Pilotlar Yeni Sarı Bayrak Kurallarını Destekliyor

yazar:

kategori:

Formula 1 pilotları FIA’nın çift sarı bayraklarda hızlarının sınırlanmasına olumlu tepkiler verdiler.

McLaren’dan Eric Boullier yeni sistemin sarı bayraklar sallanan yerlerde belirli bir tur zamanı veya azami hızda sınırlanacaklarını ve bunun Amerika GP antrenmanlarında denenebileceğini söyledi.

“Bence FIA Austin serbest antrenmanlarında bunu test etmeyi düşünüyor. Anladığım şey bu, henüz kesin bir şey yok. Bunu denemek için bir tartışma olduğunu biliyorum ve bu iyi bir sistem, çalışabilir.”

Williams mühendisi Rob Smedley araçları sarı bayraklar altında yavaşlatan iki yolun zaten bulunduğunu söyledi.

“Çok çeşitli yollardan bunu yapabilirsiniz. Fiziksel bir pit sınırlayıcımız var ve aracı bir hıza sınırlıyor. Bunu güvenlik aracı altındaki bir süre ile de sınırlayabiliyoruz. Teknik olarak herşey mümkün.”

Fernando Alonso sistemi destekleyen pilotlar arasında.

“Bunu destekliyorum. Gerçekte bunu sürücü brifinginde söyledim. Japonya ve Singapur’da karting pistlerine gittim, bir sarı bayrak olduğunda bir tuşa basıyorlar ve motorlar kesiliyor ve herkes aynı hızda gidiyordu. F1’de de aynı sistem olabilir. Herkes aynı hızda olunca farklarını koruyabilirler, kaza olmaz ve yapacak bir şey yok. Sadece hızını sınırla. Bu iyi bir şey.”

Sebastian Vettel birşeyler yapılmasının önemli olduğunu söyledi.

“Geçtiğimiz hafta bize birşeyler yapmamız gerektiğini gösterdi ve bunu yapacak teknolojimiz var. Ancak en iyi çözümü bulmalıyız. Yapılması gereken şeylerin adil olarak yapılması gerekiyor. Herkesi mutlu edecek bir şey olmalı.”

Lewis Hamilton yarış boyunca yapılan toplantıların ilerleme kaydettiğini söyledi.

“İyiydi, sürücüler toplantısında Jean Todt’laydık ve elektrikli kartlarda bir bayrak olduğunda motorlar duruyor veya sınırlayıcılar devrede oluyor ve bu iyi. FIA bunlara doğru tepki veriyor ve en iyi çözümü bulmaya çalışıyorlar. Bayraklar altında güvenli olmalı, ancak çok az zaman kaybetmelisiniz. Eğer bir sınırlayıcı koyarlarsa bizi hata yapma olasılığından kurtarmış olurlar.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir