Briatore, Brawn GP’ye Savaş Açtı

yazar:

kategori:

Özellikle son dönemde sinirli demeçleriyle ortaya çıkan Renault F1 patronu Flavio Briatore, 2009 sezonu için televizyon gelirlerinde Brawn GP’ye engel konulmasını diğer F1 takımlarına teklif edecek.

Honda Racing’in devamı olan takım Brawn GP, Japon üreticinin bu sezon yarışıyormuş gibi düşünelerek tahmini 30 milyon avroyu teorik olarak talep etti ve bu hareket Formula 1 Takımlar Birliği FOTA tarafından da destek gördü.

Bununla birlikte difüzör tartışmaları ve ilave masraflar sonrası takımlar şimdi taslağı değiştirmekle yüz yüzegelecek. Flavio Briatore, bu paranın Brawn GP’nin rakipleri tarafından bölüşülmesini istiyor.

Şangay’da İtalyan basına konuşan Briatore, Brawn GP’nin ödemeyi almaması için FOTA’ya resmi teklifte de bulunabileceğini söyledi.

Briatore: “Bazıları buna karşı olmasına rağmen Montezemolo, Brawn GP’ye destek konusunda FOTA’yı bir arada tuttu ve McLaren de motor vererek bunu yaptı.”

“Ama (Ross) Brawn bizim teknik yetkilimiz oldu, bütçemde olmayan parayı bana harcatmak zorunda bıraktı, şanslı bir şekilde Honda’nın parası paylaşılmadı, bunların ardından bir toplantımız olacak”

“Teklifim şöyle olacak. Brawn herkesten zengin. Çünkü takımı Honda tarafından finanse edildi, artı olarak (Honda tarafından) kendisine 130 milyon ver Kesinlikle bizden daha zengin”

“Robin Hood olmak istemiyorum ama herkesin açık olduğu bir durum ortaya çıkarsa sorun yok”

“Şu anda Brawn araçlarının a1 saniye arkasında sezonu bitiremeyecek olmamız nedeniyle bir yerden para bulma durumumla para paylaşımının tamamıyla tekrar gözden geçirilmesi taraftarıyım. Bu tutar yaklaşık olarak 30 milyon avro diye düşünüyorum”

Honda parasını Brawn GP’nin alacağı yönünde herhangi bir garanti yok. Çünkü Brawn GP, FIA tarafından tamamıyla yeni olarak onaylanmış bir takım. Eğer sadece bir isim değişikliği olsaydı rakip takımlar ödeme için talepte bulunamazdı”

Briatore ayıca Brawn GP’nin, nakliye masraflarında da hak verilmemesi için baskı yapacağını ekledi.

Briatore: “FIA ne diyor bakalım. FIA (Brawn GP’nin) yeni bir takım olduğunu söylemesinden sonra bir defa federasyonla anlaştık. Bu yeni bir takım. Honda resmi olarak F1′den ayrıldığını duyurdu ve Brawn Honda olarak anılmıyor, sadece Brawn. Bu noktada federasyonun haklı olduğunu düşünüyorum”

“Bernie bu noktayı reddetmişti çünkü Bernie parayı takımlara göndermek istiyor ve takımlar bu parayı transfer edebilir. İtirazında Brawn çok iyiyfi, bu yüzden federasyon onun haklı olduğunu söyledi.”

“FOTA ticari başkanı olarak FIA’nın ‘Brawn’ın yeni bir takım’ olduğu yönündeki tanımını takip ederek teklif vereceğim ve üç sene boyunca nakliyelerle ilgili, hiç bir şeyle ilgili herhangi bir hakkı olmayacak”

Önceki toplantılarda FOTA üyelerinin parayı Brawn’a verme konusundaki fikirleri sorulan Britore: ”O Noel’deydi. Şimdi Noe bitti ve bunu gelecek Noel tekrar görüşeceğiz”

“Yeni bir takım olmasından, bizim F1′e yeni girdiğimizde yaptığımız gibi kuralları takip ederek ilerlemeli. Bunu FOTA’ya teklif edeceğim, sonrasını göreceğiz”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir