Magnussen: Sochi’de Geçiş Yapacak Yer Yok

yazar:

kategori:

McLaren pilotu Kevin Magnussen Rusya GP’sinde geçiş yapmanın çok zor olacağından korkuyor.

Sochi Autodrom pisti ilk F1 yarışına sahne olacak ve Magnussen 5.8 km’lik pistin pek de iyi yarışlara sahne olmayan Abu Dhabi’nin Yas Marina pistine benzediğini söyledi.

“Pistin tasarımı biraz Abu Dhabi’ye benziyor, çok hassas ve dar virajlara yönelen dönüşlü düzlükleri var ve araçtan çok fazla şey isteyecek. Yas Marina gibi tam gaz gidilebilecek.”

“Geçiş alanı bulmak zor görünüyor, belirli büyük fren noktaları veya aracı içe atabileceğiniz yerleri yok. 11. virajda belki mümkün olabilir. 13. viraj da belki bir seçenek olabilir.”

“Yeni bir pist ve bu her zaman ilginç bir testtir. Bir çaylak olarak kendimi diğer sürücülerle bu konuda eşit görüyorum.”

Jenson Button ise pistin Kore ve Valensiya’ya benzediğini söyledi.

“Gördüğüm kadarıyla Valensiya ve Kore’nin bir birleşimi gibi. Beton duvarla çevrili hızlı düzlükler ve biraz orta hızlı viraj var ve bunlar aracın kabiliyetlerini ölçecek. Ancak aslında herşey piste ilk kez çıktığınızda ortaya çıkacak.”


Yorumlar

“Magnussen: Sochi’de Geçiş Yapacak Yer Yok” için 19 yanıt

  1. gorunuse bakilirsa muhtemelen ferrariyi pisk karakteristigi yarisa dahil edecek izleyip gorelim umarim raikkonen de kendinde olur da vet rai ric alo cekismesi izleriz 🙂

  2. 9 tane 90 derecelik viraj var. 9. virajı da sayarsak 10 tane. İkinci bir Singapur gibi geliyor bana. 1 tane yetmiyordu tabi..

    1. F1 2014 oyununun youtube videolarından gördüğüm kadarıyla Valencia-Singapur-Abu Dhabi’nin birleşimi.

  3. M.Günaydın #‎ForzaJules‬ avatarı
    M.Günaydın #‎ForzaJules‬

    Krokisine bakıp pistin kötü olduğuna nasıl kanaat getirdiniz hayret

  4. Birçok pistle benzeer yönleri var. Mesela 2. viraj’ı hindistandaki 1. viraja benzettim.

    Pistler, Spa gibi değil artık..Çoğu kişinin beğenmediği Hungaroring bile benim gözümde ilk 5’e girer. (Spa, Suzuka, İmola, Monaco ve Hungaroring)

    Son 5 yılın en iğrenç pistleri ise, Abu Dhabi, Yas Marina, Kore ve Malezya.

    Rusya’yı görmek gerek. Hava nasıl ben onu merak ediyorum. Aylardan ekim ve iç anadolu 10-15 derece..Rusya var mıdır bi 4-5 derece 😀

    1. Bu sene havalar yine iyi.Normalde bu aylarda Rusya’da kar yağar 🙂

      1. Ama yarışın yapılacağı yer herhalde deniz kıyısında.Yoksa bu aylarda yarış yapacaklarını sanmam.

        1. Alonso.Diaz(Yavuz) #ForzaJules avatarı
          Alonso.Diaz(Yavuz) #ForzaJules

          Deniz kiyisin da olmasi yanin da sehir ural daglarinin da etegin de 🙂 . Bakalim cografi guzellik yarisa yansiyacak mi.

    2. Şu iğrenç pistlere istersen bahreyn ide ekleyelim..:)

    3. Sochi Trabzonun tam karsisinda .Trazon havasiyla ayni 8 ve 15 derece arasi sicaklik olcak yaris hafta sinu..Bakmistim.
      Yoksa burda moskovada havas max 5 derece cikiyor suan.

  5. pistin yapısına bakarsak, kağıt üzerinde geçiş yapılabilecek hayli iyi gözüken 2 nokta var; 2. ve 13. virajlar. sanıyorum ki DRS alanlarını bu virajların önüne koyacaklar. bu 2 uzun düzlüğe çıkarkenki son virajların saçma sapan uzun, kavisli ve hızlı virajlar yerine 90. derece civarında sert virajlar olması da arkadaki araca, önündekinin viraj giriş ve çıkışında dibinde gitmesine izin verecektir.

    4. virajda bir örneği verilen yay gibi uzun hızlı ve kavisli virajlara açıkça uyuz oluyorum. aracın hızlı virajlarda performansını ön plana çıkarmaksa maksat, koyarsın s.stone’un ilk sektöründeki gibi solsağsolsağsol kısa ve hızlı virajlar.. ama bu nedir kardeşim, ne arkadaki takip edebiliyor, ne de seyir zevkine bir şey katıyor.

    en beğenmediğimiz macar pistinin katili de start-finiş düzlüğüne çıkan son virajın bu şekilde bir yay olmasıdır. değil DRS, jet motoru tak istersen. bu virajlarda arkadakinin mecburen bıraktığı mesafeyi kapatabilmek için düzlükler yetmiyor.

    kağıt üzerinde (4.virajı saymazsak) rekabet vaad eden bir pist olarak gözüküyor bana. ve inşallah, pistlerin incisi suzuka’nın saat değişikliğine gidilmemesi sonucu içine edilmesinin ardından güzel bir yarış izleyebiliriz..

  6. Yusuf Hitay avatarı

    valencia’ya benzetmiştim ben de, düzlükleri bile birbirini andırıyor. düzlük sonunda dar ve 90 derecelik virajlar var. tabii önce bir kanlı canlı görmek lazım ama pist tasarımını ilk gördüğüm günden beri umutsuzum. gerçekten kötü bir tasarıma sahip.

  7. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Tilki yine yapmış yapacagını .

  8. Hockenheim pistini katleden adam bu herif tfosi arkadaşımıza katılıyorum bu heriften başka mühendis yokmu hakikaten bıktım bunun tasarladığı pistlerden .

  9. bahreyne benzettim bende. oradaki gibi bir yarış izlermiyiz acaba ?

  10. Hermann Tilke Ali Ağaoğlu gibi sanırım. Artık büyük ustaya ne yediriyorsa tüm pistleri o kapıyor. Hepsi birbirinin kopyası. Malezya’yı nasıl yaptığına şaşırıyorum. Kesin çaylaklıktan dolayı güzel yapmıştır 🙂

  11. Bir Spa’ya bakıyorum birde şu piste!? bakıyorum. Dilim varmiyor buna pist demeye.

  12. Takeshi (spä2000) avatarı
    Takeshi (spä2000)

    McNussen in Türkiye GP sinde yarışmasını isterdim.
    8. virajda kendini gerçek bir pilot gibi hissederdi.

  13. Haklı olduğu kesin.Bu Hermann Tilke denen adamın F1de büyük gücü var galiba.Her tasarımı bu adama yaptırıyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir