2014 Formula 1 Şampiyonasının Takımlar Şampiyonu Mercedes Oldu!

2014 Formula 1 şampiyonasının takımlar şampiyonu Mercedes AMG Petronas takımı oldu.

2014 Formula 1 şampiyonasında en iyi araca sahip olan ve sezon başından beri dominant pozisyonda olan Mercedes, Rusya GP’de 1-2 sonucunu almasının ardından 2014 Formula 1 Takımlar Şampiyonu oldu.

Mercedes bu başarı ile Formula 1 tarihinde ilk takımlar şampiyonluğunu kazanmış oldu.

Mercedes Rusya GP’deki sonuç ile 565 puana ulaştı ve geride kalan 3 yarışta kapatılmayacak kadar yeterli farkı açarak bu senenin takımlar şampiyonu olmuş oldu.

Bu başarı ile Mercedes, Red Bull’un son 4 senedir elinde bulundurduğu takımlar şampiyonluğu serisine de son vermiş oldu.


Yorumlar

“2014 Formula 1 Şampiyonasının Takımlar Şampiyonu Mercedes Oldu!” için 14 yanıt

  1. tebrik ederiz,merdeces bu yıl bana 2009 brawn gp’yi andırdı,ne diyelim devamı olur umarım…

  2. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Mercedes’i tebrik etmekle beraber ” artık yeter ! ” diyorum. 2-3 farklı takım ve minimum 4-5 pilotun son yarışa birbirine yakın puanlarla şampiyonluk ümidiyle girmesini istiyorum artık bayağıdır bunu göremedik.

  3. Mercedes’e ve Hamilton’a tebrikler dedikten sonra şunları söylemek isterim. Hamilton bu sene 9 yarış kazanmış, büyük bir başarı. Hamilton gerçekten çok yetenekli. Bana göre hızlı ve baskın bir araca Hamilton kadar yakışan bir pilot da yok sanki. Geçen dört yılda Vettel’in şampiyonluklarını azımsanamayacak bir kesim küçümsedi. Araç sayesinde şampiyon olduğunu söylediler. Şimdi sorum şu: Hamilton gibi yetenek ve hız abidesi bir pilot bile bu sezona kadar hangi yıl-şampiyon olduğu yıl dahil- 9 zafer kazandı veya art arda 4 yarış kazandı? Demek ki kötü araçla hiçbir pilot şampiyon olamıyor. Bu açıdan Vettel’e haksızlık yapıldı. Ayrıca Mercedes bu sezonu yakalamasaydı F1’den çekiliyordu. bu konu Mercedes genel kurulunda da tartışıldı.

  4. Mercedes Renault, BMW, Honda ve Toyota’nın gitmesinden sonra ortamı boş bularak geldi. Bunlar kalsaydı geleceklerini sanmıyorum.

    1. tamamen pravakötörce duşunce

  5. Gec bile kaldilar.Tebrikler.Mercedes sonuna kadar haketti.Lakin ben rosberg in yada hamiltonun sampiyonlugu hakkettigini dusunmuyorum.Bu sezonun sampiyonu bottas 2. Ismi ise fernando alonsodur.Orta duzey aracta en iyisini yaptilar.Ros veya ham bu soyledigim pilotlarin araclariyla olsalar puan alamazlar.

    1. Bence bu senenin açık ara en çok hakedeni Ricciardo’dur.Katılan olur ya da olmaz umrumda değil.Ama sende abartmışsın.Puan alamazlar ne demek.Tamam belki Alonso kadar puan toplayamazlardı ama yine de iyi puanlar alırdı.Hamilton olmasa dediğinde haklısın.Hamilton’da Alonso kadar yeteneklidir.Ben aralarında çok fark göremiyorum.Sadece Alonso olaylara çok daha fazla doğru yaklaşıyor.

    2. FIA’ya söyleyelim de Alonso’ya teselli ikramiyesi, kupası falan versinler.

  6. En yakışıklı araç diyorduk sene başında

    Hakkını verdi tam anlamıyla

  7. Tüm takıma kocaman tebrikler, 5 yıldır bu günü bekliyordum mükemmel bir yıl oluyor bizim için.

  8. Yusuf Hitay avatarı

    ayrıca bu performansı devam ettirebilirlerse tüm zamanların en çok puan alan takımı olabilirler(25 puanlık hesaba göre tabii).

  9. En iyi şasi,En iyi motor kombinasyonuyla şampiyonlugu hakettiler tebrikler.

  10. Mercedes taraftarlarına tebrikler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir