Jules Bianchi Ciddi Kaza Geçirdi – Ailesi: “Bir Değişiklik Yok – Güncel

10 Ekim Cuma

Baba Bianchi: Oğlumun Durumunda Gelişme Yok

Jules Bianchi’nin babası Philippe Bianchi, Suzuka’da kurtarma aracına çarparak ciddi bir kaza geçiren ve durumu kritik olan Bianchi’nin durumunda herhangi bir değişiklik olmadığını açıkladı.

Bianchi’ye dünyanın dört bir yanından gelen destek mesajları için teşekkür eden Philippe Bianchi “Bu gerçekten muazzam birşey.  Jules’in güzel bir çocuk olduğunu biliyorum ancak bunu ben bile hayal edemezdim.” dedi.

Baba Bianchi, 25 yaşındaki pilotun durumunun ciddiyetini koruduğunu kabul etti.

“Profesör Saillant ve Ferrari’nin talebi üzerine İtalya’dan gelen uzman doktorlar tam bir işbirliği yapıyorlar. Bu yüzden daha iyi bir bakım olamazdı”

“Durumunda kayda değer herhangi bir değişiklik yok. Herkes onun kritik bir aşamada olduğunu biliyor. Ama Jules yarışlarda olduğu gibi hep mücadele eden ve savaşan birisidir. O güçlüdür”

İtalya’nın La Gazzetta dello Sport gazetesi, Marussia sürücüsünün en yakın arkadaşı Lorenz ve Bianchi’nin kardeşleri Tom ve Melanie’nin Japonya’da olduğunu yazdı.

Bununla birlikte Philippe oğlunun kazasının görüntülerini görmediğini söyledi.

“Videoyu görmek istemiyorum. Bu bir yarış olayı ve konuşmak zor. Bu benim için trafik kazası gibi birşey. Ne olduğuna bağlı olarak elbette daha sonra birşeyler diyeceğim”

7 Ekim Salı

17:05 – Marussia F1 Takımı bir güncelleme açıklaması yaptı ve açıklamanın Bianchi’nin ailesi ve hastanenin izniyle olduğunu söyledi.

Bu ailemiz için çok zorlu zamanlar, ancak tüm dünyadan yağan destek mesajları bizi rahatlatıyor. Minnettarlığımızı belirtmek isteriz.

Jules yoğun bakım ünitesinde kalmaya devam ediyor. Diffüz akson yaralanması yaşadı, durumu kritik, ancak stabil. Hastanedeki tıp uzmanları en iyi tedaviyi uyguluyor ve kazasından bu yana yaptıkları herşey için teşekkür ediyoruz.

FIA Tıp Komisyonu başkanı Profesör Gerard Saillant’ın ve Scuderi Ferrari’nin isteğiyle İtalya’dan Japonya’ya gelen Rome La Sapienza üniversitesi nöroloji cerrahı Profesör Alessandro Frati’nin burada bulunmasından minnettarız. Hastaneye bugün geldiler ve Jules’ün tedavisinden sorumlu personelle görüştüler ve onun klinik durumu hakkında tam olarka bilgi sahibi oldular. Profesörler Saillant ve Frati hastane tarafından sağlanan bakımın mükemmel olduğunu ve Japon meslektaşlarına teşekkür etmek istediklerini söylediler.

Hastane Jules’ü izlemeye ve tedavi etmeye devam edecek ve uygun olduğunda daha fazla tıbbi açıklama yapılacaktır.

11:05 – Bianchi’nin durumunun kritik ancak stabil olduğu açıklamaları dışında da herhangi bir açıklama henüz yapılmış değil.

08:30 – Prof. Gerard Saillant ve Jules Bianchi’nin menajeri Nicolas Todt’un hastaneye ulaştığı bildirildi. Ailesi Prof. Saillant’ın durumu incelemesinin ardından bazı kararlar vereceği söyleniyor ve daha sonra bir basın toplantısı yapılması bekleniyor.

 

6 Ekim Pazartesi

17:02 – Kazanın bir taraftar tarafından çekilmiş videosu yayınlandı!

15:25 – Schumacher’in Doktoru ve Bianchi’nin Ailesi ve Menajeri Hastaneye gidiyor

Michael Schumacher’in kayak kazası geçirmesinden sonra basın toplantısına katılan doktor Prof. Gerard Saillant ve Jules Bianchi’nin menajeri Nicolas Todt’un yarın hastanede olacakları belirtiliyor. Bianchi’nin ailesi de hastaneye varmış durumda. Bianchi’nin sağlık durumu ile ilgili olarak yapılması planlanan basın toplantısının ailesinin onayıyla doktor Saillant ve menajeri Todt tarafından yapılması bekleniyor.

10:15 – Sky Sports’tan Craig Slater Durumun Hala Kritik Olduğunu Açıkladı

Sky Sports’tan Craig Slater, bu sabah hastaneden yapmış olduğu telefon bağlantısında Jules Bianchi’nin durumunun hala kritik olduğunu söyledi.  Slater, Bianchi’nin solunum cihazı ile nefes alabildiğini, yoğun bakım ünitesinde olduğunu ve hayatta kalma mücadelesi verdiğini öğrendiklerini ancak Fransız medyasında çıkan beyin kanaması geçirdiği ve ikinci bir ameliyat olduğu iddialarını doğrulayamadığını söyledi.

 

 

5 Ekim Pazar

22:30 – Akşam üstü gelen haberlerin ardından herhangi bir resmi açıklama yok. Ancak RMS Sport’un açıklamasına göre Bianchi’nin durumu kötüye gidiyor.  İddiaya göre Bianchi’de beyin kanaması var ve suni solunuma bağlandı. Yeni bir ameliyat daha olması bekleniyor. Daha önceki haberler Bianchi’nin solunum cihazı olmadan nefes alıp verebildiği yönündeydi.

16:40 – L’Equipe’nin haberine göre Bianchi’nin uzun süren ameliyatı sona erdi. Habere göre Bianchi solunum cihazı olmadan nefes alıp verebiliyor.

Bu arada Bianchi’nin kazasına dair daha net fotoğraflar siteye eklendi:

14:55 – FIA’nın Bianchi’nin Kazasıyla İlgili Açıklaması

42. turda Adrian Sutil aracının kontrolünü kaybederek spin attı ve 7. viraj dışında yer alan lastik bariyerlere vurdu. Hakemler viraj öncesinde kazayla ilgili sürücüleri uyarmak için çift sarı bayrak salladılar. Kurtarma aracı aracı oradan kaldırıp bariyerlerin arkasında güvenli bir yere almak için piste girdi. Bu işlem yapılırken 17 numaralı Jules Bianchi aracının kontrolünü kaybederek kaçış alanına çıktı ve traktörün arkasından vurdu.

Hakemlerin sürücünün yaralandığını bildirmesiyle tıbbi ekip ve güvenlik aracı piste gönderildi. Onların ardından ambulans ve araçtan kurtarma görevlileri de gönderildi.

Sürücü araçtan çıkarıldı ve pistteki tıbbi merkeze götürüldü. Ardından ambulans ile Mie Üniversite Hastanesi’ne götürüldü.

Röntgen sonuçları kafasında ciddi yaralanma olduğunu gösteriyor ve sürücü şu anda ameliyatta. Ameliyatın ardından sürücü yoğun bakım ünitesine alınacak ve gözlem altında tutulacak.

Daha fazla bilgi olduğunda Mie Hastanesi açıklama yapacak.

Matteo Bonciani

FIA İletişim Başkanı ve Medya Delegesi

 

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

14:30 – FIA’dan resmi açıklama geldi. Kafasından ağır bir şekilde yaralanan Bianchi şu anda ameliyatta. Ameliyat bittikten sonra ise yoğun bakım ünitesine kaldırılacak.

FIA ayrıca Sutil’in kazasının ardından o bölgede sürücüleri uyarmak için çift sarı bayrak uyarısı verildiğini doğruladı.

14:25 – Sky Sports’tan Craig Slater, Bianchi’nin kazasıyla ilgili bazı önemli açıklamalarda bulundu. Slater’ın açıklamasına göre Bianchi Suzuka pistinden yaklaşık 10 km uzakta bulunan Mie Üniversitesi Hastanesi’ne nakledildi.

Bianchi’nin helikopter yerine ambulans ile kara yolu üzerinden hastaneye kaldırıldığı doğru ancak çıkan haberlerin aksine helikopterin havalanamaması gibi bir durum söz konusu değil. Doktorlar sağlık durumu ile ilgili sebeplerden dolayı kara yolu ile transferi gerçekleştirme kararı aldılar.

Bianchi’nin kazasının ardından Felipe Massa ve Ferrari’nin Takım Patronu Marco Mattiacci’nin hastaneye gittiği bildirildi.

13:58 – Jules Bianchi’nin babası SkySport24’e verdiği demeçte “Oğlumun durumu oldukça kritik” ifadelerini kullandı.

12:00 – Nico Rosberg öğrendiklerine göre durumun ciddi olduğunu söyledi.

11:53 – Bianchi’nin aracından bazı fotoğraflar:

11:48 – Sutil, Bianchi’nin kazasının kendi kazasına benzer olduğun ancak çarptığı noktanın farklı olduğunu söyledi.

11:45 – Kazadan sonra gelen ender fotoğraflardan birisi:

bianchi_kaza

11:40 – Olayın şahidi Adrian Sutil “Umarım Jules iyidir. Şu an için bir şey söylemek istemiyorum.” dedi.

11:25 – FIA’nın basın sözcüsü Matteo Bonciani Bianchi’nin kazanın ardından bilinci kapalı bir şekilde hastaneye kaldırıldığını doğruladı. Bonciani, rüzgar ve yağmur nedeniyle helikopterin kaldırılamadığını, bu yüzden eskortlar eşliğinde ambulans ile hastaneye sevk edildiğini söyledi.

11:20 – Sauber takımı Adrian Sutil’in iyi olduğunu açıkladı. FIA’dan gelen açıklama Bianchi’nin bilinci kapalı bir şekilde hastaneye kaldırıldığı yönünde. Helikopterin hava şartları nedeniyle kalkamamasının ardından Bianchi ambulans ile hastaneye kaldırılmış.

11:10 – Son gelen haberlere göre Adrian Sutil’in kaza yaptığı yerde Marussia pilotu Jules Bianchi de kaza yaptı. Sutil’in açıklamasına göre Bianchi kendi aracını çıkarmaya çalışan bir kurtarma aracına yanlamasına çarptı. Bu kazanın ardından tıbbi merkeze götürülen Bianchi daha sonra helikopter ile hastaneye kaldırıldı.

bianchi

 

10:57 – Pistin 7. virajında Adrian Sutil’in yaptığı kazanın ardından güvenlik aracı piste girdi ve tıbbi araç da oraya gitti. Tıbbi müdahele yapılıyor ancak ne olduğuna dair bir açıklama yok.

09:42 – Güvenlik aracı 9 tur pistte kaldıktan sonra sonunda pistten çıkıyor ve Japonya GP resmen başlıyor!!!

09:27 – Ferrari pilotu Fernando Alonso, yarışın pitten tekrar başlamasının ardından daha ilk turda 5. virajda pist üstünde durarak yarışa erken veda etti.

09:15 – Yarış komitesi, yarışın 09:25’te tekrar başlayacağını duyurdu.

09:06 – Güvenlik aracı arkasında başlayan yarış, 2 tur atıldıktan sonra kırmızı bayraklarla durduruldu. Yağmurun yoğunluğu nedeniyle 2 tur atılan Japonya’da güvenlik aracı pit alanına yöneldi ve tüm araçlar onu takip ettiler ve pit alanında durdular.

 

08:55 – FIA, Japonya’daki yağmur nedeniyle yarışın güvenlik aracı arkasında başlayacağını açıkladı.

Günlerdir Japonya’da bugün gerçekleştirilecek yarışa yakın saatlerde aşırı yağmur ve fırtına olacağı konusunda tahminler yapılıyordu.

FIA ve takımlar, yarışı daha erken saatte yapma fikrini masaya yatırdılar ancak bu konuda bir anlaşma olmayınca yarış normal saatinde başlayacaktı.

Yarış öncesinde başlayan yoğun yağmur nedeniyle yarışın güvenlik aracı arkasında başlayacağı açıklandı.


Yorumlar

“Jules Bianchi Ciddi Kaza Geçirdi – Ailesi: “Bir Değişiklik Yok – Güncel” için 239 yanıt

  1. Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules# avatarı
    Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules#

    Bu nasıl durum ya hıc bır haber yok…Sabah ıse gıtmeden bakım haber varmı dıye dedım ama bakamadım gelır gelmez yapıstım pc ye ama gene haber yok…

    İnsallah duzelıceksın jules…

  2. Bianchi uutuldumu kimseden ne yorum nede yeni gelişmelere dair haberler geliyor. yokmu bu konuda bilgisi olan son durum hakkında

    1. Onur Gentas avatarı

      Neyazık ki hiç bilgi gelmiyor. Ama aklımın bir yerinde hep duruyor Bianchi. Yakında Schumacher’in durumuna dönebilir ve umarım sonucu da onun ki gibi olur.

      1. Schumacher’in durumundan kastiniz nedir? 99 Silverstone’mu?

        1. Onur Gentas avatarı

          Hayır ondan bahsetmedim. Schumacher ile ilgili haberlerde kazadan belirli bir süre sonra kesilmişti hatırlarsanız. Uzun süre hiç haber gelmediği oldu. Şimdi en azından olumlu yönde gelişmeler olduğunu biliyoruz. Umarım Bianchi’de de böyle sonuçlanır ve en azından normal yaşantısına döner yarışmasa bile.

          1. Anladım.

            Yarış kariyeri maalesef ki bitmiş gibi duruyor. Ama en azından eski sağlığına kavuşur.

            1. Onur Gentas avatarı

              Tabi ki. Yaşadığını bilmek bile güzel olur hepimiz için.

    2. Yeni bir gelişme yok takip ettiğim kadarıyla her gün yeni bir haber bekliyoruz ama maalesef stabil

  3. Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules# avatarı
    Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules#

    Arkadaşlar bianchiyle ilgili herhangi bir gelişme yok mu???Bilgisi olan lütfen paylaşsın..

  4. vw-tdi-power avatarı

    Henüz iyi bir haber alamadık.. Dayan Jules daha çok gençsin ve başarabilirsin, tüm F1 izleyicileri/fanları olarak sana inanıyoruz ve dualarımız seninle.. Kötü düşünmek istemiyor insan ama umarım kısa sürede umut vaat eden açıklamalar görürüz..

  5. Kazanın olduğu günden beri sıkıntılı günler geçiyoruz F1 fanları olarak. Gelen haberler iyi değil ama hep bir umutla güzel haberleri bekliyoruz. Güncel haberler için çok teşekkürler ama sayın adminimiz sizden bir şey rica edebilir miyim? Haber başlığında ki fotoğrafı değiştirmeniz mümkün mü? Her sayfayı açtığım da o resimden çok etkileniyorum. 🙁

  6. Maalesef gelen haberler iç açıcı değil.

  7. serhatakyuz avatarı

    kazanın şiddetini anlatan bir kare ama Allahın izniyle bunu da atlatacak…

  8. serhatakyuz avatarı

    insallah saglıgına biran önce kavusur…

  9. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    gençliğinle zindeliğinle yeneceksin inşallah jules sakın pes etme. aileni sevenlerini bırakmak için daha çok erken.

  10. Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules# avatarı
    Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules#

    İşteydim bugün ve defalarca aklıma geldi bianchi….Ne durum da Açıklama var mı diye….Sabırla bekliyorum….Sana söz verilmiş ferrari tulumu gıyecegın gunler var haydı dostum pes etme….

  11. Richard hammond örneğini vermiş bazıları ama o hatırladığım kadarıyla kazadan birkaç gün sonra gözlerini açmış ve az da olsa hareket etmeye başlamıştı. Yine de bu durumdan kurtulan genç insanlar oldugunu okudum. İnsallah bianchi de bunlardan biri olur. Ama galiba birkaç yılını alacak toparlaması. insallah o % 90 lık kısma değil de diğer %10 luk kısma girer. Kardeşimmiş gibi üzüldüm. Hiçbir genç insanın başına, yaptıgı iş ne olursa olsun böyle felaketler gelmemeli.

  12. “Diffuse Axonal Injury”. Hastaların yarısı kadarı hayatını kaybederken, hayatta kalanların yaklaşık %90’ı bitkisel hayata mahkum kalıyor, %10 ihtimalle de engelli olarak yaşıyor veya iyileşiyor.

    Evet, belki kulağa felaket gibi geliyor, ancak umutsuzluğa kapılmaya gerek yok. Top Gear programının sunucularından Richard Hammond’un da aynı travmayı geçirdiğini ve 1 hafta sonra sağlıklı bir şekilde uyandığını hatırlamak insana umut veriyor.

  13. Diffüz Aksonla ilgili kısa bir kaç şey okudum. Bu rahatsızlıkların % 90’ında hasta komadan uyanamıyormuş.

    Türkçe olarak bulduğum kaynakta şunlar yazıyor:

    Diffüz aksonal injury (yaralanma), kafa travmalarinin önemli ve özel bir grubunu olusturur. Subdural hematomlardan sonra ikinci sıklıkta ölümle sonuçlanabilmeleri de bu travma türünün klinik tanısının önemini arttırmaktadır .

    DAY özellikle pediatrik grupta travmaya bağlı kitle etkisi oluşturan epidural, subdural, intraserebral hematom gibi lezyonlar olmaksızın, uzamış travmatik komayla seyredebilen angülasyon ve rotasyon kuvvetlerinin etkisiyle oluşan bir akselerasyon-deselerasyon travmasıdır.

    Günümüzde otomobil ve özellikle motorsikletli taşıt kazalarına bağlı deselerasyon travmaları sıklıkla görülmektedir.

    Aslında subdural hematom (SDH) ve DAY’nin oluş etyolojileri benzerlikler göstermekle beraber kaza tipi açısından belirgin farklar vardir. SDH’ da genellikle kısa çarpma etkisi, çok sert zemin ve ani akselerasyon rol oynarken, DAY’da göreceli daha yumuşak veya üzeri kaplanmış (örneğin araç içi mekanlar) zeminlere akselerasyonun uzun sürdüğü çarpma etkisi mevcuttur. Deselerasyonla kafa travması esnasında BOS ve parankim içeren rijid kavite lineer ve rotasyonel kuvvetlerin etkisi altında sarsılır. Beynin sarsılmasi anteroposterior, koronal ve aksiyel yönde veya bunların kombinasyonu şeklinde olabilir. Bunun sonucunda beynin rijit yapılarına fikse bazı alanlarında ve vasküler yapılarda ani kopmalar olmadan sarsıntı gerçekleşirken daha derin beyin bölgeleri aynı hızda hareket edemez veya zıt yönde hareket ederler. Bu farklı ivmeler de özellikle harekete katılamayan veya zıt yönde katılan beynin derin bölgelerindeki nöronlarında “yırtılmaya” yol açan bir gerilim yaratmaktadir. Bu nedenle DAY sıklıkla bazal ganglionlar, beyinsapı, korpus kallozum gibi derin bölgelerde görülür.

    DAY, tanisinda zorluk yasanan bir travma tipidir. Çünkü aksonal yaralanmalar travma sonrasi ilk BT’lerde görülmeyebilir. MRG’ de ise günler sonra görüntülenebilir. Özellikle travma sonrası pediatrik grupta baslangıç ve seri BT’lerde yer kaplayan lezyonun olmadığı ancak posttravmatik komatöz veya spastik hemiparetik paraparetik hastalarda tanı için DAYakla getirilmelidir. DAY’ da tomografi eger intrakranial basınç artışına bağlı ödem ve hemorajik lezyon yoksa tamamen normal olabilir. Travmatik iskemi travma sonrasi BT’de en erken 24 saat, MRG’ de ise 8 saat içinde gösterilebilir. Difüzyon MR da ise dakikalar içinde ortaya konur

    DAY’da postmortem çalismalarda makroskopik düzeyde korpus kallozum ve beyin sapinda hemorajiler ve laserasyonlar, mikroskopik düzeyde ise aksonal sisme, beyaz cevherde hemoraji, retraksiyon cisimleri ve iskemi izlenir.

    Kaynak: http://www.tiplopedi.com/Diff%C3%BCz_aksonal_injury#ixzz3FTGfyEFF

  14. malun son günlerin en çok konuşulan konularından birisi de kapalı kokpitler. az önce 2010’da spora girmeyi planlayan Lola’nın çizimlerine denk geldim. kafa bölümünü korumak için faydalı olur mu?

    1. Biraz daha yukarıdan yapılırsa iyi olur.Çünkü ani sarsılmalarda kafa çarpabilir o bölüme.

  15. Bu resim kısmen umut verdi..

    1. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      Adamın ellerinde kan mı var ?

      1. Yok kir gibi geldi bana, sonuçta yağmur çamurdu ortalık..

        Birde böyle bir sorun var, hakemler doktorlar herkes elektrik çarpmasından korunmak için lastik eldiven, ona göre ayakkabı, ona göre kıyafet giymek zorunda, güvenlik güvenlik diyosun araçlara bilmem kaç bin voltluk elektrik yüklüyosun! Sok…..m hybrid sistemine, sökün atın lan şu sistemleri araçlardan! Belkide Bianchi’nin kazasına bu sistemlerden biri sebep oldu, hatırlayın Kanada’da Raikkonen bir virajda motora aniden güç gelmesi ile durduk yerde spin atmıştı..

  16. umarım en kısa zamanda iyileşirsin bianchi geçmiş olsun

  17. Net’te böyle bir resimle karşılaştım, bu kazanın resmimi emin değilim..

    1. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
      OtonomAktor #PrayForJules

      şu resim daha net.

      1. 1 saat önce yukarda paylaşmıştım.

        1. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
          OtonomAktor #PrayForJules

          sonrada fark ettim senin paylaşımını, dün paylaşmıştı bir arkadaş bu resmi.

  18. Durumunun iyiye gittiği yönünde haberler var ama ne kadar doğru bilemiyorum.Yakından takip eden biri varsa bilgilendirirse iyi olur.

    1. Bu iste yakindan takip etme diye bur sey yok aslinda. Bu tip olaylarda spekulasyon cok oluyor. Resmi aciklama ise cok az…

  19. ocean_pasific avatarı
    ocean_pasific

    yandan alınan darbeler epey bir sarsıcı travmalara ve daha kötüsü beyin kanamalarına sebep olabiliyor . perezin de monacoda benzer şekilde köpük bariyerlere çarmıştı ve hastaneye kaldırılmıştı . bianchi nin ki çok daha ağrı oldu . hem daha yüksek süratle hem yandan hemde bir demir yığınına çarpması meydana gelmiş malesef . amatör videoda kazanın şiddeti açıkça ortada . çekici resmen yerden zıplamış . gerçekten hesap edilmesi zor bir kaza . çekicilerin altının kesinlikle kapatılması lazım . bianchi umarım en kısa sürede iyileşir şu an da önemli olanda bu

  20. Düşündüğümden kötü çarpmış. Kafasını vurmamıştır vince umarım.

    1. Malesef ki kafası da vince vurdu.

      İnşallah bir an önce iyileşir, Schumacher’in yaşadığını yaşamaz.

  21. Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules# avatarı
    Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules#

    Bugun sabahtan beri İstanbul kazan ben kepce dolastım ama aklıma defalarca bianchi geldi..acaba durumu nasıl gelısme varmı yenı haberler varmı dıye…İnsallah buzel haberler duyarız….

    insallah tamamen ıyılesır ve ınsallah f1 de tekrar ve hatta ferrarıde gorebılırız…

    Evet f1 olasaılıgı dusuk ama her seferınde massa aklıma gelıyor..(kı bianchi nin kazası cok daha agar)

    En azından kurtulup tesellı versen senı seven sempatı duyan ve bu sporu seven ınsanlara…

  22. Bazı sporlar vardır ki tehlikeli/riskli dir, bunları çekici/izlenir yapanda budur, Motorsporları’da bunlardan biri, insanın doğasında bu var maalesef üzgünüm. Herşeyin önlemi alınmışsa ve bir risk teşkil etmiyorsa pek çekici gelmez insanlara, taraftarı bile olmaz, yani çok popüler olamaz hiç bir zaman.. Örnek voleybol, golf, okçuluk vs vs..

    1. Kusura bakmayın ama sizin bu fikrinize katılamayacağım. çünkü voleybol da olmayıp ta futbolda olan risk nedir ki bütün dünyada taraftar kitlesi vardır. Yada büyük dağlardan uçurumlardan atlayan zıplayan motorsikletler kayak sporları vs son derece riskli sporların taraftarları son derece azdır. Hayatta biz yürürken bile risk vardır her an her şey olabilir ama bana göre devasa demir kütlesinin yarış alanın içinde bu kadar korunaksız bir şekilde yeri yoktur.

  23. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Yap stratejini yen azraili Jules bizler senin en büyük duacınız aslanımmmmmmmmmmmmm

  24. Bianci kurtulsa bile f1 hayatı artık bitti ağır bir travma geçiriyor bunu atlatması çok kolay değil kaldiki beyin kazalarında %100 sağlığına kavuşması eski fonksiyonlarına ve öz güvene kavuşması çok zor massa daha hafif bir kaza sonucu sürüş özelliklerini kaybetti artık robert kubica gibi sadece yaşaması önemli ama eskisi gibi olması artık zor geçmiş olsun…

    1. Kubica bazi fiziksel özelliklerini kaybetti de massa nesini kaybetti ? Adam çatır çatır yarisiyor iste. Alonsonun yaninda yasadiklarini gecersek bu sene sorun yasamadigi zamanlarda bottastan uzakta degildi. Mercedesler disinda sanirim pole kazanan tek isim. Podyuma cikti vs vs. Gayet eski formuna dondu bence massa

      1. Massa’nın kaza öncesi performansı ile kaza sonrasındaki arasında dağlar var.

      2. Arabayı sürmek her yarış 10-13 yada yarış dışı kalmak çatır çatırmı oluyor kaldiki pol pozisyon demissin iyide kazayı 2009 da yaptı kazadan 5 yıl sonra 1 pol 0 galibiyet kazadan önce 20 ye yakın pol ve yarış galibiyeti massa 2007 şampiyonu raikoneni 2008 de net bir galibiyetle yenmiştir kazadan sonra massa bitmiştir o kadar

        1. Peki Massa’nın başarısız sayıldığı o dönemde Ferrari ne durumdaydı?

          2010’da Alonso 5 yarış kazanıyor. Kore, Singapur, İtalya, Almanya, Bahreyn. Massa ise o 5 yarışın 4’ünde Alonso ile birlikte podyumda. Singapur’da çıkamamış podyuma. Onun yerine Avustralya’da çıkmış. Almanya’da yaşananları ise hemen hemen herkes hatırlıyordur.

          Sonrasında ise takımın gittikçe alonsoya ağırlık vermesi ve massanın psikolojik olarak çöküşünün devam etmesiyle durum tersine döndü. yaşananların kazayla bir alakası yoktu. Olsaydı geri döndüğü ilk senesinde olurdu.

          Bu sene ise hızlı gösterilen takım arkadaşından aman aman geride değildi. önde de değildi. uzun süre şanssızlıklar yakasını bırakmadı.

          2007 ve 2008 seneleriyle kıyaslamak gerekirse Ferrari geride kalan 5 süreçte o dönemdeki kadar üstün araçlara sahip oldu mu? hayır.

          2008 ve 2009’da raikkonen’i yendi diyebiliriz. peki massa kaza yaptı ve alonso’nun o kadar gerisinde kaldı. bunun sebebi kaza mıydı alonso faktörü mü? o dönemde yendiği raikkonen ile bu sene Ferrari’de Alonso’nun yanındaki Raikkonen’in Alonso’nun yanındaki performansını Massa’nın performansıyla kıyaslayın o zaman. sonucu alırsınız. Raikkonen’in kafasına yay falan vurmadı sonuçta.

          1. 2008 sezonunda rai nin yasadigi bir cok talihsizlik vardi, 2009 sezonunun sonunda ise rezalet bir aracla duzenli olarak podyuma cikti.

            Bu seneye de gelirsek malumunuz ferrari nin pilotlarina olan uygulamasi soz konusu. Lotusta raikkonen in yaptiklari herkes tarafindan goruldu.

  25. Alonso.Diaz(Yavuz) #ForzaJules avatarı
    Alonso.Diaz(Yavuz) #ForzaJules

    Bizi üzme Jules. Senna’dan sonra birini daha kaybetmeyelim. Bizi ölümünün hüznünü değil, galibiyetlerinin, şampiyonluklarının sevincini yaşat.

  26. amatör çekim yokmu hala kazaya ilişkin tribünde yerini alan Japon’lardan veya F1 severlerden

    buradaki bütün yorumları okudum hemen hemen

    cidden bu Türk insanı k.bakmasın ama çok ilginç bir izlenim bırakmakta

    öncelikle hayatın her katmanında,alanında kendisi riskli

    hani derler ya hayat kısa diye işte buna örneklerden biridir kuşkusuz

    kimisi Japonlara sallar kimisi Japonların beceriksizliğine sallar kimisi fia’ya sallar kimisi vince sallar kimisi güvenlik yetersizliğine sallar kimisi ona sallar buna sallar

    cidden absürdlük yorumlar mevcut ilginç bir durum

    Allah sizlere akııl fikir versin

    kaderin önüne geçilemiyor bu bir gerçek

    insanoğlu ölümlü bir dünyada yaşamakta

    ölümlü dünyada ne nice masum insanlar öldü veya öldürüldü 7’den 70’e

    ister kokpitin üstünü kapatın istediğiniz kadar önlem alınsın eninde sonunda yine bir şekilde ölümcül bir kaza olur

    kansere bile çare bulunamıyor arkadaşlar

    ansızın bir anevrizma ile karşı karşıya kalabilirsiniz

    beyin kanaması,kalp krrizi,trafik kazası,yolda yürüken bile kafanıza gökten bir şey düşebilir buna şahit olanlar var

    ha diyeceksinizki yarış eerken saatte başlatılabilirdi

    elbette başlatılabilirdi ama hiç bir zaman büyük ölümcül kazanın olmayacağı anlamına da gelmez bu durumu bile göz ardı edemeyiz

    misal efsane pilot Michael Schumacher yarışlarda o kadar çok ölümcül kazalar yaşadıki bunlardan biri 2 bacağının kırılması olayı dile kolay 20 sene yarıştı hiç bir şeey olmadı sonra yarışları bıraktı o sağlıklı vucuduna rağmen bir kayak kazasında ölümmcül bir yara aldı şu anda yatalak durumda

    istediğiniz kadar sağlıklı olun istediğiniz kadar önlem alın istediğiniz kadar şerefli yaşayın ansızın ölüm gelebiliyor

    misal bir ara sokakta yürüyorsuunuz kendini bilmez bir insanoğlu size sataşıyor olmaz demeyin oluyor böyle şeyler ama sebepli ama sebepsiz sonrrası malum işte…

    hayat böyle yapacak bir şey yok.

    1. O zaman bu sizin mantıkla bütün arabalardan airbagleri sökülsün boşa par veriyoruz emniyet kemeri de takmayalım zaten hatta yol kenarlarındaki bariyerlere ne gerek varki herşey madem kader madem zaten öleceğiz hiçbir anlamı yok masraf yapmaya. bence allah bize akıl fikir vermekten önce size biraz verirse çok daha mantıklı düşünürsünüz. Önce mümkün olan bütün tedbirleri almalı.

      1. Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules# avatarı
        Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules#

        +1

  27. Abi resimlerden basina darbe aldigi cok belli.Allah korusun seni Jules 🙂

  28. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    “Motor racing can never be totally safe and it never should be in my opinion. But thank God it’s a lot safer now.”

    ―Murray Walker

    Açıkçası her ne önlem alınırsa alınsın bu sporun doğasında tehlike var. Her şeyi düşünüp önlem alsanız dahi bu tür olaylar gerçekleşebiliyor. Bu sene bunu gördük. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, motorsporları hala çok tehlikeli. Son yıllarda Marco Simoncelli, Sean Edwards, Henry Surtees ilk aklıma gelenler.

    Bu sene Kimi’nin kazasında da gördük ki F1 hala çok riskli bir spor olabiliyor. Ve pilotlar bunu göze alarak bu yaşamı seçiyorlar. Motorsporlarında kimsenin canının yanmayacağını hiçkimse garanti edemez.

    Ben Bianchi’nin hayatını kaybedeceğini hiç düşünmedim. Başından beri öyle hissediyorum. Kurtulacak. Kaza anından beri içimde bu his var, kurtulacak.

    Ama elbette, hayatının geri kalanı nasıl olur bilmek çok zor. Gerçekten gelecek vaat eden bir pilottu. Tekrar yarış koltuğuna oturmasını yürekten diliyorum.

    Son olarak, her F1 severin izlemesi gereken muhteşem hazırlanmış bir video paylaşayım: http://www.youtube.com/watch?v=a7x2YDgXzss

  29. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Kapalı kokpit çözüm değil. Kaza anında yaşam ünitesi bile ciddi hasar görmüş. Bu durumda kokpite konulacak malzeme de parcalanmaz mi? Bence parçalanır. Takla bari bile parçalanmış. Karbonfiberden yapılan bir malzeme bu. Çelikten çok daha güçlü bir malzeme. Çare kurtarma araçlarının F1 araçlarına göre dizayn edilmesi.

    1. Ben yazacaktım ancak benden önce davranmışsınız. Kesinlikle katılıyorum, kapalı kokpit hiçbir işe yaramaz.

    2. F-one-Driver avatarı

      Evet aynen dediğin gibi F1 araçlarına göre dizayn edilmeli veya asla piste bu tip araçlar girmemeli ve uzaktan beton dökme makinaları tarzı uzun kollu kaldıraçlar kullanılmalı, benzer olay de villotada yaşandı ve hayatına mal oldu, ben bu kazayı asla olmaması gereken bir kaza olarak görüyorum, kesinlikle geçiştirilemeyecek kadar ciddi bir kaza, yarış yönetiminden tutun piste giren ekibe kadar herkes suçlu, F1 otomobili sarı bayraklar altında da gayet hızlı, tek çare güvenlik aracıydı onu da ellerine yüzlerine bulaştırdılar, bu çağda bu teknolojide böyle sorumsuzca kazalara meydan verilmemeli…

  30. Umarım Bianchi en kısa zamanda sağlığına kavuşur.
    Bianchinin hızı bir sitede gördüğüm üzere 214 km ye çıktığı anda gerçekleşiyor. Bu hız normal arabalarda nasıl facia sonbuçlara sebep olur hepimiz biliyoruz. Tabi ordaki demir yığınına çarptığında hızı ne kadar düşmüştü bilemiyorum. Benim merak ettiğim tek şey fia bu kadar güvenlik üzerine kafa yorarken araç kurtarmak için içeri giren bu demir yığınlarını F1 e özel tasarlayamaz mı? Bence bu süratlerdeki yarışlarda F1 aracının dışında bütün çevre faktörlerinin de düşünülmesi gerekiyorduki bu adamlar bu güvenlik tedbirlerini almak için milyon dolarlar alıyorlar

  31. Acil şifalar diliyorum, Jules gelecek vaad eden sevimli bir çocuk, inşallah geri döner.

    Güvenlik konusuna gelince pilotları pamuklara sarıp yarıştıramazsınız, evet güvenlik önlemleri arttırılmalı ama bin de bir olacak kazaların suçunu Fia’nın üzerine atmak saçma oluyor. SC her girdiğinde bundan ilk şikayet eden taraftarlar olmuyormu? Emin olun pilotlar yarışırken normal yolda yürüyen birinden yada 60km hızla normal arac kullanan bir kişiden çok daha güvendeler..

    1. Onur Gentas avatarı

      Normal pist şartları söz konusu olduğunda pilotlar çok güvendeler doğrudur. O traktör orada olmasa muhtemelen Bianchi burnu bile kanamadan çıkacaktı araçtan. Fakat o traktöre çarptığında duvara çarpmaktan daha fazla darbe aldı. Şeytan detayda gizlidir. Sen her olasılığı düşünmek zorundasın.

      1. Bazı sporlar vardır ki tehlikeli/riskli dir, bunları çekici/izlenir yapanda budur, Motorsporları’da bunlardan biri, insanın doğasında bu var maalesef üzgünüm. Herşeyin önlemi alınmışsa ve bir risk teşkil etmiyorsa pek çekici gelmez insanlara, taraftarı bile olmaz, yani çok popüler olamaz hiç bir zaman.. Örnek voleybol, golf, okçuluk vs vs..

  32. FIA zamanında bu jet canopy denilen zımbırtıları test etmişti. Araç takla attığında içinden çıkması imkansız olur diye istemediler.

    http://www.youtube.com/watch?v=e87HIlOIYFA

    1. Onur Gentas avatarı

      Çok korkunç birşey bu. Açıkçası böyle bir kokpitinde içinde olmak istemezdim.

      1. Evet çok korkunç ve burada denedikleri en kötü olasılık. İkinci denenen parçanın arkasında korkmazdım heralde. İlki bile kırılmasına rağmen lastiği sektirmiş. Hiç olmamasının neler yapabileceğini tahmin edebiliyor musun?

    2. Takeshi (spä2000) avatarı
      Takeshi (spä2000)

      http://www.youtube.com/watch?v=bA7IZVpIO_4

      1:47
      Paylaştığın videonun gerçekleşmiş hali.

      Massa nın ki malum zaten.

  33. Takeshi (spä2000) avatarı
    Takeshi (spä2000)

    Üstü kapalı kokpit.
    Aero açısından muazzam.
    Massa ve Bianchi için ise elzemdi.

    Bu kadar güvenlik manyağı bir spor ve pilotların gövdesi ve kafası açıkta. (Kaskın korumasının ne kadar sınrılı olduğu malum.

    Şayet kokpit kapalı olursa kaza anında mesela belli bir g kuvvetinde devreye girecek ve içini darbe emecek bir köpükle doldurulabilinir..
    Hava ile temas ettiğinde 3-5 sn liğine sertleşen sonra bu özelliğini kaybeden bir köpük.

    Ya da termal kameralar gibi vizörde google glass gibi bir ekrana dönüştürülür. Sarı bayraklar pistte sallanmaz pilotun vizörüne yansıtılır.
    Ya da dijital ekranlar mecbur olur. Bu tarz karanlık ve yağmurlu havalarda ekran da uyarı çıkar. veya fia radyo frekansıyla bütün araçları pit yolu moduna sokar pistte pilot istediği kadar da gaza bassa araç 100 ügeçemez.

    vs. vs. vs.

    1. Pilotlar tek ve çift sarı bayrakları zaten direksiyon üzerindeki ışıklarda görebiliyorlar.

  34. dünden beri büyük endişe ve üzüntü ile takip ediyorum içimde ufak bir umut var hala iyileşeceğini dair umarım iyileşir f1’e dönmesi pek önemli değil sadece sağlığına kavuşması önemli umarım dayanır 🙁

  35. Hepsi bu salakk Sutil’in oraya vurmasıyla başladı. Yarıştırmayın abicim ya. O vurmasa Bianchi gelip normalce bariyerlere vururdu. (Benim bakış açım da böyle)

    1. Ahahahaha durduk yere kahkaha attırdın be kardeş. Sutil’in vurması yasak, Bianchi’ye serbest diyorsun?

      Bakış açını yesinler 😀 Fazla taraftarlık beyne zararlıymış meğer.

      1. Zeka piriltina hayran kaldim

      2. Sutil’i biliyoruz neredeyse her yarış bir kaza yapıyor. Yarıştırmayın işte, koyun Van Der Garde’yi yarışsın. Kahkaha atacak bir durum da göremiyorum ortada. İnsanlık yoksunu kişi.

        1. Yukardaki yorumun gayet açık ve net. Üzerine konuşulacak birşey yok 🙂

  36. sutil bianchi’nin kendisiyle aynı şekilde aquaplaning sonucu kontrolü kaybettiğini söylüyor. belki ayrıca direksiyon kilitlenmesi ya da frenlerin düzgün çalışmaması (bu seneki yeni fren sistemi yüzünden takımlar defaatle fren sorunu yaşadılar) gibi sorunlar yaşamış olabilir. kazaların olduğu dunlop virajı kuru zeminde 200km civarı hızlarla dönülüyor. yağmur ve sutil’in kazasından dolayı sallanan çift sarı bayrak nedeniyle bianchi’nin hızı 150km civarında olsa gerek. normal şartlarda formula 1’de ciddi bir kazanın olmayacağı bir hız ama lastik bariyerler yerine traktöre kafasına darbe alacak şekilde çarpınca sonuç çok farklı olmuş.

    iki pilotun bir tur arayla aynı yerde kaza yapması güvenlik aracının çıkarılmamasının bir hata olduğunu gösteriyor. ama bu yarış kontrol ekibinin durumu doğru değerlendirememesi sonucu yapılan ve maalesef bir pilotun hayatnın tehlikeye girmesine neden olan bir hata. ama açıkçası burada reyting uğuruna güvenliği tehdit eden durumlarda yarışların devam etmesi gibi bir durum yok. f1 yönetiminin böyle bir politikası olsaydı buna en yüksek sesi çıkaran pilotlar olurdu. tam tersi fazla kaza görmek istemiyorlar. bugün yağmurlu yarışlarda güvenlik aracı bi 15 sene öncesine göre çok daha kolay sokuluyor.

    jules bianchi’nin kazası ne kadar güvenlik önlemi alınırsa alınsın her zaman önceden hesap edilemeyen durumların olabileceğini ve çok ciddi sonuçlara yol açabileceğini gösteriyor. f1’deki son ölümlü kazada bir arabadan fırlayan lastik pist kenarındaki görevlilerden birinin ölümüne neden olmuştu. bu kazadan sonra lastik fırlamalarını engellemek için lastikleri şasiye bağlayan bir sistem zorunlu hale getirilmişti. şimdi de belki bir yorumcunun da dediği gibi pist kenarındaki vinç araçlarının dış tasarımları f1 araçlarının bunlara çarpabileceği hesaba katılarak değiştirilecek.

  37. bazı arkadaşlar bu olayda bile yapılan yorumlara ben dahil birilerine laf geçirme çabasında . herkesin yanlış doğru kendince bir fikri vardır . kimseyi ikna etmesi gerekmiyor kendi doğruları için . ezikliğin bu kadarınada pes !! bari böyle bir olayda ateşinizi söndürün .. yorumunuz yapın geçin tartışma kültürünü bari bu olayda geride bırakalım . durumu kötü ve dahada kötüleşiyor inşallah iyileşir kazası bile olmayacak türden bir kaza insan geçekten üzülüyor

  38. Yapıcı cozumler gelmis kaza icin ama bence bu kazanin gerceklesmemesi icin caba harcanmali bence. Traktoru kazaya gore olustur, kenar gorevlilerini yaris araci carpismasina gore giydir, bunlar pek kolay cozulcek olaylar degil bence.
    Bu kazanin olmamasina yonelik cozumler olmasi lazim mesela sari bayrakta (traktor ve gorevliler icerde iken) otomatik sistemin gazi kesmesi veya benzeri fikirler olabilir. Su durumda kazaya mevcut kurallarda bakarsak ortada bir sorun veya kabahat yok aslinda ama degismesi gerektigi acikca ortaya ciktis durumda. Kimseninde gunahini almamak lazim suclu diye

  39. OtonomAktor avatarı

    Haberler olumlu gidiyordu fakat malesef olumsuz bilgiler gelmeye de başlamış makineye ve solunum cihazina baglandigina dair 🙁

  40. Ertan Akkaş avatarı

    F1’de güvenlik konusunun sadece bu tarz üzücü olaylarda dile getirilmesi ve de bu tarz kazalar olmadığı sürece F1’in üst düzey güvenlik önlemlerinin bile ne kadar yetersiz olabileceğinin düşünülememesi ne kadar kötü bir durum. Tecrübe edinilmeden bazı olaylar bir şeylerin yapılabilmesini diliyor insan.

    Jules Bianchi’nin en kısa sürede iyileşmesi umuduyla…

  41. Yahu kim kime çarpmış nette gezen videolarda bir araç lastik bariyerlere çarpıyor..o kazada böyle bir beyin sarsıntısı nasıl olabilir..

    1. Onur Gentas avatarı

      Sizin gördüğünüz Sutilin kazasıdır. Aynı yerde Bianchi de çekiciye çarpıp kaza yapıyor. Bianchinin ciddi şekilde yaralanıyor.

      1. O kaza hakkında hiç video yok..İlginç..
        Yalnız fena çarpmış ne takla barı kalmış ne bişi..takla barının kırılmasıda ayrıca enteresan..

  42. Bu son çıkan beyin kanaması geçiriyor tekrar ameliyata alıncak haberi umarım doğru değildir tam içimiz ferahlamıştı ki bu hiç olmadı

    1. Öfff aynen öyle gece iyi dileklerimizle yatıp iyi haberlerini almak için uyanıcaz derken olmadı bu haber doğru olmadığını umuyorum tüm kalbimle

  43. Onur Gentas avatarı

    Eşime bu gün genç bir pilot kaza yaptı ve ağır yaralandı dedim. Haberlere girmiş bakmış. Bu tür traktör tarzı araçlar yerine formula 1 yarışlarına uygun çekiciler kullanılması gerekmezmiydi dedi. Düşündüm hak verdim. Formula 1’de milyon eurolar havada uçuşurken bu tür konularda neden bukadar cimriler?

    1. Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules# avatarı
      Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules#

      Yenge dogru söylemiş…Malesef böyle şeylerecönem verilmemiş durumda hocam…50 mılyonluk 300 mılyonluk kontratlardan bahsedıyoruz ama gordugumuz sey hala guvenlık konusunda yeterlı olunmadıgı…

  44. Aras Tekiner #ForzaJules avatarı
    Aras Tekiner #ForzaJules

    Henüz degil genc adam henüz degil, daha önünde uzun bir yol var…#DirenBianchi

  45. Sabah oh be evdeyım rahat rahat ızlerım sesı kısıp dedım,yarıs zaten monotondu bıanchı nın kazası da tuz bıber oldu…sabahtan berı kıtlendım bu olaya…Çok üzücü bir hadise…

    Evet sonucta yapılan spor cok tehlıkelı ama bugünkü hadısenın suclusu bence tamamen ne olursa olsun bernıe nın fıa nın ve charlıe nın sucu saat degıstırılebılırdı bu kadar gec bıtırılmeyebılırdı…Neyse burda felsefe yapacak degılım,inşallah güzel haberler gelir…

  46. Aras Tekiner #ForzaJules avatarı
    Aras Tekiner #ForzaJules

    Henüz degil genc adam henüz degil…#DirenBianchi

  47. Nasıl yol güvenliği için tirlarin altına çelik bar istiyorsak bu kazadan sonrada bu tarz çekici gibi araçlarında altına barlar konulmalı

  48. ben alttaki forodada görüldüğü gibi çekicinin motor kapağını açacak kadar şiddetli çarptığını düşünüyorum.acaba demekten kendimide alamıyorum.çaptıktan sonra acaba traktör altınamı aldı.sonuçta hiç bir görütüyü paylaşmıyorlar.bukadar saklanacak ne var anlamıyorum.ayrıca fuji 2007 deki amatör kamera olayı gibi hiçbir seyirci görüntü alamamışmı fomdan başka.bu nasıl iştir.hep aynı fotoyu yükleyen videolarla dolu youtube filan.

  49. OtonomAktor avatarı

    Allah yardımcın olsun jules. sabahtan beri sürekli takipteyim sanki bir yakınımmışsın gibi üzüldüm cidden. güçlü ol ve sağ salim geri dön.

  50. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Bazı pilotlar vardır onu desteklemeseniz bile sempati duydugunuz kişiler, o tam anlamıyla Bianchi.

    Umarım çabucak iyileşir, kafasına aldıgı darbe beni korkutuyor .Ör. MSC.

    1. Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules# avatarı
      Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules#

      +1

  51. Dualarımız seninle Bianchi sakın vazgeçme 🙁

  52. Ameliyat sonrası alındığı yoğun bakımda yaşam destek ünitesine bağlanmadan hayati fonksiyonlarını yerine getiriyor olması harika bir haber. Durum hâlâ kritik de olsa ben Bianchi ‘nin kurulduğunu düşünüyorum, umuyorum.
    Ancak darbenin kafaya gelmiş olması hem sağlığına kavuşmasını zora sokuyor hem de felç riskini artırıyor. Sanırım aldığı darbe 50G kuvvetindeymiş.
    Dualarımız Onunla. Umarım bu savaşı kazanır ve çok sevdiği yarış koltuğuna tekrar oturur.

  53. İlk fotoğraflarda altına girdiğini sanmıştım neyse ki öyle değil gözüküyor boyunda hasar var mı acaba

  54. Kafatasında çatlak veya kırık olma ihtimali çok yüksek. İnşallah kemik parçaları beynin hassas kısımlarına zarar vermemiştir. Bu açıdan bakarsak kendi kendine nefes alıp verebilmesi çok güzel bi haber. Boynuna zarar geldiğini düşünmüyorum(Umarım). Eğer beyin çok ciddi ve düzelmeyecek bir tahribat almadıysa yeniden yarışmaya bile başlayabilir.
    Olayı kafamda canlandırdıktan sonra yaşamasına pek ihtimal vermemiş hatta Senna gibi olay anında hayatını kaybetmiş olabileceğini düşündüm. Bu yüzden en azından benim için hala yaşıyor olduğunu duymak bile çok sevindirici bir haber.

  55. Son gelen goruntulerde arac cok kotu gozukuyor.. fakat dikkatimi cekdi arac vincle kaldirilirken takla bari daha dogrusu motor kaputu saglam gozukuyor ama son gelen goruntulerde resmen saglam bir parca kalmamis.. tabi onemli olan bianchinin saglik durumu

  56. hastaneden veya yetkili birisi birazdan açıklama yapar diye bekliyorum.

  57. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Hadi bakalım!Bu iyi bir haber.

  58. İyi haber geldi galiba.Ameliyatı tamamlanmış ve kendisi nefes alabiliyormuş.

  59. biraz daha yakından açık net sutil fena

  60. Takla barı gerçekten kırıkmış. Böyle olmadığını düşünmüştüm.

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Bu araç çarpışma testlerini nasıl geçmiş anlamıyorum. Resmen haşat olmuş araç.

      1. yanal kazalar önden kazalara göre çok daha tehlikeli. monokok asıl ön bölümü koruyor diye biliyorum. çıplak hali ile monokoku hatırlamak gerekirse resme bakabilirsiniz.

      2. burada sıkıntı traktörün arka kısmına, aracın arka kısmının girmesi. orda aracın arka kısmının dağılması bir bakıma iyi olmuşta diyebiliriz. herhangi bir sıkışıklık olmamış gözüküyor.Allah’tan kokpit kısmından traktörün arkasına girmemiş. takla barının kırıldığı yerin 5 cm içerisinde olsaydı olay, şu an belkide bir haberde beklemiyor olurduk. aşağıdaki resim sanırım ne demek istediğimi anlatır. bu kaza için önden vurması da bence daha beter olabilirdi. derler ya çıkmadık candan ümit kesilmez. bizde bir ümitle bekliyoruz.

  61. sutilin yüz ifadesi çok fena sanki sok yaşıyo kolay değil onu o halde görmek

    1. Sutil kopmuş..

  62. Önce güvenlik dediler sonra maliyet için en sonunda da çevre için F1’i duman ettiler. Yaptıkları bir işe yaradı mı? Güvenlik diyorsan o pilotları direksiyon başına getirmeyeceğini FIA, maliyetli ise bütçesi yetersizi almayacaksın yarışlara, Son olarak o arabaları piste çıkarmayacaksın madem çevresinin. Allah yardımcısı olsun kurtulur inşallah

  63. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Dediğim gibi kokpit bile parçalanmış. 2. Fotoğrafta açık ve net görünüyor. Zaten kokpit hasar almasa Bianchi’nin yaralanması söz konusu olmazdı. Ama belli ki ciddi anlamda hızlı bir şekilde vurdu kurtarma aracına. Aracın altına girdi ve başına büyük bir darbe aldı. Muhtemelen kafatasında kırık yada çatlak var. Allah acil şifalar versin. Formula 1’de güvenlik en üst düzeyde bile olsa böyle Kazalar meydana gelebiliyor. Inşallah sağ salim bir şekilde atlatır.

  64. Billy Bones avatarı

    sutil’in yüz ifadesi herşeyi açıklıyor

  65. KimiRaikkonen avatarı
    KimiRaikkonen

    “Oğlumun durumu oldukça kritik”

    Şu cümleyi okumak bile zor.

  66. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    According to French Media: “Jules Bianchi’s father comfirm on FrenchTv that his son is currently being operated and in a critical state”

    Fransız medyasına göre;Jules Bianchi’nin babası,oğlunun şu anda ameliyata alındığını ve durumunun kritik olduğunu bir fransız kanalına doğrulamış.

    Kaç saattir bekliyoruz iyi bir haber için.

  67. Fransız medyasının aktardığına göre Bianchi’nin babası oğlunun kava travması geçirdiğini, şu anda ameliyatta olduğunu ve önümüzdeki 24 saatin gelişimi açısından kritik olduğunu söylemiş. Yardım et ona yukardaki. Yardım et.

    1. yukardakinden kastın nedir senin bilinçli olarak yazmadığını varsayıyorum ”aşağıdaki”

      1. M.Günaydın #‎ForzaJules‬ avatarı
        M.Günaydın #‎ForzaJules‬

        yüce jesustan bahsettiğini anlaman lazım dı

      2. Şu durumda şunu düşünebilmen ne kadar aşağalık bir tavır ne fark eder Allah,Tanrı,yukarıdaki…Hadi ben müslüman değilim kafamı kes benim.

        1. tifoalo eline sağlık. Sürekli tanrıyla uğraşıyorsunuz, dilinizden düşürmüyorsyunuz ama tavırlarınız tersini gösteriyor. Genç bir insan ölümle pençeleşiyor. Yok yukarıdaki dedi yok aşağıdaki dedi. Ne derse desin sonuçta AvantiFerAvanti iyi dileklerde bulunuyor.

  68. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Kimi sevdiysek ya komalık oldu ya da yarışlar uğruna pistlerden göçtü gitti hayranlarını yalnız bıraktı.

    Şumi’yi sevdik komaya girdi..
    Seni sevdiğim kadar Marco Simoncelli’yi sevdim o da bizleri yalnız bıraktı.
    Sen daha Ferrari’de yarışacaktın dostum toparlan ve hayranlarını yalnız bırakma kalk Bianchi dualarımız seninle.

    1. İnsallah kalıcı hasarsız bır sekılde donecektır aramıza ve ınsallah bırgun f1 de tekrar gorebılırız onun ve bızım onun olmasının ıstedıgımız ferrarıde,kırmızı tulumda…Zaten hala schumı aklıma gelıyor,ama massa yı ve gerı donusunu suan dusunup massayı ornek almaktan baska sansımız yok….

  69. Bianchinin umarım ciddi birşeyi yoktur . Acil şifa dilekleriyle ancak en kötüsüne hazır olmalıyız . Ancak Fia neden güvenlik aracını almadı felan falan yazan var . Daha bir kaç yarış önce Britanya Gp de kırmızı bayraklar çıkınca demediğinizi bırakmamıştınız. Bianchinin başına gelen bu olay pisste kaç viraj var bilmiyorum 18 olarak kabul etsek %6 lık bir ihtimalle aynı viraja çarpma ihtimali var . Çok şey konuşulabilir .
    Bugün biz Formula 1 fanlarınının çıkarması gereken bir ders var . Bugün kazayı hangi pilot yaparsa yapsın ister Alonso ister Vettel ya da başkası hepsi birer insan sonuçta herkes yine aynı üzüntüyü yaşayacaktı . Artık bu adamların bir robot olmadığını hepsinin birer insan olduğunu acaba onlara karşı verilen tepkilerde neler düşündüklerini düşünmemiz lazım . Empati yapalım . Rosbergin yuhalanması örneğin , insanların sizlere öyle bir davranış sergilediğini düşünün .
    Alman kaynaklarında durumun çok ciddi olduğu söyleniyor . Kafasına bir darbe almışsa çok bir şansı olmadığını düşünüyorum .

  70. Bu olaydan sonra acilen güvenlik aracının ve kurtarma aracının kurallarıyla ilgili büyük düzenlemeler gelmesi gerekiyor.Aslında sene başı gelmeliydi fakat her zaman ki Fia olay olmadan önlem almaz.

  71. Eren Donmez avatarı

    Mika Salo, Bianchi’nin başına çok güçlü bir darbe aldığını söylüyor.

  72. sutil kaza yapınca o virajda sarı bayraklar sallanmaya başlandı, yani geriden gelen pilotların yavaşlamaları gerekli. Bu durumda bianchi yine de pist dışına çıkıyor (ve muhtemelen de çok hızlı bir şekilde vinç aracına doğru savruluyor) Bu durumda ya “sarı bayrak” uyarısı doğru verilmedi ya da bianchi’nin fren sisteminde bir arıza oluştu.

    Yarışa SC arkasında başlanıyor 3 tur sonra araçlar pit alanına geri dönüyor ama pite alınmıyor. Yani ne pahasına olursa olsun yarış devam ettirilecek.

    Sonra, bu olay gerçekleşmeden 10 dk önce telsizden Hulkenberg’e “yağmur geliyor” uyarısı yapılıyor.

    2 dk sonra Hamilton “koşullar tekrar kötüleşti” haberini pit duvarına geçiyor.

    Soruyorum:
    1) Yağmurlu havada yarışmak bu sporun doğasında var ama güvenlik – ambulans helikopteri uçamıyorsa yarış nasıl devam ettirildi ?
    2) Sutil’in kazası sonrasında sarı bayraklar gerektiği gibi sallandı mı (viraja gelen pilotlar önceden uyarıldı mı ?)
    3) Çekici vinç pist içerisine girdiğinde (eğer kaza yapan araç kaçış noktasındaysa sarı bayrak altında vinç girebilir ki bu nedenle girdi) sutil’in aracını askıya alıyor ve bundan sonra binachi gelip vinç aracına çarpıyor ise yarış neden hala 1 tur daha devam etti ?
    4) Charlie W. tüm bu kararları vermeden önce Bernie E.’ta danışıyor mu ?
    5) FIA denetleme kurumu mu yoksa Bernie E.’nın kölesi durumunda mı ?

  73. Site yöneticileri sizden her türlü anlık haberi bekliyoruz..

  74. yarışı izlemedim ama bianchi galiba vinçe yanlamasına girmiş muhtemelende başına bir darbe almıştır.Bu hava koşullarının olunacağı bilindiği halde keşke yarışı daha erken bir saate alsalardı Bianchiye Allah şifa versin inşallah

  75. Eren Donmez avatarı

    Massa: “Son bölümde yarışın durması için geç kalındı. Koşullar ağırlaşmıştı ve tehlikeli olmaya başlamıştı. Şu anda tek düşündüğüm Jules’in durumu, onun aracını o halde görünce çok kötü hissettim.”

  76. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Çok genç bir yetenek durumu inşallah iyidir çok talihsiz bir olay yarışın hiç bir önemi yok cidden

  77. Böyle bir olay olacağı belliydi.Bİrkaç tur önce sanıyorum Bianchi aynı yerde pist dışına taşmıştı.Fakat 1 aracı ordan kaldırmak için tuhaf yollara girdiler.Ya bırak Sc girsin öyle aracı kaldır ya da kırmızı bayrağı göster yarışa yine ara ver.

  78. yarışı erken saat almamaları büyük hata tabi naklen yayın gelirleri sponsorlar falan falan resmen davetiye çıkardı kazaya wettel hamilton yarış başlamadan şartların kötü olduğunu söylüyordu

  79. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bu olaydan sonra kapalı kokpitlerin gelmesine karar verilebilir diye yazmış RoyalHunt. Bu tür olaylar için mantıklı olsa da farklı sebeplerden uygulamak istemiyorlar.

    Kapalı kokpitler çok uzun yıllardır düşünülen bir fikir. Hatta yıllar önce F1 Racing’de bunun için bir test yapıldığını okumuştum diye anımsıyorum FIA tarafından.

    Fakat kapalı kokpitin getirdiği ekstra tehlikeler oluşuyor. O da olası bir yangında, takla sonrası ters dönme gibi olaylarda pilotun araçtan çıkamaması ihtimali. Diğer bir sebep camın gittikçe kirlenecek olması ve pilotun önünü ve en çok da etrafını göremeyecek olması. Bir diğer sebep de sporun açık kokpit geleneği.

    Dolayısıyla kapalı kokpit F1 için uyarlaması çok zor bir konsept gibi duruyor.

  80. MyN1Fernando avatarı

    Sutil’in aracına daha çabuk müdahale edilebilir miydi ? Yaklaşık 2 tur boyunca orda kaldı araç ve kaldırılamadı.Japonya güvenlik ekibi ve yağmurun arttığı sırada güvenlik aracını içeri almayan FIA sınıfta kaldı.Umarım Bianchi iyidir.Çok kötü görünüyor aracın durumu ama kurtulur inşallah.

    1. aslında hemen müdahele edildi sanırım ama biz sutilin aracının orda beklediğini görürken aslında arka planda bianchi’nin olayı vardı. İlk başta ne olduğunu anlayamadık bir türlü.

  81. artık nasıl olursa olsun monaco’daki gibi büyük vinçlerle mi yaparlar bilemem. Piste büyük iş makinelerinin girmesine izin vermesinler ve bariyerlerin dışından araçların alınmasını sağlasınlar.

  82. eğer yaşıyor halde gittiyse büyük ihtimal şu an ameliyatta. beyin kanaması veya beyinde ciddi bir hasar, boyun kırılması, yüz kısmında ciddi bir yaralanma, vücudunda kırıklar herşey olabilir. bunları yazmak hoş değil ama yapacakta bir şey yok.

  83. Peter Leung en son açıklama bilinci kapalı bianch,nin hala

  84. Yahu şu takla barının olmadığı fotoda, doktorların kokpitte uğraştığı foto, soldaki kırmızı şey pilotların yandan gelen darbeye karşı korunacağı zımbırtı değil mi. Şu kokpiti koruyan. O parçalandıysa durum vahim.

    1. JB~LuckyStrike avatarı
      JB~LuckyStrike

      Onu müdahaleyi daha rahat yapabilmek için çıkarmışlardır. Çünkü diğer fotoğraflar kokpit içinin çok fazla darbe almadığı görünüyor. Gönlünüzü ferah tutun..

    2. Takla barı çıkarılabilir birşey değil. Fotoların hiçbirinde de hasar gördüğü görünmüyor. Bir tanesinde motor parçaları görünüyor, ancak orası takla barının arkası, motorun üstü. Görüntülere göre Bianchi doğrudan darbe almış olmamalı. Yaşam hücresi denen kısım oldukça iyi durumda.

      1. McLaren F1 (TEE) avatarı
        McLaren F1 (TEE)

        2.fotografa bakarsan kokpitin yani yaşam hücresinin sol tarafı parçalanmış durumda. Abdullah’ın da dediği gibi bu belki de pilotu rahat çıkarabilmek için kesilmiş olabilir. Umarım öyledir.

  85. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Yukaridaki 2.fotografa dikkat ederseniz aracın sol tarafı yok olmuş. Kokpit bile parçalanmış. Kötüyü düşünmek istemiyorum ama hastaneye hayatını kaybetmeden bile gönderilmesi mucize. 🙁

    1. belki araçtan çıkarmak için kesmiş olabilirler ?

      1. McLaren F1 (TEE) avatarı
        McLaren F1 (TEE)

        O kadar kısa zamanda karbonfiberi kesmek mümkün mü bilmiyorum ama inşallah öyledir. Fotoğraflar hiç iç açıcı değil. 🙁

      2. Parçalanan kısım şanzımanın üstü ve motor kapağı. Kokpitte birşey yok. Kesilmesini gerektirecek hiçbir şey yok. Zaten pilotu koltuğuyla birlikte araçtan çıkarabiliyorlar.

  86. kazadan hemen önce hamilton şartlar zorlaştıkça moruldanmaya başlamıştı. O an içimden “Geçtin öne şimdi bıdı bıdı yapıyorsun” diye düşündüm. Belki de şartlar o an gerçekten çok kötüydü.

    1. baştan bende senin gibi düşündüm ama araçların çıkardıkları spreyden ben bile bir şey göremiyordum ve kaldı ki lastikler yoğun yağmur lastikleri değildi. o an fikrim değişti.

  87. Tolga Soydan avatarı

    Artık bir açıklama yapılsa çok iyi olacak.Zaman geçtkçe iş kötü bi hal alabilir malesef

  88. yarışı izledik japonlar kaza anında neredeydi … bişe göstermediler bi haber alamadık sutilde olmasa haber yoktu bianch,den yarış esnasında kazadan sonra

  89. Jules’un durumunu sürekli güncelleyebilsek iyi olurdu sanırım ama bu tip bir hesap da yok twitter veya FB üzerinde..

  90. Tolga’nın verdiği linkteki bir fotoğraf açıkça dehşet verici. kokpit diye bir şey kalmamış. bianchi’nin durumunun ciddi olması fotoya göre çok normal, inşallah gerdi döndürülebilir bir durumda olsun.

    dün rusya yarışına yetişilip yetişilememesi sorusuna “ne olursa olsun rusya’ya gidecekler, deprem olsa bile” diyen Allahsız bernie’nin, günlerdir “tayfun geliyor yarış gününü/saatini değiştirin” diyenlere kulak asıp avrupadaki üstün ırkların hassas popolarının sıcak yataklarının içinde kahvaltı keyfi eşliğinde yarışı seyredebilmesi ve hesaplanan paracıkların elden kaçmasını önlemek için yarış saatini dahi değiştirmeyen organizatörün, buna sesini çıkaramayan fia yönetiminin, daha da acısı yarış saatinin değişmesine engel görüş belirten bazı takımların Allah bin cezasını versin.

    rezillik kepazelik para hırsı diz boyu. sırf planlanan saatte yarış yapılıyor-muş gibi görünmek için saçma sapan kararlar, SC ardında başlayan, kırmızı bayrakla durdurulan, ne idüğü belirsiz, kimin ne halt ettiği anlaşılamayan bir etkinlik.

    ve göz göre göre bilerek ve kasten verilmiş yanlış kararların taksirli de olsa sonucu: bir insan canının tehlikeye girmesi..

    yerim parasını organizatörünü para babalarını. bu kadar önemli kararlarda yapılan bu denli büyük (hata değil) yanlışların uluslar üstü bir mahkemede incelenmesi ve yargılanması gerekiyor artık. bir takım kan emici para vampirleri, sporun paraya olan bağımlılığını en arsız şekilde kullanarak başka insanların canını ortaya koyarak paracıklarını kurtarmak için elini kolunu sallayarak karar veriyorlar ve kimse gıkını çıkaramıyor.

    1. Aslında direk Bernie’nin mahkemede yargılanması gerekiyor.Bu adamın F1’de durması sporun kesinlikle zararınadır.

      1. 2014 yılında dahi teknolojinin en ileri organizasyonunda bu tip akılsızlıklar ve akılsızlıkların neden olduğu tehlikeli hayati durumlar yaşanıyorsa FIA bunun hesabını şüphesiz vermeli.

    2. güzel yorum. aynen katılıyorum

  91. Alonso,Mattiacci ve Massa hastanedeymiş.

  92. Sabah sabah hiç iyi olmadı bu

  93. SC girmeden kurtarma aracı içeri girmiş olabilir mi? Çünkü SC yazdığında kurtarma aracı içerdeydi !

    1. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      yok bence o transportere benzeyen araç pist üzerinden degilde pistin arkasındaki bir yoldan geldi 15. virajdan girdigi soylendi zaten.

      1. Van’ı demiyorum Vinç’i diyorum SC yazdığı anda Sutil’in aracının dibindeydi

        1. ocean_pasific avatarı
          ocean_pasific

          zaten sc sutil in kazasına girmedi bianchinin kazasında girdi

    2. Bana da öyle geliyor.Kurtarma aracı bazen Sc olmadan hızlıca araçları pist dışına alıyordu.Yine de çok kötü bir organizasyon olduğunu değiştirmez.Virajın yönü zaten dışa doğru.

      1. Aynen dimi SC yazısı çıktığı anda Vinç içerde görünüyordu Jules fotolarda Vinç’e çarpmış gibi görünüyor.

        1. Sol arka taraftan çarptı büyük ihtimalle.Yoksa arkadan çarpsa aracın altına girmez diye düşünüyorum.

    3. kurtarma aracı yarış komitesinin izni olmadan piste giremiyor öyle bir durum var yalnız. sc yazısını beklemesine ya da güvenlik aracının gelmesine gerek yok. yarış komitesi girin aracı alın diye izin verirse girebiliyor. orda bir kural hatası ihmal vs yok yani

  94. Arkadaşlar zaten haberde olan fotoğrafları paylaşıyorsunuz. Paylaşacağıınz yeni bir fotoğraf olursa gereksiz bir kirliliğin önüne geçmiş oluruz.

    1. ben paylaştığımda sırada sitede bu fotograflar yoktu.bana söylüyorsan tabi

  95. Şu pilotların konuşmak istemeyip Fia’nın bilgi vermemesi de daha büyük rezalet.

    1. Burdan durum çok ciddi görünüyor araçta ne sidepod falan hiç bişi kalmamış gerçekten çok ciddi bi yaralanma söz konusu galiba umarım hayatta kalır.

    2. Diyecek bir söz yok, bu araçtan sağ kurtulması bir mucize olur gibi duruyor.

    3. Tepedeki takla barı kısmı duruyor sanırım. Başına birşey çarpmış olduğunu düşünmüyorum.

      Diğer fotolar eksikti, başta kazayı yanlış düşünmüş olabiliriz. Anlaşılan görevliler Sutil’in aracını çekerlerken Bianchi de spin atıp aracın arkasını çekici araca çarpmış. Dunlop virajında oluyor, burası ilk sektördeki s virajların sonuncusu ve hızlanma kısmı. Çarpma esnasında hızı yüksek olmalı. Yumuşak bariyerler yerine çelik yığını çekiciye çarptığı için sarsılmış olmalı.

      1. bariyerler bile sersemletiyor. bir resimde nerdeyse aracın arkası yok ve takla barı vs bir şey kalmamış gördüm. belki de oraları kesmek zorunda kaldılar. boynu kırılmış da olabilir. dileklerimiz yaşaması yönünde olsada, boyuna alınan darbe sonucu felçli şekilde de kalabilir. daha kötüsünü ise söylemek istemiyorum. umarım sağ salim hayata tekrar tutunur ve istediği ferrari koltuğuna oturur.

      2. sadece sarsıntı olsaydı olayın canlı şahidi olan sutil bu kadar kötümser konuşmazdı sanırım

    4. Alonso.Diaz(Yavuz) #ForzaJules avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz) #ForzaJules

      2.resim içimi acıttı.

  96. Eren Donmez avatarı

    Rosberg: “Bilgi aldım fakat konuşmak istemiyorum. Durum çok, çok ciddi.”

  97. Japonları hep takdir etmişimdir güvenlikten dolayı.Fakat bugünkü olanlar akıl alır gibi değil.Umarım kötü bir şey çıkmaz.Ama bu kadar ihmal de biraz fazla.Hadi pist üstündeki aptallıkla bu olay oldu.Fakat helikopter nasıl kalkamaz.

    1. Japonlar sadece pist görevlileri. SC piste girecekse, helikopter kalkacak veya kalkamayacaksa bunları FIA idare ediyor.

      1. Onu belirttim.Japonlar güvenlik konusunda iyidir diye fakat bu kurtarma aracının zamanlaması sorgulayıcı.Fia en başında hata yaptı o kesin.Hata zinciriyle de yarış bitti.

      2. 2 tur boyunca o aracı kaldıramamaları da görevlilerin suçu.

  98. Spekülasyon çok.Bazı şeylere inanmayın.Ben hayattaysa eğer bir şey olmaz diye düşünüyorum.Kendine gelecektir.

  99. muhtemelen kapalı kokpitlerin getirilmesine zemin olacak bu kaza. malesef fia’nın çalışması da türkiye’dekine benziyor. problem oluşana kadar bir konuda önlem alınmıyor pek. şu kırılmaz sert cam tiplerinden kokpit görünecek şekilde bir koruma yapmalılar. bir yere çarpmasa bile sürücünün göğsü, kafasından aşağı kısmı çok açıkta. yani aşağı doğru düşen bir metal vesaire bir maddenin altından hızla geçen bir sürücünün tam göğsüne saplanabilir. tüm ihtimalleri düşünmek lazım.

    bir de şu yarışı konuşmayalım diyenleri pek anlayamıyorum. şu yorumu yazarken bile dünyada kazalardan yüzlerce insan öldü. sadece yanımızda olması gerekmiyor. buraya böyle yazdıktan sonra günlük hayatına devam ediyorsan, rahat rahat uyuyorsan, gülüyorsan, buraya da bunu yazman samimi gelmiyor.

    1. tahmin ettiğim gibi arkadan yanlamasına girdiyse kapalı kokpitte olsa fayda etmez böyle bir durumda diye düşünüyorum.

    2. Dibine kadar katılıyorum enfes yorum

  100. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    İnşallah bir şey olmaz.Herkesin sevdiği başarılı bir pilot.Ne oldu tam olarak anlayamadık.İhmal var mı,kaza nasıl oldu,durumu ne bilemiyoruz.İnşallah kötü bir şey olmaz

  101. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
    Alonso.Diaz(Yavuz)

    Haydaaaa 🙁 . Bende durup dururken niye Marussia garajını gösteriyolar diyordum. Demek bu yüzdenmiş. Kazaya yönelik fotoğrafları görmedim ama umarım durumu çok kötü değildir. Bianchi’ye ve tüm sevenlerine Allah’tan acil şifalar diliyorum.

    1. bahadır sezgin avatarı
      bahadır sezgin

      twitter.com/tatsumin39/status/518672688949129216?utm_source=fb&utm_medium=fb&utm_campaign=EvenstarSaima&utm_content=518677252276756480 Al kardeşim kaza fotoğrafları burada.

  102. Bianchi icin uzuldum…insallah tehlıkeyı atlatır…vergne takım ne kadar sahıp cıkmasa da yıne gorevını yaptı puanları kaptı..tebrıkler vergne…

  103. Tıbbi Ambulans’ın havalanamayacağı kadar kötü koşullarda yarışın startı nasıl verilir anlamıyorum. Ne tür bir basiretsizliktir bu ? Rezillik.

    1. Bildigin dangalaklık…Bernıe dıyordu ya nolursa olsun yarın yarıs olacak dıye…Oldu ıste…Şimdi bıanchı Allah korusun olse,ıptal edılmeyen yarıs yuzunden ve ıhmalkarlık yuzunden oldu olacak…

  104. Sutil neden kaza yaptı? Muhtemelen pistin o bölümünde daha çok su var. Bu ne demektir?

    Aynı yerde birisi daha kaza yapabilir.

    Yağmurdan korkan ve piste dalan güvenlik aracı bu kazadan sonra nerde? Bir de rüzgardan dolayı helikopterin kalkamadığı söyleniyor, heli kalkmıyorsa yarış yapılmıyordu sanırım. Bianchi’yi eskort ve ambulansla hastaneye götürmüşler. İhmale gel.

    Son olarak, F1’de ölüm riski yok demek imkansız. Özellikle yandan çarpmalarda ciddi yaralanmalar oluşabilir. Güvenlik önlemleri riski azaltmak için var, engellemek için değil. Umarım Bianchi’nin durumu iyidir.

  105. Jules için çok üzgünüm. Umarım en kısa sürede kendine gelir. Çok geçmiş olsun. Yarış epey kötü bir yarış idi. Bir tek McLaren’in stratejisi güzeldi. Bir de Hamilton’ın beklenen atağı. Onun dışında yarışta hiçbir şey yoktu.

  106. Bu tip yaralanmalı yarıs kazaları hemen aklıma zonta yı getiriyor içim bir tuhaf oluyor.

  107. hani ambulans kalkamıyorsa yarış da olmuyordu? yanlış mı hatırlıyorum yoksa

    1. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
      ForzaFerrariForzaFelipe

      Muhtemelen o anlarda hava kötü değildi.

  108. bianchinin aracının fotografları gerçekten çok kötü 🙁

  109. Ferrari Alonsosuz yarış simülasyonu yaptı..

    fakat görülen o ki durum iç açıcı değil.

    rai Alonsoyu geçti bu arada

    bu gün bayram nede olsa..

    ferrari evlere şenlik..

  110. yarışı falan boşverinde, bianchi ne durumda bilgi geçiliyo mu izlediğiniz yerlerde ?

  111. geçmiş olsun yarış bitti. hamilton’ın rosberg’i yağmurda avlayacağı belliydi. ricciardo yine vettel’den iyiydi.

    raikkonen alonso’yu yine geçti. bakın alonso’nun ayrılacağı açıklanınca nasıl da önde bitiriyor.

    1. Ricardo nasıl Vettel’den daha iyiydi? Farkı bir yarış mı izledik acaba??

  112. Alonso şu yarışta alamaz mıydı? En azından podyumda bitirirdi.Ferrari’yi bir kez daha saygıyla anıyorum.Ne kadar muhteşem iş yapıyorlar.

    1. Alonso bu yarışta şampiyon olurdu, 350 puanlık sürüş yapardı.. Araçtan inip Bianchi’ye suni tenefüs yapar, helikopter ambulansı sürerdi.

  113. Ferrari heralde Alonso’suz naparızın provasını yaptı.Bişey olmadığını görmüşlerdir

  114. şartlar zaten yağmurluyken, önümüzde de yağmur beklenirken pite girenler varken vettel ve massa bence pistte kalmalılar. Arada bayağı fark oluştu. Yağmurun ne yapacağı belli değil. bu yüzden risk alıp daha yavaş kalsalar da bu lastiklerle devam etmeliler diye düşünüyorum.

  115. hele şükür 🙂

  116. başlatın artık be. yarış anında pist daha hızlı kuruyacak.

  117. Yarış başlarsa yarış dışı kalacakları yazıyorum. Massa, Vettel, Magnussen, Vergne, Gutierrez vs.vs. 🙂

  118. Zaten araç yavaş bir de yolda kalınca hiç çekilmez oluyor.

  119. Hamilton telefon joker hakkını kullanarak Charlie’ye bağlandı 😀

    1. bu kadar konuştu yarış başlayınca kesin kaza yapacak 😀

      1. En son böyle konuşa konuşa yarışı başlattırıp ilk turda kaza yapmıştı 🙂

    2. aynen 🙂 bu adamı seviyorum ya. kaza maza yapsada umrumda değil. adam yarıştırmak için herşeyi yapıyor.

  120. bizim deli yine yarışmak istiyor 🙂

  121. alonso kaldı. haydaaa.

  122. başlasın bakalım. umarım pistin durumu iyileşir ve yağmur biraz kesilir. en azından 40 tur görsek fena olmaz.

  123. sezonun en güzel birkaç pistinden birinde, bile bile lades diyen gerizekalıların kararıyla harika bir yarış izlemek yerine boş piste yağan yağmuru seyrediyoruz.

    Abdullah’în dediği gibi, beklenmedik bir yağmur olur eyvallah. ama bildiğin bir duruma kendi elinle düşmenin gereği ne? artık honda mıdır, bir başka karın ağrısı mıdır bilemeyiz ama organizatör denen kişi ya da kurumun kazığını yedi koskoca f1.

    1. formula 1 değil pistin destekçileri sponsorlar vs. yarışın olması konusunda baskı yapıyorlar yoksa f1 ve takımlar yarış olmasın diyor ancak destekçiler sponsorlar falan yarışı yaptırıyor. ne önce ne sonra tam saatinde olması için baskı yapıyorlar

  124. Tsi sabah saat 5.30 dan bu yana skysports f1 kanalına dikkat kesildim. 3 saat önce ne yağmur bu kadar yoğundu ne de rüzgarın hızı bu kadar artmıştı. Yarışı 3 saat evvel başlatmış olsalar en azından tamamlanması adına bir umut doğabilirdi. Bu kabahat ne takımların ne waitingin. Bu suç pistin işletmeni benim, size tonla reklam parası ödüyorum, yarışı erkene alamayız diyen Honda’nın. Bu kadar saçma kararları ancak honda alır zaten. Ben Mclaren taraftarlarına ve eğer seneye giderse Alonsoya acıyorum. Daha 3-5 günlük kısa vade öngörüsü yapamayan bir şirket, uzun vadeli planlarla F1’e dönecekte, motoru herkesten iyi olacakta Mclareni şampiyon yapacak ölme mr. Dörtnal ölme.

  125. Görüşmeler yapılmış, takımlar ve FIA yarışın Cumartesi günü yapılmasına razıymış. Ama yarış organizatörleri Pazar günü biletlerini iade etmeye yanaşmadığı için bunu veto etmişler ve yarışın zamanında yapılmasını istemişler. Al sana yarış.

  126. Bu yağmurun azalmayacağını düşünen bir tek ben mi varım?

  127. yarış esnasında plansız bir yağmur gelse belki yarışamazsın ancak günlerdir bas bas bağrılırken bir tedbir almadan bugünü beklemek cidden çok gerizekalıca. Televizyon karşısındaki milyonlar için çok ayıp, pisti dolduran on binlerce Japon taraftar için çok ayıp bir şey yarışı böyle bitirirlerse.

    1. tahminimce avrupa izleyicileri için bu şekilde karar verdiler. ne şekilde olursa olsun bence de aptalca bir karar.

    2. Aynen katılıyorum tam bir gerizekalılık, bu kararları alanları tebrik etmek lazım nasıl böyle berbat kararlar alabiliyorlar.

  128. FIA’nın hatası. Dün yapılsa idi bu tür sıkıntılar çekmez idik. Zevkle yarışımızı izlerdik. 2 tur zor dönüldü. Markus’un spini zaten hız süratlerinde neler olabileceğinin göstergesi.

  129. yayını yeni açtım. yağış var ama korkulacak kadar değil gibi.

    1. Ericsson spin atmayı başardı ve kırmızı bayrak. araçlar şimdi pit yolunda bekliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir