McLaren Honda Motoru İçin Bir Geliştirme Aracı Tasarlıyor

yazar:

kategori: ,

McLaren ilk sezon öncesi testlerine kadar 2015 aracını piste çıkaramayabilir, bu yüzden takım Honda için MP4-29H adında bir gelişim aracı hazırlıyor.

İngiliz ekip yeni Honda güç ünitesini denemek ve fikirler edinmek için deneysel bir araç tasarlamış durumda.

Bu araç önümüzdeki ayki sezon sonrası Abu Dhabi testlerinde piste çıkabilir, ancak bu olmazsa Şubat ayındaki ilk Jerez testinde motor hakkında veri toplayacak.

MP4-29H’nin olması takımın MP4-30 için acele etmesine gerek olmaması anlamına geliyor. Tasarım ekibinin aracı üretmeye başlamadan önce aerodinamik gelişimler yapmak için birkaç hafta daha süresi olacak.

McLaren’den Eric Boullier: “Bir gelişim aracı üretiyoruz, çünkü kontrol etmemiz gereken çok fazla sistem, elektronik bağlantılar ve benzer şeyler var.”

“Bu yüzden farklı bir yaklaşıma karar verdik ve temel olarak bu yıl yaptıklarımızı kullanıyor. Bu aracı geliştirirsek, herşey önümüzdeki yılın aracına uygulanabilir olacak.”

“Benzer bir prensiple, bu gelişim aracını Abu Dhabi veya Jerez’de piste çıkarabiliriz, hatta Barselona’da bile olabilir. Hazır hissettiğimizde bu mümkün.”

“İşlerimizi etkilemeden önümüzdeki yılki partnerimizle herşeyi tamamlayabiliriz. Bu bize önümüzdeki yılın aracını daha fazla geliştirme zamanı veriyor.”


Yorumlar

“McLaren Honda Motoru İçin Bir Geliştirme Aracı Tasarlıyor” için 17 yanıt

  1. biz huawei den ayrılıyoruz bunlarda bizim takıma sponsor oluyor işe bak ya

  2. murat aksoy avatarı

    Innovative bir yaklaşım. Bu bile takımın felsefesinin değiştiğini gösteriyor.

  3. Motordan bile daha önemli bir haber.

  4. 2013 Ferrari test fotosu:)

  5. Kask sankı Alonun kı….Hadı onu gectık…14 Numara arkada masallah hıc gozukmuyor…Bangır bangır bagırıyor:D

  6. Kokpitteki kask Alonso’nun kaskı mı? Bana mı öyle geliyor? 😀

    1. Araç Ferrari zaten. 2013 Sezon öncesi test görüntüsü.

  7. Bu araçta da 14 numara var. 😀 Sembollerle mi açıklıyosunuz anlaşmayı be 😀

  8. Harika bir haber 🙂

    1. Ne gibi avantajlar getirebilir sence?

      1. Abudhabide piste çıkarsa yeni sezon öncesinde çok önemli veriler toplayabiliriz.Motoru ve elektronik tüm sistemleri daha iyi anlayabiliriz.
        .Jerez de piste çıkarsa Mp4-30 için haberde de bahsedildiği gibi aero gelişimler için bir kaç hafta daha fazladan çalışma süresi olur takımın ve yine motoru ve tüm sistemleri eniyi şekilde adapte etmeye çalışırlar pist üzerinde.

        1. O zaman bu bir nevi aracı aylar öncesinden kullanmak gibi bir şey. Diğerleri şubatta lansmanları yaparken Mclaren onlara oranla daha hazır olacak.

          1. Bi nevi öyle sayılır tabi şunuda unutmamak gerek Renault un durumuna düşmemek için mutlaka Abudhabide test yapmaları şart en azından sorunun kaynagını testler başlamadan bulup çözerler.

            1. Şimdi bir de şöyle bir şey var. Alonso Mclaren’e geçerse, Ferrari hakkında bildiği verileri paylaşır Honda’yla. Gelişim diğerlerine göre daha kolay olur gibi. Ben düz mantık böyle düşünüyorum.

              1. McLaren Honda birlikteliği için harika bir test olur böyle bir şey gerçekleşirse. Honda motoru ve McLaren vites kutusunun entegre edilmesi arka kısmın tasarımında vites kutusunun ve güç ünitesinin boyutları ihtiyaçları ve çalışma aralığına n yakın test arabası ile veri elde edip bunu yarış arabasına aktarılması müthiş olur. Honda güç ünitesi intercooler MGU-H,MGU-K,ERS sistemlerinin kullanılması ve şaside çalışmasını analiz etmek net bilgi verir.

    2. Takeshi (spä2000) avatarı
      Takeshi (spä2000)

      Dünya barışı için ne düşünüyorsun diye de ben sorayım.

      1. Tüm zalimler ölsün 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir