Raikkonen Aracının Ön Tarafından Rahatsız

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Ferrari aracının ön tarafında yaşadığı sıkıntılar nedeniyle hala kendisini rahat hissetmediğini söyledi.

Bu sene boyunca Ferrari F14 T içerisinde rahat olmadığını söyleyen Raikkonen, son bir kaç yarışta durumun daha iyi olduğunu belirtmişti. Ancak görünen o ki Raikkonen hala sorunları aşamamış.

Raikkonen “Ne yazık ki burada da sorun devam ediyor. Hala ön taraftan memnun değilim ve bu iyi bir tur atmamı engelledi.”

“Şimdi takım ile bir çözüm bulup araçtan maksimumu çıkarmalıyız.”

“Bugünkü antrenmanlarda pisti öğrendik ve pisti oldukça sevdim. Pist yeni olmasına rağmen yol tutuşu iyiydi. İlk seansta adım adım programımızı uyguladık ancak seansın sonunda son turumu tamamlayamadım.”

“Öğleden sonra lastiklere odaklandık. Her iki lastikte de maksimum performansa ulaşmak oldukça uzun zaman alıyor ve bu yumuşak lastiklerle olağan dışı bir durum.”

“Bu konuda daha net bir resim için pistin nasıl gelişeceğine bakmalıyız.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen Aracının Ön Tarafından Rahatsız” için 33 yanıt

  1. birbirimizi kırmayalım yorumları doğru ancak şu da var, olayı değerlendirmek için bir yorum yapıldığında gelen cevap buralarda gözükme gibi gerzekçe olursa, ben bu arkadaşı kırmamak için hiç uğraşmam doğrusu.

    bir de şu yorum onlaylarını ciddiye almamak lazım artık. geçen xtrabite bildiğin küfreden bir yorum okunup yayınlandı, bana gelen şu ergeni atın siteden vs tarzında bir yorum yayınlandı, gayet gerzekçe bir yorum olan yoruma gerzek bir yorum deyince görüyorum ki kaldırılmış. hakkaten gülsem mi ağlasam mı bilemedim. şimdi bunu da oku ve kaldır, kolay gelsin.

  2. Ddama sorarlarsa aracın önünden bu kez rahat mısın diye, adam da rahat değilim der. Sanki Kimi topluyo bütün basını ve günlük demeç veriyor gibi bir algı oluşmuş.

  3. Arkadaş özetlemiş zaten yorumda 10 numara. Kimi araçta rahat olsun uçar ama bakti araç iyi değil çokta sallamaz. Alonso ise kendini daha fazla adapte eder araca ne yazik ki buda bir gercek. Her zaman söyledim Alonso daki hırs adanmislik çalışma kimi de olsa belkide en iyisi olabilirdi…

  4. Ferrari DF özürlü araçlar yapıyorken üstüne üstelik bu sezon yapmış olduğu burun kısmının 20 puan daha eksik DF ürettiğide aleni olarak ortaya çıktı. Olmayan DF 20 birimdaha eksilince işler iyice çığrından çıktı.Ferrari nin araçları meşhur çekiş özürlüde olunca performans üretmek için pilotların oryantal gibi kıvırmaya mecbur kaldıkları acı bir gerçekdir.Ön taraf stabilitesinin kullanan Raikonen gibi pilotların son durumuda işte budur.Alonso gibilerden olan farkı asıl hız ortamını öne çıkarırken… maksimumları Raikonen ve Hamilton ile görme şansınız vardır. Alonso gibilerin atarabasından bile süvari hızı çıkarma şansı vardır ve bu süreklilik arzeder.Raikonen ve Hamilton gibileri ise sürekiliği olmayan fakat ultra hızlı niteliklerdir.Griddeki hangi pilotu getirseniz Ferrari gibi kullanması zor bir araçda zorlanır ki mevcut pilot kadrosunun yaşadıklarıda bundan ibarettir.

  5. kimsede sorun yok arac ayarlanmıyor… 😀

  6. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkaına yapma demişler. Bu yüzden Alonso fanı arkadaşlarımı da uyarmak isterim. Neticede bu pilotlar bu yorumları okumuyorlar, hele ki Kimi gibi bir kişilik okusada tın der. O yüzden burdaki kendi vtandaşmıza ağır laflar söylemiş oluyoruz aslında. Neticede taraftarı olduğumuz pilot bir nevi bizim kimliğimiz yansıtıyor. Kimse yapmasın birbirine. Adamlar orda yarışır bize sadece eğlenmek kalır. Ne karakteri ne karısının kızlık soyadı bizi ilgilendirmez. Ben böyle düşünüyorum, bunu da hep belirttim.

    Aracın pilota uyması çok önemli. Tabi birde pilotun kendini araca uydurma durumu var. Herkesin yeteneği bir değil. Günlük haytta bile örneğin ben hiç binmediğim model ford ve bmw araç olsun 40 yıldır kullanıyormuş gibi kullanırım, reno araç olsun ehliyetsiz acemi şöför gibi hissederim kendimi. Çok denedim bunu.

    Zamanında F.india’ dan bir anda alınıp köşeye atılan Fisicella bile Ferrari aracının çok farklı olduğunu frenlemede falan çok sert tepki verdiği için güven duymadığını söylemişti.

    Alonso farklı bir adam. Araç neyse dibini gördü her zaman. Reno->Mclaren değişiminde direk kafaya oynuyordu. Araç karakteristiği değişmiş buna ek olarak en büyük fark reno’da kullandığı Michelin lastklerin yerine BS lasitklere geçmişti. İki lastik arasında BS daha geniş yanaklı bir lastikti. Massa’nın lastikler!! diye sızlandığını hatırlar herkes. O da BS den Pirelliye geçince alışamadı.

    Sonra MC–>Reno değişimi oldu, belki araç aynıydı faat bu sefer de eski Michelin lastiklere uygun araçta BS lastikler takılıydı. Aracın gücü nispetinde yine çok iyi işler yaptı, hatta 2008 sezounun 2.yarısı en çok puan alan ppilot oldu.

    Reno–>Ferrari değişiminde ne Fisi’nin bahsettiği sert araç, ne Kimi’nin önde kayma sıkıntı, Ne Massa’nın lastik sıkıntısını çekmedi. Ferrari’ye oturduğu ilk sezon öncesi antremanlarda bile Massa’dan çok daha iyi dereceler yapıyordu ilk defa oturduğu bir araçta.

    Kısaca bu adam araç ne olursa olsun her zaman MAXIMUM u alır. Önü kaysada alır, lastiği değişsede, turbosu/torku fazla olsa da, olmasada. Bu da bunun özelliği. Sanırım bunları kimse inkar edemez.

    Diğer yandan Kimi ve Massa anacak kendilerine %100 uyum sağlayan bir araçta aracın gücü nispetinde MAX’ı alabiliyorlar. Evet Ferrari aracı Kimi’ye uygun değil ama Kimi’de o aracı kendine uydurmak için çaba gösteren bir pilot değil arkadaşlar. Bunu da lütfen kabul edin.

    Yani bildiğimiz kadarıylan adam zinde kalmak için bir spor yapmıyor, biraz da alemci, similatöre PS benzetmesi yaparak çok yüksekten ucuyor ama bence çok gerekli bişey en azından refleksler açısından. Kendi Alo’dan büyük bildiğim kadarıylan. Bunların artık diğerlerinden 2x zinde olmaları lazım onlara ayak uyduabilmeleri için hatta geçebilmeleri için. Alonso’yu takip eden varmı bilmiyorum ama adam tam bir makine, sürekli spor halinde bir adam. Koşuyor, bisiklet yapıyor, yüzüyor, gym yapıyor vs.vs. Fit kalmak için uğraşıyor sürekli. Bunlar biraz Kimi’ye de lazım bence. Spor adamı zinde tutar her zaman. Keşke bizde yapabilsek her gün.

    Kıssadan hisse arkadaşlar, Kimi evet kötü bir pilot değil, altında araç olsun eminim en hızlı turuda zevk için atar ama bence o da biraz sallamıyor bu işleri. Heee kayıyormu kayıyor işte, salla başı al maaşı modunda görüyrum ben.

    Adam belki Ferrari’den intikam bile alıyordur yahu, zamanında bana böyle yaptınız alın bakalım diye 🙂

    Uzun oldu az kusura bakmayın. Kırmayalım birbirmizi, neticede elin adamından bize ne. Ekmeğimiz mi veriyorlar. Kimi kazansa karnımız mı doyacak, veya Alonso. Neticede ertesi gün herkes kendi işine dönüyor..

    1. +1
      Güzel yorum.

    2. Tebrikler arkadaşım, güzel yorum

    3. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
      OtonomAktor #PrayForJules

      Güzel yazı olmuş, eline sağlık.

    4. Son zamanlarda okuduğum en mantıklı yorumlardan. Tebrikler.

    5. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      “Zinde kalmak için spor yapmıyor”dan sonrasını okumadım. İyi uykular.

      Yine de tavsiyem, F1 pilotlarının kardiyovasküler idmanlarını, sene içerisinde kendilerini nasıl hazır tuttuklarını bir araştır.

    6. kardeşim ellerine sağlık güzel yazmışsın ama anlayacaklarını sanmam .

    7. Spor yapmıyor kendine bakmıyor kısmı komik olmuş.Bu adama geçen sene boğa gibi boynu var denildi.

  7. Kendisini daha önceki çalıştığı takımlarda ispatlamis bir pilot Ferrari’de dahil, efsane Schumi tarafindan büyük saygı duyulan birden fazla şampiyonluğu hakettiği söylenen bir pilotu buradaki bir kac kendini bilmez tarafindan kendi hayal dünyaların da kendi pilotlarindan birkaç gömlek alçakta görmelerini gülerek takip ediyorum bu adamın büyük bir pilot olduğunu dünya kabul etmis siz etmeseniz nolur kendiniz söyleyip kendiniz inanirsiniz anca. Adamın sorununu cozemediler sezon başından beri yoksa normal şartlarda sizin pilotunuzdan 0.1 saniye geride bitirecek bir pilot değil

  8. hep bir bahane hep bir bahane bu da nedenmi şimdi

    madem araç farklı sende değiştir sürüş stilini bu araç hep böyle idi.

    sezon başından beri hep aynı senaryo rahatsızım durumları

    kimi fanlarıda aynı telden çalıyor bilmem kaç gömlek üstünmüşde vs vs

    yav he he demekten öteye varmıyor konunun özü

    görünen köy ortada işte..

  9. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    2015’te bir Ferrari pilotunun altında bu kadar saçma sapan yorum görmemek daha iyi olacak.

  10. Taraftarların gibi sende bahaneyi bırakmadın.Artık yarış hafta sonları Raikkonen haberi görsem bir şeylerden şikayetçi oluyor.Sorunları da hiç bitmiyor nedense.Alonso takımdan ayrıldı hala sorun yaşıyor ne enteresan.Burdaki zeki taraftarlarına sorsak Alonso yapıyordu ya bu sabotajları.

  11. ya buda ne zaman alonsoya yakın olsa bu gün rahattım alonsodan fark yese bu gün rahat hissetmedim . sezon bitti hala aynı terane bir bunda var.

  12. 2015’de Vettel’le birlikte aracın şurasından rahatsızız, burasından rahatsızız, stilimze uymuyor tarzı açıklamaların ardı arkası kesilmez.

  13. We’ve left you alone Rai ..

  14. Kimi nin ön taraftan memnun olmama durumu geçen sene lastiklerin yapısının değiştiği silverstone dan beri var.

    1. Aynen öyle.Lotusta çare bulamamıştı buna

  15. Ertan ASLANTAŞ avatarı
    Ertan ASLANTAŞ

    Sene başından bu yana raikkonen için Ferrari F14 T zaten fiyaskoydu ve bir türlü embesil mekanikerler rainin isteği doğrultusunda gerek şasi gerek aero üzerinde raikonenin isteğidi şeyi veremediler, geçen senin lotus e21 ni versen raikonen’e şuanda şampiyonada bile çok iyi bir noktada olabilirdi, geçen senenin lotus takım patronu şimdi ise mc’de boliler bile geçen sezon için raikonene “istediği aracı verirsek bizde takım olarak iyi bir noktaya geliriz” açıklaması zaten f1 den anlayanlar için yeterli bir kelime. Raikonene istediği aracı veremiyorsan başarıdan zaten gelmez benim asıl merak ettiğim vettel takıma gelirse acaba takım araç geliştirmede raikonenemmi yoksa vettelemi yoğunlaşacak? Bu sene zaten alonsonun aracına nekadar yoğunlaştıkları belli raikkonenin ettiği şikayetlerin esamesi yok alonsoda…

    1. Alonso sorunlarla başa çıkmada Raikonen’den daha iyi bir pilot. Yoksa Alonso’da aynı sorunları yaşıyor. Allison mu Pat Fry mı bir açıklama yapmıştı, iki sürücünün de geri verdiği dönütler aynı diye.

  16. 2. antrenmanda son virajda Rainin araç üstü kamerasında aracın önüyle boğuştuğu netti.
    Bana göre Rai bahane üretecek adam değil gerçekten sorunsuz olduğunda Singapurda nasıl turlar attığını herkes gördü.
    Redbull bu sene Vettele yapmış olduğu bütün şasileri denetti olmadı üstüne yeni bi şasi yaptılar şuan sorun yok gibi duruyor ama Ferrari den hiç açıklama görmedim sorun şurda çözmeye çalışıyoruz ya da yeni şasi getiriyoruz gibi. Böyle bir haber oldu da görmediysem düzeltin tabi.

  17. tamam limitlerde ufak sıkıntılar büyük zamanlara yol açar ama sezon başından beri zekice bir çözüm bulmamak da ayrı bir saçmalık,alonso o kadar takımla ters düştü hala yavaşlatmadılar adamı, kimiyi mi göndeririler bilmiyorum artık

  18. Yok işte olmuyorsa olmuyor, adam memnun olduğu zaman uçuşa geçiyor ama sebep ne ise bu araç Kimi’ye olmuyor.Ayar konusunda sıkıntı var ve bu sorun aşılamadı.Pistten piste değişiyor ancak iki yarıştır ne oldu anlamak mümkün değil.Sanki aracın ön bölümüne extra ağırlık konulmuş gibi.Artık nefret etmeye başladım bu durumdan ama değişmiyor.

    Mantıklı bir insan iki pilot arasında bu kim olursa olsun bu kadar farkı yetenekle açıklayamaz, sorun var ve çözülemedi.Kimi’nin ayağını kaydırmaya çalışıyorlar bence Kimi sezon sonunda bırakırsa şaşırmam..

    1. abi ama harbiden yeter artık ya, alonso gidiyor gidiyor.. daha hala ayağını kaydırmaya çalışıyorlar diyorsun. yetenekle açıklanamaz diyorsun

  19. Alonso.Diaz(Yavuz) #ForzaJules avatarı
    Alonso.Diaz(Yavuz) #ForzaJules

    Rahatsız olmadığı bir hafta sonu var mı ?

    1. Rai’yi çok severim, ama hakikaten artık bu söylemleri kabak tadı vermeye başladı.

      1. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
        OtonomAktor #PrayForJules

        aynen bende severim raiyi ama artık yeter. araç sana uymuyorsa sen biraz stilini uydurmaya çalış ki en azından çaba sarf ediyor görün. rai yerine herhangi başka orta sınıf bir pilotu da koysan aynı dereceleri yapardı rai gibi kendini ispat etmiş bir pilotun bir şampiyondan daha fazlasını görmek istiyor insan. bu sene spa performansı hariç göze batan aşırı iyi bir performansı olmadı rai nin. bir kaç iyi götürdüğü yarış daha oldu onları saymıyorum. sadece spa da göze batan bir performansa sahipti gerisi faso fiso oldu tüm sene.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir