Wolff: “Kurallara Uyuyoruz Diye Kötü Adamlar Olduk”

yazar:

kategori:

Mercedes’in Takım Patronu Toto Wolff,  takımının başarıları ve mevcut kural değişikliklerine olan tutumu nedeniyle günümüzün kötü takımı ilan edildiğini düşünüyor.

Geçtiğimiz hafta yapılan toplantıda Mercedes ve Mercedes motoru kullanacak olan Williams ile Lotus takımları, gelecek seneden itibaren sezon içerisinde gelişime karşı çıkarken diğer söz sahipleri gelişime izin verilmesini istemişti. Bu durum diğer üreticilerin tepkisine neden oldu.

Toto Wolff “Bugün rakiplerle olan fark ya da politikadan konuşmak istemiyoruz. Ancak motorların gelişiminin açılmasıyla ilgili tüm bu konuşmalar pek sunulduğu gibi değil.”

“Zaten gelecek sene herkes motorun % 50’sini değiştirebilecek. Ve bizim avantajımız sadece motor değil. Biz aynı zamanda çok iyi bir şasiye sahibiz. Kurallara uyduğumuz için bir anda kötü adamlar olarak görülmemiz hoş bir şey değil ancak başarımızın bedelini ödememiz lazım.” dedi.


Yorumlar

“Wolff: “Kurallara Uyuyoruz Diye Kötü Adamlar Olduk”” için 47 yanıt

  1. Hocam ben öncelikle mercedes’in dahada hızlı olduğunu ve muhtemelen mecbur kalmadıkça kullanmadıklarını düşünmeye başladım. Bu ne abicim adam sert lastiklerle 52 tur atıyor en arkadan gelip 2. oluyor. ve bir ara spiker anlatıyordu. Hamilton kadar hızlı turlar atıyordu. Muhtemelen hamiltonda kendisine yetişemiyecekleri bir hızda rölantiye bağlamıştı. Kesinlikle artık eminim bu adamlar isteseler dahada fazla fark atabilecek güçteler.

    1. Kesinlikle öyle.Bilerek uçmadıklarını ben hep yazdım.Yoksa 1 kişi bile bakmaz.Her yarış 3 sn fark atsalar 2 tur geriden gelseler de kazanırlar.

  2. Toto salak kandırıyor. Konulan kural aptalca ve millet bu aptalca kuralın kaldırılmasını istiyor. Siz ise bu aptal kuralı savunuyorsunuz. Sırf “kural kuraldır” diye yapsanız tamam ama ne için yaptığınız belli. Bu konuda da haksız sayılmazsınız. Kim olsa aynısını yapar. Ama bizi de salak sanmayın!

    Kuralın değişmesini isteyenlerin de amacı belli. Formula 1’in ilerlemesi falan bahane.

    Hatayı el birliğiyle en başta yaptınız. Şimdi karşılıklı politika yürütün durun.

  3. f 1 artık ortadoğu gibi oldu

    sabah ilk kalkan ak 47 si ile hükümdarlığını ilan ediyor gerçi mercedes bir kaç yıldan beridir çalışmakta bu motorlar için ama

    diğerlerinin beceri düzeyi onları zirveye taşıdı bakalım bu bezirgan saltanatı ne kadar sürecek..

    meşrubat takımı gibi olur vay geldi diğerlerinin başına sıkıcı yarışlar sezonlar bizi bekliyor..

    adamlar doğal olarak konumlarını koruma peşindeler

    ve bunun bedelini ödeyecekler..

  4. Tebrik etmesini bilmek lazim. Adamlar hakederek şampiyon oldu ve haklı olarakta avantajlarını korumak istiyorlar.

  5. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Şurda bir yanlışı düzeltelim, en azından ben kendi adıma düzeltiyim. 100km testi yaptıkları için bu sene avantajlılar demedim ben.

    TOTO kurallara uyuyoruz dediği için ne kadar uyduklarını hatırlatmak istedim. Sanki mahkemeye onlar değil başkası çıkmış, cezayı onlar değil başkası almış. vs.vs..

  6. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Yani burda bir takım kavramları kullanıp laf salatası olan ama bir türlü durumu kurtarmayan yorumlar görüyoruz.İsterse bu adamlar 10.000 km test yapsın arkadaş,o test bir motor testi değildi.Pirelli her sezon sonu çıkıp zaten bir sonraki sezonun demo lastiklerini takımlara verip test yaptırıyor.Bu testte Mercedes,v6 motor ve diğer elektronikleri test etti mi,böyle bir şikayet geldi mi?El cevap;hayır.Kardeşim boşuna klavyenize eziyet etmeyin.Biri ak öteki kara kadar farklı şeyler.Onlara yapılan şikayet,yeni sezon araçları ile olması.Çünkü en yeni şasi her zaman size en iyi veriyi sunar.Gel gelelim sunsa sunsa lasiklerle ilgili biraz daha elini kuvvetlendirecek bilgi sunmuştur.O testte motorla ilgili takımların hiçbir şikayeti olmamıştır.Üstelik aynı testi 2 sezon eski şasi ile diğer takımlarda yapmıştır.Yazıyoruz ama okunmuyor sanırsam.Hem ne alakası var şimdi sensörlerin?F1 aracının konulabilecek her yerine evet test sırası sensör konur,bilgiler toplanır bazen boyalar sürülür hava akışı ve test sonuçlarınıın kalibrasyonu için.Bunu zaten herkes biliyor.Şimdi ne alakası var lastik testi ile sensörün yada 2014 sezonundaki Mercedes başarısının.Laf olsun torba dolsun diye yorum yazılmaz ki.Ayrıca test pilotu madem iyi geri bildirim sağlayamıyor ne işi var o takımda.Bu takımların bence artık test pilotuna bile ihtiyacı yok ama prosedür gereği ve mevcut pilota bir şey olması durumunda hazırda bekletiliyor.Takımların bugün çılgın cfd ve simülatörleri var.Yazılımları vs var.Yani bugün Alonsoyu yada Hamiltonun yerine Delerosayı teste soksasnız size aman aman farklı geri bildirimler vermez.

  7. F1’in önde gelenleri bu testin ne demek olduğunu defalarca açıkladılar herkes neyin ne olduğunu gayet iyi biliyor 2010-2013 sezonları arasında çok canlar yaktık bunu biliyoruz.

    Herkes lastikleri test etti evet ama bir takım onlardan farklıydı diğerleri test pilotları ile test etti diğeri yarış pilotuyla diğeri 2012 arabasıyla test etti diğeri sezon için de kullandığı araba ile fark burada doğdu zaten.

    1000 km test demek diğerlerinden önce verilere daha fazla bilgiye sahip olmak demek sensörlerden ibarettir bir F1 aracı bu bilgiler doğrultusunda doğru yolu bulursunuz 1000 km teste buradan gelen veriler öğrenmenin katkısı çok büyüktür.

    Bu test olayını birçok takım hoş karşılamamıştır Sauber-Ferrari-Red Bull hepsinin açıklaması var bakabiliriz haksız avantaj elde ettiklerini Ferrari defalarca söyledi .

    Birisi çıkmış 2008 den bahsediyor şaşırmadım birisi çıkar 2007 den bahseder birisi de çıkar 2007 esneyen tabandan bahseder diğeri de çıkar 2011 esneyen ön kanattan bahseder ben çıkarım 2006 yasaklanan haksız yere kütle süspansiyondan bahsederim uzar gider.

    Son olarak Honda 2014 Mercedes motorundan 2015 motoru için bir çok şey öğreniyor ama kendi takımları 1000 km testten bir şey öğrenmiyor bu ne yaban çelişki 🙂

    1. RENO engıne şimdi sen tekerlerin döndügünümü idda ediyorsun

  8. 1000km test ile 2014 başarısını bağdaştırmak gerçekten gülünç. “süspansiyon geometrisi” imiş vay be. elde kanıt yok hiçbir şey yok.

    ne kadar kolaymış koca bir sezonu domine etmek, 1000kmlik test yap ve olay çözülsün. bu adamlar senelerdir bu sezon için çalışıyor. 2014 başarıları için 1000kmlik teste ihtiyaçları yoktu. zaten 2013 aracıyla yapılmış testin tamamen farklı 2014 aracına faydası olacağını zannetmek aymazlık. o test 2013’de çok lastik sıkıntısı çektikleri için yapıldı. faydası da oldu mu olmadı mı meçhul.

    ——————–

    ne kadar hakedilerek gelen bir başarı olsa da bence de motorların gelişimi durmasın. farklar kapansın. son 5 senedir kimin şampiyon olacağını bilerek F1 izliyoruz ve bu artık sıkıcı bir hale geldi. bu sene de biliyorduk ancak çok ilginç bir sene oldu ve son yarış 50 puan olduğu için biraz uzadı. bu sene şampiyonluğu hamilton kazanırsa, motorların aynı kaldığı bir senede bir diğer 4 sene hamilton’ı izleriz her yarışta. gerçi rosberg kazanırsa yine gelecek senelerde bir çekişme olabilir.

    ferrari, mercedes, mclaren, redbull vs gibi takımların her yarışa kazanma şansı olarak girdiği bir sezon olsun, böyle “çok fazla” avantajı olanın, avantajını kaybedeceği şekilde değişiklikler yapılırsa F1 çok daha heyecanlı ve güzel olur. redbull için çok geç kalındı, mercedes’de zamanında müdahale ediliyor, iyi oldu.

    1. Son cümlene katılmadım.Red bull’a 5.senede müdahale edildi fakat Mercedes’e de en erken 3.senede müdahale edilecek.Bence çok geç.Çoğu takım 2015i çöpe atıyor.Eskiden hep gelecek sene diye açıklamalar duyardık şimdi 2-3 sene sonrası anca hedefleniyor.

      1. Lewis-Hamilton avatarı
        Lewis-Hamilton

        Yoo Ferrari gelecek seneye odaklanmıştı.

        1. Ferrari gelecek sene umut verse Alonso’nun ayrılacağını kimse düşünmez.Mattiacci’nin açıklamalarından anlaşılıyor zaten.En erken 2016-2017 diyor.

          1. 2014 sezonu için yıllardır çalışıyorlar, bırak da adamlar en azından 1 sene daha emeklerinin karşılığını alsın. 🙂 yine de seneye redbull’un pek kolay av olacağını sanmıyorum da. umarım honda da iyi çıkar. en azından 3 takım kapışması izleriz. ferrari zaten alonso gidince çok iyi araç üretmezse unutulup gidecek. ilk 10 mücadelesi verirler artık.

            her sezon kural değiştirmenin de f1 için iyi olacağını sanmam. sadece böyle birilerinin uçtuğu zamanlarda olabilir.

            1. Sene başı Mercedes daha fazla uçuyordu.Ben hala ceplerinde 0.5 sn daha olduğunu düşünüyorum.Red bull kesinlikle kolay av olmaz orası kesin.En rezil motor ürettikleri sezonda bile 2.takım konumundalar.Seneye Renault tamamen Red bull’a odaklanacaktır.

  9. Ne lastik testiymiş yahu, daha sonradan diğer takımlarda test yapmadı mı?
    Üstelik üreticilerin üzerinde tartıştıkları konu lastik değil, motor…
    Hani şu Renault ve Ferrari’nin beceremediği:) veya kim bilir bu yıl şampiyonluk
    Mercedes’e sezon başında verildiyse, Ferrari ve Renault güçlü motorlarını
    çöpe atmıştır belki:).Ayrıca, madem her şey daha önceden hazırlanmış, Mercedes
    keşke motor için bu kadar para ve iş gücü harcamasaymış.Motoru bir yana bırakacak
    olursak en iyi şasi yine Mercedes aracında.Hava koşulu veya pist ayırmaksızın her yerde
    hızlılar bunu sadece motorla açıklayamazsınız.Adamlar yıllardır bu yıla hazırlanmış
    çalışmışlar,transfer yapmışlar deli gibi para harcamışlar.F1 tarihinin en dominant araçlarıdan
    birini yapmışlar.Sonra yok efendim Mercedes’i şampiyon yapıtlar.Yok öyle bir şey Mercedes
    eze eze bileğinin hakkıyla şampiyon oldu. Ve bu konuda da sonuna kadar haklılar.
    İnsanların emeklerini kurgular ile görmezden gelip haklarını yemeyin.

    Ferrari kahrolsun aero ,biz motor istiyoruz diyor ama motoru’da yapamıyor.
    Kim bilir, Todt belki motor geliştirme sürecinde Ferrari tesislerine sızmış ve sabote etmiştir:)
    Böyle düşünenlere Ferrari, Red Bull gibi daha pilotlarını eşit şartlarda yarıştırmayan takımların
    dominant sezonları müstehak.Umarım seneye Mercedes ve McLaren Honda çekişmesi görürüz.
    Tabi bu seferde diğerleri, biz bu motorlara yetişemiyoruz Mercedes ve Honda motorlarını dondurun
    diye ağlarlarsa hiç şaşırmam:) Veya kim bilir daha önce yaptıkları gibi motor gelişimi için özel izin alırlar.
    Yine taraftarların bazılarıda sezon öncesinde Mercedes- McLaren mücadelesi ayarlandı diyebilir.
    Oradaki mühendislere ve pilotlara boşuna para veriliyor zaten.

    “Zaten gelecek sene herkes motorun % 50’sini değiştirebilecek” Mesaj net,işinde iyiysen ve ekibine
    güveniyorsan değiştir ve yakala:)Ama olur mu? Sezon içinde kopyalamak pardon geliştirmek varken:)
    Serhan Acar, Sochi yarışında motorlar hakkında gayet açık konuştu.Motor yapmayı beceren ve beceremeyenler.
    Yarış sırasında yine Reno’nun Mercedesin tasarımına geçmeyi düşündüğünü söylemişti.İşte gelişme, geliştirme
    böyle olur:)

    1. %50’sini değiştirebilecek lafı bile Mercedes’e avantaj verildiğini açıklıyor.Ayrıca en iyi şasi Red bull’da.Bunda da ısrar ediyorum.Bir pistte kaç tane düzlük var bana onu söyle ve burdan kazanılan farkları söyle.Tabi piste göre değişir ama bu koşullarda en iyi şasi Red bull’dadır.Geçen sene motoru yapan bu sene %100’ünü değiştirebilirken bu sene motor yapan gelecek sene sadece yarısını değiştirecek.Daha ne demek gerekiyor bu lafın üstüne.

  10. Böyle konuşulursa tabi eleştireceğiz.3 gün önceki haberde de yazmıştım.Wolff insanların yüzüne bakarak yalan söylüyor.Bari az dürüst olsun dedim.Bu açıklamalar sürdükçe her türlü eleştiri gelecektir kendisine.

  11. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Mercedese ve 1000 kmlik teste çamur atmaya gerek yok.Aynı testi tüm büyük takımlar yaptı.Onlarda en yeni şasileri ile yapsalardı.Gerçi emel olarka baya farklı bir sezon o yüzden pek manası yok.Ayrıca Renault 6 günlük yine kural açığı bahanesi ile Red Bull aracıyla test yapmıştı yanılmıyorsam.Bu sayede ciddi dayanıklılık sorunlarını gidermişti.Her neyse,Mercedese benim gözümde kötü,antipatik bir takım değil.Gayet başarılılar arkadaş.Pilot politikaları 2-3 olay dışında sorgulanabilir.Ancak bence bunda da gayet başarılılar.Son olarak meyve veren ağaç taşlanır,f1de sürekli kazanana karşı bir gıcık olma çoğu insanda var malesef.

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      hem zaten mercedes 1000 km lastik testi yapmıştı.bu sene lastikle kazanıyorlar diyebilir miyiz?hemen tüm takımlar lastikleri benzer aralıkta çalıştırıyor yada uzun süre pistte kalabiliyorlar.pirelli bu sene uzun ömürlü lastik yaptı.şimdi biz çıkıp bu sezon farkı lastiklerden yapan bir takım gösterebilir miyiz?şasileri iyi,motor ve diğer elektronikler iyi,iyi bir ekip,2 iyi sürücü,teknoloji ve maddi kaynaklar iyi.Bunun yanına biraz lobi de eklersen = başarı.Lobi zaten yanlış değil herkes yapıyor,yapmalı da yoksa hakkını koruyamazsın

  12. ağlamayana meme yok, redbull,renonun premium müşterisi bunu hepimiz biliyoruz tabi bu sene reno ve ferrari motorları fıs çıkınca şimdi ağlamaya başladılar motor gelişimini serbest bırakalım diye peki geçen sene neden kabul ettiniz penaltı puanlı sistemi ? mercedes bu motoru 2009 dan beri geliştiriyor, v8 motorunda az güç maksimum aeroyla ve hilelerle şampiyonluk kazanan vettel şimdi iş motor gücüne binince ortadan kayboldu amerikada pitten başlayacak bunun sorumlusu motor yapımından anlamayan renodur.

  13. Rüzgar tünelinde ki araba’nın süspansiyonun geometrisi ile 2013 şasisinde 2014 lastiklerini 1000 km test ettiğinizi kimse unutmadı verilen cezayı da kimse unutmadı ama yine de tebrik ederiz bir üreticinin ilk şampiyonluğunu almasını.

    1. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      Redbull’un yaptıgı hilelerin yanında bu küçücük kalır .

      1. Hilelerin ispatı resmi olarak göstere bilirmisin ?

        1. Lewis-Hamilton avatarı
          Lewis-Hamilton

          Motor Haritalama birşeyler hatırlatır mı? 😉

          Şunu anlamıyorum yapılan şeyi insan niye inkar eder anlamıyorum .

          1. Motor haritalama bana çok şeyi hatırlatıyor bu hile değildi ki motorun yakıt kullanmasını vites oranlarını maksimuma getiren bir yazılımdı kaldı ki bunu da tek yapan üretici Renault değildi bunu Mercedes de yaptı Renault da yaptı ama motorun genel özellikleri nedeniyle Renault en verimli kullanandı.

            Red Bull’un ve Renault’un başarısını engellemek için sıralama turlarında farklı yarışta farklı motor haritalama kullanılırken başarıyı engellemek için durdurmak için sıralama turlarına hangi motor haritalama ile çıktıysan yarışa da aynı motor haritalama ile çıkma ile kuralı getirildi mi getirildi peki sonuç ne oldu ? Bunu da geçtim 2012 sezonunda Red Bull Renault’un motor sesi kayda alınıp Mercedes tarafından Fia yetkililerine bildirildi mi bildirildi sonuç ne oldu? EBD sistemi periskop egzoz gaz akışıyla verimli kullanıldı avantaj neydi diğerlerinden Renault’un V8 motoru diğerlerin den az yakıt tüketmesi idi.

            Bunları bilelim yeter.

        2. Renonunkileri gosterebilirim.Duvara carptirma.Mclaren aracinin bilgilerini calma
          Bunlardan ceza almadiniz.Cunku sapik mosley Mclarenden nefret ediyordu.
          Cekilmekle tehdit edip aldiginiz gelistirme iznini ebd ve silindir deaktivasyonu amaciyla kullandiniz.Ayni hak Hondaya taninmadigi icin cekildiler. kullanmasaydiniz Red Bull birileri sorun yasamadigi surece yaris kazanamazdi.Bunu gecen yil soyledigimde gulen cok olmustu.Simdi ben onlara guluyom.

          1. Lewis-Hamilton avatarı
            Lewis-Hamilton

            Fazla söze gerek yok sanırım arkadaş hepsini anlatmış 😉

            Zaten hiçbir takım sütten çıkmış degil:

            Ferrari’de,McLaren’de,Reno’da,Redbull’da,Mercedes’te.

            Yani biraz objektif olalım..

          2. Gülerek okudum kaynak göster Ferrari 2010 sezonun da izin aldı Mercedes 2009 sezonu için izin aldı Renault ile beraber bunları da geçtim bu izinler çıkarken spor da bulunan Bmw-Honda-Toyota hepsi izin verdi ve gereken yapıldı. Benim görüşüm bu isteyen kabul eder isteyen kabul etmez saygılar sevgiler 🙂

            1. Lewis-Hamilton avatarı
              Lewis-Hamilton

              Ben testlerle ilgili birşey yazdıgımı hatırlamıyorum.

              Genel bakımdan yazdım,

        3. 1000 kmlik testin bu seneyi domine ettiğini ispat edebilir misin?
          Şunu da unutma: 2010-2013 arası şampiyonluğu Renault kazanmamıştır; hilekaroğluhilekar Redbull kazanmıştır.

    2. Kaynak?

  14. Hala en iyi şasinin Red bull’da olduğunu düşünüyorum.Mercedes’in tek avantajı motor.Düzlükte çok çabuk hızlanıyorlar ve bu normal olarak 1 turda 0.5 saniye gibisinden bir fark kazandırıyor.Rusya gibi pistlerde ise bu 1 saniyeye çıkabiliyor.

  15. Evet şu lastik testinden dolayı yarışlardan ihraç edilmediğinizi söylesene bize.Saçma sapan 2 günlük testlerden ihraç edildiniz fakat yaptığınız test 10 güne bedeldi.Nedense bu Todt Fia’nın başına geldikten beri Ferrari başarılı olamıyor.İçimde bazı şüpheler var.İsterseniz yine bana komplo teorisi üretiyor diye söyleyin.

    1. Estağfurullah. Komplo teorisi üretmek bizim işimiz.

      1. Sene başında Mercedes’e bu sene ki şampiyonluk verildi dediğimde komplocu ilan edilmiştim.Hatta sene sonuna doğru farklar biraz daha azalıyor gibi görünmesini sağlayacaklar demiştim ki özellikle antrenmanlarda bunu yapmaya çalıştılar.Görüyorum ki haklı çıktım.Şimdi gelip konuşsunlar.Honda’nın bu spora gelmesinin ve Mercedes’in bu sporda kalmasının nedeninin turbo motorlar olmadığını iddia etmek saçmalıktır zaten.

        1. Yenilen pehlivanlaŕ gurese doymazmis.Siz altwrnatif motorunuzu gelistirdiniz.Simdi onay almaya calisiyonuz.Adamlarda salakti.500 milyon harcayip motor gelistir.Sonra adamlar agladi diye gelisime izin ciksin.

          1. Kendileri dile getiriyor.Mercedes farki acabilir diye.Bunum garantisini almadan bu ise girmezler.Motorlarinda yuzde elli ile duzeltemeyecekleri yapisal hata var.Subattan beri motoru gelistirip buna onay almak istiyorlar.Bir sebepte Honda.Adamlar Mercedeste bir seyler ogrenebildi ise seneye yeniklerin ustune cikabilir.
            Normalde F1de gelisime kisitlama olmamalidir.Ama dere gecerken at degistirilmez.

            1. Madem garantisi yok Mercedes neyden korkuyor 🙂

              1. Şöyle açıklayayım.Düello yapacağız.Sen silahını çekmiş şapkanın altında saklıyorsun.Tabii birde ilk mermiyi boşa sıkman var.
                Ne diyor bazı uzmanlarımız o turbo tasarımını bizde denedik.Olmaz diye bıraktık.Şimdi olduğunu görüp o tasarıma yönelmek istiyorlar.
                Aslında yapılacak olan belli. Mercedes herkese motor versin.

              2. Tabi istersen F1’in adını da Mercedes Formula Race yapalım.

          2. Yarın Ferrari çıkıp motorun da içinde olduğu 1000 kmlik bir test yapsa en ağır eleştirileri siz yaparsınız.Şimdi burda saçma yorumlara gerek yok.Ferrari diskalifiye edilmeli,puanları silinmeli,2 yıl sporda yarışmamaları gerekir diye bir ton yorum görürdük.

        2. Bu sporda gizli test vs vs hangi takim yapmamis ?
          Tabiki testten faydalandilar.Faydalandik dicek halleri yoktu.
          Bu motoru isteyen Ferraydi bunu artik herkes biliyor.Mercedes de en iyisini yapti.iptal ederseniz ceker giderim de demistir ve iyi yapmistir.Sen bi proje basla sora deki yapmiyoruz bole bisey varmi.
          O 1000 km testi yapmasalar yinede bu isi cozeceklerdi kacari yoktu.
          En iyisini yaptilar ve hakkiyla kazanildi o sampiyonluk.
          Ferrari ust uste sampiyon olurken kimsenin sesi cikmiyordu.Yada Redbull.Yada
          En azindan yarismalarina izin veriyor Mercedes.Ferrari gibi sen kenara cekil demiyor.Rebull gibi birilerini aracinda degisiklik yapmiyor. Ha yarislar zevkszi geciyor dogru ama beceripte yapsaydi Ferraride motorunu kapissaydi afedersin kotu yemediyse Mercedes napsin yavaslayip beklesin mi napsin ?
          Simdide cikmis becerip motor yapamiyorsun testler geri gelsin .Heralde kabul etmicekler.

          1. Hem hakkıyla kazandı diyorsun hem de 1000 km testi doğruymuş gibi yorumluyorsun.Yorumunda doğru yerler bile yok.Çelişki içersindesin.

          2. Ayrıca Ferrari’ye laf atma gibi bir durumda olamazsınız.Ferrari para harcıyordu ve testler serbestti.Madem Mercedes o zamanlar iyiydi test yasağı yokken de bu harcamaları yapsaydı.O dönem kimsenin bahanesi olamaz fakat şimdi hangi takım çıkıp kuralları eleştirse hak veririm.Ferrari gizli test yapmaz.Motoru isteyen de Ferrari demişsin diğer yanlışın da bu.2013te yapılan testin geçen seneyi etkileyeceğini düşünmek de ayrı bir tuhaflık.Lastik testi diye geçiyor fakat motoru deneyip denemediklerini de bilemeyiz.

  16. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Evet 1000KM test yaparen anlamıştık zaten kurallara ne kadar uyduğnuzu. !!! Peh..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir