Theissen “Yeni Dizilim Formula 1 İçin İyi”

yazar:

kategori:

BMW Sauber Motor Sporları Patronu Mario Theissen, griddeki yeni güç dağılımının Formula 1 için iyi olduğunu düşünüyor.

Theissen “Biz yararlanmıyor olsakda yeni dizilim bir yenilenme. Ancak Briatore’nin tüm takımların aynı seviyeye gelmeleri için çok fazla zaman ve para harcanacağı yorumlarının doğru olmadığını söyledi.”

“Bu spor için iyi olmayan bir şey. Spor tüm oyuncular aynı koşullarda oynanırsa heyecanlı ve ilginç olur. Bu duruma mümkün olduğu kadar kısa sürede gelmeliyiz.”

“Son senelerde olmayan bazı etkiler var. Eğer gride bakarsanız birinci ve sonuncu arasında 1.5 sn fark var. Geçen senelerde 5 ya da daha fazla oluyordu bu yüzden setupta yapacağınız ya da pilotun yapabileceği en küçük hata sizi aşağılara düşürebilir.”

“Çin’de başımıza bu geldi ve daha önce başkalarına oldu.” dedi.

Theissen ayrıca performansta yaşanan düşüklüğün sadece çift katmanlı difüzör olmasından kaynaklandığı görüşünü savunmuyor.

Theissen “Sadece difüzörden kaynaklandığını söyleyemem. Yeni kurallar ile doğal olan, diğer takımlar arasında büyük iniş çıkıçlar görüyoruz. Herkes yarıştan yarışıma gelişim gösteriyor. Net bir resim yok.”

“Barcelona için yeni bir paketimiz olacak. Bahreyn için çok şeyimiz yok ancak Barcelona’da yeni gelişimlerimiz olacak.”

“Hâlâ paketimizi geliştiriyoruz. Bu aerodinamikleri etkileyecek ancak yeni difüzör ne zaman olacak ve nasıl olacak bilmiyorum.”

“Ancaktam potansiyelde olmayacak. Şu anda gördüğümüz difüzör gelişiminin yeni başladığı. Dahası gelecek.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir