygundur. Kısacası her pilotun potansiyeli “kendisine uymadığını söylemediği” hızlı araçta belli olur.

  3. Rai de az uyanık değil 🙂 . gelsinde bir tokatta ben atıverem diyor 🙂

  4. MyN1Fernando avatarı

    Honda öncelikli olarak Vettel’i istiyormuş.Ron Dennis öncelikli olarak Hamilton’ı istiyormuş.Alonso da öncelikli olarak Mercedes’i istiyormuş. via Serhan Acar

    1. Honda neden öncelikli olarak Vettel’i istesin.Bunun mantıklı açıklamasını düşünemiyorum.Hamilton Mclaren’e geçerse Alonso’nun da istediği olur.Fakat Vettel konusu bana mantıklı gelmiyor.

  5. herkese iyi bayramlar.
    sezon sona doğru gittikçe transfer haberleri hız kazanmaya başladı.
    benim tahminim.vettel rbr den kesin olarak ayrıldığına göre alonso da ferrariden ayrılmaya tam olarak karar veremediğine göre demekki vettel boş koltuğu olan bir takımla anlaştı yani mc laren vede mc laren seneye şu anki 2 pilotuylada yarışmayacak gibi ve alonso için hala mc laren de yarışma şansı mevcut alonsonun düşündüğü ise mclaren yeteri kadar hızlı olabilirmi ve takımda 1.-2.pilot ayrımı olmayacağından vettel ile takım arkadaşı olmak ne kadar mantıklı ve ya ferrari seneye gerçekten sunumdaki gibi bir araba üretebilirmi ?
    vettel ferrariye geçerse ben ter köşeye yatmıl olacam 🙂

    1. çoktan yattın ters köşeye

  6. Seneye vettel de yener seni ondan sonra emekli olursun artık. Şu rai fanlarının önümüzdeki sene için bahanelerini şimdiden merak ediyorum.

    1. Vettel ve Alonso pilot ayrımı yapmayan McLaren’e geçerse ve açık bir savaşa tutuşurlarsa ve Vettel Alonso’yu zorlar veya önce geçerse, 2008’in bir çeşit tekrarını izlemek konusunda merak duysanız daha iyi edersiniz. =) Zira Alonso’nun, çaylak Lewis’le geçirdiği zor yıldan sonra yıllarca yeteneğini küçümsediğiniz Vettel’i çok rahat mağlup etmesi gerekir. Yoksa Raikkonen’le bu sene yaptığınız makaranın 150 katına maruz kalırsınız söyleyeyim.

      1. Bizim Vettel den bir korkumuz yok. Biz zaten Vettel’i her türlü yeneriz aynı araçta. Ama burda seni bir Telaş almış durumda ya Vettel’e de geçilirsek diye :))

        1. Benim söylediğim şey açık, telaşa kapıldığın sonucu senin zorlama bir çıkarımın.. Sen korkmasan da Alonso için Hamilton gerçeği bir kenarda duruyor McLaren tehlikeli bir takım. Ham’in F1 geçmişi bile yoktu resmen çaylaktı yani. O açıdan, Rai’i tokatlanırsa 4 kez şampiyon olmuş birine tokatlanacak.. Alo tokatlanırsa “en iyi süren adam” sıfatıyla tokatlanacak. Fark bu.

          1. Hamilton’un normal bir Çaylak olmadığını cümle alem biliyor. Mclaren aracı ile binlerce km yaptığı gerçeğini de cümle alem biliyor. Yani Mclaren aracını Alonso’dan daha iyi biliyordu. Siz raikonen tek bir seansı kaçırınca yenilgiye bahane buluyorsunuz ya adam binlerce km test yaptı ona bişey yok. Hem Hamilton gridin en iyi pilotlarından birisidir alonso ile beraber. Zaten Hamilton gibi bir Çaylak da nadir gelir formulaya. Yani sen 109-109’u yenilgi olarak kabul etsende rakamlar berabere diyor. Hem benim için Hamilton’ın Alonso’yugeçmesinde bir sıkıntı yok. Çünkü onu geçebilecek tek pilot o 🙂 onlar bize 2007 de çok güzel Yarışlar izlettiler, başa baş kapıştılar. Takım arkadaşından 3 katı puan yemediler :)) yani geçecekse Hamilton geçer. Seni nasıl bir korku saldıysa ferrari ile anlaşmak üzere olan vetteli mclarene göndermeye çalışıyorsun bilinçaltında. Bianchi sizin için daha cazip çünkü. Raikonenin yanında güçlü birini görmek istemiyorsun bu seneki tablo seneye de tekrarlanmasın diye :)))

            1. Şu anda Alonso’yu kimse geçemez gerçekler bunlar.Siz her ne kadar inanmak istemesenizde.Varsın 2007’de Hamilton yenmiş olsun.Ben şimdiki duruma bakarım.

            2. “Seni nasıl bir korku saldıysa ferrari ile anlaşmak üzere olan vetteli mclarene göndermeye çalışıyorsun “

              Evet, Ron’la konuştum dedim ki Vettel’i al Vettel iyidir…

              Yahu daha kimin nereye geçeceği belli değil diye, herkes konu hakkında bir şeyler söylüyor diye bende kendi fikrimi söyledim, üstelik Raikkonen Vettel ile çalışmaktan memnun olurum haberinden sonra… Vay efendim beni korku salmış. Üstelik Raikkonen yenilecekse 4 kez şampiyon olmuş pilota yenilecek diye yazmama rağmen.. Teallam..

  7. Sezon bitti aradaki fark dağ gibi olmuş Rai ciler hala sponsor vs vs..))

    hani sezon başında bu pilot Alonsoyu yerle bir ediyordu sürüş tarzına uygundu vs Mika atıp tutuyordu ne oldu..

    hüsran hemde kocaman..

    ama bunu fanlar göremiyor nedense..

    Fettelle olacaklar aşikar körle sağırlar birbirini ağırlar durumu.

    1. mesele şu; alo rai den daha iyi bir performans ortaya koymuştur fakat aracında en çok sorun çıkan neden rai ve rai alo dan geride olabilirde ama göründüğü kadar fark yemesi normalmi bence hayr.şekil 1 a: en basiti bu pistte tüm takım arkadaşları arasındaki fark ortalama 0.2 en fazla 0.4 civarı alo-rai farkı 0.8 (üstelik rai sürüşte hata yapmamış) ben buna oha derim ?.yani ne dolaplar dönüyor.(alo yu takımda tutmakda zorlanan ferrari hiç olmazsa rai gibi bir takım arkadaşına fark atması için gereken alt yapı-üst yapı bilimum her türlü yapıyı oluşturarak hiç olazsa bak alo cum sen bu takımın bel kemiğisin kaptanısın hatta başkandan sonra 2.adamsın para ise para takım içinde ezilmene geçlimenede müsade etmiyoruz seneyede seni şampiyon yapacak bir araba üretmek için köpek gibi çalışacaz rai yi zaten hallederiz o ferrari takımın yıllardır izlediği 1.pilot politikasının tersini ispatlamak için alınmış her türlü önü kesilebilecek bir pilot.not bu yazdığım bir teoridir.kanıtı ”fiziksel”olarak mümkün değildir.zira ferrarinin alo ile attığı imzalarda ne yazdığını ben bilmiyorum.bilrn varsada buyursun yazsın) yukardaki tahminim gerçelkeşirse olay gerçekleşirse yani alo mc larene geçerse takım arkadaşıyla tamamen eşit şartlarda yarışacak tıpkı 2007 de olduğu gibi.

      1. Paralel yapıdır o paralel yapı 🙂

        1. ortada bir paralel olduğu kesinde hangisi gerçek hangisi paralel anlamak zor.sorsan savunma hazır herkeste; alonso ya sorsalar santanderin ve ferrarinin sonuca etki ettiği iddiaları var diye cevap hazır:yok kardeşim.bunlar dublaj-montaj hemide şantaj 🙂

          1. belkide kedidir.olabilirmi acaba olabilir.kedidir o.kesin kedidir.kedidir kediii 🙂

            1. Ferrari motorhome’una kedi girmiştir kesin. 🙂

  8. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Site firefox ile 1 haftadır bu şekilde açılıyor..

    1. firefoxda denedim bu mesaj üzerine bir sıkıntı göremedim. niçin trf1.net/login.html sayfasına girmeye çalışıyorsunuz? öyle bir sayfa olmadığı için hata sayfası çıkıyor

      1. KimiRaikkonen avatarı
        KimiRaikkonen

        Şaka gibi 😀

  9. wettel 50 milyon euro karşılğında ferraride

  10. Alonso pistte konusuyor diyen var ya hala. Olacak is degil hakikaten. Demeclerde surekli takim arkadasina satasan alonso degilmis gibi.

    Rai kim gelirse gelsin herkesle calisir. Alo ya bakin bir de , yaristigi her sene igneleyici demecler , satasmalar falan. Cirkeflik kotu sey.

    1. Alonso pistte konuşmaz yumruğu vurur direk 😉

      1. Dogru, zira yumrugunu kapali kapilar ardindaki kulislerde vuruyor.

  11. yetenek alonso.da varmış ne yetenek be adamın birinin peşinde 20 tur gitmek acaba nasıl bir yetenek ister merak ettim

    1. Alonso’yu kesinlik seven birisi değilim. Hatta nefret ederim.

      Ama isterseniz adamın yeteneğini tartışmayalim!?

  12. ha maldonado ha alonso maksat sponsor değilmi

    1. Doğru 😀

    2. Çok haklısın dostum 😉

  13. Raikkonen herkesle çalışmaktan mutlu olur, yeterki takım arkadaşı sponsor destekli olmasın..

    1. alonso’nun raikkonen’den iyi olduğunu kabullenemedin ve ciddi ciddi hala sponsor sponsor diyorsun ya, vettel gelince o da yenecek raikkonen’i muhtemelen. ona ne diyeceksin merak ediyorum.

      alonso > raikkonen. kabullen 🙂

      1. Bu seneye bakarak konuşmaya devam ediyorsun hala hunt.

      2. Spa sonrası Alonso’nun açıklaması: “Kimi’nin yarışını optimize etmeye çalıştık”

        Gridde hangi pilot takım arkadaşının yarışına müdahale etme cüretini gösterebilir? Santander dedikmi zorunuza gidiyor sonra. Halbuki olay o kadar açık ki..

    2. Bugün Raikkonen sorun yaşadı mı? Neden 0.8 sn fark yedi anlayamadık.Normalde sorun yaşamasa asla bu kadar geride kalmazdı değil mi? Evet Alonso sponsor destekli.O kadar iyi pilot ki her sponsor ona sahip olmak istiyor.

      1. hocam alonso cevabı pist üstünde veriyor o yüzden fazla uzatmaya gerek yok bırak kendi hallerine konuşsunlar

      2. Adam tek tur atti son seansta bahanemi bu ? Ayrica yağmur ayarida yapılmış olabilir

      3. Belki Rai’nin sıfır motorlarından birini Alonso için satın almıştır Santander! Bu bile aklımıza geliyor artık, gerisini sen düşün. Yoksa bu kadar arıza başka nasıl açıklanabilir bilemiyorum..

        1. Siz kafayı Santander ile bozmuşsunuz.Size ne yorum yapsam anlamazsınız zaten.Objektiflikten uzaksınız.Kusura bakmayın.

  14. Konu dışı bir sorunum var.Siteden kaynaklanıyor büyük ihtimal.Sürekli 403 forbidden diye hata alıyorum.Son 1 hafta içinde baya fazla olmaya başladı.Site yöneticileri ilgilenirse iyi olur.

    1. Teşekkürler.

    2. 1 haftayı aşkın süredir var ve sebebini hala bulabilmiş değilim. kısa bir işlem yapınca düzeliyor ancak sebebini cidden bulamadım. Kusura baymayın.

  15. Bu ikisi anca güneş gözlüğü reklamında oynarlar. 🙂

  16. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Alonso gittikten sonra bir de Ferrari şampiyon olursa ve bu Vettel ile olursa yorumları merakla okurum ama benim sempati duyduğum(tuttuğum demeyelim) takım hep Redbull kalacak.

  17. Luis Garcia Abad avatarı
    Luis Garcia Abad

    Vettel dişine göre tabi sende haklısın

  18. rai&vet ikilisi umarım ferrari’yi tekrar eski şaşalı günlere döndürür

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir