Kubica, BMW’nin Çok Hızlı Gelişmesini İstiyor

yazar:

kategori:

Çin Grand Prix’inin sıralama turlarında 18. olan Robert Kubica, BMW Sauber’in ebedi uykudan kaçınmak istiyorsa çok hızlı bir şekilde araçta bazı geliştirmeleryapması gerektiğine inanıyor.

Sezonun ilk iki yarışında güçlü bir form sergilemesine rağmen Kubica birçok rakibi tarafından takımının geridebırakıldığına inanıyor. Autosport’un Kubica’ya gelecek haftaki Bahreyn Grand Prix’inde aracın gelişimi hakkındaki beklentisi sorulduğunda Polonyalı pilot
” Eğer zirvede olmak istiyorsak gerçekten çok büyük bir paket olması gerekiyor çünkü fark oldukça fazla.” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

” Bazı takımlar ilerleme kaydetti ve bazı zaten öndeydi, FIA’nın kararının ardından araçlarını kurallara göre ayarlıyorlar. Avustralya’daki araçla kesinlikle aynı araca sahibiz. Ön gruptakiler arasındaki fark hemen hemen aynı, Toro Rosso, Renault and McLaren arasındaki fark ise şimdi daha güçlü.”

” Eğer Bahreyn’e bir şey getiremezsek orada sıkıntı yaşayabiliriz, bununla birlikte Bahreyn’de farklar daha az olacaktır çünkü downforce’un bir önemi yok. Fren dengesi ve çekiş daha önemli fakat genel görüş değişmeyecek.”

Q1′deki en iyi turunda ufak bir hata yaptığını kabul etmesine rağmen Kubica bunun BMW Sauber’in sıralama turlarındaki hızının Çin’deki rekabetçiliğinin bir göstergesi olduğuna inanıyor.

” Bugün için bir fikir yok malesef istenilen sonucu vermedi. Aracın hızı ve sıralama turlarındaki yaklaşım biraz hayalkırıklığına neden oldu. Yine de ufak hatayı yapmasam daha ileri gidemezdim. Bu yüzden her şey ortada.”

KERS ile fazla güçlü olmadığını kabul eden Kubica cuma antremanlarından eli boş ayrılmıştı ve Polonyalı pilot griddeki diğer bazı takımların aırlık dağılımları ile karşılaştırıldığında BMW Sauber F1.09′un daha hassas olduğuna inanıyor.

” Benden daha hafif olan bazı pilotlar için bir sorun olmadı. Aracmız ağırlık dağılımına çok duyarlı gibi günüyor ve bu yalnızca aracın dengesi için değil set up için de çok önemli.”

” Geçmişte bu konuda çok fazla oynama yapıyorduk ve şimdi de durum aynı. Gelecekte ne olur bilmiyorum.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir