Button Bahreyn’de Kuru Bir Yarış Umuyor

yazar:

kategori:

Formula 1 Dünya Şampiyonası lideri Jenson Button, yağmurlu Malezya ve Çin yarışlarında aldığı sonuçlar ile puan farkını arttırmasına rağmen Bahreyn’de yarışın kuru zeminde yapılmasını istiyor.

Button “Bu hafta kum fırtınasının olmadığı kuru ve güzel bir hafta sonu umuyorum. Çok sıcak olacağı tahmin ediliyor ve elimizde olan paketten en iyi sonucu almalıyız.”

“Bazı takımların yeni parçaları olacak ve bunların onları nasıl etkileyeceğini bilmiyorum, bu yüzden hâlâ önde olduğumuzu umuyoruz.”

“Araçtan maksimumu çıkarmak istiyoruz ve eğer bunu başarabilirsek iyi bir hafta sonu geçirebiliriz.” dedi.

Button yarışta önde olabileceklerini ancak diğer takımların gelişmesinin ardından artık küçük bir hata bile yapamayacaklarını söyledi.

Button “Aracımız kuru zeminde tüm sezon iyi iş çıkardı ancak yağmurda o kadar iyi değildi bu yüzden diğerlerinin gelişimlerini görmeliyiz.”

“Bizim burada yeni parçamız olmayacak ve bundan maksimumu çıkarmalıyız. Çin’de yağmurda bunu başaramadık ve kuru zeminde bazı yerlerde eksiğiz. Ancak eğer her şey iyi geçerse iyi bir hafta sonu geçirebiliriz.”

“Çin’de lastikleri ısıtmada zorlandık. Burada hava sıcak olacak ve çalışma aralığının da üstüne çıkabilir ancak eğer kontrol altında tutabilirsek bir sorun yaşamayız.”

“Burası için getirilen lastikler pist için iyi, yumuşak ve sert lastikler geldi ve bu lastikleri çalıştırmada ya da bozulma gibi konuda büyük sorun yaşamıyoruz.” dedi.

Button Red Bull ve Toyota’ların kendilerinin en yakın rakibi olacağını düşünüyor.

Button “Onlar(Red Bull) Çin’de hızlıydılar ve yağmurda inanılmaz hızlıydılar. Kuruda bilmiyorum. Sıralamalarda yakıtlar eşitlendiğinde Rubens polede olabilirdi ve ben 2. olabilirdim ve Red Bull’lar 4 ve 5. sırada yer alabilirlerdi.”

1Q2′de bizden 0.3 sn hızlıydılar ancak Q3′de daha yakındık ve Jarno Trulli ve Red Bull’lardan biraz öndeydik. Bu yüzden Red Bull ve Toyota”ların yakın olabileceğini söyleyebiliriz ancak hangi pilotların olacağını görmek için beklemeliyiz.”

“Bunlar bize yakın takımlar olacaklar ve Flavio Briatore Renault’un da bize yakın olacağını söyledi.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir