Alonso, Kapalı Kokpitin Yeniden Düşünülmesini İstiyor

yazar:

kategori:

Çifte dünya şampiyonu Fernando Alonso, Jules Bianchi’nin Japonya’da geçirdiği ciddi kazanın ardından Formula 1 dünyasının kapalı kokpit fikrini tekrar düşünmesini istiyor.

Japonya’da yarışın sonuna doğru ilerlerken Bianchi 7. virajda aracının kontrolünü kaybederek dışarı çıktı ve kendisinden kısa süre önce aynı yerde pist dışına çıkan Adrian Sutil’in aracını kurtaran kurtarma aracına çok sert bir şekilde vurdu. Bianchi’yi çok ciddi bir şekilde yaralayan bu kazanın ardından kapalı kokpit fikri yeniden gündeme geldi.

Alonso “O fikri kontrol edip test etme fikrine katılıyorum. 2014’tedeyiz. Gerekli teknolojilere sahibiz. Uçaklarımız var ve başarılı bir şekilde uygulanan bir çok örnek var. Bu yüzden niçin biz de düşünmüyoruz?”

“Son yıllarda motor sporlarındaki en büyük kazalar hep kafa yaralanmalarıyla sonuçlandı. Bu yüzden belki güvenlik konusunda bu alanda iyi olmadığımızı söyleyebiliriz.”

“2012’de Spa’da benim yaşadığım olayda, araç kafama 10 cm daha yakın olsaydı orada ölmüş olabilirdim.”

“Teknoloji varsa ve bu mümkünse kesinlikle kapalı kokpit fikrine karşı değilim.” dedi.

2009 Macaristan GP sıralamalarında kafasına gelen yay nedeniyle ölümden dönen Massa da benzer düşüncelere sahip.

Massa “Tamamen Fernando’ya katılıyorum. Bu konu üstünde çalışmak ilginç olur.”

“Benim kazada böyle bir şey olsaydı kesinlikle harika olurdu. Jules konusunda ise bilmiyorum.” dedi.

Sebastian Vettel “Bu konuda karışık hislere sahibim. F1 araçları en başından beri açık tekerlekli oldular ve açık kokpit çok özel kılan şeylerden birisi.”

“Diğer taraftan Fernando’nun da dediği gibi gelecekte kapalı kokpitlere bakmak için bir çok sebep var.” dedi.

Jenson Button “Kapalı kokpitlere geçilirse güvenlik açısından açık bir şekilde olumlu yönler var.”

“Ancak bu F1. En başından beri açık kokpitli oldu bu yüzden spor için çok büyük değişiklik olur.” dedi.


Yorumlar

“Alonso, Kapalı Kokpitin Yeniden Düşünülmesini İstiyor” için 3 yanıt

  1. F1 (ve diğer seriler) açık teker ve açık kokpit bağnazlığından kurtuldukları an çok keyifli yarışlar ve müthiş yağmur performansları izleyebiliriz. Hatta çamurluklar kokpitten daha önemli bile denebilir. Caterham 7 gibi olmasına gerek yok, arkada suyu kenara atacak küçük bir parça yağmur lastiklerinde şart olsun yeter.

  2. Şu araçları GT5’de ki Red Bull X2010 – X2011 gibi yapsınlarda rahat etsinler:)

  3. Bu konuda çok aceleci davranmamak gerekiyor. Serhan Acar da yazısında bu konuyu güzelce açıklamış. Kapalı kokpit sadece Massa’nın Macaristan 2009’da yaşadığı gibi kazaları önleyebilir. Hele Bianchi’nin kazasında hiçbir faydası olmaz. Aracın karbon fiber takla barı bile yok olup gitmişken kapalı kokpit sadece pilota saplanacak yeni parçalar üretir o kadar. Özellikle de aracın takla attığı durumlarda tam anlamıyla hapishane olacaktır. Yangın durumu olursa, bu sefer de kapalı kokpit içinde yangından ölen bir pilot için ağıtlar yakarız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir