Haug: “Mercedes Hâlâ F1′e Bağlı”

yazar:

kategori:

Norbert Haug, Mercedes-Benz’in şu anki zor ekonomik şartlara rağmen Formula 1′e gelecek için sadık kaldığını söyledi.

Alman basında geniş çapta yer bulan haberlerde, eğer McLaren FIA Dünya Motorsporları Konseyi’nde ağır bir şekilde cezalandırılırsa Mrecedes-Benz’in F1′den ayrılacağı ifadeleri yer alıyordu.

Bununla birlikte Haug, şirketin sporda kalmaya niyetli olduğu konusunda Stuttgat’ta üst düzey patronlardan güvence aldığını söyledi.

Bunun yanında Haug, şu anda dünya çapında otomobil üreticilerinin karşı kaşıya olduğu ekonomik krizde hiç bir şeyin de garanti altında olmadığını, şirketin kararının sonsuza dek değişmeyeceğinin güvencesi de olmadığını ekledi.

Haug: “Bazı insanlar Mecedes’in F1′den ayrlacağını öne sürdü. Hayır, Mercedes çekilmiyor.”

“Şüphesiz dürüst olan herkes, durumu göz önüne alıyor. (F1′de kalınacağı konusunda) onay aldık ve bundan dolayı mutluyum. Ama sonsuza dek bu değişmez diyebiliyor muyuz”

“Gelecek 2-3-4 veya 6 ayda otomobl endüstrisinde neler olacağını, şartların iyiye gidip gitmeyeceğini söyleyemem. Ama daha fazla otomobil satarsanız, kesinlikle daha iyi durumda olursunuz”

Haug, Mercedes’in büyük sorununun şu anda McLaren’in yalan skandalında başının ağrıması değil F1 kurallarının gelecek bir kaç sene nereye gittiği olduğunu söyledi, özellikle de bütçe sınırı ihtimali düşünülünce.

Haug: “Şu anda işler olağan halinde. Medyanın yorumlaması, ’eğer bir FIA duruşmasına çıkıyorsanız geleceğiniz şüphe altındadır’ şklide.. Ama genel kanı, ve farkında olmamız gereken şey, otomobil endüstrisindeki, ve özellikle bankalardaki genel ekonomik durum. Bunlar şu anda işleri daha zor hale getiriyor.”

“Burada benden 5 sene daha kalmak için garanti istenirse bu mümkün olmaz. Çünkü, daha geniş bakıldığında eğer bir kural bütünlüğü kurarsak, limitler-bütçe sınırı gibi, yani uygulanabilir bir şeyler, işte bunun yardımı olur”

“FOTA ve FIA’nın bir araya geip bir orta noktada buluşması gerekiyor. Bu ciddi bir durum. Oyunlar oynamanın, dalavereler yapmanın yeri değil. Difüzörleri, KERS’in olup olmayacağını konuşmak yerine, büyük hissedarlar geniş açıdan düşünmeli. Kapalı kapılar ardında bunun üzerine çalışıyoruz ama bu, köklü bir mesele”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir