Massa: “Alonso Mercedes’e Geçmek İstiyor Ancak Şansı Yok”

yazar:

kategori:

Fernando Alonso’nun eski takım arkadaşı Felipe Massa, İspanyol sürücünün gelecek sene Mercedes’e geçmek için uğraştığını ancak bunun pek mümkün görünmediğini söyledi.

Red Bull’dan ayrılan Sebastian Vettel’in gelecek sene Fernando Alonso’nun yerine Ferrari’de yarışması bekleniyor. Alonso’nun adı ciddi bir şekilde McLaren ile anılsa da henüz net bir şey yok.

BBC’ye konuşan Massa “Fernando’nun istediği şey kesinlikle Mercedes’e gitmek. Oraya gitmek için her şeyi yapacak ancak bana göre Mercedes’te değişiklik olmayacak.”

“Bu yüzden onun için tek yer McLaren görünüyor.”

“Ancak dürüst olmak gerekirse McLaren şu anda en iyi durumunda değil ve bu araçlar çok karmaşık. Bu yüzden Honda’nın gelip bir anda en iyi motora sahip olmasını beklemiyorum.”

“Onlar için kolay olmayacak ve Fernando’nun da nasıl olacağına dair bir fikrinin olduğunu sanmıyorum.”

“O şampiyonluk kazanma ihtimalini düşünüyor.” dedi.

Massa ayrıca Alonso’nun Mercedes’e geçme ihtimali için bir sene ara vermemesi gerektiğini düşünüyor.

Massa “Bu kendisi ve Formula 1 için kötü olur. O üst düzey bir sürücü. Çok ünlü ve F1 için çok önemli.” dedi.


Yorumlar

“Massa: “Alonso Mercedes’e Geçmek İstiyor Ancak Şansı Yok”” için 24 yanıt

  1. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    O kendi istediği takımı seçsin, biz Ferrari olarak yolumuza bakalım.

  2. valla Alonso gideceği takımda tek sene geçirmek istiyorsa hiç alınmaması daha mantıklıdır. 2008’de bile Renault takımı tek senelik anlaşmayı kabul etmemişti. Hep aynı şeyler olmamalı. Hamilton da ne olursa olsun Mercedes’ten ayrılırsa salaklığın en büyüğünü yapmış olur. O kumarı bir kere oynadı ve tuttu. Elinde gridin en iyi aracı varken böyle bir salaklık yapılmaz.. yapılmamalı.

    Alonso ise yaptığı planın içerisinde biraz boğuldu gibi. Ferrari’ye yaptığı blöf mü diyelim ne dersek diyelim hamle yemedi. Ferrari’yi garanti olarak görüp diğer görüşmelere öyle çıktıysa Ferrari al sana blöfü deyip Vettel’le anlaşmış olabilir. Geçen çıkan haberler doğruysa, Ferrari tazminat istemeden direk Alonso’ya ayrılma izni vermişse bu anlama gelir.

    Mercedes ihtimali 3. araç olmayacaksa yok gibi görünüyor. En azından mevcut mercedes pilotlarından birisi salaklık yapmazsa…

    1. Mercedes 2015’den sonra Hamilton’un sözleşmesini yenilemeyeceğini söylemiş. Olası bir Rosberg şampiyonluğunda Hamilton bu yıl sonunda ayrılacaktır. Yüzsüz gibi devam etmek Hamilton’a yakışmaz.

      1. alonsoyamı yakışır mercedes koltuğu için nerdeyse totonun ayaklarını öpeceksiniz hamilton kalsın alonso otursun … başka bide şu var kalkmışa oturulmaz

  3. anlaşılmadı galiba . daha açık yazayım bari. illaki bu habere yazdım diye buralarda aramayın sallayanları. birde kimicilerin hepsine değil sözümüz. üzerine alınmak isteyenler alınabilir bizce bir sakıncası yok 🙂

  4. Onur Gentas avatarı

    Zamanında Lewis Mercedes’e geçtiğinde bir çok formula 1 fanı nasılda dalga geçmişlerdi. Risk aldı ve şuan meyvesini yiyor. Bundan doğalı da olamaz zaten. 3 haftadır eğer ki sorun yaşamazsa nasıl bir pilot olduğunu fazlasıyla gösterdi Lewis. Şuan Mercedes’in yapacağı en büyük delilik Lewis ile yolları ayırması olur. Hem genç hem de griddeki en iyi pilotlardan biri. Eğer ki uzun soluklu bir başarı istiyorlarsa Lewisi takımda tutmaları gerekir.

  5. adam tekil konuşur bencilliği , ben merkezciliği kalmaz , çoğul konuşur ukalalığı kalmaz. ne yapmasını istiyorsunuz bilmiyorum ki.

  6. bu kimicilere hayal dünyasında mutluluklar diliyorum başkada bir şey demiyorum.

    iddia ediyorum şuanki mclarende alonso olsaydı ve şuanki ferreideki kimiyi yine ezecekti. varsa aksini iddia eden hodri meydan.

    yani demeye çalıştığım şu. sponsor falan filan bunları geçeceksiniz.adam işin hakkını veriyor.zamanında yenildiği dediğiniz hamilton bile şuanki mercedese geçene kadar alonsonun ferrarili dönemlerinde çoğu zaman araçların eşit olduğu hatta mclarenin güçlü olduğu zamanlarda bile alonsonun gerisinde kalmıştır.

    sizde kalkmış kiminin alansoyu yeneceğinden falan bahsetmişsiniz. kiminin alonsodan en az 1 saniye hızlı aracı yoksa bunun olmayacağını tüm griddekiler biliyor merak etmeyin.

    1. Dün, demirbaş yorumcunuz 2008 yılında Hamilton’un puanlarının kırpılmasından bahsediyordu… 😀

      1. Pardon 2007 =)

    2. Yorumunu okudum, sonra asagida ki tum yorumlari okudum ama bahsettigin gibi Alonso`ya sallayan bir Kimi taraftari goremedim? Hayal derken?

      Madem yeri geldi bir not: Alonso`nun Spa sonrasi demecini okudunmu? “Kimi`nin yarisini optimize etmeye calistik” dedi, is nerelere gelmis gorebiliyormusun?

      Bu durumda bende sana tatli ruyalar diyorum..

    3. Hamilton daha çaylak sezonunda Alonso’yu yenmiştir,doğrudur.Alonso ve Rosberg araç nasıl olursa olsun istikrarlı ve motive şekilde sürüş yapan pilotlardır.

      Özellikle Raikonen ve Hamilton ise istikrar ve motivasyon için şampiyonluk mücadelesi verebilecek bir araca ihtiyaç duyuyorlar. Aksi bir durumda sezonu daha kafadan noktalıyıp motivasyonlarını kaybediyorlar.
      Bu sezon başı Alonso mu Raikonen mi denirken hep şunu söyledim. Şampiyon olabilecek bir araç olursa Raikonen,arkalarda mücadele edecek bir araç olursa ise Alonso galip gelir dedim ki artık Alonso’nun
      bile bu kötü araçlara dayanacak sabrı ve zamanı kalmamış.Alonso belki en komple pilot ancak saf hız
      olarak Hamilton ve Rai istedikleri gibi bir aracı bulduklarında boyut atlıyorlar..Rai’ye biraz fazla giydirmişsiniz.
      Şampiyon olmadıktan sonra Rai için takım arkadaşını geçmenin dünya şampiyonasında 3.-5. olmanın bir
      önemi olduğunu sanmıyorum. Bu doğru bir tutum mu tartışılır, ama adam böyle:)

      1. yorumculuğundan dolayı tebrik edeyim öncelikle. senin gibi arkadaşlarla yazışmaktan zevk alırım 😀

        olay aynen yukarıda yazdığın gibi. fakat işin içine bazı kimiciler tarafından santander gibi saçma sapan bahaneler dahil edilirse buna karşı çıkarım. az önce bir arkadaş demişki işte alonso spada kiminin stratejisine el atmış. yahu bu kadar kindar, bu kadar ön yargılı olmaya gerek varmı. yani şu cümleyi bile olumlu tarafında anlayabilecek kadar anlayış yok.haliyle bizde istemeye istemeye rai yede sallıyoruz.

        1. Pilot seçimlerinde sponsorların gücü yadsınamaz ancak sponsorlar üstünden de
          çok fazla teori üretmeye gerek yok.Gerçi F1 adına heyecan duyularak konuşulacak
          bir şey yok, pilot transferleri,takım içi çekişmeleri de olmasa ne olacak bilmiyorum:)

          Bir pilotu överken diğerini yerin dibine sokan üyeler var ama bu hep böyleydi bundan
          sonrada böyle olacak, tartışarak bir yere varılmıyor,durumu bu şekilde kabullenmek gerek.

    4. iyide bura da alonsa ya sallayan ne bir kimi fanı nede bir başka fan gözükmüyor.sendeki amaca nedir acaba ??

  7. Gelirken yarim saniye getirirse olur.

  8. valla vettel redbull’u bırakmaz dedik ama malum bu yüzden surprizlere açık olmak lazım ayrıca ham-ros ikilisi mercedes’i yapratıyo bence uzun vadeli bir kombinasyon olması zor,ben lewis’in hep mclaren’e açık olduğunu düşünüyorum,yani her an herşey olabilir,bir bakmışız alo mercedes’te lewis mclarende,yinede benim fikrim alo için en iyisi mclaren-honda’dır,yeni sezonda mercedes’in bu kadar avantajlı olacağını sanmıyorum….

  9. Alonso’nun Mercedes için zorlaması gayet normal, artık vakit kaybetmeden şampiyon olmak istiyor.
    Şimdilik McLaren seçeneği sanırım cepte, yalnız Mercedes koltuğu kovalarken çok vakit kaybederse
    pirince giderken bulgurdan olma olayı başına gelebilir. Hamilton ile beraber Mercedes’te yarışmasını
    çok isterdim…Ancak üç araç olmadığı sürece maalesef mümkün değil.Eğer Rosberg şampiyon olursa
    Hamilton, McLaren’e gidebilir ve Alonso ancak bu şekilde Mercedes’e geçebilir..

  10. Hamilton şampiyon olamazsa kesinlikle Mercedes’te kalmaz. Bu nedenle herşey son yarışlara bağlı.
    Alonso içinde aslında en doğrusu Mercedes tir. Diğer takımlar seneye tam bir süpriz . aklı başında işini bilen tek takım malesef Mercedes görünüyor. Kısa vadede büyük bir süpriz olmazsa , Redbull gibi 3-4 sene şampiyonluğa ambargo koyacaklar gibi görünüyor.

  11. Alonso böle giderse boşta kalacan at şu mclaren e imzayı da taraftarlarını ve kendini rahatlat. Ah RBR ah bir açıklamayla dagittiniz ortalığı 🙂

  12. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Mercedes’e gelse bile tek adam olmak isteyecegi için yanında Alman bir pilot varken işi zor olur.

    Onun şuanda McLaren’den başka iyi yer yok.Ama orada da Ferrari’de ki yaptıkları gibi kendi istediği gibi at koşturamaz.

    Kim ne derse desin Ferrari ile Alonso birbirini tamamlıyordu.

    1. “Tek adam” politikasını takım destekler evet, ancak Alonso’nun zaten tek adam olmasını sağlayan takıma müthiş paralar akıtan İspanyol Santander’di. Yani Mercedes veya başka bir takım Santander’in teklifini cazip görürse Alonso istediği takımda “tek adam” olabilir.

      Denilebilir ki ulan bu Alonso Santander’in sahibi mi? Elbette değil. Zaten Emilio Botin’in kişisel bir merakı sonucunda bu firma bu işlere girmiştir diye düşünüyorum ben, artık öyle fanatik bir durumun o derecede devam edeceğini de sanmıyorum. Kısacası İspanyol bir firma x takıma astronomik rakamlarla sponsor olmadığı sürece ve Botin gibi milliyetçi bir görüşle İspanyol pilotun başarısını (önceliğini) istemediği sürece Alonso’nun son 4 yıl Ferrari’deki konumuna benzer bir konumda yarışma ihtimali çok zor. Hiçbir takım Alonso’nun ki gibi böyle bir tutum takınan pilotla uğraşmak istemez. Aracı iyi yaparım, ortalama bir pilotla da işin içinden çıkarım, taraftarların gözünde kendimi itici hale sokmam diye düşünür.

      Düşünsene, Hamilton bu sene şampiyon oluyor, önümüzdeki sene Mayıs aylarında Santander-Mercedes birlikteliği açıklanıyor ve bu süreçte Hamilton’un takımdan gönderilmesi konuşulmaya başlanıyor, performansı sürünmeye başlıyor, teknik departmandan önemli bir isim ayrılıyor ve 2015 sezon sonunda Alonso açıklanıyor Hamilton da apar topar gönderiliyor. Ne düşünürsün? Evet, 2008 yılının kopyası…

  13. Lotus da takıla bilir bir yıl diye düşünüyorum ama umarım McLaren Honda anlaşması olur. Şöyle bir durum daha var Lewis şampiyonluğu kaybederse takımda durmaz o zaman Alonso’ya bir fırsat doğabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir