Massa: “Trafik Stratejiyi Etkiledi”

yazar:

kategori:

Williams pilotu Felipe Massa, Rusya’da 11. sırada kalarak puanı kaçırmasında trafikte kalmasının etkili olduğunu söyledi.

Yarışın daha ilk turunun sonunda pite girerek çift pit stop yapmayı tercih eden Massa, Force India pilotu Sergio Perez’in arkasına geldikten sonra bir türlü geçmeyi başaramadı.

Massa “Bugünkü stratejimiz trafikten etkilendi. Trafikte kalmamız puan kazanmamı engelledi. İlk turda durmaya karar verdik. O andan sonra temiz havada olduk ve opsiyon lastikleriyle iyi performansa sahiptim. Bu yüzden iyi sıralar kazandım.”

“Ancak ardından düzlük hızı güçlü olan Perez’in arkasına geldim. Onun arkasında çok zaman kaybettim. 2. pit stoptan sonra yine onun arkasındaydım ve risk alıp onu geçecek iyi fırsatlar bulamadım.”

“Çok rekabetçi bir araca sahipken 11. olmak tabi ki hayal kırıklığı ancak sezonu güçlü tamamlamak istiyoruz. Bu yüzden Austin’e odaklanmalı ve sorunsuz bir yarış geçirmeliyiz.” dedi.


Yorumlar

“Massa: “Trafik Stratejiyi Etkiledi”” için 13 yanıt

  1. yarışı şimdi izleyebildim ve yine buradaki haberi okuyunca massa’nın durup dururken pite girdiğini öğrendim. ros gibi lastik yaktı ya da kanadının bir parçası filan kırıldı diye düşünmüştüm ama tamamen gerizekalı bir stratejiyle planlı pite girmesinin nedeni anlaşılır gibi değil. üzüldüm doğrusu, 30 saniye pit yolunun sürdüğü ve 1 pitstop yapılacağı belli olan bir yarışta bu stratejinin tutacağını düşünmek açıkça aptallık, söyleyecek bir şey yok.

    ama massa’nın da yarışın ikinci yarısında perez’in ardında takılıp kalmasına da anlam veremedim aynı zamanda. perez’de de mercedes motoru olabilir ama bu 30 tur geçememenin bahanesi olamaz. yarışın ilk bölümündeki agresifliğini devam ettirebilmiş olsaydı massa, saçma sapan stratejiye rağmen yine de sanıyorum magnussen’in arkasına kadar gelebilirdi. bu da massa’nın ayıbıdır.

    bazen işler pazar gününe de sarkıyor, ama evinde uslu uslu oturup yarış saatini bekleyen cimcimelere de imrenmiyor değilim 😉 hayır sonra laf söz oluyor, sitemler filan… elimde bir buket çiçekle gönül mü alsam ki ???

    1. Onur Gentas avatarı

      Açıkçası bende şaşırdım fakat Perezi geçememesinin sebebi Williams’ların sert lastiklerle beraber düşen performansı olabilir mi diye düşünüyorum. Bottas yepyeni lastiklerle Rosberg ile aynı turlarda dönemedi.

      1. Onur Gentas avatarı

        Kusura bakmayın sert lastiklere geçti diye görmüştüm. Yumuşaklarla devam etmiş. O zaman bahanesi yok tabi.

        1. Ahahaha buna da katılıyorum. ben de aynı şekilde hatırladım.

      2. Katılıyorum.

  2. İlk turda durup 30 saniye dezavantajı, daha avantajlı konuma çevirmeyi umacak bir strateji şaşılası doğrusu.

  3. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Bir daha bakmak lazım ama Felipe ilk turun ikinci sektörünü kaçıncı sırada geçti? Felaket bir strateji geldi.

    1. Eren Donmez avatarı

      massa pite girerken 14. sıradaymış.

  4. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    sen kötü sonuç alınca birileri ortalarda görünmüyor.iyi gün dostu bir arkadaşın var.bak ne oldu,üst üste şanssız günler,stratejiler yada hatalar.demekki bu adama bunlar kasıtlı yapılmıyor.bir şekilde kısmetinin açılıp tekrar güçlü yarışlar çıkarman dileğiyle.massanın iyi puanlar almasına en çok sevineceklerden biri benim.saçma insanlara rağmen

  5. En az Mercedes kadar hızlı aracınla geçiş yapamıyorsan düşüneceksin.Yine kötü bir yarış çıkardın.Ayrıca ben Williams’ın stratejisini doğru buluyorum.Massa Perez’in arkasında kalmasaydı Raikkonen’i de geçmesi mümkündü.Vettel ile kapışacağını düşünüyordum fakat Massa yine bildiğimiz rezil performansını gösterdi.

    1. Yok artık LeBron James.

      Sert lastiklerle başlayan bir pilotu ilk turda pite almanin neresi mantıklı?

      1. Rosberg de ilk turda pite girdi.Üstelik sert lastiği taktılar.Aslında yumuşak lastikle arada baya büyük fark vardı.Bence Williams doğru şeyleri denedi.Massa Perez’in arkasında o kadar takılmasa çok daha iyi yerde bitirebilirdi.

  6. açıkçası saçma bir strateji uyguladınız. Yarışa sert lastikle başladığınız için erken pit yapmanızın pek bir manası yoktu. Rosbergle birlikte Perez’in arkasına kadar iyi yükseldin. Sürekli yükseldiniz ikiniz birlikte ama orada kaldınız. Bir geçişin gayet güzel ve agresifti ancak sertle daha ilk turda pite gelip yarışı 2 stratejiye çevirmenin pek bir avantajı yoktu. sert lastiklerle başlayıp devam etsen yine en kötü perez’in arkasına kadar gelebilirdin. O an erken ya da geç pite girerek strateji uygulasanız puan şansınız daha yüksel olurdu. Rosberg gibi tek set lastikle yarışı tamamlayamayacaksanız bunu yapmanızın hiç bir mantığı yoktu çünkü girip yumuşak lastikleri taktınız ki takmanız gerekiyordu mecburen.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir