“Aptal Sezonun Anahtarları Alonso, Hamilton ve Vettel”

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Lewis Hamilton ve Sebastian Vettel’in geleceği ile ilgili söylentiler kaldığı yerden devam ediyor.

Suzuka padoğunda Fernando Alonso’nun McLaren’e, Sebastian Vettel’in ise Ferrari’ye gideceği neredeyse kesin gibiydi.

Ancak son günlerde olayın içerisine son yılların en iyi pilotları arasında gösterilen Lewis Hamilton’da girdi ve Hamilton’ın McLaren’e döneceği iddia edildi.

Bu haber McLaren sözcüsü tarafından “Suzuka’da Ron Dennis tarafından belirtildiği gibi McLaren 2015 sezonu için herhangi bir sürücü ile sözleşme imzalamadı” denilerek yalanlandı.

Spekülasyonlarda Hamilton’ın McLaren’e dönmesi ile birlikte Mercedes koltuğunun boşalacağı ve bu koltuk için en büyük adayın Fernando Alonso olduğu ifade ediliyor.

Ancak Sochi’de konuşan Hamilton “Formula 1’de ilginç bir dönem. Sürücüler değişiklikler yapıyorlar. Üst seviyede yer alan sürücüler değişiyorlar. Bu dönemde çok fazla kurgu ve aptal hikaye çıkıyor. Bu aptal hikayeleri kim çıkarıyor ?”

“Ben her zaman burada işimi yapmak için olduğum konusunda açık oldum. Gelecek senenin sonuna kadar anlaşmam var. Gelecek sene için, sene sonunda oturup konuşacağımızı doğruladık.”

“En önemlisi yapılandır. Mercedes Formula 1’e girmeme yardımcı oldu. 13 yaşımdan beri buradayım. Oldukça rahat hissediyorum ancak bu işte neler olduğunun da farkındayım. Bu yüzden insanların bir şeylere müdahele etmeye çalıştığını biliyorum.” dedi.

Şuanda Alonso’nun ve Vettel’in geleceği belirsizliğini korurken Suzuka’da bir röportaj sırasında Felipe Massa Alonso’ya “Marussia’ya mı gidiyorsun ? Caterham ?” diyerek şaka yaptı.

Brezilyalı pilot geçtiğimiz günlerde Alonso’nun Mercedes’e geçmeye çalıştığını söylemişti.

Sochi’de konuşan Alonso ise “Herşey planına göre gidiyor. Ben rahatım ama şimdi Jules Bianchi’yi düşünüyorum” ifadelerini kullandı


Yorumlar

““Aptal Sezonun Anahtarları Alonso, Hamilton ve Vettel”” için 5 yanıt

  1. Bence alonso kariyerini bitirirken wampion olmayi duwunuyir cunki mclarrin 2-3 sene sonra guclenir gibi duruyor ama bu iyi bi karami yoksa sadece bir hatami alonsonun bunu iyi duwunmesi gerek. Ama alonso mercedes koltunun pewindeyse ki ben oyle duwunuyorum o zaman wansa ihtiyaci var. Hamiltin ve rosbergin arasinda olanlari her kes biliyor bence iwde bu olay alonso ve vettelin bir kaplan gibi wikarini puskudan izlemesini andiriyor bana ama bu puskuda kendilerini belli etmeleri hata ola bilir. Eyer wanslari varsa mercedes koltu anca alonsonun hakki olur diye duwunuyorum. Vettelse bence ferariye gidib alonsonun nasi bi aracla yariwdini bire bir yawamasi hakkaten guzel olur.

  2. alonso mercedesi ayartmaya çalışıyo aklı sıra ama karşısında domenicalli yok farkında değil ve hamiltonun dikkatini dağıtıp şampiyonadan uzaklaşmasını sağlamaya çalışıyor bu sayede hamiltonun sene sonunda ayrılması ihtimali üstünde duruyor hamiltonu kıracağını düşünüyo alışkınız bu adamın komplarına işi ustasından öğrendi nede olsa briatore ama insanların üstüne bukadar giderse bu iş her an elinde patlayabilir maximum 3 bilemedin 4 senesi var umarım ayrıldığında iyi hatırlanma üzerine yatırım yapar bu kadar iş çeviren başka pilot yoktur şu anda

  3. Anglosakson kültüründe “loser” diye bir tabir vardır. “sürekli kaybeden, kaybetmeyi alışkanlık haline getiren” diye çevirebiliriz. Alonso maalesef bu yönde hızla ilerliyor. Tamam pistin en iyi pilotlarından birisi olduğunu cümle alem biliyor ancak verdiği kararlar ve yıllardır ulaşamadığı başarı (dünya şampiyonu olamaması) onda bir alışkanlık haline dönüştü adeta. Aklı başında bir pilot (hele ki bu yaşta ve tecrübede olan bir pilot) McLaren-Honda birlikteliğinden ilk bir kaç yıl başarı gelmeyeceğini bilir ve ona göre hareket eder. Eğer yaşı genç olsa, kariyerine yatırım yapıyor derdik ama o da değil. Son 2-3 yıllı ve bunu heba etmek üzere. Yani yine hatalı karar verecek gibi görünüyor. Savaşta (pistte) kazandığı başarıyı, masa başında kaybediyor. İngilizlerin (Anglosaksonların) en büyük özelliğini alamayıp en kötü özelliğini almış gibi görünüyor. Tam bir “loser” olmak üzere.

    1. “dünya şampiyonu olamamasından” “uzun yıllardır tekrar şampiyonluğa ulaşamamasını” kast ediyorum. Saçma sapan bir yorum gelmeden açıklayayım dedim.

  4. haha massada sakacı seni her seyın hayırlısı olsun bakalım alonso

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir