Mclaren Pilotlarının Kaybetmesi Mosley'i Rahatlattı

yazar:

kategori:

İngiliz The Guardian’a konuşan FIA Başkanı, 2007 şampiyonluğunun Mclaren pilotlarından birisi tarafından kazanılmış olsaydı şampiyonluğun geçerliliği hakkında büyük soru işareti oluşabileceğini iddia etti.

Mosley, casusluk skandalı sonucunda her iki pilotunda şampiyonadan ihraç edilmesi gerektiği konusunda ısrar etti.

Mosley "Rahatladım çünkü eğer şampiyonluk Mclaren pilotlarından birisi tarafından kazanılsaydı her zaman büyük bir soru işareti olabilirdi."

"Ne kadar büyük olurdu bilmiyorum ancak soru işareti olurdu. Ve bu inanılmaz derecede büyük sıkıntı içerisine sokardı. Çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum." dedi.

Mosley ayrıca Mclaren patronu Ron Dennis’in casusluk skandalında yalan söylediğini belirtti ve onu "hor gördüğü" söylentilerine açıklık kazandırdı.

Mosley "Ben onu hayli seviyorum. Ancak onu hor görüyorum. O bazen Formula 1’e olan tutkusundan bahsediyor. Bunu söylediğinde hor görmenin doğru kelime olduğunu düşünüyorum."

"Bu doğru değil. Onun tutkusu Mclarne pilotlarının her yarışı 1. ve 2. sırada tamamlaması ve bu onun işi. Ancak bu Formula 1’e tutkulu olmaktan farklı birşey. Ve böyle davranmakta aptalca." dedi.


Yorumlar

  1. sevgili arkadaşlar; fia'nın ferrari'yi önce(ve her zaman) itelemesi, ardından da önüne göstermelik engeller koyması saçmalığıyla kendini aklama ve meşru gösterme çabasına inanacak, ve bizleri de inandırmaya çalışacak kadar gözü kara futbol (pardon F1) fanatikleri misiniz?
    elbette mclaren da sütten çıkmış ak kaşık değildir, özünde F1 denen organizasyon tamamen politiktir.lakin sizin gibi aşırı yanlı ve gözünü fanatizm bürümüş izleyiciler sayesinde bu kadar önemli hale getiriliyor. 2008'de mclaren finiş göremesin diyelim; ben kalbimdeki gümüş oku çıkarıp atabilecek miyim? hayat duracak mı? tabiki hayır. veyahut ferrari aynı durumda olsun, sizler 2008 yılını lanetle anıp 2009 boyunca yas mı tutacaksınız? yine hayır değil mi? e o zaman? tadını çıkartın yarışların, birbirinizle uğraşıpta ziyan etmeyin zamanınızı, kaleminizi…

  2. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ve FIA'nın ferrariyi durdurmaya çalışması ilgili olarakta F1 racing dergisinin 2003-2004 sayılarına bir bak ''FIA ferrariyi durdurmak için başka hangi yeni kuralları getirecek'' gibisinden başlıkları görebilirsin.

  3. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    bülent şu 3 sayfanın linkini verde MP4-22'de motorunu sustursun !!! tekrar ediyorum ''Mclaren Artık Serbest – Duruşma İptal Edildi'' başlığındaki yorumlara bir bakın. F1 KURALLAR İHLALİ VE KURAL AÇIĞIYLA İLGİLİ OLARAK FIARRARI Mİ SUÇLU, FERRARI MI SUÇLU YADA FIA=FERRARI Mİ? buna cevap ver öyle ahkam kes !!! yeter ki o başlıktaki yorumlara bak bi F1'de herşeyden haberi olan LOST BOY arkadaşımız bile ne demiş onada bak !!! LOST BOY bile anladı.

  4. mp4-22 (mgd) avatarı

    MSCBülent her yerde yazıyorsun şu üç sayfanın linkini versene çok merak ettim.

  5. mp4-22 (mgd) avatarı

    İstediğiniz kadar konuşun FIA' nın yaptığı tamamiyle taraf tutmaktır.Daha önce yapılanlara neden ses çıkartılmadı.Konu Ferrari olunca hepsi bir anda horoz kesildiler.Bu sene görecekler herşeyi.Biraz sabredin.

  6. Görkem kardeşim haklısın ama kalkıpta birileri seni o raya soktuktan sonra başka çıkar yolun kalmıyor. Öyle yorumlar var ki insan bir iki kelime karalamadan duramıyor. Vay efendim Fia=Ferrari. Şimdi burda Fia'nın Schumacher'i durdurmak için çıkardığı kural değişikliklerini sıralarım bu sayfanın boyutu 3 katına çıkar. Ama anlayana yapmak lazım yorumları. Tamam hiç kimse temiz değil ama Kimse çıkıpta Ferrari Fia falan zırvalıklarına da girmesin. Saygılar.

  7. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    PSG arkadaşım…ellerin dert görmesin mclarenci kardeşim. işte biri bu dediklerini çıkıp daha önce demeliydi. F1'de futbol fanatikliğine çevirdik. bende diyorumki pazar günleri tuttuğumuz takımlar kazansada kaybetsede bu organizasyonun tadını çıkarmalıyız diyorum. yarışları izledikten sonra F1 sitelerine girip burda birbirimizi yemek gereksiz…

  8. hepimiz f1'in sadece spor olmadığını, hele hele asla temiz bir organizasyon biliyoruz.F1'de rekabet diye izlediğimiz geçişler; sonu belli olan bir filmdeki çekim hataları olabilir ancak.eğer ki; mclaren veya ferrari taraftarları takımlarının dürüst olduklarına, hile hurda ile işleri olmadıklarına, malum takımın şimdi(mclaren), asıl malum takımın ise(ferrari) zamanında her türlü çirkefçe yola başvurmadığına inanıyor, ve hala bu organizasyonu heyecanlanarak izliyorsanız, kusura bakmayın ama boşa heyecanlanıyor, boşa tartışıyor ve birbirinizi bir hiç uğruna kırıyorsunuz demektir.ha bu arada, tabiki ben de bir takımı destekliyorum; kalbime gümüş ok saplanalı 11 yıl oldu…

  9. Arkadaşlar Ferrari formula 1 de en çok taraftara sahip bir takım formula1 e en fazla gelir sağlayan takım burda ferrariyi biras kayırırlar ne demek istediğimi anladınızmı?

  10. Ya tuttuğunuz kişiyi-takımı gözleriniz kapalı savunuyosunuz, diğer herşeyi boşveriyosunuz. bu casusluk olayı ilk çıktığında inanmamıştım, söylentidir, yalandır, Mclaren büyük bi takım buna tenezzül etmez filan demiştim ama artık herşey kanıtlandı. mclaren suçlu. bunu cümle alem biliyo. neyin tartışmasıdır ki bu. fia=ferrariymiş bilmemne.. şunu soruyorum: fia=ferrari olduğu için fia boşu boşuna mclarene ceza verdi. mclarende bu öylesine cezayı kabul etti üstüne özürde diledi.. öyle mi??

  11. alonso23, kardeş geçmişte olanlar diyorsun yaşananlar diyorsun damlaya damlaya göl olur diyorsun, ama somut bişey demiyorsun. deki; ferrari veya şu takım veya bu takım şunu yaptı ve fia buna göz yumdu. somut bişey deki cevap verebileyim. ayrıca hakkineni pite ferrarinin çağırdığınıda ilk defa senden duydum. elinde kanıtın varsa koy ortaya herkes bilgilensin. iddia farklı şey realite farklı şey. ferrariyi savunduğum anlamını çıkarma bundan kanıtlanan bişey olmadıkça kimse suçlanamaz. alonsonun mailleri ortaya çıkana kadar ben mclaren bu casusluk olayında suçludur demedim. çünkü ortada bir kanıt yoktu.

  12. hala gelmiş su takımı savunuyosunuz!

  13. o küçük küçük olayları sizin mclareniniz yapmadımı sanıyosun!!!!

  14. Damlaya damlaya göl olur demişler atalarımız.Geçmişte Ferrarinin yaptıklarını toplasak belki bu casusluk skandalından daha büyük bir hale gelebilir.Küçük küçük ayrıntılar büyük ayrıntıların arasında kaybolur değil mi?

  15. FIARRARİ bu ne kardeşim saçma saçma konusmayın biraz mantıklı konusun gelmişler burada tüm zamanların en büyük casuslugunu yapan takımı savunuyolar bide ferrariyi suçluyolar kendilerinin ne yaptıgı ortada!

  16. ne kadar şaçma konularda konusulmuş yazık!

  17. McLaren tifosi avatarı
    McLaren tifosi

    FIA BASKANI VE FIA YÖNETiMi TAM BIR KOKUSMUSLUK CÜRÜMÜSLÜK ÖRNEGI GÖSTERDIGI ASIKAR 2000 YILIN DAN BERI BELI BIR TAKIMI KOLADIKLARINI BESIKDEKI COCUKLAR BILE BILIYOR DAHA NE DIYELIM YAKINDA EMEKLI OLMAZ BU FIA BASKANI TABUTLA CIKAR ANCAK ORDAN :)))

  18. "Çok mertak ediyorum acaba bu FIA ye çamur atanlar FENER taraftarı mı aynı zamanda"
    ne alaka?????

  19. Senin karşılaştırma felsefen çok ilginç arkadaşım Fianın kararlarındaki eşitsizliği 1-2 sene izleyenler bilemez ama 2000den beri izliyorum Motor sporlarını ve bugüne kadarki gelişmeler sonucu bu karara vardım.Ayrıca Fiayı eleştirmekle Fenerin ne alakası var.Galatasaraylıyım ben ama beyninin bir yerinde Fenerede çamur atmak var galiba :))

  20. murat kavanoz avatarı
    murat kavanoz

    FIA yi nekadar tanıyorsunduzda FIA ye çamur atıyorsunuz. FIA yi kötüleyenler kaç yıldan beri Formula 1 i takip ediyor da konuluyor. Çok biliyorsanız gidinde siz yönetin. Ferrari'nin hakkıyla kazandığı şampiyonluğu bile çekemiyorsunuz ki kazanılan zaferlerin tümü hakkıyla elde edilmiştir. Çok mertak ediyorum acaba bu FIA ye çamur atanlar FENER taraftarı mı aynı zamanda

  21. Ben McLaren bu olayda temiz demedim.McLaren suçludur bu soruşturmada.Benim burada üzerinde durduğum nokta geçmişte yapılan casusluk ve hileler hakkında neden soruşturma açılmadı yada açılamadı.Mosley o zaman nerdeydide dürüstlük konuşmaları yapıyor 2003teki şampiyonlukta kafalarda soru işareti bırakan noktalar olmadı mı acaba?Ferrari şampiyon olduysa kafa karışmaz herşey doğrudur mantığı mı var acaba?O telsize sızmaya gelirsem bütün McLaren taraftarları o yarışta Ferrarinin telsizden Mikayı pite çağırdıklarını bilir eminim sende biliyorsundur…

  22. alonso 23 sen ferrari hakkinen in telsizine girdiğinde mclaren de santral görevlisimiydin? evet mika salo çıktı başka takımları dinlerdik dedi. peki neden o dinlenen takımlar çıkıpta şikayet etmediler? daha doğrusu edemediler? bakın başından beri söylüyorum temiz takım yok! mclaren çıkıp ferrari telsizimize girdi diye şikayette bulunsun. ertesi gün ne olur biliyormusun? ferrari de aynı şekilde kendi telsizlerine girildiğini kanıtlarla sunar ve karşı şikayette bulunur. hiç bir takım telsizim dinlendi diye şikayet edemez çünkü bunu her takım yapıyor.

  23. ya hayır bu casusluk kadar büyük bi skandal uzun zamandır görülmemişti ve tam bi rezillik oldu…buna rağmen hala fiayla ilişkisiydi bilmemneydi diyerek ferrariye çamur atmanız ilginç..ki haksız da değil bu söylediginde mosley.soru işaretleri kesinlikle kalacaktı…ayrıca buradaki konu geçmiş yıllar değil ve bu sezon hangi takımın daha dürüst oynadığını söylemeye gerek var mı bilmiyorum..

  24. Ayrıca FIA=FERRARİ İLKYARDIM ACENTESİ,we keşke görseydi şurda onun gibi taraflı olanlar hariç onu sewen we tutan war mı ???? ….

  25. alonso23 dediin herşee harfi harfine katılıorum,we de 2 şampionluk senemizde de abuk sabuk engellemelerde bulundu Fer'e ama dediin gibi Ferrari pilotlarına hiç bişe yok ,Rascasse gibi istisnalardan bahsetmiorum,ona ceeza wermeseydi -ki onu da yapardı artık izlenir miydi acaba bu spor,Fer'de protesto edicekti ceza olmasaydı bence o önce kendini hor görsün sonra bu sporun düşen taraflı kalitesini yükseltsin ondan sonra kendi gibi olan Ron'a laf söyler,gerçi dürüst olcaından şüpheliim !!!! ….

  26. Mosleyin zaten kim oldugunu söylemeye gerek yok arkadaşlar.Asıl benim üzüldüğüm nokta geçmişte her türlü pisliği yapan Ferrarinin hiçbir ceza alacak bir soruşturma açılmamış olmamasıdır.Telsize sızıp Hakkaneni pite çağırıp yarışı kazanmayı amaçlayan Ferrari hakkında hiç soruşturma açılmamıştır ceza alabilecekleri kanıtlar bulunmamıştır acaba Mosley bunlarıda hor görüyor mu?

  27. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    yorumunuzu yaparkende ''mclaren'i savunma'' mekanizmanızın dışında mantıklı bir cevap bekliyorum ve ferrari mclaren tartışmalarında ''ferrari'nin geçmişte yaptıkları'' ile ilgili olarak çok iyi ir konuyu yakaladığımı düşünüyorum. ferrariciler mi haklı mclarenciler mi ?

  28. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    mclarenci arkadaşlara tek bir şey demek istiyorum. bu haber başlıklarından biraz geriye gidip ''Mclaren Artık Serbest – Duruşma İptal Edildi'' başlığındaki yorumlara bir bakın. F1 KURALLAR İHLALİ VE KURAL AÇIĞIYLA İLGİLİ OLARAK FIARRARI Mİ SUÇLU, FERRARI MI SUÇLU YADA FIA=FERRARI Mİ? buna cevap bekliyorum ve o başlıkta yazdığım mantıklı mı yoksa saçmamı bunu yazmanızıda istiyorum. bundan sonrada bir daha ferrari mclaren tartışmalarınada girmeyeceğim (başka sitedede çok yaşadım bunları) sadece cevabınızı bekliyorum.

  29. suçlu olduğumuz söylendi birçok şey oldu ceza verdiler çekecez napalım yapcak bişe yok ancak ferrarinin bugüne kadar yaptıkları yanına kar kaldı hileleri sahtekarlıkları bunu F1 camiasında bilmeyen yok ama ferrariye hiçbişe olmadı. mosleyde çıkmış dürüstlük abidesi mübarek çok duygulandık mosley beyfendi, ağlıcaz nerdeyse.. :))

  30. McLaren-Mercedes avatarı
    McLaren-Mercedes

    Artık teorimiz tescillenmiş oldu FIA=Ferrari daha bişi söylemiyorum yazıklar olsun..

  31. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    mclaren'de bi türlü ferrariye gösteremedi ANYAYI KONYAYI !!! her zamanda bahanenizde bu FIARRARI FIA=FERRARI bilmem ne bilmem ne…

  32. flyingturtle avatarı

    yuhh be max böyle de söylenmez ki .. 🙂

  33. kusura bakmayinda sizde bos konusuyosunuz arkadaslar, Ron Dennis ve ekibi yaptiklarinin farkinda ki ozur diliyorlar, farkindalar ki sizin kadar seslerini cikarmiyorlar..

  34. yahu herşey apaçık ortada zaten.FIARRARİ başkanı mosleyin mc laren pilotlari kaybettiğinde sevinmesi kadar normal birşey yok ki.Bu sene hepsi görecek anyayı konyayı..

  35. mclaren pilotlarından biri şampiyon olsa yine elinden alırdınız zaten her zaman taraflı olmuştur hep onların kazanmasını ister

  36. max bizder seni hor görüyoruz senin istediğinde hep kırmzıların şampiyon olması.kim ferrarinin rakibiyse sürekli bir engelle karşılaşıyor peki 99 da ferrariyi takımlar şampiyonu yaparken ne düşündün onu da söyle bilelim…

  37. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    üst düzey bir yönetici olarak çok boş konusuyor. bir insan bu kadar belli etmez. bir de seviyorum demiş dennisi. eminim seviyordur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir