BMW Kubica İçin Aracı Hafifletmeye Çalışıyor

yazar:

kategori:


BMW Sauber, İspanya’dan itibaren Robert Kubica’nın da KERS’i kullanmasına imkân vermek için Polonyalı pilotun aracının daha hafif versiyonunu üretmeyi umut ediyor.

Polonyalı pilot şu ana kadar henüz bu yeni sistemi kullanamadı çünkü KERS’in ağırlığı ve bunun sonucunda aracın hakimiyetine, iş özellikle de lastik aşınmalarına gelince etkisi büyük oluyor.

Kubica’dan çok daha hafif olan takım arkadaşı Nick Heidfeld ise sezonun ilk iki yarışında KERS’i kullanabilmişti.

BMW Sauber’in, KERS’ten faydalanma azmi ile birlikte anlaşılan o ki Hinwil kökenli takım, Polonyalı pilotun aracının hafifletilmesi üzerine sıkı çalışıyor.

BMW motorsporları sorumlusu Mario Theissen, hafifletme konusunda çok ayrıntı vermedi ama Kubica’nın aracında da KERS’in kullanılabilmesi için sıkı çalışıldığını belirtti.

Theissen: “Araçları (Kubica için) KERS’li hazırlamayı amaçlıyoruz. Buna KERS çin yapılan gelişmelerin yanında araçla ilgili geliştirmeler de dahil”

“Mesele ağırlık ve araçtaki denge. Sorun sadece KERS’ten kaynaklanmıyor ve bunun üzerine çalışıyoruz. Bana göre sadece gridde değil yarışta da önlerde yer almak için sezon boyunca KERS ile yarışmamız gerekiyor”

İspanya için aracın hafifletilmesi konusunda Theissen: ”Bu tam olarak yfayda sağlayacaktır. Şu anda devam edn bazı gelişmelerimz var ama bekleyip görün. Şu anda ayrıntılara girmek istemiyorum”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir