Bottas: Lastikler Pole İçin Yeterli Değildi

yazar:

kategori:

Williams’tan Valtteri Bottas, sıralam turlarının üçüncü bölümünde kullandığı lastiklerle çok fazla tur attığı için pole pozisyonunu kaçırdığını söyledi.

Son zaman turunda ilk iki sektörde en hızlı zaman turuyla gelen Bottas, son virajda aracın kontrolün kaybetmiş ve pist dışına taşarak 1 saniyelik bir zaman kaybı yaşamıştı.

Valtteri Bottas son turunda en hızlı zaman turuyla geldiğinden haberi olmadığını söylüyor.

“En hızlı derece ile geldiğimden haberim yoktu. Ama kendi derecemden daha hızlı geldiğimi biliyordum”

“Son tur için şansım olduğunu biliyordum ve bunun için son sektörde kendimi çok fazla zorladım. Geride birçok lastik parçası kaldı”

Son virajda yaptığı hatanın kritik olup olmadığı sorusuna Bottas “Elbette bir hata yapmak hoş değil. Ama son virajda yaptığım hata bana maksimum bir sıraya mal oldu. Tur içerisinde yaptığım en büyük hata lastikleri turu başında zorlamaktı. Bu hata bana son sektörde zorlanmama sebep oldu”

“Bugün pole’ün mümkün olup olmadığını bilmiyorum. Mercedes’ler hafta sonu boyunca son sektörde çok hızlıydı ve birşey söylemek zor. Belki bir sıra daha yukarıda olabilirdik.”

“Herşeye rağmen iyi bir iş çıkardık ve temiz taraftayız. Bundan sonrası için bugünden ders çıkarmalıyız”

“Cuma günü genel olarak programa göre ilerliyoruz. Tur zamanlarına detaylı şekilde bakmıyoruz. Lastiklerden en iyisini almak ve aracı geliştirmek için çalışıyoruz. Cumartesi asıl hızımızı görürüz ve pazar günü ise en önemlisidir. Kendimi yarış için hazır hissediyorum”


Yorumlar

“Bottas: Lastikler Pole İçin Yeterli Değildi” için bir yanıt

  1. 3. sektöre kadar güzel turdu..Sonunda alkışlayacaktım gaza geldim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir