FIA, Hamilton-Trulli Olayını Tekrar İnceleyecek!

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Sepang’da perşembe günü, Avustralya GP’de Trulli ile yaşadığı olay çerçevesinde tekrar hakemler ile görüşecek.

FIA sözcüsü yaptığı açıklamada Hamilton ile Trulli arasında yaşanan olaylarda delillerin yetersiz olduğunu ve Trulli’nin neden Hamilton’u geçtiği sorulacak.

Jarno Trulli Avustralya GP’yi 3. sırada tamamlamış ancak Hamilton’u güvenlik aracı periyodunda geçtiği gerekçesi ile 25 sn cezası almıştı.

Eğer Hamilton bu olay ile ilgili suçsuz olduğunu kanıtlayamazsa Hamilton ceza alabilir ve Trulli tekrar 3.lüğe yükselebilir.

Geçtiğimiz günlerde FIA’nın olay hakkında daha fazla delil bulduğu ve bunları incelediği tahmin ediliyor. FIA aynı zamanda olay anındaki telsiz konuşmalarını da dinledi.

Hamilton, Trulli’nin bir yerde çimenlere çıkması sonucu İtalyan pilotu geçtiğini, daha sonra ise Trulli’nin onu geri çektiğini iddia etmişti.

Trulli ise Hamiltonâ geçildikten bir süre sonra Hamilton’un yolun kenarına çekip oldukça yavaşladığını ve onu geçmekten başka çaresinin olmadığını söylemişti.

Çıkan bazı haberler Hamilton’un Avustralya GP’nin ardından yapılan görüşmede İngiliz pilotun güvenlik aracı periyodunda ekranına gelen bilgileri okumak için yavaşladığını söylediği yönünde. Bazı haberlere göre ise Hamilton, takımının kendisinden Trulli’ye geçmesine izin vermesini söylediği için yavaşladı.

Ancak FIA yetkilileri olay anında güvenlik aracı bilgilerinin çoktan Hamilton’un ekranından temizlendiğini belirttiler.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir