“Alonso Lotus ve Williams ile İlgileniyor”

yazar:

kategori:

Formula 1’de aptal sezon kaldığı yerden devam ediyor. Bu kez Fernando Alonso’nun Williams ve Lotus ile ilgilendiği iddia edildi.

Son haftalarda Vettel’in Red Bull’dan ayrılması ile birlikte Ferrari’ye geçeceği ifade ediliyor.

Bu anlaşma ile birlikte Alonso boşta kalacak ve İspanyol pilotun Mercedes’e gitmek istediği biliniyor.

Ancak Sochi’de açıklama yapan Mercedes’ten Niki Lauda “2015 için Lewis ile bir sözleşmemiz var. Yani Alonso için yer yok. Toto ve ben Lewis ile çalışmaya devam etmek istiyoruz. Ve görüşmeler devam ediyor” diyerek İspanyol pilota kapıyı kapattı.

Alonso’nun McLaren ile görüşme halinde olduğu ancak Ron Dennis’in Alonso’nun yüksek maaş talebine karşın sadece bir yıllık anlaşmaya sıcak bakmadığı ifade edildi.

Gelecek sezon risk almak zorunda olup olmayacağı sorusunda cevap veren Alonso “Muhtemelen büyük bir risk olmayacak” dedi.

Auto Motor und Sport’a göre Alonso alternatif takımlar arıyor.

Muhabir Michael Schmidt “Lotus ve Williams’ın kapısını çalabilir” dedi.

Schimidt, Lotus’un gelecek sezon Mercedes motoruna geçmesinin Alonso’nun Enstone merkezli takıma daha sıcak bakmasını sağladığını söyledi.

Rusya’da Alonso’nun Lotus için büyük bir olasılık olup olmadığı sorusuna Romain Grosjean “Belki. Ama ben öyle olacağını düşünmüyorum” dedi.

Romain Grosjean ve Pastor Maldonado’nun PDVSA ve Total sponsorluklarından toplam 80 milyon dolar getirdiği biliniyor.

Williams daha önce 2015 yılında Massa ve Bottas ile yola devam edeceğini açıklamıştı.


Yorumlar

““Alonso Lotus ve Williams ile İlgileniyor”” için 26 yanıt

  1. Bora Vardar avatarı

    alonso şampiyonluk istiyorsa AMG dışında mercedes motoru kullanan takımlarda şampiyon olamayacağını iyi bilir.Gördük bugünde mercedes motor verdiği diğer takımların kendinden üstün olmasına asla izin vermeyecektir.Bu yüzden alo nun geleceği konusunda williams ve lotus ihtimal dışı görünüyor.

  2. Vettel’in birden ayrılışı Alonso’yu trajı komik duruma soktu.

    – Ferrari ile ayrılma kararı verildi.
    – Ama Alonso o kadar kendine güvenmiş olmalı ki, McLaren ile tam olarak anlaşmadan Ferrari’ye posta koymuş.
    – Muhtemelen Alonso, McLaren ile anlaşamazsam, Ferrari’de devam etmek cepte diye bakıyordu.
    – Fakat Ferrari ne yaptı, Vettel vurgunu. Tıpkı geçen sene Raikkonen gözdağı gibi.

    Bu da bize gösteriyor ki, kimse vazgeçilmez değil. pist üstünde her zaman hakkını verdik ama Alonso burada egosunun kurbanı olabilir. Eğer ki McLaren ile anlaşamazsa, egosu sekip ona güzel bir tokat atacak.

    Tamam günümüzün en iyi pilotusun, lakin kimse unutmasın, Ferrari bu zamana kadar çok büyük pilotun biletini rahatlıkla kesti ve hiç birini aramadı. Bu takım pilot aramaz, elbet bulacaktır.

  3. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Sochi’de açıklama yapan Mercedes’ten Niki Lauda “2015 için Lewis ile bir sözleşmemiz var. Yani Alonso için yer yok. Toto ve ben Lewis ile çalışmaya devam etmek istiyoruz. Ve görüşmeler devam ediyor” diyerek İspanyol pilota kapıyı kapattı.

    Mercedes kapısının kapalı olduğunu defalarca yazmıştık. Lauda bir kez daha ifade etmiş.

  4. alonsonun yıllık kazancı 30 milyon gibi bir rakam civarında.bu rakamı ne willimas nede lotus verebilir ona.yani bu ihtimal çok zayıf.mercedes ihtimali hamilton ın mercedes ten ayrılması ile mümkün olur ki kazanan bir takımdan hamilton neden ayrılsın ve risk alsın.rosberg ide mercedes bırakmaz takımda bir almanın olması ve alman bir pilotun alman takımıyla şampiyon olması onlar için alman olmayan bir pilotun şampiyonluğundan daha değerli olur.geriye mc laren kalıyor ciddi ihtimal olarak birde ferraride kalma ihtimali var vettelin mclaren ile anlaşmış olma ihtimaline karşılık.

    1. şayet alonso lotus ve wiliams ile ilgileniyorsa o zaman mclarenle anlaşamamış ferrariden ayrılacak ve geriye kalan takımların arasından tercih yapması gerekecek ve daha az ücret ile yarışmayı göze almış demektir.bu ihtimallerin birleşmesiyle bu olabilir.

  5. Slayer King avatarı

    O kadar kibirlendin ben en iyiyim diye.. Velevki en iyi olsan ne olur? Gittiğin takımın düzenini bozuyorsan ortalığı karıştırıyorsan ve gittiğin yerde derebeylik kurmaya çalışıyorsan KUSURA BAKMA ama istenmeyen adam ilan edilirsin, Red Bull istemedi, mercedes istemiyor, mclaren önce ister gibi yaptı baktı adam 1 yıllığına paravan kulüp olarak kullanacak onlar bile vazgeçti. Sonunda ne oldu boşta kalmamak için lotus ve williams gibi 3. sınıf külüplerin yolunu gözler oldun. Hangi pilot ferrari gibi bir kulüpten williams ve ya lotus’a geçecek kadar ileri zekalı olabilir..

    1. jules bianchi fan club avatarı
      jules bianchi fan club

      Alain Prost spora 1 yıl verdi(Vermek zorunda kaldı) fakat döndüğünde Şampiyon oldu.
      Aptalca ya da saçma gelen hamleler bazen insanlara çok şey kazandırır.
      Alonso’nun da bir bildiği var demek zaman gösterecek.Belki ileride onu şampiyon görürüz?

      Ayrıca ”3.SINIF” takım dediğin Williams’ın,Ferrari’den sonra en çok takımlar şampiyonluğu bulunan takım olduğunu ve şu an da 2014 Şampiyona sıralamasın da Williams’ın Ferrari’den üstün olduğunu hatırlatmak isterim.
      Ferrari bu sporda ne kadar iyi bir takımsa aynı şekilde Williams’da bir o kadar iyi bir takımdır.

  6. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Herkes bir şeyler karalıyorda, ben henüz ne Alonso’dan ne de Ferrariden bir açıklama duymadım. Ne Alonso’yu gönderdik, Ne Vettel’i aldık diye. Aynı şekil Vettel de Ferrari’ye gidiyorum demedi, Alonso’da şuraya gidiyorum demedi. Herkes kendine göre basıyor yorumu. Kovuldu diyen bile var. Yahu adamın altına araç verirsinde o bişey yapamaz, kovarsın anlarım. Adamın altın 5 senede ne verdiler ki kovamaya yüzleri olsun. Burda bırakıyorsa Alo bırakır..

    Sonuç, ben hala Alo Ferraride kalacak diyorum. Dikkat edin de Kimi şutlanmasın tekrar…

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Sonuç, ben hala Alo Ferraride kalacak diyorum.

      Alonso, Ferrari’de kalacak olsa o kadar söylentiye, dedikoduya karşın çıkar: ”Ferrari’de 2 yıllık daha anlaşmam var” derdi.

      Keza Ferrari’de: ”Alonso ile 2015 ve 2016 yıllarını kapsayan sözleşmemiz var. Alonso 2 yıl daha pilotumuz” açıklamasını yapardı.

      Ama ne Alonso ne de Ferrari, Alonso’nun ayrılacağını yalanlamıyor.

      Ron Dennis; Alonso ile görüşmeler ileri seviyede dedi. Ferrari’de kalacak olsa McLaren’le ya da başka bir takımla neden görüşsün?

      Alonso, Ferrari’de geleceğini göremiyor muhtemelen. Takım 3 yıllık bir planla eski formumuza geri döneceğiz dedi. Alonso 33, Vettel 27 yaşında. Vettel 3 yıl bekler ama Alonso beklerse 36 yaşında olacak. Vettel ise 30 yaşında olacak.

      Alonso’nun Mercedes koltuğunu istediğini herkes biliyor. Ama Mercedes’in sözleşmesi devam eden 2 pilotu var. Rosberg’le 3 yıl uzattılar. Hamilton ile 2 yada 3 yıl daha uzatmak için sezon sonu görüşme yapacaklar.

      Alonso yaşından dolayı en iyi kararı vermek istiyor belli ki. En iyi karar Mercedes ama orada dolu.

      Elde kalıyor McLaren. McLaren’de tek yıllık bir sözleşmeyi kabul etmiyor. Çünkü yukarıda da yazdığı gibi McLaren yüksek maaş önerdiği bir isimle 1 yıllık sözleşme imzalamaz.

      Ben ve birçok kişi, hala Alonso için en mantıklı seçeneğin McLaren olduğunu söylüyoruz.

      Ha gelir ya da gelmez. O kendi bileceği iş. Alonso’da muhtemelen en iyi kararı vermeye çalışacaktır.

  7. Alonso gibi bir sürücü kariyerini bu şekilde yönetmemeliydi. Bunlar tabi ki iddia ama sürücü değil takım sürücünün peşine düşmeli. Nasıl Mercedes Hamilton’un aklını çeldiyse, nasıl (muhtemelen) Ferrari Vettel’in aklını çeldiyse, nasıl zamanında Ferrari Schumacher’in aklını çeldiyse öyle olmalı.

    Çok iyi pilot, belki de gridin en iyisi cidden ama 4 sene boyunca Red Bull Alonso’yu almadıysa, bu 2 sene içerisinde ve gelecek sene Mercedes Alonso’yu almadıysa (bunlar dönemin en iyi takımları) Alonso bir düşünmeli. McLaren’den sonraki dönemde Renault’a dönmüştü. Aynı dönemde Red Bull çok ilgilenmiş ama Alonso burun kıvırmıştı diye hatırlıyorum. O dönemde geleceği iyi bir şekilde yorumlasa belki de şimdi +4, 5 şampiyonluğu olabilirdi.

    En iyi aracı istemekte haklı ancak en iyi aracın sahipleri de onu istemeli. Eğer ki Hamilton ciddi manada salaklık yapıp Mercedes’ten ayrılmayı düşünmüyorsa, Alonso’nun McLaren’den başka bir seçeneği görünmüyor.

  8. mclarene gitmiycekse ferrariden ayrılması gerçekten saçma olur.Aslında mantıklı iki opsiyonu vardı,birincisi ferrariyle devam etmek ikincisi mclaren:ama hala vettel açıklanmadı ferrari tarafından yapılmak isteneni anlamadım ortada farklı bir şeyler dönüyor açıkçası

  9. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    Lotusa giderse briatorenin dediği çıkmış olacak. İlk alonsonun transfer haberlerinde lotusa gitmek isteyebilir demişti briatore.

  10. nedense hep Alonso tarafından tokat manyağı yapılmış pilotların taraftarları sacma sapan yorumlarla sadece kendıne gulduruyorlar yok caterhammıs yok oymuş yok buymuş inşallah Ferrariden gidecek ve o zaman bizde Vettelın ferraride ağlamalarını zevkle dinleyyeceğiz zaten Kimi yine oyle gezınır pistte alınır parasını cekeer gider ama Alonso fırsatcı uc kagıtcı olur cok yazık ılk once kendı pılotlarınızın halıne bakın Alonso Ferrariden kovulmadı kovulamazda Alonso kendı gıdıyo cunku adam diğer takımların halını yada azmini görüyo sinir oluyo onunda mizacı boyle kac senedir Ferrari bi pole bile alamıyo Monte değilmiydi v6yı destekleyen eee ne oldu fosss şimdi kalkıp Alonsoya laf etmeyın adam krıterlerını koyuyo işinize gelırse buyrun diyo adamın tuttuğu pilot daha gecen sene lotustaydı sımdı Alonso Maldonadoyla yarısacak diyo hayret kere hayret bence Lotus ıyı bı motorla Ferraride 2013 te olduğu gibi 1 gömlek daha iyi iş cıkarır…

  11. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Vettel henüz bir takıma imza atmamışsa alınması mantıklı olur. Henüz 27 yaşında ve önünde uzun bir dönem var.

  12. Muammer UYAR avatarı

    Alonso Mclaren e gidecek. Amacı Ferrari den tazminat alarak gitmek. Eğer Mclaren e gitmek istemiyorsa Ferrari ile ipleri koparmanın ne anlamı vardı? Mercedes takımda Alman Rosberg varken Hamilton u saf dışı edip Rosberge destek verirse; takıma alsa bile Alonso ya şampiyonluk şansı tanımaz

  13. Lotus çok düşük bur ihtimal de olsa mümkün gibi duruyor.

    Ama Williams’ı istiyorsa babayı alır Alonso. 🙂

    1. Alonso’nun, Lotus’a gittiğini düşünüyorumda bir yanda Alonso diğer yanda Maldonado:)

      1. Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules# avatarı
        Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules#

        +1 😀

  14. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Emekli ol kurtul,en verimliği döneminde Vettel’i izledin,tampon izledin vs. Bisiklet takımı kurmuştun sanırım,2 tekerde şansını dene birde.

  15. Takeshi (spä2000) avatarı
    Takeshi (spä2000)

    Massa haklı o zaman.
    Caterham en gerçekçi seçenek.
    Hem orada da 1. pilot olur.
    Takım arkadaşı savaşını da kendi yönetir.
    evet en mantıklı seçenek Caterham.
    Oraya gidince de şöyle der, gördüğüm en iyi mühendisler burada.
    ve bütün Caterham ekibi aynı anda kusar.

    1. Murat Aksoy avatarı

      Mahvettin adamı. Ve beni de gülmekten. Gerçekten de hiçbirşeyin vazgeçilmez olmadığının en büyük kanıtı oluyir Alonso. Gerçekten en iyi dönemini yaşarken bu kadar arayışta olmasının tek nedeni geriye kalan vakti ile taleplerinin örtüşmemesi.

  16. Lotus gelecek yıl Mercedes ile iyi işler yapabilir gibi. Sezon başında da en iyi aero bizde, sadece motordan kaybediyoruz diyorlardı. Bakalım görelim ama Alonso için en iyi seçenek McLaren

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir