Nico Rosberg İle Söyleşi

yazar:

kategori:

Bu yarış senin için, içinde bulunduğun en tuhaf olanlardan biri miydi?

Nico Rosberg: Hayır. Geçen sene buna benzer olanları çok defa yaşadık. Bizim için harika bir yarıştı. Kalkışın hemen ardından liderliği aldık. Gerçekten güzeldi ve sonrasında da ikincilikte gidiyorduk, çünkü Brawn’lar bir parça daha hızlıydı, beklediimiz gibi.

Ardından hava değişti ve çok ama çok zor şartlar vardı. Hep yanlış lastiklerde oldum. Yanlış önde ilerledik ama doğru kararı vermesi de çok zordu. Sonunda biraz hayal kırıklığı yaratan bi sonuçtu. 8.lik yine de bir puan ve bu önemli. İstikrarlı bir şekilde hızlı olan bir araca sahibiz, bu yüzden gelecek bir kaç yarışta iyi işler çıkarıyor olacağız”

Kariyerindeki en iyi kalkışlardan biri miydi?

NR: Evet kesinlikle. Pek fena değildi ama bunun için mühendislerime de teşekkür etmem gerekiyor. Çünkü kalkışın ilk başlarında pilotun yapacağı çok şey yok. Daha çok mühendislere bağlı.

Önlerde olmaktan keyif almış olmalısın.

NR: Evet süper. Bu ayrıca benim güçlü yönlerimden biri. Araç iyi gidiyordu ve yarışta her tur zorluyordum, her tur aynıydı ama bir parça daha hızlıydı. Benim güçlü yönlerimden biri bu. İşler yolunda gidiyordu ve benden daha iyi bir stratejide olmasına rağmen bile Jarno Trulli’yi geçebilirdim. Bu yüzden gerçekten harikaydı

Bu durumda gelecek yarışlar için sana neden güven verdi?

NR: Dikkatli olmamız gerekiyor. Çünkü şu anda en iyi dördüncü takımız. Red Bull Racing de bizim biraz önümüzde. Bir parça dikkatli olmamız gerektiğini düşünüyorum. İş tamamiyle bu seneki gelişim ile ilgili ama biz tam oradayız, b uda hoş bir şey

Yarışın 17:00′da başlaması doğru muydu?

NR: Bu doğru şey miydi? Dün 14:00′da yağmur yağdı, bu yüzden durum zor. Yine de bir saatlik zamanda ilginç bişr yarış tecrübemiz oldu, bu yüzden pek de şikayet edemeyiz.

Çok az çiseleme varken aşırı ıslak zemin lastiklerinde miydin?

NR: Çoğu zaman yanlış lastiklerdeydim. Ama herkesin de aynı şekilde olduğunu düşünüyorum

Gerçek anlamda yağmur yağmadığında aşırı ıslak zemin lastikleriyle sürmek ne kadar zordu?

NR: Kuru zeminde açırı ıslak zemin lastiklerindeydim, bu da çok zordu. Çünkü yağmur biraz yağmaya başlar başlamaz lastikler su atamıyordu. Ardından aşırı yağana kadar iyi çalışan geçiş lastiklerini aldım ve sonrasında da çok yağınca ıslak zemin lastiklerine geçtim, süremiyordunuz. Bu yüzden oldukça zorlayıcıydı”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir