2014 Rusya GP Sıralamalar – Hamilton Pole Pozisyonunda!

2014 Formula 1 şampiyonasının 16. yarışı olan Rusya GP öncesinde gerçekleştirilen sıralama seansında pole pozisyonu Mercedes pilotu Lewis Hamilton’un oldu.

Ülkede gerçekleştirilecek ilk yarış öncesinde, hafta başından beri hızlı olan şampiyona lideri Hamilton 1.38.513’lük derecesi ile Rusya GP’nin ilk polünü kazanmış oldu.

Mercedes’in Alman pilotu Nico Rosberg, takım arkadaşının arkasında 2. olurken onun hemen arkasında Williams’tan Valtteri Bottas yer aldı. Bottas son hızlı turunda ilk 2 sektörde sürpriz bir şekilde en hızlı isim olmasına rağmen son virajdaki büyük hatası ile pole pozisyonu şansını kaybetti ve 3. sırada kaldı.

Hafta sonuna güçlü başlangıç yapan ancak 3. antrenman seansında geride kalan McLaren sürücüsü Jenson Button 4. sırayı kazandı. Takımın çaylak sürücüsü Kevin Magnussen 6. olurken McLaren sürücülerini Toro Rosso’nun çaylak pilotu, Rus sürücü Daniil Kvyat ayırdı.

Red Bull’un Avustralyalı sürücüsü Daniel Ricciardo sıralamaları 7. sırada tamamlarken takım arkadaşı Sebastian Vettel 2. seansta 11. sırada kalarak elendi.

Ferrari pilotları Fernando Alonso ve Kimi Raikkonen neredeyse aynı dereceyi elde ederek pole pozisyonunun 1.2 sn gerisinde 8 ve 9. oldular.

Son seansa kalan ancak pozisyon kazanamayan isim Toro Rosso’dan Jean Eric Vergne oldu.

Force India pilotları Nico Hulkenberg sıralamaları 12 ve 13. sıralarda tamamlarken onları Sauber’den Adrian Sutil ve Esteban Gutierrez takip ettiler.

Williams’ın deneyimli pilotu Felipe Massa, ilk seansta aracındaki benzin basınç sorunu nedeniyle çok yavaş kaldı ve elenmekten kurtulamadı.

 

Poz Sürücü Takım Derce Fark
1 Lewis Hamilton Mercedes 1m38.513s
2 Nico Rosberg Mercedes 1m38.713s 0.200s
3 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 1m38.920s 0.407s
4 Jenson Button McLaren/Mercedes 1m39.121s 0.608s
5 Daniil Kvyat Toro Rosso/Renault 1m39.277s 0.764s
6 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 1m39.635s 1.122s
7 Fernando Alonso Ferrari 1m39.709s 1.196s
8 Kimi Raikkonen Ferrari 1m39.771s 1.258s
9 Jean-Eric Vergne Toro Rosso/Renault 1m40.020s 1.507s
10 Sebastian Vettel Red Bull/Renault 1m40.052s
11 Kevin Magnussen McLaren/Mercedes 1m39.629s
12 Sergio Perez Force India/Mercedes 1m40.163s
13 Esteban Gutierrez Sauber/Ferrari 1m40.536s
14 Adrian Sutil Sauber/Ferrari 1m40.984s
15 Romain Grosjean Lotus/Renault 1m41.397s
16 Marcus Ericsson Caterham/Renault 1m42.648s
17 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1m40.058s
18 Felipe Massa Williams/Mercedes 1m43.064s
19 Kamui Kobayashi Caterham/Renault 1m43.166s
20 Pastor Maldonado Lotus/Renault 1m43.205s
21 Max Chilton Marussia/Ferrari 1m43.649s

Yorumlar

“2014 Rusya GP Sıralamalar – Hamilton Pole Pozisyonunda!” için 53 yanıt

  1. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    Siralamari izleyemedim ne yazik ki yorumlara göre bottasin ve gelecek sene mclaren honda takimi disinda desteklemeyi düşündüğüm genç yetenek kvyatin iyi sürüşlerini kacirdik. Yarin inş güzel bir yaris olur da bugünkü kacirisi telafi edebiliriz.

  2. Bottas’ı tebrik ediyorum süper sürdü aracı son ana kadar şansızlık işte belkide çok fazla zorlamasından ama buna her türlü değerdi denedi en azından. Mclaren bence boşuna Vettel ile Alonso ile uğraşıyor ( Hamilton’a uğraşmalarını yadırgamam çünkü o Mclaren’in evladı 🙂 ileride Ferrari’de felan yarışmasını istemem açıkcası.. ) Bottas, Riccardo, Hülkenberg gibi genç yetenekli adamlar varken bu uğraş ne için? Hem ucuzlar hem de gelecekleri var.. Magnussen’i açıkçası beğenmedim eğer tek sürücü ayrılacaksa bu Button yerine o olmalı..

  3. http://imagizer.imageshack.us/a/img540/7161/BluE2w.png

    Yorumumu tekrarlayım.Bu da Ricciardo-Vettel karşılaştırması.Vettel çok sorun yaşadı bazı arkadaşlara göre.Onlar bakarlarsa ne kadar sorun yaşadıklarını görürler.Vettel açık şekilde ezilmiştir.Diğer yarışlarda bahane de üretemezler.

  4. Aşağıda arkadaş paylaşmış.Bende benzerini Vettel-Ricciardo için paylaşıyım da bahaneleri kalmasın.Linki de burda güya Vettel çok sorun yaşamış ya.

    http://imagizer.imageshack.us/a/img540/7161/BluE2w.png

  5. Mercedes cok fazla avantaja sahip. Motor konusunda red oyu vermelerine gicik oldum ama kendilerine gore haklilar tabi, avantajlarini kaybetmek istemiyorlar..

  6. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    tam da dediğim gibi malum zat damlamış habere ve kendine has yorum stili ile sataşmayı ihmal etmemiş 😀

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      Massanın kariyeri böyle geçiyor ama işte insanın gözüne perde indiği zaman göremiyor gerçekleri.Sanırsın adam Williams da sürekli çaya sohbete gidiyor da kim kasıtlı kim kazara olduğunu belirtiyor.Vallahi bravo.Ha ama ortada bi at var o da Ferraridir.İtin izi ise malum 🙂

      1. hımmm hacı bu çok sert olmuş ama 😀

        1. Burak Karaküdük avatarı
          Burak Karaküdük

          sorma abi ya.adam kaşınıyor sonra bize de kaşımak kalıyor.hani eskisi gibi agresif dğeilim,olabildiği kadar polemikten uzak yorum yapayım diyorum ama adamın ağzı ağız değil ki leş kargası gibi mübarek.içindeki kin ve nefret sözcüklere nasıl da dökülüyor.geçiyor klavye başına sallıyor.nasıl bir ruh haline sahip ortada.aslında hata bizde buna cevap veriyoruz.adama daha 2. yaırşta takım emri verdiler,bir dünya sorun yaşadı halen konuşuyor.ferraride olsa alonso santander derlerdi.bence bir gudubetlik var ama kimde bilinmez 🙂

  7. Konu ile alakası yok ama olsun 🙂

    1. analizler doğru ama taraflı bir gözle yazılınca pek anlamı kalmamış.

      1. hem analizler doğru olup, hem taraflı gözle yazılması nasıl oluyor ?

        1. mesela sıralama sahtekarlığı gibi ,niconun çarpması , gibi anlatabildimmi bilmiyorum. o zaman nico tarafındanda şöyle diyebilirmiyiz ;

          avusturyada frenejdaki aptalca hata

          ingilterede aptalca turu bırakmak

          kanadada yarış dıı kalasıya kadar nicoyu çok yakın takip ederek frenleri soğutamamak

          yani sen oraya niconun sahtekarlığı gibi bir ifade kullanırsan karşı tarafın böyle cümleler kullanabileceğini hesap etmen gerek.

          1. Nico tarafından niye olsun Nico’nun işine geldi bu yazdıkların olsa olsa senin tarafından olur 🙂

            1. yok benim nicoyla lewisle işim olmaz .biz alonso taraftarıyız.sadece seçilen kelimelerin agresifliğine dikkat çekmek istediğim için öyle yazdım yoksa bana ne lewsiden nicodan 😀

          2. Avusturya’da yaptığı hatayı telafi edip olabilecek en iyi yerde yarışı bitirdi
            İngiltere’de yarışı kazandı kazanamasa bile 2. idi
            Kanada’da Rosberg’in şikan kesip avantaj sağlama gibi moral bozucu hareketlerine rağmen büyük baskı altına almıştı araç dayanmadı ama burada Rosberg’in aldığı 18 puan önemliydi çünkü zorlamadı aracı puanları alabilmek için tebrik etmek gerek

          3. Senin dediğin örneklere göre Avusturyadaki sıralama hatasını yazmadım çünkü kendi hatası idi. İngilterde de hamiltonun kendi hatasından kaynaklanan bi sıra kaybı oldu için onuda yazmadım. Ayrıa kanada da anı arızanın nico da olduğunu ama onun yarışı bitirdiğini zaten yazdım. Monako da ise hamilton sarı bayrak sallanan yere kadar hızlı geliyodu nicodan. Orda niconun ‘KASITLI OLARAK VEYA OLMAYARAK’ Hata yapması sarı bayrak sallanmasına yol açtı ve olası hamiltonun polüne engel oldu. Benim demek istediğim bu yönde. Yine de uyarıların için teşekkürler 🙂

  8. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    O değil Massa’nın şanssızlık yaşayıp kazanamadığı puanları toplasak kendi başına bu puanlar şampiyonada iyi yerde olurdu.

  9. bence bottasın ikinciliği kaçırması hayrına olmuş olabilir.çünkü pist yeni bir pist .azami yol tutuşu lazım olacak gibi görünüyor.onun için gridin temiz tarafından kalkacak olması bence daha değerli olacaktır.birisi massamı dedi 🙂 o hep aynıydı zaten. sadece bugün biraz şansızdı. yoksa massa shep başkalarının gerisinde kalmak zorunda.

  10. mercedes hpp denen bir zımbırtının arıza yaptığını söylemiş takım. kısmet. yazık oldu. bottas’ın performnası bugün gerçekten çok iyiydi, pistin araca çok uygun olduğu anlaşıldı. gridin 2.çizgisini williams’lar rahatça kapatabilirdi bugün. ve ferrari’nin de geride kaldığı bir haftada puan farkını fazlaca açabilirdik.

    kendi kapısının önündeki pisliği temizlemek için sapma sapan konuşmanın manası da, at izini it izine karıştırmanın da manası yok. şimdi biri gelip ağzını burnunu kırsa, bunu bir başka seferki kendi kendine düşüp de burnunun kırılması takip etse, “demek ki adamın suçu yokmuş, kusura bakmasın” mı diyeceksin?

    kvyat zaten beğendiğimiz bir pilot ama bugün hakikaten aştı aracını. red bull’un seçimi boşa gitmeyecek büyük ihtimalle. hamilton da iyice ağırlığını hissettirmeye başladı ros’a oranla.

    cadde pisti görümlü hızlı ve geçişe müsait gözüken bir pist gibi. inşallah keyifli bir yarış izleriz. ancak, hem duvarlar bulunması, hem de geçen haftaki büyük kaza nedeniyle yarın SC girmesi kuvvetle muhtemel. tek pit beklenen pistte strateji çok önemli olacak.

  11. Bottas yeşil yakarak geldi 3.sektöre kadar 0.050 gibi bişeydi sanırım ama son sektörde dışarı taşmasa bile pek şansı yoktu basın toplantısında Bottas soruları soğuk kanlı ve rahat bir şekilde cevapladı sanırım bu sadece Raikkonen’e özgü değilmiş Finlerin alayı böyle 🙂 ama F1’in geleceği emin ellerde pilot bakımından Ham Vet’in bi alt jenerasyonu Bottas Ricciardo Magnussen Bianchi 🙁

  12. Yusuf Hitay avatarı

    serhan acar da şaşırmış. son sektör derecelerine bir bakın, virajlı bölüm williams’ın hafta boyunca yumuşak karnı oldu. williams’ın ilk sırayı alma ihtimali neredeyse yoktu. belki rosberg’i geçebilirdi o da hatayla beraber hayal olarak kaldı. massa’ya yine yazık oldu, williams avusturya’ya geri dönmüş gibi.

    toro rosso 0.3 saniye daha hızlı abisinden 😀 toro rosso renault motoruna rağmen bu tip pistlerde başarılı gerçekten. düzlük hızları da mercedes dışındakilerden iyi. belki yeni burun da yaramış olabilir.

    mclaren fena gözükmüyor. ferrari ilk 5 girerse iyi iş başarırlar.

    genel olarak en ilginç sıralama turlarından biri oldu. q1’de mercedes direkt yumuşak ile çıktı, q3’te ise sadece tek lastik kullanıldı.

    1 pit yeterli olacak gibi duruyor. iki düzlüğün sonundaki virajlar da hem dar hem fren açısından riskli, bol geçiş beklemiyorum ama bakalım.

    yeni pist her zaman heyecanlı oluyor. seneye “bu ne biçim pist” ya demeye başlayabiliriz.

    1. Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules# avatarı
      Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules#

      Toro Rosso dan yarın guzel bır yarıs beklıyorum ınsallah 🙂

  13. mercedesin rosbergi gözden geçirmesi lazım her sene bu kadar rahat olamayacaklarının sinyalleri bunlar ve böyle olursa şuandaki gibi iki pilotada da ağırlık vermek onları zora sokar neden bukadar gözü kapalı milliyetçilik yapıyolar anlamak güç o zaman neden alman markalarından başka markaların reklamını alıyolar ki mercedesi hitler kullanıyodu demekki birazda huyu geçmiş neyse

    mcleran da 2-3 yarıştır bi kıpırdanma var eğer oyle değilse burdan bunların buttonun son çırpınışları olduğu sonucu çıkar ama mcleran nerdeyse mühendis ihraç eden bi takım o yüzden bence mclearen de bişeyler var umarım honda da gerekeni yapıp biraz daha ortada bi mücadele oluşur

    eğer böyle devam ederse büyük sürücülerin önemi kalmıyacak çünkü tek takım alıp başını gidiyo böyle bi trend var diğer takımlarda ihtiyaç duymuyo pahalı sürücülere alonsonun yaşadığı sıkıntının kaynağı bu bence

  14. Formula 1 in şampiyonluğa oynayacak daha fazla isime ihtiyacı var bugün Bottas bir anda heyecan kattı bizim ihtiyacımız olan rekabet, umarım seneye sonu başından belli olan bir sezon yerine daha fazla pilotun mücadele içerisinde olacağı bir sezon izleriz.

  15. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Bottas az daha alıyordu polü. Heyecan yapıp en kötü 2.likten oldu. Yarın bir sorun olmazsa Hamilton’ın rahat kazanacağını düşünüyorum. McLaren bu pistte gayet hızlı. Yarın Magnussen’in tırmanmasını bekliyorum.

  16. Hamiltonun q2 derecesi gerçekten mükemmeldi. Q3 de q2 den daha düşük bi tur atmasına rağmen polü aldı tebrik ediyorum. Yarın için bol şans.

    Bottas gerçekten çok iyi iş başardı turu bitiremesede. Ben bile panik yaptım Lewis taraftarı olarak polü alacak diye. Basın toplantısında pole bu kadar yakın olduğundan haberi olmadığını söyledi. İlk sektörde lastikleri çok zorladığı için zaten zor olan 3. sektör onun için iyice zorlaşmış. Üstüne bide son virajlarda risk alınca olan oldu. Ama yine de tebrikler ona da yarın için bol şans.

    Rosberg’e gelince Basın toplantısında vücut dili sanki ağlıyo gibiydi. Hamilton’a dövecek gibi bakıyodu. Gerçekten de çok sinirli olduğu belliydi.

  17. Pist çok yeni olduğu için uyanık sürüş stili olan pilotların müthiş avantaji vardı. Hamilton mesela 2. Sektörden sonra kerb’lerin olduğu bölümde pist limitlerini zorlayarak müthiş fark yarattı. Sonuçta bir pilotaj yeteneğidir tebrik ediyorum ama yarım ückağıt yapmış oldu. Button zaten yumuşak stilli sürüşüyle o kerblerden maksimum verimi alıyor. Skysportsta Hamiltonun attığı turları gösterirken pilotların ekseriyetle kontra verdiği bir viraj ve ondan önceki viraj var. Orada Hamilton Kerbe aracı kaydırarak sonraki virajı müthiş içten alıyor. İşte Hamilton farkını burada yaratıyor. O kadar limitte bir hareketki yarım saniye geç kalırsanız araç arkayı kopartır. Çünkü arkadan hava basıncı itme uyguluyor. Hamilton neyseki tüm haftasonu boyunca burada 2-3 kez geç kaldı ve kritik anda hata yapmadı.

    Kvyatında müthiş uyanık ve gelecek vaat eden bir pilot olduğunu burada gördük. Kvyatta aynı Hamilton gibi o bölümü müthiş avantaj yakalayarak geçti. Altında Rosbergin Mercedesi olsa Hamiltonu bugün oldukça zorlayabilir ve belki pole’ü alabilirdi. Rosbergin garantör pilot olduğu ve risk alamadığı kabak gibi ortaya çıktı. Kerbi ıcerden alırsam araç arkayı bırakır diye korktu ve Hamiltonu bırakın zorlamayı cuma ilk antrenman dışında yanına yaklaşamadı. Böyle şampiyon olunmaz açık söyleyim. Bottas çok yetenekli bir pilot ama aracı yeteneklerini gölgeliyor. Her ne kadar 3. Sektörde Hamilton kadar risk alamasa da ve aldığında hata yapsa da ilk iki sektör özellikle 2. sektör çok rekabetçiydi. Son sektörde Mercedesin downforceu fark yarattı. Son sektör olmasa Rosberg bugün ikinci olamazdı.

    Günün kahramanları Hamilton ve Kvyat. Günün deneyim abidesi ve kurt gibi uyanık pilotu Button. Günün hayal kırıklığı Rosberg. Günün neredeyse’si Bottas. Günün flaş takımı Toro Rosso. Günün bitsede gitsekçileri Alonso ve Vettel. Günün umut yoocusu Raikkonen.

      1. 😀 😀 😀 😀

  18. renault motorlu takımlar içerisinde en hızlısı, hem de şampiyona 3.sü ricciardodan da bariz hızlı olan çaylak sürücü Daniil Kvyat. Cidden şapka çıkartmak lazım. Vettel’in 2008’de Toro Rosso ile yaptıklarına benzer bir şey. Bottas’a üzüldüm açıkçası.

  19. Massa gene mi sorun yaşamış?

  20. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Bottas çok iyi geliyordu ama son 2 virajdaki hataları turu mahvetti.Pole alabilirdi son sektörde ben Hamiltona kalır dedim ama en azından Rosbergi geçip araya girebilirdi böylece şampiyonlukta ciddi bir hamle olabilirdi.Yine de tebrikler kendisine.

    Hamilton beklendiği gibi pole aldı.Durdurulması zor bir performansa imza atıyor.Hep söyledim,sorun yaşamazsa Rosbergi sürekli geçiyor.Normal bir haftasonunda diğerlerine şans vermiyor.Kendisine tebrikler ve yarın bol şans.

    McLarenler burda sezon geneline göre oldukça iyi göründü.Bunda tabi Serhan Acarın dediği gibi;yeni pistlerde,tanımada ve adapte olmada simüülatör çok mümim.McLaren simülatörüde en iyisi olarak biliniyor.Ama tek etken bu değil gibi geldi.Williamsın da rekabetçiliğine bakarsak pistte tam gaz geçilen yerler mevcut.Motoru sorgulayan bir pist gibi duruyor onca viraja rağmen.

    Ferrari ise pakedin izin verdiği imkanlarda ölçülerde en makul yerinde.Yapacak bir şey yok.Alonso ve Kimi en iyi sonucu aldılar.Gün geçtikçe Alonso-Kimi arası fark azalıyor gibi geldi bana.Ama tabi yeterli olmuyor.Yarın her ikisine de başarılar.

    Son olarak bahtsız bedevi Massaya bol şans diliyorum.Bu adamın pozitif enerjiye ve iyi günlere ihtiyacı var.Ferrari de olsa şimdi birileri komplo kuruluyor derdi ama Massa,Williams kariyerinde de aynı.O zaman atıp tutanlar şimdi bunu şanssızlık olarak nitelendirecek üzücü gerçekten.Demekki kimse bile bile onu durdurmuyormuş.Sanki şimdi Bottası geçerse diye düşünen biri olduğuna inanmıyorum Williams takımında.Yarın bol şans kendisine

    1. Sochi’nin motoru sorgulayan bir pist olduğuna ben de katılıyorum.Gerek antremanlar gerekse
      sıralamalarda bu belli oldu.Bottas çok yetenekli ve geleceği parlak bir pilot yarın umarım podyumda
      olur.Pist, Williams’a bu kadar uyarken aksi bir sonuç hem Bottas hemde Williams için üzücü olur…

  21. bottas turun başında fazla zorladığı için son sektöre arka lastikleri fazla ısınmış bir şekilde girdi, ilk sektörlerde çok zorlamasa sona iyi girerdi ancak bu sefer de o avantajı olmazdı. turu tamamlasaydı 2. olabilirdi en iyi ihtimal.

  22. Bottas’a yazık oldu gerçekten üzüldüm alacağı polü hediye etti en azından Rosberg’i geçmesini isterdim.

  23. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Hamilton’a tebrikler yapmasını gerekeni yaptı ve polü aldı.

    Bottas yine mükemmeldi,hata yapabilir daha yeni ,alışır bu durumlara 🙂

  24. Onur Gentas avatarı

    Bottas özellikle son virajlarda çok keyif verdi. Helal olsun gerçekten, hata da yapsan en azından pole için sonuna kadar zorladın. Button’da nisbeten iyi bir sıralama geçirdi. Umarım yarın yarış içinde olur. RBR’ye gene genç bir yetenek geliyor sanırım: tebrikler Kvyat.

  25. Hamilton ın pol ü sürpriz olmadı.
    Ancak her ne kadar son viraj da pol şansını kaybetsede güne heyecan katan isim Bottas dı.

  26. MyN1Fernando avatarı

    Ah ah Bottas normal bir sektör zamanı yapsan almıştın polü.En azından Ros’u geçerdin.Kyvat cidden harika iş çıkardı.Serhan Acar’ın Alonso-Kvyat esprisi de güldürdü 😀
    Hamilton bariz bir şekilde Rosberg’den daha hızlıydı.Pist yavaşlamasa en az yarım saniye fark atardı diyorum ve sahneden çekiliyorum.

  27. Ah ulan bottas , mercedesin altına s.çırtıyodun az daha

  28. Aras Tekiner #ForzaJules avatarı
    Aras Tekiner #ForzaJules

    Kvyat der susarim aga…adam kendi evinde yarismanin verdigi motivasyonla cebinden ekstra yarim saniye katti resmen. Tebrik edilecek tek pilot bence. Helal sana genc adam.

  29. bottas’ın turun başında pol derecesinden hızlı olduğunu görünce hata yapacağından neredeyse emindim.

    şimdi raikkonen’in demecini dinleyin: araç iyiydi.

    antrenmanlardaki bütün laflar boşa mı gitti şimdi? alonso’nun gerisinde kalınca araçtan mutlu değilim, yakın olunca mutluyum. ne kadar daha sürecek bu?

    1. RAİ nin ekmeğinide iyi yedin bu sitede.

      1. ekmeğime iyi yağ sürdün.

    2. aloknso araçtan memnun rai menun değil ama arada fark yok

    3. Motoru fazla zorluyosun, yakacaksin bak benden soylemesi 😀

    4. vayy, oracle olaylarına da girmişsin 😛

  30. Hamilton Q2 derecesini geliştirememesine rağmen pole poisyonunu aldı.
    Bottas çok zorladı ama olmadı.Bu pist Willams’a gerçekten çok iyi uymuş.
    Kvyat mucuzevi bir iş yaptı.Sıralmaların sonu güzel geçti….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir