Raikkonen: Değişiklikler İşe Yaradı

yazar:

kategori:

Ferrari’nin Fin pilotu Kimi Raikkonen, takımın araç üzerinde yaptığı değişikliklerin aracı daha iyi bir hale getirdiğini söyledi.

Raikkonen cuma günü gerçekleştirilen antrenman turlarında takım arkadaşı Alonso’ya oranla daha yavaş gözükmüştü.

Fin pilot sıralama turlarında ise Alonso’nun gerisinde kalmasına karşın daha iyi gözüktü.

34 yaşındaki eski dünya şampiyonu, zor geçen cuma gününün ardından geliştiklerini söyledi.

“Zor bir cuma sonrası bugün işler iyi gitti. Araçta yaptığımız değişiklikler sayesinde geliştik ve iyi bir hızımız vardı. Tabi ki bitirdiğimiz noktayı sevdiğimizi iddia edemem. Ama bu hafta sonunun başlangıcı ile karşılaştırdığımızda ileriye doğru bir adım attık. Artık yarış için daha eminim”

“Aracın ön tarafı ile ilgili hala bazı problemler var. Hızlı bir tur ortaya koymak kolay değil. Bu durum özellikle son sektör için büyük bir sorun. Ama yarın oyun içerisinde olabilmek için zorlamaya devam edeceğiz”


Yorumlar

“Raikkonen: Değişiklikler İşe Yaradı” için 14 yanıt

  1. Araçlardan maksimumu aldıklarında (rai-alo) aralarında 0.2 saniyeden fazla fark olacağına inanan varsa, felaket derecede cahildir bence. Araç 1 saniye yavaşken ne desin, araç gidiyorda ben süremedim mi desin? 3 antrenmandır 1 saniye yavaştı araç. Hiç mi iyi tur atamadı bu adam?
    Kendinizi kandırmayın artık. Puan tablosu belli..Raikkonen takım arkadaşına yenildi. Alonso’da takımdan gidiyor. Eğlenmenize bakın..Daha ufku açıcı yorumlar atın rica ediyorum.

  2. kimi nin her iki kelimesinden biri öntaraf kötü diyor taki testlerden buyana.Ne hikmetse ferrari buna bir cozum bulamadı.gerci sezon da bitti gitti bulsa ne olacak bulmasa ne olcak bu saaten sonra

  3. alonsoya yakınsa sorunları hallettik,uzaksa ön taraf sorunlu ne bahane ne bahane.alonso da fazla hızlı değildi bu pistte sıradan bir hafta sonu geçirdi ondan yakınlar:)ben alonsonun 0.8 rainin 1.2 yemesini bekliyordum şahsen.

    1. Alonso’nun zorlamasına gerek var mı? Zaten bırakıyor Ferrari’yi.Aslında yarışlara çıkıp aracı pistin kenarına parketmeli.Bazılarına ders olur.

  4. Daha iyisini yapamazdı diye düşünüyorum.

  5. Bu Raikkonen ile Alonso’nun demeçleri de fix. Raikkonen, hep son yaptığı değişikliklerden memnun kalıyor ama ön taraf sorunlu diyor; Alonso da x. sıra alabileceğim en iyi sonuç diyor.

    Zorla demeç verdirtirsen olacağı bu. 😀

  6. Tebrikler Kimi’ye. Bitirebileceği max noktada bitirdi.

  7. Strong_Union avatarı

    Ben bu sıralama turlarında ilk 10 a giremez dedim Rai için gerçi kaç kere ucundan döndü ama alonsoda döndü. Antremanlarda Alonsoyla arada uçurum vardı biraz daha toparlamışlar aracı belli oldu fark o kadar yok hatta Rai 1. ve 3. sektörlerde alonsodan iyiydi.

    Ama hem Raikkonen i hem Alonsoyu tebrik etmek lazım azami süratte ilk 10 da bile değillerdi ki ilk sektör azami sürate bağlı hatta ikinci sektöründe büyük bir bölümünde azami süratin önemi vardı. Oralarda geride kalmalarına rağmen demekki 2. sektörün bir bölümünde ve 3. sektörde çok zorladılar ki ilk 10 a girmeyi başardılar. Ferrari bence utanmalı o kadar bütçe ne oluyor acaba?. Azami süratte önemli değil öyle olsa redbull 4 sene şampiyon olamazdı lotus podyumlardan çok uzak olurdu bence ferrari artık bir yol bulmalı son 5 senenin en vasat aracı 2009 dan bile kötü bu sene tam aptal sezon.

  8. Artık yarış için daha eminim. Aracın ön tarafı ile ilgili hala bazı problemler var?

    Yani tam olarak memnun olsam ……. burayı siz koyun.

  9. Alonso’ya olan farka göre konuştuğu belli oldu.

  10. Royal Hunt loading… 😀

    1. saglam geliyor hemmde 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir