Williams, Mercedes’in Lastik Ömrü Karşısında Şaşkın

yazar:

kategori:

Williams takımı, Mercedes pilotlarının Rusya yarışındaki lastik kullanım ömrü karşısında şaşkın olduğunu açıkladı.

Yarışın tamamını tek set lastikle geçiren Mercedes pilotu Rosberg, yarışın sonunda bile en hızlı turları atmasıyla herkesi şaşırtmıştı.

Bottas’ın pit stopundan sonra iki sürücü arka arkaya geldiler. Williams takımı telsizden Bottas’a fazla zorlamamasını ve yarışın ilerleyen turlarında Rosberg’in lastiklerde sorun yaşayacağını söylemişti. Ancak bekleen olmadı.

Rob Smedley “Yaşananlar karşısında tamamen şaşırdık. Yarışın sonunda o lastiklerle şansımızın olacağını düşündük ancak sonunda o kadar hızlı olmamalıydı.”

“Valtteri da hızlı turlar atıyordu ancak Nico 25 turluk lastiklerle onun turlarına yakın turlar atıyordu. Sıralamalarda Valtteri mükemmel turu atabilseydi pole pozisyonuna çok yakın olacaktı.”

“Yarışta bizden daha uzun bacaklara sahiplerdi. Bunu kullandılar ve lastiklerini iyi idare ettiler.” dedi.

Felipe Massa ise arkasında takıldığı Sergio Perez’in performansına şaşırdığını söyledi.

Massa “Performansımız iyiydi. Rosberg ile bir çok aracı çok kolay geçtik ancak ardından Perez’in arkasına geldiğimde geçiş yapmak mümkün değildi.”

“Düzlükte DRS vardı ancak onu yeteri kadar yakalayamıyordum ve yarışım mahvoldu.”

“Herkesi geçmek, Toro Rosso’ları bile geçmek çok kolaydı ancak onu geçmek kolay değildi. Geçilemeyecek tek araç oydu.” dedi.

Massa ayrıca Williams’ın kendisini ilk turun sonunda pite almasını da sorguladı.

Bunun üzerine Smedley “Tüm hafta sonu lastikler arasında bir saniye fark vardı ve opsiyon lastiklerinde aşınma iyi durumdaydı.”

“Onu mümkün olduğu kadar kısa sürede pite alıp sert lastiklerden kurtulmayı hedefledik.”

“Perez’in arkasında takılmasaydık Ferrari’lerin arkasında bir yerde olurduk.” dedi.


Yorumlar

“Williams, Mercedes’in Lastik Ömrü Karşısında Şaşkın” için 9 yanıt

  1. smedley’nin bu saçma sapan stratejiyi savunmakta neden bu kadar inatçı olduğunu anlamak güç.
    diğerlerinin tek pit yapacağını bildiğin bir yarışta, geriden başlarken 2 pitstoplu bir strateji seçemezsin. seçersen eğer, pit yolunun 30 saniye sürdüğünü de göz önüne alırsak, kıçını yırtsan ve her şey mükemmel gitse bile yükseleceğin max. yer tek pitle yükseleceğinden bir adım fazlası olamazdı.

    tartışmasız en hızlı araç olan mercedes ile rosberg, hiç kimseye takılmadan araç geçmesine, pite girdiğinde 2. sırada olmasına ve tek pit yapmasına rağmen, pite felipe gibi yarışın başında girmenin cezasını fazlasıyla çekti ve aynı sayıda pit ve önü açık olduğunda hamilton kadar iyi turlar atabilmesine rağmen yarışı bottas’ın 5 saniye önünde, liderin 20 saniye gerisinde bitirebildi.

    tek pitle erken pite dalan mercedesin durumu bile böyleyken,
    massa’ya 2 pitli strateji yaparken siz ne bekliyordunuz?

    zaten geridesin.
    üstüne bir de ilave 30 saniye.
    üstüne pilotlar tek pit yapıyor.
    üstüne seçilen lastiklerin fazlasıyla dayandığını herkes gibi siz de biliyorsunuz. (bilmiyoruz deyin de bottas’ın tek pitli stratejisini gözünüze sokayım)
    eeee ?????
    şapkadan tavşan mı çıkacaktı?
    yoksa bir SC periyodu olma olasılığını, olasılık dahilinden çıkarıp Allah’tan haberli gibi gerçek mi sandınız?

    gelelim pite girmeseydi’ye.
    ilk turun sonunda (pite girerken) massa 14. sıraya yükselmişti.
    ayağındakilerin sert lastik olduğuna ve sert lastiklerin hem nasıl hızlı (bottas) hem de nasıl dayanıklı (rosberg) bakarak, pitlere en son giren pilot olacaktı pitten çıktıktan sonra ilk 7-8 içinde piste dönecekti.
    pitte ayağına yumuşakları takmasından ve 15 civarı tur kalmasından mütevellit, bahsedilen o 1 saniyelik lastik avantajını sonuna kadar kullanıp basacaktı massa ve artık Allah ne verdiyse yükselecekti.

    hiç bir durumda bu gerizekalı beyin ürünü stratejiden daha kötü bir pozisyonda olmayacaktı.

    yarışta 2-3 pit olacağı belli olur,
    lastiklerin dayanıksızlığı belli olur,
    yumuşakla başlar, ilk turda çıkarıp kurtulur, sert lastikle başlarsın basmaya.
    bu dangoz stratejiyi öyle bir yarışta yapın eyvallah.

    massa’ya da kızıyorum perez’i geçemedi diye. bu da massa’nın ayıbıdır diyorum.
    ama hiç takılmadan geçse ve kıçını yırtsa bile çıkacağı pozisyona, normal tek pitli stratejiyle elini kollunu sallayarak yetişeceğinin açıkça belli olmasına rağmen bu kadar gereksiz riske girip işi zora sokmalarınadır sinirim.

  2. Pirelli’nin seçmiş olduğu lastiklerin bu pistte aşınma oranlarının çok düşük olduğu antremanlarda belliydi.
    Yumuşak lastiklerle bile gayet uzun turlar atanlar oldu.Bu yarışta Williams ekibi hem Massa’nın hem de Rosberg’in pite gireceğini sanarak Bottas’ın yarışını net şekilde baltaladı.Williams yağmur ve lastik performansını geliştirmeli ve stratejik hatalarını minimum düzeye indirmeli bu sezon bunları becerebilseydiler
    ikincilik için Red Bull ile kapışıyor olurlardı.Strateji üretme konsunda en iyi takım hala Red Bull.
    Başarılarına rağmen arada Mercedes bile saçmalayabiliyor…

  3. Şaşırmamak gerek herkes den bir adım önde başladılar lastiklere 1000 km test’in meyvesi

    1. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      🙂 🙂

        1. Lewis-Hamilton avatarı
          Lewis-Hamilton

          Günaydın 🙂

    2. Ama kazanmalarının sebebi lastikler değil motor performansı. Red Bull’un kazanmasının sebebi de şasi kaynaklı lastik performansıydı.

      1. Hepsinin bileşimi sonucu abi kazanmalarının nedeni yarışı izlemedim ama Williams gereken açıklamayı yapmış sezon başından beri bu konuda herkesten üstünler. Red Bull’a gelirsek kazandığımız üç yarış ortada nasıl geliştikleri ortada 2015 bizim için çok önemli son dört yıla baktığımız da Red Bull Renault’un silik bir performansı yoktur ama bu seneye baktığımız da motor pisti olsun yada olmasın silik performansları görmek mümkün. Söylediğim gibi yarışı izlemedim ama Red Bull’un bu düşük performansın da tek sorun motor mu araştırmak gerek yoksa tamamen 2015 e odaklanmak mı ?

        lastik konusuna gelirsek halen ısrarcıyım bu adamlar herkes den önce tanıdı lastikleri ve meyvesini yiyorlar şuan sonuna kadar da tebrik ederim hiç bir başarı tesadüf değildir ama gerçekleri söylemek her zaman güzeldir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir