Ricciardo, Son Yarışlarda Takım Emri Uygulanmasını İstiyor

yazar:

kategori:

Daniel Ricciardo, 2014 Formula 1 şampiyonluk mücadelesine devam edebilmesi için Rusya GP’den itibaren takım emri uygulanmasını bekliyor.

Sebastian Vettel artık matematiksel olarak dünya şampiyonluğunu elde etme şansına sahip değil. Ricciardo da şampiyonluk için favori değil ancak Mercedes’te yaşanabilecek olumsuz durumlar son yarışta Ricciardo’yu hala potada tutabilir.

Ricciardo “Pazar günkü yarışta Seb’in önde olursa ve ondan hızlı olursam; o bir sıradan gazla kaybetmeyecekse takım emri uygulanabilir.”

“Dürüst olmak gerekirse Horner ya da takım ile bu görüşmeyi yapmadım ancak matematiksel olarak o artık mücadelenin dışında. Benim şansım devam ediyor. Bu yüzden bir şeylerin yapılacağını düşünüyorum.”

“İlk günden beri söylediğim gibi başkasına güvenmek istemem ancak gerçekçi olmak gerekirse böyle bir durum olursa ve işe yarayacaksa takım gerekeni yapacaktır.”

“Bu zor bir durum. Gerçekten hiç takım emri yaşamadım. Bana göre yarışın başında böyle bir şey uygulayamazsınız çünkü yarış içerisinde her şey olabilir. Yarışın başında geçmesine izin verirseniz ilerleyen turlarda kaza yapabilirsiniz ya da başkası tarafından geçilebilirsiniz.”

“Bu yüzden doğal olarak yarışacağız. Belki ilk bölümün sonunda performansa bakıp sonrasında karar verilebilir.”

“Yarışın başında herkes kendisi için mücadele etmeli. Ne olacaksa sonrasında olmalı.” dedi.


Yorumlar

“Ricciardo, Son Yarışlarda Takım Emri Uygulanmasını İstiyor” için 19 yanıt

  1. şu yarışı hamilton kazansın ricciardo da yarış dışı kalsın fark 98 puana çıksın da şu çocuk sussun artık. hakkaten itici olmaya başladı. amma da takım emri heveslisiymiş.

    tamam 32 dişi çok beyaz, vettel’i de yendi ama sempatiklik de bir yere kadar 🙂

  2. İstemekte çok haklı.Son yarışa 50 puanın altında geride girse bile büyük şansı olacak.Çünkü sadece kazananın puanı 2ye katlanıyor.Diğerleri aynı puanı alıyor.Bu da 2.den 32 puan fazla alması anlamına geliyor.

    1. Çünkü sadece kazananın puanı 2ye katlanıyor.

      O öyle değil. Herkes iki katı puan alıyor. Hem pilotlarda, hem de üreticilerde.

      1. Yanlış bilgilendirilmişim o zaman.Fakat yine de son yarışı kazanmanın büyük avantaj getireceğini düşünüyorum.Mercedesler sorun yaşarsa şampiyon olabilir.Tabi o yarışa gelene kadar fark 100 puana çıkmazsa.

    2. geçende bir arkadaşta aynı hataya düşüp, mercedes’in suzuka’dan sonra şampiyon olduğunu yazmıştı. pilotlarda 50 üstü , markalarda ise 86 puan üstü olmadığı sürece, şampiyonu son yarış belirler. eşit olduğu durumlarda neye bakılıyor, zaten biliyoruz.

      1. Alonso.Diaz(Yavuz) #ForzaJules avatarı
        Alonso.Diaz(Yavuz) #ForzaJules

        Mercedes’in Suzuka’dan sonra takımlar şampiyonu olduğunu ben yazmıştım. O an son yarışta 2x puan verildiğini hesap etmemişim sanırım. Kimse de demiyor ki puanlamayı yanlış hesapladın diye 😀 .

        1. bianchi’nin kazasından dolayı hiç yazasım gelmemişti. kusura bakma 🙂

  3. Hıyara bak ya takım emri istiyormuş haddini bil koçum yiyiyorsa sen şampiyon olacaksın başkalarına bel bağlamıycaksın süreceksin arabanı şampiyona lideri olacaksın sonra istekte bulunabilirsin şampiyon belli ya hamilton ya rosberg böyle habermi olur

  4. ←Simply The Best avatarı
    ←Simply The Best

    Ricciardo, Vettelin takımdan ayrılacak olmasından dolayı takımın ona pozitif bir ayrımcılık uygulayacağını düşünüyor. Gerçek şudur ki : Gerektiğinde RBR bunu yapacaktır, ancak Ricin bunu zırt pırt söylemesi can sıkmaktan öteye gitmiyor. Benim bildiğim Vettel eğer takıma bir jest yapmak istemedikten sonra takımdan gelecek emirlere uymayacağı çok açık. Diğer taraftan Vettelin bu yarışta ceza alma olasılığı ya da pitten başlama olasılığı çok yüksekken Ricin bu açıklamaları çok yersiz gözüküyor.

  5. Şampiyonluk potasinda olsan tamam diyecem haklı ama allah aşkına antipatiklesme. Merco dışında kimsenin şansı yok. Politikalara erken başladın iyi pilotsun kalitende var vettel lide yendin bu sezon ki bunda toro rosso gibi düşük dowforce araçtan gelmenin payı büyük kendini kurarlara çabuk adapte ettin ama sadece sür politikalari sonra yaparsın

  6. ForçaFelipeMassa avatarı
    ForçaFelipeMassa

    Sempatikliğini kaybetme b’oğlum…

  7. Haklı fakat bunu her fırsatta dile getirmesine gerek yok. Oyle yapınca antipatik oluyor.

  8. söyledikleri doğru olabilir ama bunu sürekli olarak söylemek oldukça itici olmaya başladı bence,kaldı ki yaptıkları ile zaten sempatik ve sevilen bir sürücü oldu ricciardo ama susmalı artık,karşısındaki adam takımın ne olursa olsun bir numaralı pilotu.

  9. Bunları söylemesi kendisini antipatik yapıyor çünkü söylemesine gerek yok. Sen yarış, Seb’in ardına gel ondan sonra iste..Get him out of the way’de ozaman yıkılır işte buralar. Sana yol vermezlerse zaten kahraman olursun.
    Daha önce Çin’de bile ona emir uygulandı sen hızlıydın geçtin zaten bu konuşmaya gerek yokki.

  10. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Kubica gelişim durduğu için belki de şampiyonluk kaybetti.Ama Ricardo puan olarak çok geride.Takımı yok yere zorlayıp mucize aratmaya çabalarsa seneye çalışmalar gecikebilir.Bir de kaybettiğini düşünürsek ki bu çok yüksek ihtimal o kadar emek boşa gider.Anlıyorum onu da ilk kez hem de çok genç yaşta böyle bir otomobil ve yarış kazanma fırsatı buldu ama sabırlı olması lazım.Elbet kazanacağı gün gelir

  11. Kimi_Raikko_Forza avatarı
    Kimi_Raikko_Forza

    Vay be son 4 yılın şampiyonunun düştüğü durumlara bakın. Üzücü.

  12. Sempatisini kaybediyor,bu sekilde birkaç demeç daha verirse antipatik bir kisi olmaya baslayacak…

    1. Vettel’in yerini alacak sonuçta. Normaldir 🙂

  13. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Bu gencin bu açıklamalarından bıktım artık her yarış öncesinde takım emri diyor.

    Gerçekten hızlı pilot ama,insanların gözünde yanlış anlaşılmaya başlıyor.Hızına güveniyorsan pist üstüde geçersin şöylede bir durum var kesin şampiyonluk yarışındaysan arkadaşının da hiç şansı yoksa olabilir ama yinede pist üstünde geçmeye değişmem.

    Yanlış abilerini örnek alıyor galiba 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir