Resmi: Lotus 2015’te Mercedes Motoru Kullanacak!

Lotus Formula 1 takımı, 2015 Formula 1 sezonundan itibaren Mercedes’in turbo motorunu kullanacağını duyurdu.

Uzun zamandan beri Lotus’un Mercedes ile gelecek sene için anlaşma sağlandığı biliniyordu ancak bir türlü resmi açıklama gelmedi. Sonunda Renault ile ayrılık konusunda detaylar halledildi ve Lotus gelecek sene Mercedes motoruna geçeceğini doğruladı.

Lotus’un ayrılmasıyla birlikte Renault gelecek sene büyük ölçüde Red Bull takımına odaklanacak.

Turbo V6’lara istediği gibi başlangıç yapamayan Renault, Red Bull’un artık fabrika takımı gibi olacağını ve büyük ölçüde Red Bull’a odaklanacağını duyurmuştu.

Lotus, Mercedes üreticileri arasında ayrılan McLaren’in yerine katılmış olacak.

Bu anlaşma kapsamında Lotus, yakıt partneri Total ile de yollarını ayırdı. Lotus gelecek seneden itibaren Petronas yakıtı kullanacak.

Motoru Mercedes’ten alan Lotus, kendi vites kutusunu üretmeye devam edecek.


Yorumlar

“Resmi: Lotus 2015’te Mercedes Motoru Kullanacak!” için 18 yanıt

  1. Her iki taraf içinde hayırlı olsun diyorum misyonu şampiyonluk kazanmak olmayan takım için iyi bir anlaşma. Berbat 2011 sezonundan sonra Kimi Raikkonen ile anlaşarak McLaren ile simülasyon geliştirerek rüzgar tünelini %60 ölçeğe çıkartarak Renault’un şampiyon takımına kan katarak harika bir iki sezon geçirdik.

    Peki bu yıl ne oldu ? 2013 sezonunun sonlarına doğru başlayan mali kriz ve çöküş basın medyasına haykıran paramı alamıyorum diyen çalışanlar batan geminin malları gibi Mercedes-Red Bull Renault-Ferrari-McLaren gibi devlerin takımın beyin elemanlarını paylaşması 2014 projeye geç başlanması ilk testlerde arabanın ortada olmaması ve ortada olduğunda ise 9 aylık doğan bir bebeğin sağlığı ile 7.5 aylık doğan bebeğin sağlığının aynı olmaması durumu Renault’un kış testlerinde sorun yaşaması ise tuzu biberi oldu bütün bunların.

    Enstone benim için her zaman özeldir ve öylede olacaktır Mercedes motoru ile umarım iyi başarılar elde edebilirler şampiyonada.

    Anlaşmanın bu kadar geç açıklanması Renault ile olan 2016 sezonu sonuna kadar olan anlaşmaları anlaşılan Renault bu seneki motor parasını kurtarıp anlaşması feshetmiş.

    Suçun büyüğü Renault’ta ne yapacaksın sen kardeşim 4 şasiye göre farklı motor entegre etmeyi yap bir tane fabrika takımına diğerleri uydursun şasiye bunu da Marko amcanın sayesinde 2015 ve sonraki yıllar için yapacağız.

  2. Turbo motorlar Lotus’un da başını yaktı sıradaki hangi takım bakalım?

  3. Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules# avatarı
    Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules#

    Iyı bır haber lotus ıcın..Turbo motordan ıyı anlayan mercedesten alacakta sampıyonluk sansı olmaz….gercı bu sene kı renault un redbull harıcı takımları pek onemsememesınden sonra duzenlı puan bıle cok ıyı olur…

  4. lotus ‘un güçlü bir motoru olması önemli farklı şeyler denemeye devam ederlerse süpriz sonuçlar da görebiliriz. Mercedes içn iyi bir anlaşma yoksa sondaki takımlara motor vermek sadece imaj zedelemeye yarar

  5. Aslında bu iyi haber Renault Red Bull’a yoğunlaşacak Honda Mclare’a Lotus’ta düzenli puan alsa onlar için yeterli şimdilik tıpkı bu sene Williams’ın yaptığı gibi sanırım tek eksik Ford ve Haas

    Jules’dan haber yok mu bugün merak içindeyiz

  6. Lotus’un Mercedes motoru kullanacak olmasi şampiyonluk iddiasını ortadan kaldırıyor. Gerçi seneye düzenli olarak puan alsalar bile Lotus şampiyon olmuş gibi sevinir herhalde. 🙂

    Bu arada Grosjean’a ne olacak?

  7. Vay be. Renault F1 Takımı artık Renault motoru kullanmayacak. İyi değil.

    1. Lotus’un renault’un devamı gibi olmasından dolayı böyle diyorsun ama Lotus’un artık Renault’la hiçbir alakası yok. Tıpkı Mclaren’in Mercedes’le alakası olmadığı gibi. Motorunu kullansa dahi.

  8. Lotus, formula 1 de sevdiğim takımlardan umarım yeni motorla beraber daha iyi bir araç üretirler.

  9. Haberi görünce “bu resmileşmemiş miydi zaten?” dedim içimden. Sonra şu haberi buldum:
    http://www.trf1.net/formula1_haberler/63100-resmi-lotus-2015te-mercedes-motoruna-geciyor.html

  10. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Renault,Williams dan sonra Lotusu da kaybetti.Seneye gridde Caterham,Toro Rosso,Red Bull kalıyor.Ferrari ve Renault 3,Mercedes 4 ve Honda 1 takıma sahip olacak.2016 da ise Ferrari yeni bir partner daha kazanacak ve 4 takıma motor tedarik etmiş olacak.Tabi Renault hem pahalı hem isteneni veremedi.Ferrari de gelişim izni çıkmazsa aslında kaç kişide motor olduğu pek önemli olmayacak.Performans alamadıktan sonra…

  11. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Total gidecekse Gro ne olacak ?

    1. Ben de onu diyecektim. Grosjean gidici gibi ama nereye gidecek ki? Renault motorlu takım kalmadı 🙂

      1. Lewis-Hamilton avatarı
        Lewis-Hamilton

        Gerçekten Gro. kalitesini son zamanlarda belli etmeye başlamıştı ama araç kötü oldu.

        Şimdi de seneye takımsız kalacak gibi. 🙁

        1. Lotus’un Grosjean’ı değerlendirmesi lazım.

          Maldonado ile olacak iş değil.

          1. Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules# avatarı
            Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules#

            Maldonado yerıne vergne ıyı gıderdı lotusta 🙂

            1. Bu konuya iyi değinmişsiniz. Fransız total giderse, fransız grosjeanda gider. Zaten gitmemesi için ekstra birşey yapamadı. Puan alamadı. Maldonado’nun sırf Pdvsa için lotusta kalması da üzücü tabii. Seneye bir diğer paralı adam olan Gutierrez telmexle beraber maldonadonun yanına geçer. Van der garde de Sutilin takım arkadaşı olur. Grosjeana yazık oldu. Artık başka seriye falan geçecek sanırım.

              1. 8 puanı var Grosjean’ın..İspanya’da 8. Monaco’da 8. oldu. Ki bence o araca bu puan çok.
                Redbull’un terfi ettirdiği Çaylak Kvyat, Lotus’tan 1 gömlek üstün Toro Rosso’yla 8 puan toplayabilmiş. 9.luk en iyi sonucu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir