Alonso: “2015 Planlarımı Açıkladığımda Her Şey Net Görünecek”

Fernando Alonso, 2015 Formula 1 sezonu için planlarını yakın gelecekte açıkladığında her şeyin netlik kazanacağını söyledi.

Alonso’nun gelecek sene için Ferrari’den ayrılması ve yerine Red Bull’dan ayrılacak olan Sebastian Vettel’in geçmesi bekleniyor. Ancak Alonso’nun gelecek sene için geçebileceği takım yönünden seçenekleri oldukça az görünüyor. Mercedes’e geçmek istediği düşünülen Alonso’nun gelecek sene için en gerçekçi seçeneği Honda motoruna geçecek olan McLaren.

Ancak bir hafta önce açıklama yapan Ron Dennis, henüz hiç bir sürücü ile anlaşamadıklarını söylemişti.

Alonso “Suzuka’da söylediğim gibi meraklanmanızı anlıyorum. Taraftarları ve gelecekte çıkacak haberleri anlayabiliyorum. Ancak endişelenmeyin, sakin olun ve keyfinize bakın. Zamanı geldiğinde öğreneceksiniz.”

“Suzuka’da söylediğim gibi son 2-3 aydır kafamda bazı şeyler netleşti ve zamanı geldiğinde, ne yapacağımın muhtemelen çok açık olduğunu anlayacaksınız. Geleceğim için en iyisini yapacağım. Ferrari’nin geleceği için en iyisini yapacağım çünkü son 7 senedir önceliğim bu harika takıma yardımcı olmak oldu.” dedi.

Alonso’nun Ferrari’de kalması pek mümkün görünmüyor ve tarafların ayrılmaya hazır olduğu düşünülüyor. Ancak Alonso’nun mevcut anlaşması 2016 sonunda bitiyor.

Ferrari’den ayrılma konusunda anlaşıp anlaşmadıklarının sorulması üzerine Alonso “Ben öyle bir şey demedim. Ferrari de demedi. Bu bir başka söylenti.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “2015 Planlarımı Açıkladığımda Her Şey Net Görünecek”” için 87 yanıt

  1. ikisi de hamiltonu bekliyorlar.sebep ise alman takımında iki sene üst üste bir ingiliz şapmiyon olamaz.ham bu sene şampiyon seneye olamaz.Bu nedenle ham takımdan ayrılacak bu sene.Vet-ferrari transferi bu yüzden askıda.Muhtemelen alonso mercedeste seneye ve ham da yuvaya döner.2 sene sonra mclaren de kazanmaya başlayacak ve takımın tek yıldızı ham olacak.Mantıklı bir teori çünkü normal şartlarda vettel ayrıldı ve ferrari yolunda herkes de bunu söylüyor.f1 camiasındaki herkes bunu biliyor.

  2. Alonso kalıyormuş muhabbeti var.

  3. Sanki Haas a geçecekmiş gibi hissiyat doğdu bende

  4. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ferrarideki yeniden yapılanma uzun yıllar sürebilir.O onun adamı bu onun ekibi derken daha bir çok yer değiştirmelerin olacağını düşünüyorum.
    Alonsonun bu kadar vakti yok.Vettel gelirse yaşı itibariyle bu süreci sabırla bekleyebilir.Elbet kazanma sırası Ferrariye de gelecek.Bakalım hangi şanslı pilot o zamanın meyvelerini yiyecek.

  5. kendi takımımı kuruyorum dermiş… 😀

  6. Fernando Alonsoyu bu saatten sonra vaftiz babası Flavio Briatore bile kurtaramaz

  7. alonso ışid’ede de katilabilirmiş, ben öyle duydum

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Ahahahahahha. Koptum. 😀

  8. Mclaren hem vettel i hem alo yu alsada alo vetteli bi guzel tokatlasa

    1. Terside olabilir.

  9. La Gazzetta’ya göre Mclaren Hamiye yıllık 40 milyon euro teklif etmiş fakat Hamilton kabul etmemiş.Alonso’nun bu durumda Mercedes ihtimali ortadan kalktı diyebiliriz.

    1. Artık her haberin kaynağını veriyorum 🙂 Sonradan salladı oluyoruz.

      1. dostum sana salladı demedim newey haberi icin , bende takip etmek icin sormustum.

        Ferrari vettel kesin gibi + Ferranin seneye süpriz bir şekilde iyi bir araç yapacağını düsünüyorum. Yine siz bahsetmistiniz sanırım , audi ve mercedesten motor mühendsleri alınmıs 60 hp kazanılmıs bile . süpriz yapabilir gibi bir umut var alonsodaki sanssıızlığada güveniyorum aslında, adam gider iyi araç cıkaracakları tutar

        1. Sana demedim zaten.Vettel yarın açıklanacak diyorlar.Hatta hemen hemen herkes böyle söylemeye başladı.Vettel gelmişken de Newey söylentisi de arttı doğal olarak.Evet 60 ya da 40 hp gibi bir rakam kazanılmış diyorlar fakat ne derece doğru bilemiyorum.Sonuçta İtalyan kaynakları falan açıklamıştı.Tabi 60 hp ya da 40 hp her neyse ne kadar yeter Ferrari’ye emin değilim.Sonuçta sene başı Mercedes’in Renault’dan 75 hp daha güçlü olduğu söyleniyordu bu Ferrari için 100’e kadar çıkabilir.Ama gelecek sene için çok umutlanmayın.Ferrari yöneticileri bile Alonso’nun gelecek sene iyi araç istemesi konusunda söz verememişlerdi.

          1. Alonso bile inanmıyor ki artık. Durumun vahimliği ortada. Gelecek yıl hızlanacağının garantisi olsa Alonso gitmeyi düşünmezdi.

  10. Uzadı bu muhabbet. Aciklayinda herkes rahatlasin

  11. hala mercedesin alonso yu hamiltona tercih edeceğini iddia edenler var yahu böyle bişey olabilirmi mantık bunun neresinde alonsonun yapıp hamiltonun yapamadğı ne var ki üstelik hami daha genç

    mercedes sadece vettel ihtimali olursa hamiltondan vazgeçer eğer alonso için vazgeçerse çok yanlış yapar

    1. M.Günaydın #‎ForzaJules‬ avatarı
      M.Günaydın #‎ForzaJules‬

      Çok haklısın Alonso tam biz show business başka bir şey değil. Yaşı almış başını gitmiş bu saatten sonra Mercedes ne yapsın onu ancak Hamilton ile yollarına devam etmezlerse Vettel i düşünürler.

    2. Vettel için Hamiltan’dan vazgeçmek, Alonso için Hamilton’dan vazgeçmekten çok daha saçma bir fikir kanımca…

      1. vettelin ferrariye mi gitmesi daha az şaçma

        ayrıca olaydaki mantık daha genç bir pilotu yarıştırmak alonsonun istediği benim yaptıklarım bunlar bunlar… ben şampiyon olmayı hak ediyorum eeee mercedes beni alısın max 3 sene burdayım zaten sonra ne olursa olsun mantığında taraftarlığı bırak sen daha genç bi hamilton ros ikilisi varken elindekini bozarmısın mantık neresinde sadec alman kare asını tamamlamak için vettel hamiltona tercih edilir mercedesin kaç zamandır vetteli yokladığı ortada lauda espiri maiyetinde sürekli laf arasında markoya “ama siz vetteli bırakmazsınız” tarzında söylemleri oluyodu yani sadece vettel için hamilton gönderilir belkide şampiyon olup gidecek rosbergin iki yarış yuhalanması mercdsin marka değerine zarar werdiği için tam tarafsızlık ortamı oluştu

        1. Sen yukarıda ne yazdığımı anladın mı ? Ben Vettel’in Ferrari’ye gitmesi saçma mı demişim 🙂 Bak izahını yapayım, Mercedes’in diyorum Hamilton’ı gönderip Alonso’yu almasını saçma buluyorum ben de. Ama daha saçma bulduğum şey Hamilton’u gönderip Vettel’i alması. Yukarı da yazdığım cümlenin anlamı bu. Mercedes illa Alonso’yu alsın 3 sene yarışsın sonra ne olursa olsun mantığında taraftarlık mı bu yorum. 🙂 Yazdığımı önce idrak et ondan sonra cevap ver.

          1. yahu arkadaşım vettel alman alman bunun neyini idrak edemiyosun anlamadımki

            “sadec alman kare asını tamamlamak için vettel hamiltona tercih edilir ” in neyini anlamadın

            1. Ya arkadaş takım sanki benim de ben alacam Vettel’i, şaka mısın ya. Senin düşüncen o yönde benim düşüncem bu yönde. Sen sabaha kadar konuşsanda benim fikrim değişmiyecek. Milliyetine bakarak niye böyle bir yargıya varıyorsun, sanki Mercedes’in tek hayali iki Alman sürücü ile yarışmak. Böyle bir açıklama mı yaptı Mercedes de biz mi bilmiyoruz ? Vettel Alman olsa bile Hamilton’a tercih edilecek bir pilot değil. Vettel Rosberg ayarında bir pilot benim için. Diğerlerinden daha hızlı bir araba bulursa parlar, öyle bir arabası yoksa yokları oynar bak bu sene olduğu gibi. Hayret bişey ya, dünden beri gelmiş bana Vettel Alman Alman diyip duruyor..Tamam sen düşünceni yazdın ben düşüncemi yazdım, bitti. Niye düşünceni bana empoze etmeye çalışıyorsun ki .. 😀

      2. ben hamiltonu alonsoya tercih ederim mantıklısıda bu çünkü

        alonsonun performansı hersene düşecek doğanın kuralı bu sen kendini istediğin kadar kandır

    3. Hamilton’ın Mercedes’i bırakması için son 3 yarışta haksızlığa uğrayıp şampiyonluğu Rosberg’e kaptırması lazım. Aksi sonuçta Mercedes’i bırakmasının hiç bir mantıklı açıklaması olamaz. Muhtemelen seneye de en hızlı takım olacaklar. Hem Vettel hem de Alonso’nun balıklama atlayacağı koltuğu Hamilton neden bıraksın? Ayrıca Mercedes ‘te Hamilton’ı bırakmayı aklının ucundan geçirmiyor.

      1. zaten onu yazdım mantık neresinde diye büyük hata yapar diye…

  12. M.Günaydın #‎ForzaJules‬ avatarı
    M.Günaydın #‎ForzaJules‬

    Alonso için hiç iyi olmadı çok büyük umutlar ile geldi ama adam şanssız ben bir daha şampiyon olabileceğini sanmıyorum yaşı çok ilerledi. Raikkoneni kovduran Alonso şimdi Vettel tarafından kovulan pilot konumunda ilahi adelet mi deriz ne deriz bilemiyorum. Son olarak adımı smartturk programında chat bölümünde kullananlar var bazılarına iyi rol model olmuşum kendimle gurur duyuyorum.

  13. Ferrari vetteli seçerse yanlış yapar alonso ile yaşadıkları problemlerin benzerleriniyaşarlar. Raikkonen vettel ikiliside uyumlu olmaz çünkü raikkonen takımı kendi etrafında toplamaya çalışan pilotlarla takım arkadaşı olursa performans düşüklüğü yaşıyor ve çabuk siniyor, (2007 sezonun 1.yarısı, 2008, 2009 1.yarı, 2014)n Vettelde umut olarakgeldiği için oda aynısını yapacak. Ama vettelin matiacciye dikkat etmesi lazım. Bu adam iş dünyasından geliyor ve acımasız, profesyonellikten ödün vermiyor. Alonsoyu yarım sezonda yedi, vettelede acımaz eğer kendisini ferrari markasının önünde görürse. Raikkonen biraz hırslı davransa ufak tefek sorunları görmezden gelerek yarışsa matiaccinin prensi olur seneye.

  14. Olay belli Alonso 2 yıllık McLaren Honda sözleşmesi. Vettel 5 yıl Ferrari sözleşmesi. Button ile bir yıl yenilenen bir sözlesme ile McLaren’in ikilisi belli. Magnussen ayrilma kararı almazsa 3. Pilot olur. Vandoorne ile geleceği Button’in durumuna göre 2016’da yeniden sekillenecektir.

    1. Ben de Mclaren hakkında böyle düşünüyorum.Magnussen ayrılmazsa 1 sene sonra Alonso ile yarışabilir.

    2. Alonso.ElNano #ForzaJules #ThePowerOfDreams avatarı
      Alonso.ElNano #ForzaJules #ThePowerOfDreams

      Aga resmen gelecegi okumussun 😀 . Woking’de calisan akraban falan var mi ?

  15. Vettel’in hamlesi Alonso’yu iyice köşeye sıkıştırdı. Hesapları altüst oldu.
    Alonso’nun yaşı itibariyle şampiyonluk sevdasıyla, olabilecek en hızlı otomobil koltuğuna kapak atmaya çalışmasını anlayabiliyorum. Ancak şu an özellikle 2015’te şampiyonluk mücadelesi içerisinde olması zor görünen Mclaren Honda ‘dan başka seçeneği kalmadı gibi.
    Ferrari’nin elindeki tüm imkanları 5 yıldır Alonso’ ya seferber edip de fail olması, yeni bir Schumacher dönemi özlemiyle Vettel’e bel bağlamasını gerektirdi. Ben iyi bir araç üretebildikleri takdirde bu evliliğin başarı getireceğine garanti gözüyle bakıyorum.

    1. Bana laf atıp yazdığın mantıklı yorum bu mu? Alonso’nun köşeye sıkıştığı falan yok.Sadece Ferrari’den sıkıldı ve ayrılmaya hevesliydi.Benim kadar Ferrari’yi takip ettiğini sanmıyorum gerek yabancı forumlar gerek haber siteleri olsun.

      1. Gerek yabancı forumlar, gerek haber siteleri olsun 🙂 istediğin kadar araştır, oku senin yazdıkların kendi varsayımların doğrultusunda sığ. Ama tekrarlıyorum, yazdıklarını beğeniyle takip ediyorum, edeceğim… 🙂

        1. Hayal gücün yüksek galiba.Nasıl yorum yapmamı bekliyorsun? Gerçekçi olmaya çalışıyorum ben.

          1. Evet dediğin gibi gerçekçi olmaya çalışıyorsun sanırım.
            Ama olmuyor başaramıyorsun. 🙂

            1. Çok iyi başarıyorum.Çoğu yorumum da gerçekçi.

              1. Sallama şöylelerini. Sırf ego tatmini bunlar. He de geç 🙂

    2. iyide vettel schumi gibi arac hakkında fikir verebilir mi geri dönüş yapabilyor mu bunu hiç görmedik schumi tam tersi arabanın motor sesinden bile düzgün çalışıp çalışmadığını anlayabilen efsane bir pilot …

      1. Vettel’in de feedback’lerinin iyi olduğunu biliyorum ama tabi ki Schumacher seviyesi çok farklı. Onun yerini kırmızılar içinde kimse tutmadı, tutamaz.

    3. Alonso.Diaz(Yavuz) #ForzaJules avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz) #ForzaJules

      Selamlar, Bu denklem de Vettel’den çok hesap bozan kişi Ferrari gibi duruyor. Alonso’nun takımı sırtlamasıyla beraber adı Ferrari’den daha çok öne çıkmaya başlayınca yeni yönetim bunun karşısın da fazlasıyla rahatsız oldu. Rahatsız olmasının yanın da takım yeni bir yapılanma için de ve bu yapılanma meyvelerini 3-4 yıldan önce veremiyecek. İki tarafta bu birlikteliklerin kısa veya uzun vade de istediklerini alamıyacağı için şu an ayrılık aşamasındalar. Belki de Alonso takım da kalır ama bu çok düşük bir ihtimal. Perde arkasın da ne döndüğünü bilmiyoruz. O yüzden şu küçük ihtimalin bile gerçekleşme ihtimali var. Son olarak şunu da eklemek isterim. Son 5 yıllık dönem de iki defa şampiyonluğun ucundan dönüldü. Birin de son yarışta ki strateji hatasından diğerinde de sezon içinde ki strateji hatalarından ve şanssız kazalardan dolayı kaybedildi. Alonso Ferrari kariyerin de her şeyini vererek yarıştı. Bu kaybedilmiş şampiyonluklar da veya zayıf geçen sezonlar da Alonso’yu suçlamak yanlış olur. Sonuçta pilotlar belli bir geri bildirim de bulunuyorlar mühendislere ama bu geri bildirimlere nasıl değerlendirdi Ferrari mühendisleri ? Bunu da sorgulamak lazım.

      1. Genel anlamda yazınıza katılmakla birlikte, ilk açıklamayı yapan kişinin beklenmedik şekilde Vettel olması hesapları Onun bozduğunu işaret ediyor. Ancak kapalı kapılar ardında ne hesaplar döndüğünü de bilmek şu an için imkansız.

        1. Alonso.Diaz(Yavuz) #ForzaJules avatarı
          Alonso.Diaz(Yavuz) #ForzaJules

          Ben olaya su sekilde yaklasiyorum. Alonso Vettel’in takimla gorustugunu veya anlastigini duymayacak kadar takimdan kopuk olamaz. Elbet bu olaylardan haberi vardir ve buna gore calismasini yapar veya onlemini alir. Ayrica şu da var. Ferrari istemeseydi Vettel takima gelebilirmiydi ? Gelip gelmedigini de tam olarak bilmiyoruz ama geldigini var sayarsak Ferrari’nin istegi dogrultusun da takima gelmis oluyor. Yani burada hamleyi Vettel degil Ferrari yapmis olur. Tabi benim gorusum bu sekilde senin gorusun bundan farkli olursa bir sey diyemem.

    4. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      O iyi aracı 5 senedir üretseledi, ne vetel 4 kez şampiyon olurdu, nede siz burda cırcır konuşuyor olurdunuz..

      1. Halamın da bıyıkları olsa, kuşkusuz amcam olurdu 🙂

      2. en iyi aracı caterham üretse kobayashi de şampiyondu..eee alonzo ne ayak o zaman sadece en iyiyle şampiyon olabiliyorsa?

        1. Vettel’i de gördük en iyi olmayan araçla. Ricciardo 3 galibiyet 6 podyum. Vettel sadece 4 podyum 🙂

  16. insanları mal gibi mi hissettirmek istiyor anlamadım 2-3 aydır her şey netleşti derken. Ferrari’den ayrılacağını anladık. Bize yeni maceran lazım!

  17. Mattiacci yarın Vetteli açıklayacak deniliyo

    1. olabilir alonso da yarın açıklayacakmış galiba birde metin mete yazmış aynen yazıyorum “Alonso seneye aracımda Mercedes motoru olmayacak demiş. Markete giderken ferrariyi kastetmiyorsa Mclaren’de olacak gelecek yıl.”

  18. Vettel mercedese gececek. Alonso yine ferraride. Ferrariye hamilton gelirse sasirmayin derim.

    1. aklımdan geçmedi değil hamilton alonso takası olur mu yada vettel mercedese ham ferrariye alo mclarene çok ütopik gibi duruyor ama 🙂

      1. sonra hepsi uşağa. mercedes’in hamilton-alonso takası yapması için hiçbir sebep yok. bence hamilton’ın -eğer şampiyonluğu kazanırsa- anlaşmayı uzatmak için sene sonunu beklemesi sadece formalite. hatta kazanamasa da mercedes bu haliyle en az bir 4 sene şampiyonaya oynayacak bir takım gibi duruyor. hamilton mercedes’i ancak ferrari için bırakır. mclaren’a geri dönmesini ben gerçekten çok düşük bir ihtimal olarak görüyorum.

        mclaren’a ancak ferrari’de belli bir kariyer yaptıktan sonra döner diye düşünüyorum. 33’ünde veya daha sonra.

  19. Alonso yakın zamanda Ferrari den ayrılacağından bahsedecekmiş… Bu duruma göre yorumlarınızı çeşitlendirebilirsiniz!

  20. Bence Alonso Ferrari de kalacak, Raikkonen gidecek ve onun yerine Vettel gelecek…görürsünüz bak demedi demeyin…

  21. Verdiğin karar Lewisi etkilemesinde ne olursa olsun.

  22. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    ne olacaksa olsun sıkıldım bu transfer muhabbetinden. bide bilmece gibi konuşmazlar mı ben anlattığımda neden böyle olduğunu neden yaptığımı anlayacaksınız vs.

  23. Bence burda kilit isim ne Alonso ne de Vettel. Kilit isim Mercedes. Alonso da Vettel de Mercedes’e geçmek istiyor. O yüzden kimse bir şey açıklamıyor. Sezon sonunda pilotlar şampiyonası belli olduğunda Mercedes Hamilton ile devam kararı alırsa Alonso Mclaren’e Vettel Ferrari’ye geçecektir. Ama sezon sonunda Hamilton ile Mercedes yollarını ayırırsa Vettel’de Alonso da Mercedes için kapışacaktır. Vettel geçerse Alonso Ferrari de kalır, Alonso geçerse Vettel Ferrari’ye gider. Valla takımların söylediklerine de inanmıyorum. F1 burası politika, siyaset ve para. Yani her an herşey olabilir. Kilit nokta Mercedes, onlarında şu an iki pilotu şampiyonada yarıştığı için açıklama yapmıyorlar ve yalanlıyorlar. Vettel diyor ki açıkladığım zaman niye böyle bir karar aldığımı anlayacak kadar zeki olacaksınız, Alonso diyor ki açıklandığında en doğru kararı verdiğimi anlayacaksınız. Anlaşılan ikisi de Mercedes istiyor ve ikisi de sezon sonunu bekliyor…Ferrari ve Mclaren ikisi içinde ikinci seçenek

    1. Vettel’in ki para Alonso’nun ki şampiyonluk sözleri gibi geliyor.Bu yüzden Vettel-Ferrari Alonso-Mercedes görüşmesi açıklanıyor gibi.Ama Honda konusu da var.Son yarışı beklemesi en doğrusu olur Alonso için.

    2. mercedesin yerinde olsam hamiltonu kaybetmek istemem bu 1.si , 2.si diyelim ki vet veya alodan birisi geçti mercedese rosberg ve hamin kapışmasını birde alo veya vettel ile mi çekecek rosberg ? takım buna izin verir mi ? 3.sü bence yeni sezon pilotları çoktan takımlarını belirlemiştir diyelim ki hamilton mercedeste kaldı alonso da ferraride vettel mclarene mi geçecek ? redbulu bırakıp !!! üstelik hamiltonun 2015 te de mercedesle sözleşmesi var yani mercedes olurda da böyle saçma bir şey yaparsa bu hem ciddi mali yük tazminat vs hemde büyük bir kumar olur …

      1. Valla ben her an herşey olabilir diyorum. Kimse şuraya gitmez diyemiyorum şu an. En olmadık şeyler olursa da şaşırmam. Şu an herşey Mercedes’e bağlı. Onların da bu aralar verdiği açıklamalar bana pek de inandırıcı gelmiyor. Tabi şampiyonluk yarışında olan iki pilotları varken, kalkıpta biz başka sürücüyle anlaşabiliriz, ya da görüşme halindeyiz demezler. Rosberg Alonso veya Vettel’le mi yarışacak bi de demişsin. Önümüzdeki sene de Rosberg idare eder ama diğer takımlar hep böyle kalmayacak tabi. Önümüzdeki yılın ikinci yarısı bence araçlar birbirlerine çok daha yakın olacaklar işte o zaman Rosberg Mercedes’e yetmeyecek.Rosberg’in yanında Alonso, Hamilton ayarında bir pilot gerekecek.

        1. Bu seneki Mersedeste griddeki pilotlardan bir kaçı hariç kim olsaydı sonuç degismez, Mersedes yine sampiyon olurdu. Ama seneye farkların muhtemel azalacagi düşünüldüğünde söylediklerine katılıyorum. Üst düzey bir pilota daha ihtiyaç duyabilirler. Ancak bu noktada Hamilton giderse, ki gitme sebebi bence pilotlar arasında ayrımcılık yapılıyor gerekçesi olacağından, Alman olmamasi sebebiyle Alonso ile anlaşmak anlamsız olur. Ama Vettel gelirse, pilotlarin ikisi de Alman olacağından, spekulasyonlarin ana kaynağını engellemiş olurlar. Yani Hamilton giderse Vettel gelir ya da geldi diye düşünüyorum.

          1. Yani Vettel konusunda ben de katırlıyorum. Bence de Mercedes’in ilk tercihi Vettel olur. Bekleyip göreceğiz artık. Ama olmaz deme olmayan yok demiş şair….

        2. sende yazmışsın rosberg yetmezse hamilton alonso ayarında pilot diye o zaman hamiltonu göndermeye gerek yok ki aşağıda volverin anlattığı gibi iki alman pilot olursa en azından takım pilot kayırma durumlarından kurtuluş olur ama ben olsam vettel ile hamiltonu kıyaslamam rosbergle vetteli değişirim ama ham ile deği ham hakkaten yetenekli ve gerçek bir pilot şu andaki sayılı pilotlardan birisi ….

          1. Hamilton’ın bu sene yaşananlardan dolayı gideceğini düşünerek öyle bir fikir ortaya koydum. Hamilton’un bu sene yaşadıkları ( ki bence yaşadığı çok bişey yok, ben Mercedes’in sürekli Rosberg’e oynadığını düşünmüyorum ) buna ilaveten Mclaren-Honda nın Hamilton’ı geri dönmeye ikna etmesi onu Mercedesten uçurabilir. Tabi bunlar sadece olasılıktan ibaret 🙂 Ben Mercedes’in yerinde olsam asla bırakmam Hamilton’ı. Çünkü asıl Hamilton bundan sonraki senelerde lazım olacak 🙂

            1. He Hamilton ile de yollarını ayırırsa da Milliyetçilik yapmayıp direk Alonso’yu alırdım. Kafam rahat şekilde 3-4 sene daha geçirirdim. Marko’nun dediği gibi Alonso garanti kart 🙂 Kimse gelecek vaat eden yaşı genç pilot demesin aga. Alonso en az 3 sene daha bu yüksek performansını devam ettirir. Zaten 3 seneye kadar da Ricciardo – Bottas iyice pişmiş olur, 3 sene sonra onlardan birini alır yola devam ederdim. Griddeki araçların hızları birbirine yaklaştığında, Vettel ve Rosberg’in pek de farkı yok.

            2. bakalım ne olacak yarın mattiacci veya alonso açıklama yapacak diyorlar …

  24. Ben nereye gideceğinden çok giderken neler yapacağını merak ediyorum. Bombayı bırakıp kaçacakmış gibi geliyor 🙂

  25. Ben anahtar sürücünün Hamilton olduğunu düşünüyorum. O da şu an sampiyonluk mücadelesi verdiğinden kimse açıklama yapamiyor:)

    1. Hamilton giderse Mclaren’den başka takıma gitmez o yüzden anahtar sürücü olduğunu düşünmüyorum.Fakat Alonso için seçenek çok fazla.

      1. RedBull 2015’te koltuklarını açıklamışken, Lauda açıklama yaparak Alo’ya Mercedes kapılarını kapamışken, Ferrari ile gemiler yakılmışken ve Alonso yeni takımım Mercedes motorlu olmayacak demişken demek Alonso için seçenek fazla….?
        Massa’nın dediği gibi Marussia ve Caterham’ı da sayıyorsun sanırım.
        Alonso vakit kaybetmeden seni menajeri yapmalı.

        1. Sponsor durumlarını falan bi araştırıp gelirsen iyi olur.

          1. Araştırdım geldim.

            Alonso için seçenek çok fazla.
            Komedyen misin?

            1. Komedyen değilim tam araştırmamışsın.Tabi sana göre çok kelimesi ne ifade ediyor bilmiyorum.Bu sporda her şey olduğu için anlamazsın.

              1. Kısıtlı imkanlarla yorum yapmaya çalışmana bayılıyorum. 🙂
                Eksik olma olur mu?

              2. Saçma yorum yapmışsın yine.1-Alonso’nun Ferrari’de kalması.2-Alonso’nun Mclaren’e geçme ihtimali.3-Alonso’nun 1 yıl ara verme ihtimali.4-Alonso’nun zor da olsa Mercedes’e geçme ihtimali.5-İmkansız gibi görünse de Lotus ya da Williams’a geçme ihtimali. Daha kaç tane seçenek söylemem gerekiyor?

  26. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Puhahaha Alonso Ferrariye takım patronu olurmuş… Zuhahaa.. Ne gülerim valla.. Bende kendi komplo teorimi üretiyim.

    Alonso Bianchi ile Ferrari de yarışacaktı, Vettel / Kimi mclaren e gidecekti. Ya da Vettel mclaren e gidecekti. Kimi ne yapacaktı bilmiyorum. Bianchi kaza yapınca herkes açıkta kaldı, kimse bir yere adım atamıyor.

    Bence Alo Ferraride kalacak, 2-3 ay evvel kafamda netlesşti dediği muhtemelen yapılan sunumdur. O zamanlara denk geliyor, ya çok beğendi kalacak, yada hiç beğenmedi gidecek.

    Aman herkesin kafa allak bullak. Son cümleye bak, ne ben ne ferrari böyle bişey demedi diyor adam. Evet gerçekten demedi kimse. Alo Ferrariye geçerken çok evvel açıklanmıştı mesela. Lewis mersedese giderken de öyle. Vettel de ayrıldım dedi. Bunlar susuyor sürekli. Var bit yeniği ya görürüz yakında.

  27. Ne zaman söyleyeceksin bilmiyorum da en iyi kararı ver.Bekle sezon sonuna kadar.Herkes seni beklemek zorunda zaten.Anahtar sürücü sensin.En iyisi olduğun için herkes senin kararını bekliyor.

    1. Dikkat ettim de bu user aşkla yazıyor yav. =)

      Herkes Alonso’yu beklemek zorunda lan! O en iyisi çünkü! =)

      1. Gerçekçi yazıyor o 😉 Öyle deme…

        1. Niye üzüldünüz.Raikkonen tercih edilmediği için mi 🙂 Vah vah.Neyse belki Rai bıraktığında F1’i umursayan ve iyi süren pilot bulursunuz kendinize.

          1. Ya sen ne diyorsun üzüntümüzden duvarları yumrukluyoruz. Niye Raikkonen’in peşine kimse düşmedi, niye bir anda Ferrari’ye geçti diye.. =) Niye Raikkonen mahallenin Asuman’ı olamadı yavvvvvvvv! =)

            Rai bıraktığında birini bulamazsak F1’i de izlemeyiz sanki çok izlenebilir bir yanı varmış gibi ölüm kalım meselesi değil zaten artık benim için. Yine de Hamilton’dan dolayı biraz daha katlanabilirim belki..

            1. Sürekli Alonso’ya salladığınız için üzüntünüz belli oluyor.Kim Alonso ile ilgili bir yorum yapsa gelip saldırıyorsunuz.

              1. Valla benim Alonso’ya sallamak için zibilyon tane sebebim var ama peşine düşüldüğünden dolayı duyduğum üzüntüyle ya da Rai’nin peşine kimse düşmedi diye değil.. Tamamen alakasız… Aslında duyduğum herhangi bir üzüntü var diyemem. Yav zaten Alonso’nun peşine kim düşmüş onu da anlamadım, griddeki hızlı bir takım Alonso ile ilgilendiğini, böyle bir sinyal bile vermesini geç adamlar açık seçik “istemiyoruz” dediler. Alonso’nun halâ bu takımları zorlamasının/beklemesinin sebebi ise sponsor güvencesi. Sponsor ile takım anlaşabilirse, Alonso’ya kapı açılır… Gerçi sana göre sponsor ile pilotun alakası yok, yani bunu iddia edebilecek kadar sığ birisin ama olsun yine de söyleyeyim belki aklında kalır.

              2. Yani Hamilton dışında her takım arkadaşını ezerek yenmesi senin için bir kıstas değil.Bu adam sadece sponsorla mı takım buluyor? Hangi pilotlarla karıştırıyorsun sen.Petrov,Maldonado,Grosjean sandın herhalde Alonso’yu.Adamı karakteriyle eleştireceksen git Twitter veya herhangi bir hesaptan direk söyle.Burda sürücülerin pilotluğunu tartışmamız gerekiyor.Alonso o kadar iyi sürüyor ki sponsorunun olması anormal mi?

              3. “Burda sürücülerin pilotluğunu tartışmamız gerekiyor.”

                O zaman sitedeki yorumların %90’ını hemen sildir. Zira transferi var, yarış öncesi sonrası demeçleri var, takımı var, politikası var, şikesi var, sponsoru var, teorisi var.. Var oğlu var.. Raikkonen pilotajı kötü olduğu için mi F1’i bıraktı, Alonso pilotajı kötü olduğu için mi F1’e ara verme ihtimali ile ortada kalma durumunda? Başka sebepler başka olaylar, pilotun şahsi hataları, artıları eksileri vs.. Biz konuşuruz, sen konuşmayı ver…

              4. Dediğimi anlamıyorsun.Tabi onlar da konuşulacak da saçma yorumları kastediyorum.Yok ateistmiş yok karaktersizmiş yok Santander sayesinde bir yere gelmiş.Şu yorumların mantıklı bir sebebini açıklamak imkansız.Konuşulacaksa da saçmalamadan konuşulmalı.Geçen yazmıştım Alonso kötü pilot dersiniz yine saygı duyarım da.Karakterden falan girmenin mantığını anlamam.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir