Massa ve Button İstanbul'da Rekor Peşinde

yazar:

kategori:

Felipe Massa, eğer Türkiye’de yapılacak olan yarışı bu sene bir kez daha kazanırsa çok ünlü yetenekler kulübüne katılacak.

Ülkemizdeki ilk Formula 1 yarışının yapıldığı sene 2005 hariç Brezilyalı pilot Türkiye’nin tek hakimi oldu.

Formula 1 tarihinde sadece 4 pilot – Juan Manuel Fangio, Jim Clark, Graham Hill ve Michael Schumacher – aynı yerde ard arda 4 yarış kazanma başarısı gösterdi.

Brawn takımı ile Jenson Button’un bu sezonki egemenliği, Massa’nın bu konudaki umutlarını zayıflatıyor ama Ferrari’nin son iki yarıştaki çıkışı ümit verici bir etken.

Türkiye’de ilk yarışını 2006’da kazanan Massa, piste bayılıyor. Brezilyalı pilot ayrıca İstanbul’da son üç senedir sıralamalarda da hep birinci olup yarışa en önden başlıyor.

Massa: “Benim için muhteşem bir pist ve çok zorlayıcı 8. büyük virajı ile de sürüş için memnuiyet verici.”

Bunun yanı sıra F1 tarihinde ard arda bir yerde 5 defa kazanabilen tek isim Ayrton Senna. Brezilyalı pilot Monako’da 1989-1993 arasında 5 defa kazandı.

Ayrıca gelecek hafta Türkiye’de Jenson Button kazanırsa, Schumacher’in en iyi başlangıç rekorunu da tarihe gömecek.

2002 sezonunda Alman pilot Schumacher, Ferrari aracı ile ilk 6 yarışın 5ini kazanmış, 7. yarışı ise David Coulthard’ın arkasında ikinci olarak tamamlamıştı.


Yorumlar

  1. kimi iceman avatarı

    massanın kazancanı sanmıyorum brawnlar yıne podyunda olurlar tabı ferraride cıkamaz demıyorum massa veya Raikkonen cıkacaklardır podyuma

  2. Olayı kişiselleştirme laflarına dikkat et Ben genel olarak söyledim sanane.Zoruna gidiyorsa katılmazsın olur biter..Ben çekemeyenlere söyledim belliki aoruna gitmiş.

  3. elif çivici avatarı

    forza jenson arkadasım forza ferrari den özenmişsin galiba..neyse button culuguna saygı duyarız falan filan da o ne bicim yorumdur ya kafanıza taş düşsün filan allah belanızı versin de de bari ismail yk gibi yüz felci geçir..

  4. Button kadar kafanıza taş düşsün inşallah.Kısakanç komplexli insanlar sizi.Çatır çatır çatlamaya hazır olun.

  5. inşallah massa kazanırda hem shuminin rekoru kurtulur hemde buttonoun adil olmayan rekbetçi olmayan başka bir lig otomobili olan bgp si ile inşallah kazanamaz.kazanan hem rekabet hemde seyirci olması dileğiyle.

  6. Takımların pistteki saf hızlarının yanı sıra pit stop stratejileri ve buna bağlı olarak taşıyacakları yakıt yükleri yarışın kaderini belirleyecek.Aerodinami motor gücü ve dayanıklılık konusunda Brawn GP her şeye rağmen halen favori.Fakat İstanbul Park bazı olayların dönüm noktası olabilir.Diğer gelişim kaydeden takımlardan biri Brawn'ın hakimiyetine belki son verebilir.Ama her şeye rağmen Brawn fanı olarak buradan da galibiyetle ayrılacak taraf biz oluruz İnşallah diyorum.Haydi Button bir kez daha.Al Schumacher'in elinden en iyi sezona başlangıç rekorunu…

  7. Brawn ve Button İstanbul'dan da galibiyetle ayrılmasını umut ediyorum.Ferrari çok iyi bir ilerleme kaydetti.Burada Brawn GP'yi zolayacak iki takım olacak.Ferrari ve Red Bull Racing.Bu üç takım tahminimce galibiyet için yarışacak isimler olacak.

  8. Bizim pist Brezilya pistine cok fazla benziyor, o yuzden Massa burda kendini evinde gibi hissediyor sanirim 🙂 Ferrari`nin son 2 yaristaki gelisimine bakarsak sansi var. Diger taraftan yuksek hizli virajlarda hala Brawn aracinin 1 adim onde oldugunu dusunuyorum, Barichello`da Brezilya`li olmasi nedeniyle belki Button`dan daha sansli olabilir. Bir diger favoride bana gore Redebull, aero olarak cok iyiler, Vettel bir surpriz yapabilir. 3 bilinmeyenli bir denklem olacak gibime geliyor 🙂

  9. Eğer downforce konusunda iyiysek kazanabiiriz.Temkinli olmak lazım.Monaco ilerisi için fikir verebilecek bir yarış değil.

  10. schumi 2004 te monacodan puan alamamaştı 7 yarışta 60 topladı button kazanırsa 61 olacak

  11. Massa'nın almasını isterim.

  12. herkes burda massa nın ne kadar rakipsiz olduğunu biliyor. aracımız da sezonun başından beri çok gelişme gösterdi. felipe nin monako daki azmini gördük. istanbul da button a bırakmayacaktır meydanı.

  13. enes haklı, schumı 2004'te ilk 13 yarışın 12'sini kazanmamış mıydı?

  14. massa türkiyedeki f1 yarışını alır hem şansından ferrari çok büyük adım attı f60 ta hemde türkiye pisti saat yönünün tersi türkiye benzeyen diğer pist memleketi brezilya pisti onun için bu yarışı massa alır benim düşüncem bu

  15. inşallah ne massa ne de button kazanır. ferrarinin alması zaten çok zor ama inşallah yeni difüzörü ile vettel kazanır.

  16. ilyas balyen avatarı

    vetteli de unutmamak gerekiyor

  17. schumacher 2004 te 13 yarışın 12'sini kazanıp 120 puan topladı, en iyi başlangıç olarak bunu kırabilicek biri var mı? kırcaksa bunu kırsın yani.

  18. bence button alır diyorum çünkü danworce burda büyük rol oynayacak ferrari ve mclarende danworce kaybı var bunu kendileri diyor monocoda danworc yoktu zatan yavaş bir pist

  19. mustafa ozca avatarı

    hdi bea MASSA alırsın sen bunuda…

  20. hadi massa hem sen rekor kır hemde schuminin rekorunu koru 😀

  21. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Ferrari umarım bu pistte hızını gosterir brawnlara karşı

  22. sakın buttona kaptırma massa türkiye gbsinin kralı sensin hernekadar mclarenci olsamda gerçek bu:D

  23. raşit özkal avatarı
    raşit özkal

    massa show başlamak üzere button anca bu yarış massa nın arka kanadını görür ama dominicale faktörüde var bu nu unutmayalım

  24. Massa Türkiyede polden başlar en hızlı turu atar yarışıda birinci bitirir.Saat yönünün tersine dönüldüğü ve Brezilya ile benzer özellikler taşıdığı için Massa bu pistte zorlanmıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir